Douze Points 2023 [13]: Tsjechië

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Zuiderbuur schreef:

  Ik weet na al die maanden nog altijd niet wat ik van dit nummer moet vinden. Folky samenzang, een beat, rap … het is zo een mix aan stijlen én talen dat ik er mijn weg niet in vind. Na twee minuten haak ik telkens af.

  • Jellybean schreef:

   Dat heb ik nu ook, vlees noch vis voor mij.
   Waarom deze inzending zo hoog wordt ingeschat is mij ook een raadsel. Hoeft van mij niet naar de finale in ieder geval.

  • JW schreef:

   Mee eens.

 2. Br@m schreef:

  Toen ik deze Tsjechische inzending voor het eerst hoorde vond ik het helemaal niks. De clip wat later kon er mee door maar het is voor mij onbegrijpelijk dat het nummer zo goed scoort bij de bookmakers. Van mij mag dit in de halve finale blijven steken.

 3. Ria NL schreef:

  Ik vind het een aardg lied. Ik hoop dat ze de finale halen.

 4. Hennie schreef:

  In het begin vond ik het niks. De clip en liveoptreden hielpen het zeker niet te verbeteren. De studioversie (zonder enig beeld erbij) ben ik gaan waarderen. Het mag naar de finale om dan te eindigen in het begin van het rechter rijtje.

 5. Inez schreef:

  Euh niet slecht

 6. Beer schreef:

  Deze inzending staat tot mijn verbazing hoog bij de kantoren… ik vraag me af of de finale zelfs in zicht is. Dat gaan we, als je het mij vraagt, pas zien wanneer we de eerste runthrough op het podium hebben gezien.

 7. Werner schreef:

  Dit is het niet voor mij hoor. Teveel

 8. Borlando schreef:

  Een van de twee liedjes dit jaar die een gooi kunnen doen naar mijn 12 punten. De top10 notering bij de bookmakers is een aangename verrassing, hopelijk lukt het Vesna de voorronde door te komen en uiteindelijk de top 5 te halen.

 9. Siem schreef:

  Ik vond dit in het begin een goede inzending maar na het live te hebben gezien, vind ik het geheel erg rommelig en matig gezongen. Als dit op het podium neergezet gaat worden zoals eerdere optredens, denk ik dat Tsjechië überhaupt blij mag zijn als het de finale haalt. Ik krijg hier een beetje een beetje het gevoel bij wat ik ook had bij België met Sennek (A matter of time) had. Prima liedje op voorhand, maar door een gebrek aan charisma en overtuigingskracht niet goed genoeg live.

 10. ~ René ~ schreef:

  Live nog niet gehoord maar als lied en qua clip ben ik hier erg blij mee. Leuk!

 11. Michael Adam schreef:

  Super leuke inzending en wat mij betreft een fris lied, iets dat je niet vaak hoort. Ik probeer niet op de live optredens te letten die in een budget studio zijn opgenomen. Ik zou het heel graag terug zien in de finale.

 12. GerardMartin schreef:

  Ik heb het gevoel alsof ik op de kermis loop als ik dit hoor, nee dit mag van mij een eenmalig optreden worden.

 13. Juuul schreef:

  Een van mijn favoriete nummers dit jaar! Alleen moeten ze wel wat beter leren zingen voor de halve finale

 14. riccardo schreef:

  Als… ze het goed neer weten te zetten zou het me niet verbazen als dit het best goed gaat doen. Kan vriezen kan dooien. Redelijk van m’n smaak af maar als het live goed is niet vervelend om er in de finale bij te hebben.

 15. Tippy2 schreef:

  Voor mij geen finale voor dit nummer. Ik kan het niet afluisteren en denk dat de bookmakers er wat Tsjechië betreft flink naast zitten.

 16. Fizz schreef:

  De officieële video van Vesna vind ik prachtig en veelbelovend. Nu na het zien van beelden van hun live optredens op 2 van de ESF préparties vind ik het allemaal minder overtuigend.

 17. Dick schreef:

  Dit is een opvallende eend in de bijt maar is dat positief? Ik vind het nogal veel van alles en ik haak na pak em beet anderhalve minuut af. Heb op YouTube wat live materiaal gevonden en daar werd ik niet vrolijk van, vrees dat het misschien kwa zang niet overeind blijft en dan wordt het nog een heel ding om de finale te halen.

 18. Pietje schreef:

  Kan best wel eens een tegenvaller worden dit. Ziet er live zo rommelig uit en klinkt ook niet echt prettig

 19. Olaf schreef:

  We gooien er weer een ethnisch fluitje in, wat rap en flink wat beats en dat moet het dan zijn. Snap de hoge notering bij de bookmakers ook niet, zal op basis van de clip zijn, want dat klinkt best strak. Als ik de commentaren van sommigen lees, zijn ze live dus al aardig door de mand aan het vallen. Kan ook niet anders, als je luistert naar de productie, onmogelijk om dit op het podium zo te laten klinken. Dat zou wel eens de redding kunnen zijn voor Nederland…

 20. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb hier het Mrs Einstein gevoel bij. Rommelig, ongestructureerd. Allemaal verschillende talen door elkaar helpt ook niet. Alleen een mooie boodschap is voor mij niet voldoende.

 21. Marcus schreef:

  De studioversie is sterk maar we moeten afwachten hoe dit live uit de verf gaat komen. Op de preparties tot nu toe niet echt. Maar zegt nog weinig.

  Het is een inzending zoals de Avrotros selectiecommissie beweert ze graag te zien. Authentiek, eigenzinnig, uitgesproken, met een eigen verhaal. Dit is nogal een contrast met het uitgedachte construct Burning Daylight.