VRT haalt Eurosong weer van stal

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. dick schreef:

  Leuk die voorrondes maar de Vlamingen slagen er bijna iedere keer weer in de verkeerde inzending te kiezen met als dieptepunt O Julissi van Ishtar.

 2. Ria NL schreef:

  Daar hebben veel landen last van dat ze het verkeerde lied kiezen als inzending

  • Dick schreef:

   Helemaal waar….. denk nog met afschuw aan Michelle….

  • Peter schreef:

   En dat maakt het Songfestival juist zo leuk. Ik mis in Nederland de spanning vooraf bij het festival, wij krijgen een voorgekauwd stukje muziek door de strot gedouwd wat door 6 mensen bepaald wordt, met als opperGod Cornald Maas. Ik vind dat jammer, waarom wordt er niet gekeken naar andere mogelijkheden?

  • Jellybean schreef:

   Klopt, daarom ben ik ook geen voorstander van de terugkeer van voorrondes in Nederland en vindt ik het huidige systeem veel beter. Ik zou wel graag zien dat de selectie criteria waar aan voldaan moet worden uitgebreid worden;biedt zoveel meer kansen. En regelmatig wat verandering in de selectie om de boel niet te laten indutten is wat mij betreft ook wenselijk. Dat laatste is in ieder geval al gebeurd dus dat is prima.

 3. Pietje schreef:

  Ik ga kijken! Maar hoop nu eens naar een Vlaamse voorronde te kijken zonder een hardnekkig stemadvies gevend ‘deskundig’ panel tussen de liedjes door, of net voor de televoting lijnen opengaan. Commentaar geven ze maar achteraf als ze punten mogen geven en de lijnen al gesloten zijn.

 4. GerardMartin schreef:

  Die Vlaamse voorrondes die ik gezien heb vond ik behoorlijk zouteloos en slecht. Ben blij dat we er hier vanaf zijn.

  • Peter schreef:

   Je kunt op verschillende manieren een voorronde houden, maar ja dan is Cornald zijn machtspositie kwijt.

   • dick schreef:

    sinds dat wij de voorrondes verlaten hebben zijn we het wel beter gaan doen met als klap op de vuurpijl de winst van Duncan. Dubbel…. want ook met voorrondes kun je goede resultaten houden (denk aan Ruth, Edsilia). Aan beide wijzes van selecteren kleven voor en nadelen. De laatste twee edities van het ESC wonnen er inzendingen die zich eerst door de nationale voorrondes heen vochten (San Remo in het geval van Maneskin en de nationale voorronde van Ukraine in het geval van Kalush Orchestra). Interne selecties hoeven wat mij niet heilig verklaard te worden maar ik denk met gruwen terug aan de NSF’s van 2012, 2004, 2001 en 2000 bijvoorbeeld. Ook het intern selecteren van een artiest met daarna een NSF is geen garantie, denk aan Willeke, Mrs Einstein, de 2e x Edsilia, Toppers, 3Js… dan slaat bij mij toch het gevoel door naar zoals het er nu aan toe gaat…

  • Inez schreef:

   In 2010 was een succes jullie niet hé met sienneke

   • Bas schreef:

    Waarom altijd katten Inez? Ishtar was een succes zullen we zeggen. Sieneke zette in 2010 een perfect optreden neer -met een oubollig liedje, ja dat wel- en het lied hoor je nog regelmatig. Het gaat bij iedere nationale finale om de tijd en energie die je er als omroep insteekt, zoals de NOS bijvoorbeeld deed in 1970, 1977, 1983 en 1998. Dan is er keuze uit meerdere kwalitatieve liedjes.

   • Peter schreef:

    +1 , helemaal mee eens. Als Shalalie gedraaid wordt is het gelijk feest, en dat is met veel uptempo inzendingen

   • dick schreef:

    We hebben inderdaad in 2010 de plank volledig mis geslagen maar dat heeft Belgie zo vaak gedaan. Is het nou zinvol om op deze wijze hier elkaar af te katten? Draagt niks bij en komt op mij kinderachtig over.

   • Dick schreef:

    2010 beschouw ik ook als interne selectie omdat het hier ging om 1 en hetzelfde nummer gebracht door meerdere artiesten en de de componist Kartner uiteindelijk de keuze maakte. Ook dat jaar was wat mij betreft een dieptepunt mbt Nederland, dan gaat het de laatste jaren toch veel beter. Wat eerder ook al opgemerkt is, het lijkt dat onze inzendingen met namens door de juries aardig beoordeeld worden maar dat het publiek het af laat weten. Het is nu de kunst om daar wat op te vinden, of dat met het verse bloed bij de commissie gaat lukken dat is de vraag.

 5. Tippy2 schreef:

  Peter, ooit een blauwtje gelopen bij Cornald? Je bent zo geobsedeerd door die man, ongezond gewoon…

 6. Karel kurk schreef:

  Ik ben alleen maar blij dat we hier geen nationaal songfestivals meer hebben, het niveau was altijd zeer laag en al helemaal toen we die meerdere voorrondes hadden

  • Peter schreef:

   Daarom wordt het tijd met nieuwe ideeën te komen ipv te blijven hangen in het verleden en elk jaar getrakteerd te worden op slechte treurmeuk waar Europa niet op zit te wachten

 7. GerardMartin schreef:

  Wat ik nog wel een leuk idee zou vinden is een NSF zoals b.v. In 1965. Van maandag t/m vrijdag één artiest met 3 liedjes waarvan er één doorgaat naar de finale op zaterdag met 5 liedjes.

  • Bas schreef:

   Dat was er ook in 1996 GerardMartin, alleen was de finale toen op zondag. Van de 15 liedjes waren er echter maar een paar die enige kwaliteit hadden. Voor mij het liefst 1 lied per artiest waar ze helemaal achter staan en de energie in willen steken. En als je achter je lied staat dan durf je het ook wel aan om aan een NSF mee te doen toch?

 8. inez schreef:

  bas ik geef mijn mening . belgie had in 2010 tom dice en belgie werd mooi zesde en sienneke bleef haha steken in de halve finale dus kom niet af met u onnozele mening gezever gezever

  • Bas schreef:

   Ja Tom Dice deed het prima en ik gun het de Belgen. Bij jou zie ik nooit een reactie waar je Nederland of een ander land wat gunt. Dit constateer ik met enige regelmaat bij jouw reacties. Wees eens gewoon wat liever en zet niet alles weg als onnozel gezever en heb respect voor andermans mening. Daar wordt de wereld een stukje mooier van ..

   • Inez schreef:

    Euh respect voor andermans mening nee hoor heb respect voor mensen die goede dingen doen hoor en ik breek Nederland niet af hoor jullie breken België ook af hoor dus ik geef mijn mening wanneer ik wil

  • Wim1970 schreef:

   Nederland heeft 5 keer gewonnen, België maar 1 keer. En in 2003 bij de laatste punten van de eerste plaats beroofd.

  • Bas schreef:

   Hahaha in Jordanië wel ja, maar gelukkig kreeg Europa en Israël via het totale en volledige (democratische) puntensysteem te zien dat Izar Cohen de trofee mee naar huis mocht nemen. Tweede plaats is prima, maar neem je verlies (als je daar al van kunt spreken)