Douze Points 2023 [8]: Zwitserland

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Rad schreef:

  Goed gezongen, sommige stukken van de song heel mooi. Mag zeler naar finale !

  • riccardo schreef:

   Deze vind ik op de één of andere manier niet zo spannend, ondanks de tekst. Goed bij stem, dat zeker. Misschien is het zo’n nummer waarvan de live versie in combinatie met het charisma van de artiest het laten opbloeien. Ik twijfel daar wel een beetje aan. Doet mee in de strijd om de laatste finaleplaatsen vanuit semi 1 wat mij betreft.

 2. Zuiderbuur schreef:

  Geweldig mooi nummer. Staat nu al als een van de weinige op mijn playlist. Mag dus hoog eindigen en meedingen naar de podiumplaatsen.

 3. Peter schreef:

  Top song. Gaat beter scoren dan Nederland. Door naar de finale.

  • Dirruk schreef:

   Waarom moet in ieder topic dat niet over Nederland gaat de subjectieve vergelijking met Nederland gemaakt worden? Totaal overbodig en negatief stemmingmakend.

   • Peter schreef:

    Dat noem je vergelijken en kansen inschatten, zou jij moeten weten Dirruk met je wedkantoren

   • Tom schreef:

    Dirruk, +1

   • Dirruk schreef:

    Dit topic gaat toch over het Zwitserse liedje? Of wil je ons ook even vertellen of je dit beter of slechter vindt dan San Marino? Of Israël? Of IJsland? Of…
    Dat is toch totaal zinloos.

    “Jij met je wedkantoren”, zit je dat nog steeds dwars? Treurig.

   • Peter schreef:

    Je weet duidelijk niet wat vergelijken is. 2 van de 3 landen die je noemt zitten niet in semi 2 en hoef ik niet te vergelijken dan. Israel is een ander genre, dus dat is appels met peren vergelijken.

   • Peter schreef:

    Moet semi 1 zijn niet 2

   • Dirruk schreef:

    Ik weet heel goed wat vergelijken is. Ik heb ook op de kleuterschool gezeten.

    Als je wilt vergelijken, dan moet je daar alles in betrekken. Maar jij betrekt alleen Nederland om te laten merken dat je dat geen goed liedje vindt. En daar is dit topic dus niet voor bedoeld want dit gaat over Zwitserland.

   • Peter schreef:

    Dus ik vergelijk Nederland met Zwitserland, hetzelfde genre, maar Zwitserland steekt er met kop en schouders bovenuit.

 4. Ria NL schreef:

  Mooi lied en goede zanger. Mag wat mij betreft zeker door naar de finale

 5. Michael Adam schreef:

  De tekst van dit nummer irriteert me. Ik vind verder zijn stem wel erg mooi dus dat maakt een hoop goed. Niets wat we nooit gehoord hebben, maar dat hoeft ook niet. Hoeft van mij de finale niet per se te halen.

 6. Hennie schreef:

  Waarschijnlijk wel door. Voor mij geen aanwinst voor in de finale.

 7. John schreef:

  Mooie stem. Song erg voorspelbaar . Daarom j door naar de finale.
  Wie wil er uiteindelijk een soldaat zijn

 8. Siem schreef:

  Ik verwacht dat dit nummer eenmaal in de finale, behoorlijk wat jurypunten gaat opslokken. Maar dan moet het dus wel eerst de televote overleven… Ik vind het in ieder geval een prima popsong!

  • Gilles schreef:

   Volledig akkoord! De finale halen zal niet zo makkelijk zijn. We weten allemaal hoe televoters stemmen…

 9. Br@m schreef:

  Zwitserland is de laatste jaren goed bezig op het ESF met prima bijdrages. – zo ook dit jaar! Remo Forrer heeft een prachtige stem en op het nummer valt niets aan te merken. Het is alleen te hopen dat televoters wel voor dit hummer gaan bellen.

 10. Dick schreef:

  Denk dat televoters hier wel voor gaan, gezien de huidige tijd. Best een goed nummer en de zanger kan het live ook aan dus ik denk moeiteloos naar de finale.

 11. Jellybean schreef:

  Makkelijk in het gehoor liggende, mooie popsong. Mijn nummer 3 op dit moment. Ik hoop op een sfeervolle act/staging wat perfect bij dit lied past.Mag van mij zeker naar de finale.

 12. Marc schreef:

  Pràchtige stem, maar irriteer me aan zn uitspraak (soldierrrr) verder middelmatig lied. Als nr 9 of 10 door naar de finale maar hoeft voor mij niet persé door

 13. Br@m schreef:

  En hier is de 3 minuten versie van Due vite van Marco Mengoni:

  https://eurovoix.com/2023/03/31/eurovision-version-due-vite/

  • Olaf schreef:

   Een van mijn favorieten dit jaar, ook in deze 3 minuten versie. Gelukkig is dat hallucinerende pianomotiefje er in gebleven. Klassenummer met wel heel veel woorden- is in het Italiaans trouwens nooit een probleem voor mij…

  • GerardMartin schreef:

   Heel aardig maar haalt het niet bij het duo van vorig jaar.

 14. GerardMartin schreef:

  Een van de betere liederen in deze editie.

 15. JW schreef:

  Dit gaat heus wel door naar de finale.
  Het is zeker geen slecht lied, maar geweldig kan ik het ook niet echt vinden.

 16. Olaf schreef:

  Gesneden koek voor juries, maar ook genoeg aanhang onder televoters, vermoed ik. Graag maak ik wel de vergelijking met Nederland, want qua nummer zijn er wat overeenkomsten. En dan ben ik bang dat dit ons land laat ondersneeuwen. Mooie, beetje voorspelbare song, maar met een klassiek pianoriedeltje als origineel element. In mijn Top 10 en ook tijdens de finale op zaterdagavond is mijn inschatting

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Vind dit een van de mooiste inzendingen die ook prima gezongen wordt. Heb gisteren een eerste live versie gezien en gehoord en deze komt prima over. Deze inzending hoort in de finale waar hij verder door juey’s omhoog getild kan worden.

 18. Tippy2 schreef:

  Ik vind het een aardig nummer maar op de een of andere manier pakt het me niet.

  • Peter schreef:

   Als ik het vergelijk met andere nummers vergelijk in deze semi, is dit een verademing en topper. Sowieso in mijn top 5 samen met Portugal en Finland. Vergelijken met andere inzendingen doe ik maar niet meer, schijnt niet te mogen hier.

 19. Werner schreef:

  Ook hier vind ik niet zoveel aan helaas