Douze Points 2022 [34]: Zweden

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Richard schreef:

  Geen slecht lied uit Zweden. En zal wel weer hoog scoren. Alleen ben ik geen fan van haar hese stemgeluid. Zal zeker bij de jury’s scoren.

 2. Dirruk schreef:

  Ja, hier staat in hoofdletters WINNAAR op geschreven. Als het niet op basis van sympathiestemmen gaat (wat ik niet hoop) dan is Zweden één van de grote favorieten. Sterke ballad die mede door zijn niet standaard opbouw veel emotie uitstraalt.
  Ik weet dat niet iedereen er blij van wordt dat Zweden weer een goed nummer brengt. Dat mag. Maar als je objectief kijkt en luistert dan kun je hier niet omheen.
  Mijn nummer 1 dit jaar.

 3. Dirk Marko schreef:

  Topnummer voor een toppositie. Of dit de winnaar is? Er zijn meer kapers op de kust.

 4. Max Mark schreef:

  In mijn top 3. Hele sterke song die hoog gaat eindigen. Erg goede opbouw en pakkende melodie. Stem is ook sterk en onderscheidend, maar bij Melodienfestivalen was die naar einde toe iets té hees, naar mijn mening. Al met al wederom een heel sterke bijdrage van de Zweden. Winnen zie ik het niet doen (misschien blijft de Televote wat achter), maar zeker in de hogere regionen.

 5. Maarten schreef:

  Zweden zal het dit jaar goed gaan doen. Moeilijk om te zeggen of het zal winnen. Verwacht zeker een top 3 positie net als Sanna Nielson in 2014. Ik ben blij dat ze weer met een goede bijdrage komen na die waardeloze bijdrage van vorig jaar.

 6. Peter schreef:

  Middelmatige ABBA kloon.

 7. Sandert schreef:

  Geen slecht nummer, maar mevrouw Jakobs zou haar keel eens moeten smeren, ze klinkt een beetje schor.
  Die zevende Zweedse zege gaat er vast nog wel komen, maar denk niet dit jaar.

 8. Inez schreef:

  Slecht irritant haar stem en sorry hoor ze zingt ook wat vals

 9. riccardo schreef:

  Hogere regionen werk. Hoe hoog dat gaan we zien. Het is wat mij betreft vooral het refrein dat het hem doet. De stem geeft het net de pit die het nodig heeft om het als geheel niet in te mainstream te laten verzanden.

 10. Ria NL schreef:

  Ik vind het liedje wel mooi maar met de stem van Cornelia heb ik toch wat meer moeite

 11. Michael Adam schreef:

  Super goed nummer uit Zweden, beste in jaren wat mij betreft. Is het irritant dat Zweden altijd goed scoort? Ja natuurlijk, vooral omdat het niet altijd verdiend is. Maar dit jaar gun ik ze een hoge notering. Wat mij betreft geen winnaar, ik vind het iets te bland om zich in de rij Eurovisie winnaars te zetten.

 12. Br@m schreef:

  Ik heb helemaal niks met deze Zweedse bijdrage. Het lied doet me niks en ik hou niet van haar stemgeluid. Bij Melodifestivalen zaten veel betere nummers maar helaas die werden niet gekozen. Ik verwacht wel een top 5 notering in de finale voor deze Bonnie Tyler kloon maar van mij mag het ook wel wat lager eindigen.

 13. Jellybean schreef:

  Ik verwacht wel dat Zweden in de top 5 zal eindigen, voornamelijk door jury votes. Ik zie de kwaliteit van het liedje wel in maar het pakt me gewoon niet genoeg zoals ik dat met andere liedjes wel heb. En haar stem is te schor, bijna kapot gezongen lijkt het wel. Een winnaar zie ik hier niet in.

 14. GerardMartin schreef:

  Niet voor mij dit nummer, matige stem en dreinerig lied, next!

 15. MVE schreef:

  De winnares van Eurovision 2022!

 16. Tippy2 schreef:

  Ik hou wel van haar stemgeluid, dat schorre vind ik mooi. Het is ook een uitstekend nummer dat heel snel herkenbaar is en ik hoorde hier een een kritische noot “Abba kloon”, nou dat is natuurlijk helemaal geen belediging. Dit is mijn no7 maar zal vast een top 5 notering worden.

 17. Olaf schreef:

  Dit lijkt toch behoorlijk op Shallow van Lady Gaga, maar dat zal het ook herkenbaar maken. In ieder geval iets meer gewaagd dan we van Zweden gewend zijn, en dit gaat scoren, vermoed ik. Goede opbouw in het nummer en best boeiend om van begin tot einde te luisteren, maar die stem…tja, ik ben er ook niet weg van. Als ze het nou iets minder rauw en hees zingt, dan wordt het gelijk een stuk beter. Oh, mijn vrouw hoort het nu voor het eerst en vindt het een enorm rotnummer. Zo zie je maar…

 18. Joss schreef:

  Ik ga het kort houden….. mijn nummer 1 !

 19. Remco van den Berg schreef:

  Ik begrijp niet dat dit zo hoog gewaardeerd wordt. Ik vind het reuze middelmatig en de zangeres komt mij onprettig over.

 20. RiaNL schreef:

  Gisteren hoorde ik de versie van de Australische kandidaat Sheldon Riley die ik veel mooier vind, hieronder de link:

  https://www.youtube.com/watch?v=KhJoQ3RNlSA&ab_channel=SheldonRiley

 21. Tippy2 schreef:

  Ik heb toch veel moeite met die verdomde maskertjes, zo jammer

 22. JW schreef:

  Ik begrijp ook niet waarom dit zo hoog gewaardeerd wordt.
  Die stem van die mevrouw is afschuwelijk.
  Het liedje is niet slecht, maar zou door iemand gebracht moeten worden die kan zingen, want dat kan deze mevrouw echt niet.
  Kan me niet voorstellen dat dit gaat winnen.
  Er zijn veel betere liedjes.

 23. Bandido - Georgia schreef:

  Dit gaat het goed doen bij de juries, maar zoals voorgaande jaren weet ik niet of dit het zo geweldig gaat doen bij de televoters. Zelf vind ik het nummer okay, maar ben geen liefhebber van de zangeres. Haar stem klinkt meer als een grindpad. Het optreden is bovendien vooral raar. Maar in dit zeer zwakke jaar zou dit zomaar eens boven kunnen drijven, al zou ik het persoonlijk jammer vinden als dit de zevende Zweedse overwinning zou worden.

  • Wim1970 schreef:

   Dat zal Ierland niet leuk vinden als Zweden de 7e overwinning binnenharkt, maar ik zie het wel gebeuren met Armenië als goede 2e.

 24. RobOranjeFinland schreef:

  Ik vind het nog steeds jammer dat The Mama’s nooit de kans hebben gekregen om als 3 tal op het Eurovisie podium te staan. Dat neem ik de Zweden nog steeds kwalijk.

  • Dirruk schreef:

   Wat valt daar kwalijk aan te nemen. Niemand kon iets doen aan het annuleren van het 2022-festval door corona. En de SVT zou wel gek zijn om om die reden Melodifestivalen over te slaan, verreweg het best bekeken programma op de Zweedse televisie na het ESF.

 25. dick schreef:

  Zweden is weer heel zweeds en dan bedoel ik: bijna kapot geproduceerd, heel erg voorspelbaar, erg gladjes en je kunt er bijna niet omheen MAAR: het mist op de een of andere manier het een of ander om bij mij iets los te maken. Haar stem vind ik ook niet echt lekker. Gaan ze hoog eindigen? Denk het wel maar of dat terecht zou zijn…