ESF 2024: de stand van zaken

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  ANOUK voor 2024 !

 2. Br@m schreef:

  Neem in Godsnaam een artiest die nog nooit geweest is zoals Karsu, Floor Jansen, Davina Michelle of Claude.

  • Bas schreef:

   Of Ellen ten Damme, Hannah Mae, Rondé, Son Mieux, Joe Buck, Kuzko, Judy Blank, Deborah Parlor, Tess Merlot, Wulf, April Darby, Heaven, etc etc. Talent genoeg! Maar het gaat uiteindelijk om het beste liedje

  • Jellybean schreef:

   DI-RECT zou mijn absolute favoriet zijn; ze kunnen te gekke nummers schrijven, hebben één van de beste zangers van Nederland, zijn super professioneel en hebben de uitstraling en de vibe. Helaas acht ik de kans nihil dat zij zich ooit kandidaat stellen.

 3. Maarten schreef:

  Eerst maar de selectie commissie op de schop. Daarnaast is ook de vraag wie willen er nog meedoen.

 4. Marcus schreef:

  Harde kritiek van Armin van Buuren op selectiecommissie. “Ik ben op zo’n bizarre manier behandeld”. Hij heeft geen interesse meer. Bron: https://www.shownieuws.nl/entertainment/songfestival/armin-van-buuren-op-bizarre-manier-behandeld-door-selectiecommissie

  • Marcus schreef:

   Volledige quotes van Armin:

   “Nee, dat pad is afgesneden. Een tijdje geleden heb ik een inzending gedaan, en ben ik op zo’n bizarre manier behandeld eigenlijk. Ik ben niet eens teruggebeld. We hebben een hele rare meeting gehad. Een nummer ingestuurd, en we hoorden niet eens of we het waren geworden, ja of nee, dus nee, dat is niks voor mij…”

   Moest je auditie doen? Hoe is het gegaan?

   “Nee, nee. We hebben gewoon een inzending gedaan. Maar uiteindelijk waren wij het niet. Dat is okay. Maar we moesten iemand bellen om erachter te komen dat wij het niet waren geworden. Dus dat is heel raar. Terwijl zij volgens mij heel graag wilden dat ik het deed. Dus ik heb het gedaan. Misschien is het gewoon een miscommunicatie geweest, dat weet ik niet. Maar ik denk niet dat dat helemaal mijn wereld is, nee.”

   • Nena schreef:

    Als je een naam hebt wil dat natuurlijk niet zeggen dat je wordt gekozen. Misschien was het wel een nietszeggend liedje.

   • Wim1970 schreef:

    @Nena: Had Finland paar jaar geleden ook niet een grote naam? Darude? Is toen laatste geworden, dus een grote naam zegt niks.

  • Dirruk schreef:

   “Ik ben op zo’n bizarre manier behandeld”
   Wat bedoelt hij nou? Hij is niet gebeld dat hij het niet geworden is? Is het dat? Ze krijgen een paar 100 liedjes binnen, moeten ze dan een paar 100 telefoontjes gaan plegen om uit te leggen waarom die het niet geworden zijn. Stel 400 liedjes en 10 minuten per telefoongesprek, ben je twee volle werkweken bezig…

   Mocht die “bizarre manier” ergens anders over gaan, dan ben ik benieuwd wat hij bedoelt. Half verhaal op deze manier.

 5. Maarten schreef:

  Misschien was het nummer niets zeggend of hebben ze het nummer wel al uitgebracht?

 6. Marcus schreef:

  Het gaat in de kritiek niet om het nummer. Armin zegt “dat is okay” over dat zij het niet werden. Maar de manier waarop. Dat er niet eens een telefoontje af kon. Cornald Maas klopt zichzelf continu op de borst dat alleen zijn manier van selecteren toegestaan is, omdat alleen hij “kwaliteit” kan garanderen, en zorgen dat ‘grote namen’ mee willen doen. Hij zou bezig zijn in het onderhouden van contacten. Nu blijkt dat hij onzorgvuldig en raar omspringt met één van onze grootste namen lijkt het er weer op dat Cornald vooral zijn eigen voorkeuren leidend laat zijn.

  • Bas schreef:

   @marcus: je schat de invloed van Cornald veel te hoog in. Eric van Stade en de HoD ontvangen de liedjes en onderhouden de contacten over de procedure. De andere selectieleden mogen wel contact hebben met artiesten over de songs, maar gaan niet over de communicatie over wel of niet geselecteerd zijn en in welke fase ze zitten in de selectie

   • Marcus schreef:

    Hoi Bas, nee hoor, ik ga uit van wat Cornald zelf zegt.

   • Dirruk schreef:

    Ik heb hem dat anders nog nooit horen zeggen Marcus. Maar als je het kunt aantonen dan ben ik erg geïnteresseerd

  • Bas schreef:

   Zie ook in het artikel dat Eric van Stade de persoon is namens AVROTROS: ‘Management Armin van Buuren is wél gebeld over songfestival’ https://twitter.com/songfestivalnl/status/1669742944864141313?s=46&t=OpTptLYYorxgETxaryLoqA
   Het beperkte aantal artiesten die in gesprek gaan met AVROTROS krijgen wel bericht. Kom je echter niet door de eerste selectie dan hoor je niets. Dit staat ook allemaal in de voorwaarden als je iets instuurt, dus veel fans reageren nogal overtrokken en sommigen ook erg op de persoon/ personen uit de selectiecommissie.

 7. Ikkie1988 schreef:

  Schaam je kapot Avrotros! Zo’n topper zo slecht behandelen. Ze maken fout na fout.. het wordt tijd dat er koppen rollen.

  • Han schreef:

   Schaam je kapot Armin van Buuren. Praat even met je manager voordat je dit soort dingen roept. Lijkt er toch sterk op dat het hem eerder moeite heeft gekost dat hij als grote ster niet werd gekozen. S10 was sowieso een hele goede keuze van de selectiecommissie, dus als hij iets beters had gehad, dan zou hij er allang een grote hit mee hebben gehad.

   • Dirruk schreef:

    Helemaal met je eens Han. Maar het voelt kennelijk wel goed om anoniem op internet te kunnen roepen “dat er koppen moeten rollen”.

 8. Eurovision Police schreef:

  Songfestival in Zweden volgend jaar mogelijk een pak korter, en dat heeft een groot voordeel

  “SVT zou naar verluidt van plan zijn om de uitzending met één uur te verkorten. Daarvoor zijn heel wat opties: minder kandidaten, het inkorten van de pauze, minder gesprekjes tussendoor, … De voorbije jaren was er ook nog een vlaggenparade en werden de punten van kijkers en jury apart gezegd. Ook daarin kan gesnoeid en dus tijd bespaard worden.”

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230617_95535955

  • Maarten schreef:

   Waar ze de meeste tijd in kunnen snoeien is wel de tijd van het stemmen. Waar het eerst iets van 10 minuten was, is het nu zeker wel een half uur. Als we terug gaan naar de puntentelling zoals in 2015 en dan wordt alleen als laaste de 12 punten genoemd, dan winnen ze al tijd.

 9. Ikkie1988 schreef:

  Is de selectiecommissie al afgetreden?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk het niet. Ze gaan eerst op vakantie en daarna gaan ze natuurlijk op zoek naar een plausibele verklaring voor het tegenvallende resultaat van dit jaar. Maar wel zodanig dat ze kunnen blijven zitten. Anderen zullen ongetwijfeld de Zwarte Piet krijgen toebedeeld.
   Vorig jaar kwamen er 400 inzendingen binnen. Ik gok dit jaar op niet meer dan 150, Om dit te voorkomen kunnen ze het op een akkoordje gooien met 1 artiest uit de welbekende hoek ipv een jacht te openen op liedjes.