Terug naar het Eurovisie 1996

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Robert schreef:

  Eimear Quinn’s winnende song blijft een Eurovisiepareltje, steekt met kop en schouder uit boven de rest van dat jaar.
  Ook ver boven de Nederlandse inzending, alhoewel “De eerste keer” zeker bij de beteren van dat jaar gerekend kan worden.
  En dan Lisa del Bo uit België, haar “Liefde is een kaartspel” vind ik o zo schattig.
  Maar de rest van 1996?
  Behoort toch grotendeels bij de categorie Long Forgotten

  • Zuiderbuur schreef:

   Dat laatste vind ik nu net niet. Nog heel wat nummers die ik nog graag terug hoor: het prachtige Diwanit Bugale, de vrolijke Lucia Moñiz, het mooi opbouwende duet van Maarja & Ivo Linna, Maxine & Franklin waar ik altijd vrolijk van word, het geweldige Sveta Ljubav en One More Time als mijn grootste favoriet … En even onvergetelijk: een van de Oostenrijkse backings die te vroeg inzet.

   • Wim1970 schreef:

    Ik ben het ook niet eens met Robert. Ik vond dit één van de betere jaren qua liedjes met helaas een verkeerde winnaar. Had liever Zweden of Estland zien winnen, en Kroatië had ik het ook wel gegund.

   • Gilles schreef:

    Yep, mijn favo’s waren Noorwegen, Zweden, Estland, Kroatië, Portugal en Frankrijk.

  • Robinson schreef:

   Hoezo verkeerde winnaar Wim? Was toch echt het mooiste liedje van dat jaar, sterker nog, het is mijn favoriete songfestival nummer aller tijden. Noorwegen en Estland zijn mijn nummers 2 en 3 van 1996, ook mooie nummers.

 2. Ray schreef:

  Zaten echt geweldige nummers bij, zoals Turkije en Polen.

  • Inez schreef:

   Polen was vals

   • ~ René ~ schreef:

    Polen vals? Ik vind dat lied prachtig, een van de meest mooie bijdragen ooit. Gina G zong vals.
    Portugal, Cyprus, Kroatië, Griekenland en Zweden ook erg mooi dat jaar.
    1996 heb i altijd een erg fijn songfestivaljaar gevonden.

 3. Erique schreef:

  1996 is nog steeds mijn favoriete Eurovisiejaar met zoveel klassiekers en mooie songs:

  Mijn top tien van ‘96 (anno nu)
  1 Sveta Ljubav 2 Den Vilda 3 The Voice 4 De eerste keer 5 Emis forame to chimona anixiathika 6 I evighet 7 Kaelakee Haal 8 O meu coracao nao tem cor 9 Mono gia mas 10 Liefde is een kaartspel