Govaert en Reesema maken selectiecommissie AVROTROS compleet

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Hele goede keuze!!

 2. Maarten schreef:

  Ik had het al gelezen. Wel leuk dat hun zijn toegevoegd en hopelijk krijgen we volgend jaar en goede inzending. Wel jammer dat veel mensen het Songfestival maar niks vinden en dan zeggen zonde van het geld.

 3. riccardo schreef:

  Vele onbekende en bekende artiesten hebben zich al gemeld…. ben alweer erg benieuwd naar wat dat oplevert.
  Belangrijk lijkt me dat bij zo’n selectie de leden ook over hun eigen smaak heen kunnen stappen. Volgens mij zo wel een competente commissie.

 4. Hennie schreef:

  Positief gevoel heb ik hier bij.

 5. Ria NL schreef:

  Ik ben blij met deze keuze. In elk geval 2 mensen die zelf serieus met muziek bezig zijn. Ik ben benieuwd.

 6. Starkoo schreef:

  En weer walsen ze over de fans heen, ik had graag in de selectie commissie willen zitten…..

  • Tippy2 schreef:

   Ik ook Starkoo, en waarschijnlijk nog 200.000 fans

  • Dirruk schreef:

   Dat kan toch helemaal niet. Waarom zou AVROTROS dan uit al die fans voor Starkoo moeten kiezen? Of voor Tippy2? Of voor Dirruk? Noem nou eens een fan die om bepaalde redenen hiervoor gekozen had kunnen worden?
   Uiteindelijk voeg je niets toe dan persoonlijke smaak en die is van iedere fan weer anders.

  • Han schreef:

   Gelukkig geen fans in de commissie. Alleen maar mensen die wel weten waar ze het over hebben! ;-)

   • robbert-rotterdam schreef:

    Fans hoeven van mij ook niet in de commissie. Die zijn volgens mij een afspiegeling van de televoters en daar hebben we al meer dan 50% van.
    Of er alleen maar mensen in de commissie zitten die weten waar ze het over hebben? Daar ben ik nog niet van overtuigd. Neem nu dit: https://www.youtube.com/watch?v=y59GcI4DVXI
    Wie van de twee zou het beste in de selectiecommissie passen?
    Dus Han, ben benieuwd op grond waarvan jij vindt dat dhr Lantinga weet waar hij het over heeft. Vanwege zijn muzikale vaardigheden? Zijn geweldige stem en ritme gevoel misschien? Brand los!

 7. Paysbart schreef:

  Goed nieuws!

 8. Jarno schreef:

  Top deze frisse wind door de commissie! Zowel Jaap als Jacqueline weten waar Abraham de mosterd haalt als het op kwaliteit aankomt.

 9. Dirruk schreef:

  Ik zou Jacqueline graag als deelneemster zien maar dat zal nu wel niet gaan gebeuren.

 10. Dick schreef:

  Ik ga hier nog niets van vinden tot het moment dat men de keuze gemaakt heeft.

 11. Starkoo schreef:

  Emma kok sturen als ze 16 jaar is dan winnen we dik het festival!

 12. Gert schreef:

  Ben ik zelf dan minder positief over hoe de selectiecommissie in Nederland eigenlijk werkt? Het is, in veel opzichten, al een Nationaal Songfestival. In elk geval qua selectiemethode: een open inschrijving. De selectiecommissie doet weinig cq. niets voor wat betreft proactief zèlf popartiesten, topcomponisten en platenproducers benaderen, om zo tot een nieuwe winnende act te komen.

  Er zit teveel toeval in dit systeem van selecteren. En is wat dat betreft ook radicaal anders dan hoe het interne selecteren in b.v. Cyprus en Israël werkt. Gezien de totale media-rotzooi, waar Coldeweijer & Consorten, en TikTok, schuldig aan zijn, en dus níét Mia & Dion, zie ik weer de gebruikelijke angst bij rasartiesten als The Jordan, Di-rect, Davina Michelle, Rondé en Son Mieux om dan zelf iets in te leveren qua lied. En hoezo alleen lied?

  Liverpool 2023 heeft laten zien dat live muziek op z’n retour is, dat invliegen van props en dansers meer gefaciliteerd wordt door de EBU dan het mooie beroep van backing vocalisten. Ik weet het nog niet zo, maar de aanpassen in de selectiecommissie zijn ook een beetje make-up dan om, terecht, de verrotte Nederlandse showbizzpers stil te houden.

  Ik wens de selectiecommissie veel succes. Maar vooralsnog kan ik hier nog weinig mee. Daarom moest ik dit even kwijt: https://gertscomplex.wordpress.com/2023/09/01/malmo-2024-nieuw-songfestivalsucces-kan-ook-met-een-festival-dat-verslechterd/