Rotterdam Live: Vandaag 1e repetitie voor Jeangu Macrooy in Ahoy

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Jang schreef:

  Ben benieuwd naar alles maar vooral de presentatie van Italië

 2. Inez schreef:

  Ben eens benieuwd naar Italië

 3. rob schreef:

  Gaat Jeangu ons compleet verrassen? Ik verwacht het WEL! Succes Team Jeangu!

 4. Ben schreef:

  Ben benieuwd hoe de act van Jeangu eruit komt te zien. En of Malta iets veranderd heeft aan haar kleding. Italië vindt ik totaal niks. Veel Italiaanse bombarie geschreeuw. Dan nog liever het rocknummer van Finland.

  • Beer schreef:

   Ik begrijp niet hoe je Italië geschreeuw kan vinden en dan Finland liever hebt, terwijl dat letterlijk screamo invloeden heeft(!)

   Maar ik laat je volledig in je waarde.

   • Maarten schreef:

    Ik heb Finland ook liever, zo gek is dat dus niet.

   • Dirk Marko schreef:

    Ik hoor Finland ook liever, smaken verschillen.

   • Kenny schreef:

    Finland en Italië zijn allebei verschrikkelijk

   • Beer schreef:

    Het is zo gek nog niet om Finland liever te hebben, maar om dat dan ook niet geschreeuw te noemen, terwijl ze duidelijk meer schreeuwen in het Finse nummer, is onzin.

 5. Tippy2 schreef:

  Ik ben benieuwd naar de presentatie van Jeangu. Met een sublieme staging kan hij misschien nog in de top 10 belanden , maar moeilijk wordt dat wel. Frankrijk zal waarschijnlijk een kopie van de Franse presentatie sturen, dat zag er al gelikt uit..

  • Maarten schreef:

   Staging kan veel doen. Hebben we in 2019 ook gezien bij Australië. Nummer was niets, maar de act zag er goed uit.

   • Gilles schreef:

    Misschien kan ie ook op zo’n stok heen en weer gaan zwiepen, verkleed als een broccoli ;-)

 6. rob schreef:

  Succes Team Jeangu, verras ons maar!

 7. Marcel schreef:

  Ik ben niet zo fan van de Nederlandse inzending. Boeit mij echt niet of hij de top 10 haalt. Mijn interesse ligt vooral bij Frankrijk, mijn grote favoriet, en als de act echt fantastisch word, dan kunnen we volgend jaar naar Parijs reizen.

  • Inez schreef:

   Ik ook niet van Nederland en ik ben geen fan van Frankrijk gezaag tot en met Edith piaf kloon

  • Maarten schreef:

   Kunnen beter vragen wie er wel fan van is. Veel denken nu dat Frankrijk gaat winnen. Ik durf dat niet te voorspellen. Dit jaar vind ik er geen duidelijke winnaar tussen zitten. Het kan dat met de uitslag van de jury en televoting straks de zelfde winnaar er overduidelijk uitkomt.

  • Paysbart schreef:

   Of naar Marseille, Lyon, Nice ….. Voor het festival is Parijs eigenlijk net iets te groot (om een hele stad in the mood te krijgen bedoel ik)

 8. Dennis schreef:

  Het wordt een interessante dag. Na vandaag weten we alle acts op het podium en kunnen echt gaan inschatten wie er volgende week zaterdag kans maakt op de glazen microfoon. Het is een spannende editie in ieder geval. Succes redactie vandaag, lange dag: ik verheug me op jullie reacties.

 9. Max Mark schreef:

  Ik ben wel fan van de Nederlandse inzending. En ik denk dat het met de juiste staging tot leven komt. Als ze de sfeer en vormgeving van de clip kunnen raken dan denk ik dat het het nummer ineens veel meer bijval krijgt. Ben heel benieuwd!

 10. Inez schreef:

  Tippy 2 dat mag jij vinden ik niet he

 11. Rick schreef:

  De hele top 10 van de bookies vallen er al 2 a 3 landen uit.
  Italië, Cyprus,Ukraine en Griekenland zie ik ook niet hoog eindigen.
  België, Noorwegen zeker top 10
  Nederland eindigt veel hoger tussen 10-13

 12. Nordman schreef:

  Lange dag! Maar ontzettend leuk om te volgen. Ik kijk uit naar Malta, San Marino, Tsjechie, Griekenland, Servie en natuurlijk naast de Big 5 ook naar Jeangu, ook al vind ik ons lied nog steeds niet zo veel aan. Ik hoop dat Jeangu vanmiddag gaat verrassen met een mooie act.

 13. jos ( Alkmaar ) schreef:

  ik denk dat Nederland goed gaat scoren bij de vak jury

  • rob schreef:

   Nederland 1e bij de Vakjury, 5e bij de televoters……..

  • ronnie schreef:

   dat gaat niet gebeuren ik blijf er bij bij de laatste 5 in de finale. televoters uit de oostbloklanden gaat hier niet opstemmen

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat denk ik ook niet
   EUROJURY is wat dat betreft altijd een betrouwbare proefballon voor mij. Had vorig jaar 4 van de 5 goed. Ook bij hen kwam Jeangu er nauwelijks aan te pas.
   We zullen zien wat dadelijk brengt en of Jeangu in zijn niche-vacuūm blijft hangen of dat er toch een opening is naar televoters. Komt er een opvoering waarin ook tante Tamara uit Moermansk, oom Jonas uit Eskilstuna of tiener Dieter uit Oberhausen zich kunnen herkennen of blijft de populariteit beperkt tot de Surinaamse gemeenschap en de afdeling cultuur binnen de VPRO? We gaan het allemaal meemaken!

 14. Jan schreef:

  Frankrijk en België vind ik ontzettend goed. Beide landen leveren een kwalitatief goed lied van niveau. België heerlijk eigentijds een song passend bij een mysterieuze serie en Frankrijk een nostalgische chanson in een eigentijds jasje. Maar ook Nederland vind ik hoogwaardig. Het lied zit goed in elkaar en wordt krachtig gezongen door Jeangu die een warme soul stem heeft. De tekst heeft inhoud en wordt tenietgedaan door al die domme broccoli opmerkingen. Het gospel tintje aan eurovision is welkom en de arties bruist van de energie en brengt dynamiek en vrolijkheid. Ik verwacht persoonlijk dat Jeangu heel erg zal gaan verrassen als we later vandaag een eerste impressie krijgen van het totaalplaatje. Stilletjes hoop ik op de verrassing dat de Nederlandse delegatie kiest voor de onlangs geposte akoestische versie met een combi van gospel klassiek.

  • Joëlle schreef:

   Die akoestische versie gaat er niet komen. De versie die ingeleverd is bij de EBU is de versie die op het podium komt. Zou wat zijn als elk land nog allemaal (grote) aanpassingen mag doen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Gaat niet gebeuren. Die akoestische versie is idd best mooi, maar er is een energieke opvoering aangekondigd en dat strookt niet met de aardige introverte versie die ons is getoond.

 15. riccardo schreef:

  Ik ben ook behoorlijk positief over onze inzending. Al zou het geen punt scoren, inhoudelijk waardeloos is het sowieso al niet.
  Super benieuwd. Een passende staging, dat lijkt me de beste.

  • Richard schreef:

   Inderdaad, vergeleken met de oppervlakkig en onderling inwisselbare inzendingen van Cyprus, Kroatie, Azerbaijan, Griekenland, Moldavie en Servie is onze bijdrage er eentje die in ieder geval een persoonlijk verhaal vertelt. Ik zelf vond Grow mooier, dat sprak mij meer aan, maar ik hoop dat Jeangu een mooie presentatie geeft. We hebben wel veel ergere inzendingen gehad dan dit (1982, 2006, 2009, 2010, 2012 komen dan in mij op).

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat is ook een beetje mijn hoop, dat de kijker de acts met 1 zanger en 4 dansers zo zat is, dat de opvoering van ‘birth of a new age’ gaat voelen als een verkoelende oase. Maar dan nog blijf je met dat liedje opgescheept zitten…Benieuwd hoe afleidend de act kan werken.

 16. Dirk Marko schreef:

  Er werd een aantal weken geleden gesproken dat er een act zou komen die heel speciaal en verrassend was, wat nog niet eerder op het SF vertoond was. Hebben jullie die al gezien?
  Het zal toch niet dat deze act vanmiddag gepresenteerd wordt, zo rond 17.00 uur?

  • Max Mark schreef:

   Ik vermoed dat dat Griekenland is eigenlijk. We hebben het effect van al die green screens en het onzichtbaar worden van de dansers nog niet gezien.

   Meestal gaat Nederland niet voor de visuele trucs, maar ik verwacht toch een behoorlijke goede staging. Hoop dat het de sfeer van de videoclip kan pakken.

   • rob schreef:

    Team Jeangu werkt samen met een Animatie bedrijf uit Eindhoven………….ben de naam van het bedrijf vergeten

 17. Thijn schreef:

  Jeangu wordt (hoop ik en gun ik) de verrassing van dit songfestival.

 18. Jellybean schreef:

  Héél benieuwd naar de staging van Jeangu! Hopelijk kunnen ze de sfeer van de clip vertalen naar het podium; opzwepend, hoopvol, kleurrijk. En dan kan het er zomaar weer helemaal anders uit gaan zien! Succes Jeangu, zet hem op!

 19. RiaNL schreef:

  Ik ben benieuwd naar de repetitie van Jeangu maar ook van de andere finalisten. Ook voor mij is Frankrijk de grote favoriet ( samen met Zwitserland)