Turijn live: Belangrijke dag voor S10

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. riccardo schreef:

  Meest benieuwd naar de camera beelden en hoe de S10 staging er in z’n geheel uitziet. Of het op z’n eigen manier kan aanhaken en genoeg impact kan maken ten opzichte van de veel vaker geziene visuele poeha, maar leuk om naar te kijken, waar landen mee komen.
  Vanavond een belangrijke voor de jury. Spannend!

 2. J. schreef:

  Succes #teamS10!!
  Top 10 in finale moet zeker haalbaar zijn!

 3. Jarno schreef:

  Is het eigenlijk al duidelijk wie er in de juries zitten voor ieder land? Normaliter verscheen er daags voor de eerste generale repetities meestal wel een overzicht met de juries voor ieder land.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, daar zeg je me wat. Wie zitten er in de jury? Weet de redactie wat?

   • Bas schreef:

    Dat wordt deze keer waarschijnlijk na de eerste halve finale bekend

   • Gilles schreef:

    Die van België en Duitsland zijn in ieder geval al bekend (songfestival.be en eurovision.de)

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Deden ze dat vanaf vorig jaar niet naderhand om beinvloeding tegen te gaan?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Zou best kunnen, hoor

   • robbert-rotterdam schreef:

    Als vanmiddag om 15.00 de repetities beginnen, weten we meer hoe S10 valt tussen alle anderen in de show, specifiek ook binnen de optreedvolgorde. Gaat ze eruit springen door de magische werking van het lied, staging en camerawerk, of juist verbleken als de vrolijke Moldaviërs hun eerste vrolijke klanken inzetten? Er zijn altijd verschillende websites die live verslag doen, dus dat wordt weer switchen van de een naar de amder.

   • Gilles schreef:

    @robbert-rotterdam: zie mijn bericht hierboven van 13:43

   • Peter schreef:

    Jeetje zelfs humor mag niet meer hier

   • Jellybean schreef:

    @Peter; je was Johan Derksen vergeten?

  • @lbert schreef:

   ??

 4. Richard schreef:

  Alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Op naar de finale zaterdag.

 5. Ria NL schreef:

  Succes S 10, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan

 6. Beer schreef:

  Onze S10 gaat ongetwijfeld hoge ogen gooien vanavond en morgen! Go go go!

 7. Dirk Marko schreef:

  S10 toi-toi-toi. Break a leg.

 8. MM schreef:

  Gaat goedkomen! Heel benieuwd naar haar totale optreden!
  Succes S10!

 9. Max Mark schreef:

  Heel veel succes, S10! Zo enorm benieuwd hoe die 3 minuten er uitzien! Zet ’em op, op naar die finale.

 10. Robert Weges schreef:

  Op welke sites kunnen we deze repetitie volgen?

 11. Zwalupessy schreef:

  Heel veel succes S10!, Zet hem op!,

 12. Max Mark schreef:

  en ook op oneurope.co.uk zie ik een live blog

 13. Richard schreef:

  Op escnation is ook iemand die meeblogt

 14. Jellybean schreef:

  S10: ik wens je heel veel succes en vergeet ook vooral niet te genieten van alles??❤

 15. Robert Weges schreef:

  Netherlands, The
  All by herself in the dark, and it feels like it’s going to be very atmospheric with her nice voice, but as Alex points out, wouldn’t anything sound magical after Bulgaria…? I always feel a bit disappointed at this, cos it doesn’t really deliver what the opening promises, but I can also not find anything wrong with it. Of course it’s qualifying, according to both me and little helper.

  • Ed schreef:

   Precies waar ik bang voor was, je kunt iets klein en kwetsbaar maken, maar het kan daarom ook wat nikserig worden.Ik hoorde op esc unuited ook dat ze er veel meer effecten uit hadden gelaten.
   Ik merk wel aan alle reviews dat men dol op het nummer is maar dat de visuals het niet verder naar een hoger plan tillen.Ook gewoonweg TE donker ,,,,,,

   • Mm schreef:

    Op Oneurope zijn ze enthousiast. Het ziet er hartstikke mooi uit. En de tracking shots zijn ‘beautiful’. Ze ziet er prachtig uit en het blent heel mooi met de kleuren van de staging.

   • Dirruk schreef:

    Ook op eurovision fun alleen maar superlatieven voor de manier waarop S10 in beeld gebracht wordt. Je kunt niet blind varen op de mening van een handvol bloggers. Er is niemand die de kwalificatiekansen van Nederland in twijfel trekt, dat is sowieso prettig (maar ook niet zaligmakend)

 16. Joyce schreef:

  https://youtu.be/ssB4nog-am8
  Vanaf minuut 16 kijken!

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Net met Eurovision United meegekeken waar 4 mensen in beeld waren en aan het beoordelen waren. Algemeen verhaal was dat het wel goed was, zeker vocaal, maar dat ze toch hadden gehooopt dat eerder licht gebruikt zou worden in het nummer. Het blijft te lang donker aldus de bloggers, waardoor het niet spectaculair was. Op een andere buitenlandse site dezelfde strekking. Het is net niet indrukwekkend genoeg.
  Zelf denk ik dat dit veroorzaakt wordt doordat de taal niet verstaan wordt. Mij lijkt het op grond van de tekst heel plausibel dat ze lang in de donkere diepte blijft, maar dat zeg ik als Nederlandstalige.. Het is begrijpelijker waarom ze hier voor hebben gekozen.
  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar zou die…..rode lasershow voor een buitenlands publiek niet beter geweest zijn? Dan kunnen ze de taal niet verstaan, maar er gebeurt wat……
  Ik ben benieuwd naar de verslagen van andere bloggers.

 18. Tippy2 schreef:

  Ik weet niet of een nummer van deze strekking spectaculair moet zijn?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Niet spectaculair in de zin van ‘allemaal een vet dansje doen on stage’, maar het zou mooi zijn als de monden van de kijkers openvallen van verbazing en bewondering, omdat het er allemaal zo mooi, prachtig en magisch uitziet. Dat heet voor mij ook spectaculair. De Common Linnets waren in deze opzet geslaagd. Ze brachten zoveel ‘wow-ervaringen’ teweeg. Ik heb de indruk dat dit bij S-10 tot nog toe niet het geval is. Of niet voldoende om werkelijk mee te kunnen doen. Het schijnt ook dat bepaalde effecten vandaag weggelaten zijn die juist voor impact zorgden. Ik ben echt heel benieuwd naar alle reacties in het buitenland. Ik ga ze dadelijk allemaal lezen.

 19. riccardo schreef:

  Ik zie qua reacties een mix van heel erg mooi en we worden er stil van tot wel mooi maar er gebeurd net te weinig om het heel spannend te houden. Ik heb nog steeds geen eindoordeel. Ik moet het echt eerst zien zoals het de huiskamers binnen gaat komen. Met goeie close ups, die er blijkbaar veelvuldig inzitten, gaat ze mensen raken. Weet ik zeker.

  • Anonimus schreef:

   Nja bij Duncan zijn optreden gebeurde er ook bar weinig, laten we daar eerlijk in zijn. Hem kijkend naar een knullige Ikea lichtbol is nu ook niet echt een situatie waar “veel gebeurd en spannend is”.

   • Peter schreef:

    Klopt, maar dat nummer was 100 x beter.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, klopt. Maar daar konden de meeste mensen wel de boodschap verstaan. Als je in het Nederlands zingt, daar blijf ik bij, moet je zorgen dat als de boodschap niet verstaan wordt, het gecompenseerd wordt door uitmuntende camerabeelden, regie en belichting. Allemaal om de kijker geboeid te houden en mee te trekken in de magie. Doe je dat niet en laat je hierin steken vallen, dan raak je de kijkers kwijt. Maar nog steeds, we hebben niet meer momenteel dan de bloggers uit de scene, en we moeten het zelf ervaren morgen.

   • Jellybean schreef:

    Klopt; daar maakte iedereen zich ook druk om en zie het uiteindelijke resultaat. De act met die lichtbol was gewoon mislukt; velen begrepen dat ook niet ondanks dat het in het Engels gezongen werd. En toch was er een wow effect in. Ik bedoel maar te zeggen dat een act niet perfect hoeft te zijn om indruk te maken al willen we dat met z’n allen zo graag. Mensen die dit morgen voor de allereerste keer horen en zien gaan echt niet alle camera bewegingen, licht effecten en close ups analyseren. S10 kan niet meer als haar best doen en haar lied met overgave brengen; dat is datgene wat echt telt.

   • riccardo schreef:

    Weinig maar toch heel veel, zou ik zeggen. Je weet van tevoren dat hoe mooi het idee ook is of hoe groots in minimalisme de uitvoering er mensen met honger naar vuurwerk en choreo blijven zitten.

 20. Peter schreef:

  Whahahaha sommige hier zijn zich al aan het indekken mocht het morgenavond fout gaan.

  • Dirruk schreef:

   Dan lees jij toch andere dingen dan ik.

  • Tippy2 schreef:

   Whahahahah misschien moet jij je volgend jaar maar niet meer op deze site laten zien als het goed gaat. Whahahahaha

   • Peter schreef:

    Als het goed gaat, blijf ik het een waardeloos nummer vinden, voor mij een van onze slechtere inzendingen. Maar ja je mag hier geen eigen mening hebben naast de mening van sommige.

   • Han schreef:

    En ook al gaat het slecht dan blijf ik trots op S10 en haar liedje. Weet je nog, die barre tijden vóór Anouk? Eén en al ellende met liedjes speciaal gemaakt om te scoren op het festival, en dat vervolgens dus niet deden. Wat S10 doet is helemaal top, en ik hoop dat haar professionaliteit wordt beloond met een finaleplaats.

  • Nena schreef:

   Ben jij die persoon die altijd negatief is?

 21. Nena schreef:

  En dan bedoel ik Peter.

 22. Marijn schreef:

  Hoe het optreden eruit ziet voor Nederland is al jaren saai… weinig kleur gebruik en er gebeurt niks. Ze hadden dit jaar iets met kleur moeten doen zoals de lasers.

  • Tippy2 schreef:

   Domme opmerking, heb je vorig jaar niet gekeken? Teveel kleur wat mij betreft, haha