Alessandra wint Noorse finale met ‘Queen of Kings’

Dit vind je misschien ook leuk...

72 reacties

 1. Menno schreef:

  goed nummer, Noorwegen mag trots zijn

 2. Siem schreef:

  Heerlijk liedje! Beste wat tot dusver is gekozen in mijn ogen.

 3. Tippy2 schreef:

  Doet me erg denken aan Wild Dances, niet mijn ding.. Leuk voor in de Efteling

 4. Bandido - Georgia schreef:

  Beste liedje heeft gewonnen wat mij betreft, maar wel één van de sterkste voorrondes in jaren. Ik had het Ulrikke ook gegund, maar haar nummer was toch wat gedateerd. Uiteindelijk was mijn top drie precies hetzelfde. Al met al kan Noorwegen de finale alvast met veel vertrouwen tegemoet zien, want ik denk dat dit mee gaat doen voor een topnotering in Liverpool.

 5. Han schreef:

  Het zal wel. Mijn smaak is het niet. Je hoort direct hoe de componisten hun best hebben gedaan een lekkere songfestival meestamper te schrijven, en het zal het onder de fans in Liverpool vast goed doen. Daarna nooit meer te horen op de radio en voorgoed vergeten.

  • Jens schreef:

   Nouja ik denk dat we dit wel eens op de radio gaan terughoren. Gezien het in best veel landen viral gaat en ook op Spotify op plek 2 staat in de ”Global” lijst.

   • Tom schreef:

    Nou Jens, dat zou mij ten zeerste verbazen, maar dan heb jij een heel andere global list dan ik heb, niks nummer 2, staat er niet eens in…

   • Han schreef:

    Op spotify is het voor de fijnproevers….. ;-)
    DJs op de radio kijken wel uit om dit nog te laten horen aan nietsvermoedende luisteraars!

   • Jens schreef:

    Global Viral dacht ik het te zien. En tuurlijk niks is 100% zeker dat dit een hit wordt en gedraaid zal worden. Maar ergens denk ik toch dat we dit misschien later terug zullen horen op de radio, vooral als het op tiktok aanslaat net als Snap van RosaLinn.

 6. Rad schreef:

  Heel slecht!! Ouderwets

 7. HJ schreef:

  Ja goed nummer! Erg lullig voor Attle Pettersen. Hij had echt een geweldig nummer. Draai ik nu al veel.

  Ulrikke had ik het enorm gegund.

  Maar dit liedje is gewoon net wat krachtiger.

 8. Ria NL schreef:

  Leuk liedje voor Noorwegen ik kan me er zeker in vinden maar ik had het Ulrikke ook gegund

 9. Pietje schreef:

  Wat is dit nou weer? Snollebollekes meets Kabouter Plop. Wat een hemeltergende k*t plaat

  • GerardMartin schreef:

   Verschrikkelijk ja, ben blij dat ze intiem geschoren is. Waardeloos lied van deze semi seksbom.

 10. Br@m schreef:

  Met deze uitslag valt te leven al had ik het Ulrikke of Atle meer gegund.

 11. Max Mark schreef:

  Goed nummer. Nog energieker en krachtiger dan de voorronde. Misschien wat mainstraim, niet erg vernieuwend, maar wel goed gebracht. Lekker bijdrage voor Noorwegen. Nu al een paar keer geluisterd en ik moet zeggen dat ik dit wel pruim. Mooie uitstraling ook, die Alessandra.

 12. Hitzound schreef:

  Etnisch meets shanty.

 13. Moi schreef:

  Queen of crap.

 14. Nordman schreef:

  Wow, sterke inzending opnieuw van de Noren. Top 10?

 15. Esmee schreef:

  Wat betreft het liedje haal ik mijn schouders erover op. Ik vind het niets bijzonders. En ook hier vraag ik me weer af: waarom moeten sommige zangeressen toch in één of ander badpak ten tonele verschijnen? Sex sells of zo? Nou als je daarmee moet beginnen dan gaat het primair niet om het liedje. Dat vind ik jammer.

  • Jeroen050 schreef:

   Helemaal mee eens……….ook Spanje gokt op een dame in badpak of soortgelijke kledij…….wanstaltig om te zien

  • Siem schreef:

   Niet mee eens, ik vind dat ze er prachtig uitziet en dat de outfit perfect bij dit nummer past. Smaken verschillen.

 16. Inez schreef:

  Geweldig noorwegen zo blij. Niet het ouwbollige saai nummer van ulrikke

 17. Jarno schreef:

  Oslo 2024? Een tikje voorbarig wellicht maar dit gaat voor de volle 100% een grote kanshebber zijn op de overwinning in mei.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Echt niet. Noorwegen toont zich weer eens het omgekeerde Nederland. Hoog bij de televoters, weinig weerklank bij jury’s. Muzikaal flinterdun, maar visueel wat de kijker op een zaterdag wil zien. Aan mij is dit niet besteed.

 18. riccardo schreef:

  Te simpel maar wel effectief?

 19. Starkoo schreef:

  Tja het jaar van Ducan hadden ze een geweldige groep, denk is lang niet zo sterk, maar ziet er niet verkeerd uit!

 20. MarkusRotterdam schreef:

  Middelmatig nummer. En ja hoor, er zit weer een boodschap in ..”jezelf durven zijn” dat cliché weten we nu wel . Hoeveel nummers komen er nog met statements en persoonlijk drama

 21. robbert-rotterdam schreef:

  Verschrikkelijk. 100% Eurovisie-calculerend en cheap-ish.
  Maar juist daarom zal het de finale wel halen.

 22. Dennis schreef:

  Dit is een beetje een plagiaat gevalletje met de DJ van vorig jaar. Kennen jullie nog LUM!X ft. Pia Maria – Halo? Diezelfde DJ heeft een jaar ervoor samen met Gabry Ponte – Thunder uitgebracht – Spotify search. Met de prechorus weggelaten is het bijna een 1 op 1 kopie.

 23. Jan de Taalregelman schreef:

  Het klinkt als een bijdrage uit Letland.

 24. Richard schreef:

  Niet slecht maar wat mij betreft beetje blijven steken in de jaren 2004-2009. Zal zeker wel de finale halen.

 25. RobOranjeFinland schreef:

  Het hoogtepunt was toch wel dat die twee Banana mannetjes van vorig jaar gisterenavond tijdens hun optreden hun maskers af deden, twee leuke binken overigens.

 26. Borlando schreef:

  Wat een standaard in elkaar gedraaide prul. In de voorronde stond het bij mij al op 7. Niets voor mij. Een echte topper zat er voor mij niet bij. Maar ik had liever Elsie Bay of Umami Tsunami zien winnen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Voor mij ook de laatste plaats tot nu toe. Ik zie boze fans in mei al weer schelden op de jury’s en roepen dat dit de échte winnares was.

 27. Robin schreef:

  Het deed mij direct denken aan het nummer ‘Run to the Hills’ uit de Zweedse finale van vorig jaar. Jammer dat zo’n niet origineel nummer ( en act ) zo op het paard wordt getild. We hadden ‘ Efendi’ met Cleopatra vorig jaar toch al, probeer zelfs eens iets origineels te verzinnen, Elsie Bay en Atle waren zoveel beter,

 28. Beer schreef:

  Van de geselecteerde inzendingen is dit de enige mogelijke winnaar van het Songfestival. Er komen nog bijna 30 inzendingen bij, dus zover zal het vast niet komen. Ik gun het Alessandra vooral en het zal ook zeker een feestje in de hal worden.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hooguit de winnaar van de televoting, maar zelfs daar twijfel ik aan…

 29. Dirk Marko schreef:

  En dit is nog gezongen met autotune wat in mei niet mag.
  Dit gaat kneitervals de bocht uitvliegen straks.

 30. mamu schreef:

  Een ouderwetse draak is het nummer waarmee Noorwegen in Liverpool meedoet. Dit gaat geen potten breken en het zou ook nog eens zomaar kunnen dat Noorwegen struikelt in de halve finale. Er waren maar twee eigentijdse en redelijk originele nummers in de Noorse finale, de liedjes van Elsie Bay en Umami Tsunami. Gemiste kansen.

  • Siem schreef:

   Ik denk dat je de kansen van dit nummer heel erg onderschat. Je houdt ervan of niet, maar ik denk juist dat die nummers het goed doen. Dit gaat 100% naar de finale, ongeacht de concurrentie.

  • Rad schreef:

   Helemaal eens!!

 31. Kenny schreef:

  het klinkt wel aardig, maar KEIINO vond ik in 2019 toch wel de beste Noorse inzending van de afgelopen jaren.

  • Gilles schreef:

   Hun Monument uit MGP 2021 vond ik nog beter, maar dat moest het jammer genoeg afleggen tegen (de populariteit van) Tix.

 32. Sake schreef:

  Nee, sorry

 33. Samson schreef:

  Leuk nummer, goed geproduceerd en tof gestaged! Ik ben zelf niet echt fan van haar stemgeluid, maar zingen kan ze wel! Good luck Norway!

 34. Dick schreef:

  Ik schaar dit onder de mislukte less is more pogingen. Ik vind het een slappe inzending veel te geforceerd. Het enige pluspunt wat mij betreft is dat het wel een prima zangeres is.

  • Zuiderbuur schreef:

   Ik deel jouw mening. Ik begrijp het enthousiasme niet voor dit lied. En zelfs vocaal af en toe toch op het randje? Voor mij duurden drie minuten hier (te) lang. Finale wellicht wel.

 35. Björn schreef:

  Een slechte live performance van een matig liedje. Dit zou zo maar kunnen stranden in de halve finale.

 36. Starkoo schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=PizjmC4vM40 o o de wolfjes nu weten wie het zijn. Voor de gene die het niet wil weten kijk niet, de volgende Lordi die zich gaat onthullen???

 37. Mike B schreef:

  verschrikkelijk!!!! ouderwets bout nummer.

 38. Werner schreef:

  Niet mijn ding

 39. Inez schreef:

  Mark esf zo jij stoppen met u pestgedrag naar de Belgen he en songfestival weblog het is duidelijk dat jullie de reacties van mark esf laten staan familie zeker

 40. Jellybean schreef:

  Ik zie dit wel doorgaan naar de finale, deze Noorse Efendi, aangezien het dan op televoting aankomt.
  Ik ben zelf niet heel enthousiast; gewoon een gemiddelde songfestival bijdrage met etnische invloeden. En hoe vaak hebben we dat al niet gezien; niets nieuws onder de zon.