Terug naar het Eurovisie Songfestival 2003

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Was een spannend songfestival en wat was ik blij dat België niet won, wat een vreselijk nummer. Turkse nummer draai ik na 20 jaar nog regelmatig.

 2. robbert-rotterdam schreef:

  Ik hoop dat ook aan bod komt waarom ze koos voor een totaal andere styling dan tijdens de nationale finale en of ze dat nu anders zou hebben gedaan met de blik van nu.

 3. Jan Willem schreef:

  Leuk, ik kijk er naar uit.
  Optreden was perfect en toch “maar” 13e. Wel op 26 deelnemers.
  Ik vond de kleding op het Nationaal Songfestival veel mooier. Op het Eurovisie Songfestival was het nogal rommelig en geen geheel, de kledij. Dus ik ben ook wel benieuwd of dat besproken gaat worden.

 4. Pietje schreef:

  Op zich best een leuk en goed jaar. Met winnares Sertab die een hit scoorde. Ne ver ne boishia was toch wel mijn favoriet denk ik. Noorwegen ook erg goed met een sterke ballad. Spanje ook prima, Portugal erg mooi
  België vond en vind ik dan weer drie keer niks. Beetje slappe lounge muziek in een brabbeltaal. Maar het viel erg op in die line up.
  Esther Hart ook erg goed, maar in die jaren waren dat soort typische songfestival nummers op hun retour. Als er 100% jury voting was geweest dan had het goed gescoord.

 5. Samson schreef:

  Rusland met een lesbisch getinte act…..toen heel vooruitstrevend, helaas zijn ze er 20 jaar geleden ver op achteruit gegaan :(

 6. MarkESF schreef:

  Ook van deze winnares nooit meer wat van gehoord. Vreselijk nummer.

 7. Nordman schreef:

  Ook een te gek jaar! Wat was ik fan van Esther Hart destijds. Vocaal uitmuntend. Het liedje was niet zo bijzonder, maar gaf me een goed gevoel dus ik stond helemaal achter onze inzending.. Turkije was overweldigend en een terechte winnaar. IJsland blijft voor mij één van de sterkste openers ever, was helemaal weg van het lied. Andere favorieten van mij waren Spanje, Zweden, Letland Cyprus, Ierland, Kroatië en ook Malta. Oostenrijk vond ik echt verschrikkelijk in dat jaar. Opnieuw een jaar waar ik goede herinneringen aan heb.

 8. Borlando schreef:

  In 2003 gingen mijn 12 punten naar Oostenrijk: Alf Poier – Weil der Mensch zaehlt. Verder vond ik Polen (Ich Troje) en België wel goed, nog voor Griekenland ,Turkije, Nederland, Noorwegen en Rusland.

 9. Dick schreef:

  Dat Turkije won (nadat er een dj remix overheen gegaan was) zag ik in eerste instantie voor de remix niet aankomen maar wat was dat een lekker nummer. België 2e dat snapte ik wel maar dat dat krijsende duo uit Rusland 3e werd is mij een raadsel. Er waren overigens nog wel een paar inzendingen die m.i. onterecht hoger eindigden dan Esther Hart.

  • Wim1970 schreef:

   Dat krijsende duo is alleen maar hoog geëindigd omdat het TaTu was. Als het gezongen werd door 2 andere zangeressen, was het misschien niet eens in de top 10 geëindigd.
   Maar je hebt gelijk, dankzij die DJ remix heeft het gewonnen, op de originele cd is het een nietszeggend nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *