Douze Points 2022 [38]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Richard schreef:

  Niets aan de hand liedje en eindelijk een lied waarmee Spanje weer eens in het linker rijtje kan komen.

 2. Dirk Marko schreef:

  Lied moet het hebben van de staging, en die is dik in orde.

 3. riccardo schreef:

  Lekker showy en Chanel zet de choreo heel goed neer. Het is niet m’n nummer, beetje belegen, maar volgens mij gaat ze in hurkzit met twee vingers in de neus redelijk hoog in de top 10.

 4. Tippy2 schreef:

  Ik snapte al niet dat ze er in Spanje met de winst vandoor ging. Ze zingt en danst prima, maar het nummer boeit me niet echt. Zo niet origineel. Zo rond de 10e plek eindigen lijkt mij mooi genoeg voor deze ietwat stoffige bijdrage.

 5. Ria NL schreef:

  Hier heb ik helemaal niets mee

 6. Rad schreef:

  Heel erg goed in alle opzichten.. en Zou heel leuk zijn als spanje hiermee gaat winnen

 7. Inez schreef:

  Nee sorry dit is het niet voor mij mocht rayden winnen dit is fueggo 3.0

 8. Dirruk schreef:

  Leuk voor Spanje dat ze een keer niet buiten de top 20 vallen. Top 10 moet kunnen maar zo hoog als in de fanpolls zie ik dit niet eindigen.

 9. Rick schreef:

  Lekker nummer top 5 moet lukken maar winnen dat zie ik niet gebeuren.

 10. Br@m schreef:

  Dit is op afstand de beste Spaanse bijdrage in jaren! Het nummer op zich vind ik niet heel spectaculair maar wel de zang in combinatie met het dansen. Dat doet Chanel meer dan voortreffelijk. Wat dat betreft is dit het beste nummer van allemaal. Haar optreden staat als een huis. Ik verwacht zeker een eindklassering in de top 5.

 11. Max Mark schreef:

  Topnummer! Mijn nummer 3 dit jaar! Misschien niet bijster origineel (hoewel: alle dansbare uptempo’s meteen met Fuego vergelijken is ook wel wat flauw), maar supergoed uitgevoerd. Dans en performance zijn perfect. En ook het lied vind ik heel goed. Ik hou van dansbare platen, van die latin rifjes, van die zomerse beats. Die zijn bij SloMo ruimschoots aanwezig. Ik hoop op een hoge notering voor Spanje. Van mij zou het mogen winnen.

  • Hebbuzz schreef:

   Die 4% zou al een teken aan de wand kunnen zijn dat ook Europees gezien dit geen potten gaat breken..

   • Hebbuzz schreef:

    Sowieso apart dat haar winst te danken is aan een vakjury , qua zang en compositie is het flinterdun.

   • Max Mark schreef:

    We zullen zien. In eigen land delfde Chanel inderdaad het onderspit bij de televote. Maar de dingen kunnen weer totaal anders zijn in Europees verband dan in Spanje (met hun eigen sentimenten). Ik zou het iig erg leuk en terecht vinden als Spanje en dit lied een hoge notering behalen.

 12. GerardMartin schreef:

  Ik verwacht weer de onderste regionen voor dit ondermaatse nachtclubprul. Dit is al duizenden keren en stukken beter gedaan. Hadden ze eindelijk eens iets origineels in de nationale finale, kiezen ze dit gedrocht brrrr.

 13. Joss schreef:

  Ik heb echt niets met dit prulnummer ! Rechterhelft scorebord ….. onderste regionen !

 14. Jellybean schreef:

  Chanel heeft zonder twijfel de looks en het charisma, ook de act is uiterst professioneel en opzwepend uitgevoerd. Desalniettemin heeft het liedje zelf net zo weinig om het lijf als haar outfit helaas. Voor mij te veel hype voor een middelmatige bijdrage. Ik denk wel,afgaande op wat ik zo lees op diverse platforms, een serieuze kandidaat voor de top 5.

 15. Olaf schreef:

  Ik vind dit goedkoop, dellerig en al zo vaak gezien op het podium. Toch betrap ik me er zo nu en dan op dat ik dat Slo mo-riedeltje zneurie. Het blijft dus wel enigszins hangen, maar voor mij een matige middenmoter in het totaalveld. Dat het goed kan scoren zal er mee te maken hebben dat er niet veel uptempo dance nummers zijn dit jaar. Ik betwijfel of het gaat gebeuren, maar bovenste helft van het scorebord lijkt me een zekerheidje en dat is wel leuk voor Spanje na zoveel magere jaren.

 16. Remco van den Berg schreef:

  Ik begrijp de ophef om dit liedje niet. Ik vind het wat rommelig en ordinair.

 17. Wim1970 schreef:

  8 van de 10 inzendingen eindigden de laatste 10 jaar 21e of lager, dat is toch wel heel erg.

 18. Toine schreef:

  Ik begrijp de hele hype rond dit lied echt niet.
  Het is het zoveelste slappe aftreksel… nope niet voor mij

 19. Richard schreef:

  Take a video watch it slo-mo-mo-mo heerlijk hoor ….
  Top 5 voor Spanje en Slovenië moet ook naar de finale!

 20. Nana schreef:

  Jaaaaa, eindelijk een nummer waar je gewoon heel vrolijk van wordt. Hoop echt op een hele goede klassering voor Spanje. Zang , dans en staging zijn dik in orde. Heb haar dit nummer akoestisch live horen zingen bij Jinek. Hoop op een dikke top 5 notering voor Spanje dit jaar.

 21. Nana schreef:

  Jaaaaa, hier wordt ik heel blij van. Goede zangeres. Zang, dans en staging zijn dik in orde. Heb Chanel dit nummer live akoestisch horen zingen bij Jinek. Prima zangeres. Zie dit echt wel in de top 10 eindigen. Hoop echt voor Spanje dat het dit jaar hoog mag eindigen.

  • xxx schreef:

   Die akoestisch uitgevoerde versie sreekt me veel meer aan dan wat zo op het podium gaat brengen.

 22. Remy schreef:

  Mijn nummer 1 dit jaar. Ik word er blij van en het kan me niks schelen dat in het verleden vaker dergelijke nummers op het songfestival zijn geweest. Bij de 66e editie is het onmogelijk om iets te brengen wat nog niet eerder is gedaan, anders wordt het een freakshow met 40 ‘vernieuwende’ inzendingen.

 23. robbert-rotterdamdam schreef:

  Prima, sensuele en pakkende inzending. Tussen de vele ballads is dit een frisse bijdrage. Haar stem is goed genoeg voor deze inzending. Mijn nummer 6.

 24. Bandido - Georgia schreef:

  Beetje flauw om dit als de zoveelste “Fuego”-kloon te benoemen, maar het is het natuurlijk wel. Voortbordurend dus op iets dat al geen muzikale hoogvlieger was. Maar goed, het is uitgerekend in dit zwakke jaar vol depri nummers wel een vrolijke opbeurende noot. En ik moet de zangeres nageven dat ze zich tussen alle capriolen op het podium toch vocaal staande weet te houden. Want deze inzending moet het hebben van het optreden, dat is absoluut de moeite waard. Wederom geen Spaanse winnaar, maar ook geen rode lantaarn.

 25. Br@m schreef:

  Gistermorgen al een bericht opgestuurd maar dat is tot op heden niet geplaatst; derhalve nu een 2e poging. Ik verwacht veel van deze Spaanse inzending. Misschien niet het sterkste lied maar qua presentatie is dit zondermeer één van de beste bijdrages. De mix van zang en dans gaat Chanel heel goed af en dat gaat veel punten opleveren. Ik verwacht zeker een top 5 notering.

 26. Levent schreef:

  Enige nuance bij de televotingresultaten lijkt me op zijn plaats. Ze werd derde bij de televoting en dat het slechts met 4% (wat in schril contrast afsteekt tegen de 70% voor Terra) zegt natuurlijk vrij weinig, als je weet dat de groep die Terra zong uit Gallicië kwam en dat die streek massaal op het ‘eigen’ nummer heeft gestemd om de taal van die regio op Eurovision te krijgen. Dat is net als tijdens Eurovision wel mogen stemmen op je eigen land.

  Los daarvan: het is een heerlijk niemendalletje dat perfect neergezet wordt op het podium. Top10 gegarandeerd, hoger zou me ook niet verbazen. Ik heb hem op repeat.

  • Gilles schreef:

   Nou, dan hadden die andere Spaanse regio’s ook maar voor ‘hun’ kandidaat moeten stemmen… Galicië vertegenwoordigt amper 5 % van de totale bevolking.

 27. Michael Adam schreef:

  Het nummer is zo zo maar Chanel maakt het wel goed met haar charisma. De dans break vind ik gaaf en al met al onterecht als Spanje er laag mee eindigt.

 28. JW schreef:

  Neen, heb ik ook niet veel mee.
  De zoveelste kloon van fueggo.

 29. Dustin schreef:

  De zoveelste Fuegokloon en ik had al zo’n hekel aan de eerste Fuego. Slut pop.. nee ik hou er niet van.

 30. dick schreef:

  voor spelbare meuk die wel allemaal al eens gehoord hebben. Of het eindigt heel hoog (wat ik niet hoop) OF het wordt afgestraft (wat ik verwacht, wishfull thinking). Persoonlijk heb ik niets tegen dit soort inzendingen maar dan moet het heel goed in elkaar zitten en op de een of andere manier komt het op mij on-af over (heb er geen goed nederlands woord voor.