Finale Melodifestivalen; Loreen veruit favoriet

Dit vind je misschien ook leuk...

59 reacties

 1. Stef schreef:

  Ik moet zeggen dat ik zelf eerder hoop dat Marcus & Martinus winnen

 2. Marcel schreef:

  Het zal een stunt zijn als Loreen NIET de finale wint…

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Loreen wint Melodifestivalen
  Loreen wint Eurovision
  Loreen opent de finale in Stockholm 2024

  Mia Nicolai & Dion Cooper worden 2e.

  • Br@m schreef:

   Je bedoelt waarschijnlijk 2e van onderen in de halve finale!

   • Dirruk schreef:

    Zeg Bretm, wat vind jij eigenlijk van het Nederlandse lied dit jaar? Daar heb je nog helemaal niets over gezegd… (einde cynisme)

 4. Richard schreef:

  Zal denk ik niet spannend worden. En in mei denk ik ook dat Loreen het met gemak gaat halen. Er is dit jaar nog niet een nummer geselecteerd dat het haar moeilijk gaat maken. Jammer, want met Tattoo heb ik niets. Ik vind het veel minder dan Euphoria. Maar het is dit jaar gewoon droevig gesteld met de liedjes. En dan steekt tattoo er gewoon al makkelijk bovenuit.

 5. Peter schreef:

  Wat mij betreft mag iedereen winnen, behalve Loreen. Vreselijke bagger.

 6. Br@m schreef:

  Er zijn dit jaar veel leuke nummers bij Melodifestivalen maar Loreen steekt er met kop en schouder bovenuit.

  • Han schreef:

   Ze zal wel winnen, maar ik vind het een heel matig liedje. Vermoedelijk had ieder ander met dit liedje de finale niet gehaald.

   • Nordman schreef:

    Tsja, dat is het talent van Loreen he. Die brengt dit nummer met zoveel bezieling. Ik hoor en zie dat ze in het nummer zit. Ze (be)leeft het nummer. Ze is het lied. Chapeau!

 7. Ria NL schreef:

  Het zal Loreen wel worden denk ik.
  Ze wordt bijna door iedereen al gezien als DE winnares. Maar het zou wel een stunt zijn als het toch iemand anders zal worden. We gaan het zien.

 8. riccardo schreef:

  Van mij hoeft het ook niet, in dit geval, maar het sterkste pakketje wint…. Het zou me niks verbazen als deze hele MF rond Laurien is heen bedacht. Misschien dat de M&M boys bij de Zweedse televote populairder zijn? Ik ga wel kijken in ieder geval.

 9. Rick schreef:

  De twinks Marcus & Martinus zijn mega populair in Zweden .
  Wanneer ze bij de top 3 bij de jury’s zitten maken ze een grote kans om te winnen.
  Maar ik hoop Loreen een toffe vrouw met een waanzinnige stem,stageprecence.
  Haar carrière heeft gewoon weer even een lift nodig net als Johnny Logam in 87.

 10. Kenny schreef:

  Ik hoop zelf op Jon Henrik al is dit niet zijn beste lied.

  • ~ René ~ schreef:

   Het is inderdaad erg jammer van dit lied, ik zou Jon Henrik Fjällgren zó graag een keer bij het songfestival willen zien/horen.

 11. Beer schreef:

  Het is vanavond eigenlijk een concert en het gaat alleen spannend worden wie er laatste gaat worden.

 12. Jellybean schreef:

  Wat is dat toch altijd met die hype rond de bijdragen van Zweden? Is het echt de kwaliteit van de liedjes? Nu ook weer; zonder act is het een gewoon, wel solide lied wat niet spannend en verre van origineel is. En eerlijk gezegd is het overgrote deel van de liedjes dit jaar zonder act niet veel bijzonders. Alle registers worden opengetrokken om de televoter maar te pleasen en te prikkelen. Het moet worden gezegd dat de Zweden meester zijn in hoe ze door geraffineerde visuals een gemiddeld lied kunnen upgraden. (Mans b.v.)
  Buiten het bovengenoemde vind ik Loreen overigens een prima zangeres met een bepaald, ietwat mysterieus charisma.
  En de concurrentie is nihil dit jaar dus dat kan zeker in haar voordeel werken. Maar laten we eerst maar eens alle liedjes afwachten om iets van een balans te kunnen opmaken. Ik ga er sowieso van uit dat zij vanavond gekozen gaat worden; deze vette vis geven de Zweden niet meer uit handen.

  • Siem schreef:

   Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik vind het liedje ‘Tattoo’ steengoed en de show daar omheen maakt het nog beter in mijn ogen. Los van Loreen valt het mij daarnaast op dat op deze site vaak wordt genoemd dat het Songfestival om de muziek gaat, maar dat is al jaren niet alleen meer zo. De show rond het liedje is ook een van de factoren waarom een liedje scoort of juist niet. Een middelmatig liedje kan daardoor boven zichzelf uitstijgen en een goede song kan middelmatig worden omdat het niet goed wordt gebracht. Immers kijk je het Songfestival niet alleen met de oren maar ook met de ogen.

  • Kobe schreef:

   Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Calm After the Storm ging scoren zonder de “steengoede act”.

  • Zuiderbuur schreef:

   Helemaal eens. Ik begrijp de Loreen-hype ook niet. Het nummer is echt niet wow en is zelfs een beetje één oor in en ander oor uit. En die acts heb je ook de duur ook wel gezien. Maar wellicht ben ik nu aan het vloeken in de kerk.

 13. Marijn schreef:

  Loreen!

 14. Tippy2 schreef:

  Loreen zal makkelijk winnen als de Zweden slim zijn. Ze zal dan ook makkelijk het ESF winnen, concurrentie is er eigenlijk niet. Alleen Finland kan nog voor een verrassing zorgen maar ook dat zie ik niet snel gebeuren. Het is in mijn ogen een dramatisch slecht jaar, het slechtste jaar ooit en ik kijk al heel wat jaartjes
  :-)

 15. johan schreef:

  Loreen gaat dat zeker winnen.
  Maar verder maak ik me zorgen over de inzending van griekenland . Als daar een gerechtszaak bezig is door de nr 2 .
  Wanneer weten we daar iets over denk je. Straks ook nog geen griekenland als ze hun moeten terug trekken..
  En in polen is een rel bezig over de uitslag. Straks nog eens 2 landen minder en semi 2 telt 14 landen niet de moeite om dan een halve finale te houden. Daar maak ik me wel wat zorgen over.

  • Dirruk schreef:

   De rechtzaak in Griekenland is een lachertje en wordt pas na het ESF vervolgd dus dat gaat niets in de weg staan.
   En de “rel” in Polen is de jaarlijkse storm in een glas water die we ieder jaar wel ergens zien.
   Die twee landen doen gewoon mee met de gekozen liedjes, maak je vooral niet druk.

 16. Inky schreef:

  Ik hoop op duo M&M tegen beter weten in. Dat zou toch de verrassing van de avond zijn als Loreen net niet naar Liverpool gaat.

 17. xxx schreef:

  https://vimeo.com/807032072

  Het Griekse lied What they say van Victor Vernicos schijnt op Vimeo te staan. Helaas heb ik daar geen account.

 18. GerardMartin schreef:

  Ik heb en had niks met Loreen, niet mijn muziek en dat gespartel op de grond voegt al helemaal niks toe. Zweedstalige nummers zijn op voorhand al helemaal kansloos en ik vraag me af waarom die nog meedoen? Zweden is zelden verrassend en gaat elk jaar voor de veilige computerpopriedels. Nadat ze in ‘99 zijn overgestapt op het engels ging het voor mij bergafwaarts met een prachtig afscheid met “Den vilda” in ‘98.

 19. GerardMartin schreef:

  Waarom doet ze rest nog mee als van gymnastieklerares Loreen al zeker is dat ze gaat winnen?? Ik zou me terugtrekken.

  • Kobe schreef:

   Moest iedereen zich vorig jaar dan ook terugtrekken na de al lang voorspelde overwinning voor Oekraïne?

 20. Nordman schreef:

  Kan er maar één zijn he: Loreen is terug! En hoe. Ik vind tattoo een goed lied met een fantastische act. Opnieuw sterke regie bij deze inzending. Het is helemaal af en is er niets wat hier op lijkt op het ESF. Van mij mag ze gerust opnieuw winnen.

  • Maarten schreef:

   Van mij mag ze ook opnieuw winnen. Eigenlijk kan ze alleen nog maar verliezen. Als ze inderdaad gaat dan denk ik toch dat ze nu meer concurrentie heeft dan in 2012. Alle acts zijn toch altijd af bij Melodifestivalen? Volgens mij is altijd de act bij het songfestival het zelfde. In ieder geval de laatste jaren.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Ik boek in Mei 2024 alvast een hotel in Stockholm .

 21. HJ schreef:

  Ik zie Zweden nog kiezen voor iets anders dan Loreen. Het is toch al een rampjaar. Klasse en perfectie zoals dat van Loreen past er niet tussen. Haha

 22. Pietje schreef:

  Ik zie Loreen met Tattoo ook als de onvermijdelijke winnaar. Hopelijk krijgt ze op het ESF nog enige tegenstand van betekenis, maar tot dusverre niemand die haar enigszins kan bedreigen denk ik. Zeker in zo’n zwak jaar. Maar wie weet komt er nog iets bovendrijven tijdens de live shows, en hopelijk niet alleen Oekraine dankzij sympathie stemmen

 23. Siem schreef:

  Ik denk dat men op de fansites iets te streng is voor Loreen omdat Euphoria bijna iet te evenaren is. Als iedere andere goede zangeres met Tattoo aankwam dan waren de fans waarschijnlijk lyrisch.

 24. Mike B schreef:

  fantastische act van Loreen! maar het nummer is zwak aftreksel van Euphoria, je kan het niet lekker meegillen…zware concurrentie van Finland dan.
  oh wacht tis al begonnen l. eerste 2 nummers maakte geen indruk.

 25. RobOranjeFinland schreef:

  Wat is een Nationaal Songfestival toch leuk!
  Wat zou het gaaf zijn : eindelijk in 2024!

  Gaaf om te zien al die dolenthousiaste Zweden.

 26. Rick schreef:

  Marcus&Martinus leuke enthousiaste jongens met een aanstekelijk liedje.
  Het gaat echt tussen hun en Loreen de rest niet veel bijzonders.

 27. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind Loreen’s lied verre van slecht, maar zou er in het ESF niet op stemmen, omdat het sterk gebaseerd is op Euphoria en ik liever wat nieuws zie en hoor. Herkenbaar voelt misschien veilig, maar ik ga liever voor creatief en gedurfd. In het ESF zie ik geen gelopen race.

 28. @lbert schreef:

  Erg sterke finale, maar vind Loreen niet het sterkste, op de Radio vind ik het nummer fantastisch, als ik het nu zie schreeuwerig met een slechte staging , geef mij maar Panetoz

 29. Maarten schreef:

  Tegenwoordig is de muziek al niet meer echt vernieuwend. Daar gaat het dus ook niet meer om.

 30. RobOranjeFinland schreef:

  Wat een verpletterend optreden. Wat een fantastisch nummer.
  Zweden heeft goud, nee Diamant in handen.

  100 % zeker: Loreen/Zweden wint het Eurovisie Songfestival 2023!

 31. xxx schreef:

  Ik heb al twee keer 7 personen bij een liedje in beeld gezien. Mag dat in Liverpool ook als het Zweden beter uitkomt?

  • RobOranjeFinland schreef:

   Nee, Max 6 personen !

  • Gilles schreef:

   In je nationale finale doe je eigenlijk wat je wil, remember Noorwegen 98, dat was in MGP in het Engels, maar moest naar het Noors voor Birmingham.