Fragmenten liedjes Eurosong 2023 openbaar gemaakt

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Detlev schreef:

  Mijn advies voor België zou zijn om The Starlings af te vaardigen. En anders Hunter Falls. Alleen de snippets daarvan nodigen uit om meer te willen horen.

 2. Max Mark schreef:

  Gala Dragot lijkt me het meest interessant. Van al de snippets zou ik die nummers in z’n geheel willen horen. The Starlings is ok, maar niet heel verrassend. Wat lijkt Rollercoaster trouwens op I See Fire van Ed Sheeran!
  The andere artiesten/liedjes kunnen me (nu nog) niet bekoren. Best belegen allemaal.

 3. NilsB schreef:

  Vind het lastig om op basis van deze korte fragmenten te horen hoe de opbouw van een nummer is.

  Daarom puur op basis van deze korte fragmenten.

  Ameerah: Beide liedjes kunnen mij niet helemaal pakken, heb het gevoel dat Armageddon naar de finale gaat, maar niet gaat meedingen om op het ESC te komen.

  Cherine: Ten eerste, jammer dat er geen Nederlandstalige nummers bijzitten. Deze nummers lijken me allebei een beetje te gekunsteld, te veel een act die niet geloofwaardig over gaat komen. Toch denk ik dat Ça m’ennuie pas bij de Belgen kans gaat maken om hoog te eindigen bij Eurosong, maar te floppen op het grote Songfestival.

  Gala Dragot: Allebei de nummers spreken mij direct het meeste aan. Het voelt echt. Ik gok erop dat het een van deze nummers gaat worden dat Belgie mag gaan vertegenwoordigen en het zal niet de eerste keer zijn dat België dan een nummer stuurt dat zo voor een James Bond film geselecteerd had kunnen worden. Mijn gok is dat Emotion Ollie het winnende nummer gaat zijn.

  Hunter Falles: Niet mijn smaak en Ooh La la zal wel in de Eurosong finale geraken. Geloof wel dat er een select publiek voor is, maar potten zal het niet breken.

  Loredana: Vooraf had ik hier hoge verwachtigen van. Vond destijds She’s after my piano zeer aanstekelijk. Deze nummers doen mij helaas niet zoveel en Dream in Colours doet me eigenlijk denken aan de riedeltjes waar Malta vaak op terugvalt maar vaak (heel terecht) mee in de halve finale blijft steken. Bij Malta wordt dat veelal veroorzaakt door de zwakkere zangeressen. Voor Loredana hoop ik dat ze door mag met het You lift me up, en daarmee schat ik haar dan in de top 4 van Eurosong.

  The Starlings: Tom Dice terug in Eurosong. Wat velen gehoopt hadden, is dan toch gebeurd. En waar hoge verwachtingen zijn , zijn de resultaten….ach vul het zelf maar in. Vocaal klinkt het goed, maar de fragmenten zijn echt te kort om hier over te oordelen. In de finale van Eurosong zien we ze sowieso terug en ik vermoed met het nummer Oceanside.

  België grijpt dus terug naar het populaire Eurosong. Een oud recept met vaak goede kijkcijfers maar helaas niet altijd de beste resultaten. Soms omdat het gekozen nummer niet het beste nummer was, maar vaker omdat Eurosong niet het beste van België lijkt te brengen. Eurosong zal ongetwijfeld weer een tv hit zijn, maar ik vrees nu toch al voor het resultaat op het songfestival. Overal is het weinig vernieuwend wat we te horen gaan krijgen en dat gaat Belgie vermoedelijk parten spelen. Ben benieuwd of het format meerdere jaren stand gaat houden of dat de VRT over twee jaar alweer een nieuw selectieprocedure verkiest.

  Al met al gun ik het onze Zuiderburen en hoop ik dat de volledige nummers mij volledig omver gaan blazen.

 4. Tippy2 schreef:

  gala dragot vind ik het meest belovend!

 5. Ria NL schreef:

  Ameerah spreekt mij het meeste aan en dan vooral het liedje Armageddon

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind niet dat je op korte fragmentjes kunt en moet oordelen. Er zit altijd een opbouw en ontwikkeling in nummers en die bepalen het totaal van een lied. Vraag het in januari-februari nog maar een keer.

  • Dirk Marko schreef:

   Helemaal mee eens. Slovenië heeft de deelnemende songs wel helemaal openbaar gemaakt.
   Jammer dat die niet op songfestivalweblog te horen zijn.

 7. Matje schreef:

  Gala Dragot maakt op mij de meeste indruk, mooi emotioneel.
  Begrijp dat de Vlaamse omroep ook Franstalige liedjes heeft geselecteerd vanwege de populariteit van Het Franse lied algemeen de laatste jaren in Europa . Begrijp niet dat er geen enkel Nederlandstalig nummer in deze finale zit . Onze laatste Nederlandse inzending heeft toch bewezen dat het ook kan voor Europa.

 8. Max Mark schreef:

  Uit de fragmenten maakt Gala Dragot heet meeste indruk. Ik denk dat zij de meest interessante nummers heeft. De rest kan mij niet echt bekoren. The Starlings is wel ok, maar niet heel vernieuwend. Ik vind Rollercoaster enorm lijken op I see fire van Ed Sheeran.

  Ik wens België veel succes en ik hoop dat ze de goede keuze maken.

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Gala Dragot maakt mij het meest nieuwsgierig. De tweede van Hjunter lijkt erg pakkend en ongecompliceerd. En dat mag ook wel eens een keer.

 10. Samson schreef:

  Op basis van deze korte fragmenten zijn er twee liedjes die ik in de finale in top wil zien
  gala dragot – t‘inquiète
  The Starlings – Oceanside (zonder snor Tom, aub)

  Klinkt ook mooi, maar nog twijfelachtig
  Loredana – You Lift Me Up

  Hunter falls heeft leuke radiohits, maar komt wat mij betreft 10 jaar te laat voor het songfestival. Maar ik wacht verder de volledige afleveringen af. Kijk er al naar uit!

 11. Inez schreef:

  Rob Holland Finland ga we weer vitten op België he. Nederland heeft ook nummers gehad wat tien jaar te laat was he

 12. GerardMartin schreef:

  Ik vind dit, op basis van de korte fragmentjes, behoorlijk tegenvallen. Niets getuigt van enige orginaliteit of springt er uit.

 13. HJ schreef:

  Enige ietwat te waarderen liedje is de eerste van The Starlings. Wel erg Common Linnets. Dus of het gaat scoren? Want iedereen gaat roch vergelijken.