Joost Klein: “Ik ga voor de winst!”

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Marcus schreef:

  Dit interviewtje met Joost bij De Telegraaf is ook wel leuk, vandaag tijdens het persmoment:: https://www.youtube.com/watch?v=HU5ATny8qoQ

 2. Richard schreef:

  Hij geeft aan in een interview dat het 100% dutch wordt (niet qua taal), maar iets anders. Dit wordt 100% een (happy) hardcore nummertje, kan niet anders. Dit is volgens mij nog nooit een keer gedaan toch?

  • 020Nick schreef:

   Volgens mij niet nee.. Kaarija kwam daar nog t dichtst bij in de buurt vorig jaar

 3. Kobe schreef:

  Mhmm ik ben hier nogal sceptisch over.
  Hopelijk kan het met een sterke song toch nog wat worden.

 4. Ikkie1988 schreef:

  Wat een mongool. Ik sla 2024 over.

  • Tippy2 schreef:

   Ikkie 1988 is dit nu echt nodig? Respectloos. Misschien moet je voortaan maar alle edities overslaan.

  • Jero schreef:

   Ikkie 1988, los van je reactie wil ik je wel even zeggen dat ook dit jaar Mongolië niet mee doet met het songfestival, al zouden ze dat nog zo graag willen.
   Daarbij wil ik je adviseren om eerst nog even te wachten met je oordeel tot je het lied gehoord hebt wat Joost Klein gaat zingen.

  • anneke schreef:

   zeker respectloos zoiets moet hier verwijderd worden ik heb zelf een zoontje van 13 jaar en is het liefste kind van de wereld ,hoe kun je zo oordelen dit is het laagste van het laagste !!!

 5. Bandido - Georgia schreef:

  Ik ben hier blij mee, lekker authentiek, gedurfd en heel wat anders dan afgelopen jaren. Ook leuk om te horen dat hij zelf heel graag wil. Wordt vast een mooi Nederlands feestje op het podium in Malmo.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik ben er heel erg blij mee! ik heb zin in een feestje :-) j dat het geen Numibia is geworden.

 7. Jack Stuve schreef:

  Blijf lekker thuis

 8. Werner schreef:

  Ben echt heel benieuwd als het maar geen kopie van finland wordt

 9. Kenny Verkerk schreef:

  Ik ben heel benieuwd maar ook nerveus.

 10. deersan schreef:

  wat een rommel daar met al die vreselijke mensen die een deelnemer uitzoeken voor het SF. allen al die Sander Lantinga wat een domme radio dj. echt door de plee er mee…….had graag nog eens Marga Bult gezien ook zo erg ha

 11. Nordman schreef:

  De juiste mentaliteit heeft hij wel. Voor de winst gaan! En daarbij hoort soms ook dat je risico neemt. Zet hem op!!

 12. Maarten Kamp schreef:

  We zullen wel zien waar het wordt. Alleen jammer dat ze zo geheimzinnig doen.

 13. Starkoo schreef:

  Hi me eerst reactie was ik wel snel in het me oordeel dat ik hem niet kende. Maar nu ik verdiept hebt ik de artiest, kan het zeker wel wat gaan worden natuurlijk vinden veel Nederlanders het maar niks. Het word gewoon afwachten met wat voorn lied hij komt. Het is niet typische Eurovisie muziek. Maar goed ik hou wel van hardcore, hardstyle achtige muziek!

 14. Karel schreef:

  Ik ben allang blij dat men een keer heeft gekozen voor een artiest die niet uit het grachtengordelgebeuren komt, totaal wat anders, hij komt leuk over!

 15. Marcus schreef:

  Met alle vergelijkingen is het wel tof dat Käärijä en Joost elkaar al ontmoet hebben en dat Käärijä in oktober zijn support uitsprak voor Joost naar Eurovisie 2024. Zie hier: https://www.tiktok.com/@joostklein/video/7291603631089012001

  • Ria NL schreef:

   Wat een leuk filmpje. Ik ben heel benieuwd naar het liedje van Joost. Ik wil hem alle succes toewensen.

 16. Gert schreef:

  Ik denk dat het in deze tijden van Gen-Z, Juice channels, TikTok, Mediacourant, X en Insta heel belangrijk is om al meteen goed voor de dag te komen. Vorig jaar begon de hetze omtrent Mia, Dion & Duncan al rond november. Dat negatieve imago blijft daarom stevig plakken aan artiesten nog vóór er is opgetreden.

  Joost Klein ligt beter bij de huidige (jonge) generatie rebellerende fans, nog vóórdat er een liedje bekend is. Het geeft ook aan hoe het songfestival weer verandert (naar oude ijkpunten). Televoters willen meer macht! Juryleden (elite) mot opzouten. Maar of dat nu het festival kwalitatief beter maakt? Het show-element, dat ook belangrijk was in het 100% televotingtijdperk 1998-2008, is weer terug van weggeweest. Inclusief alle media-aandacht, zowel destructief als onterecht ophemelend.

  Of ik blij ben met Joost Klein? Het voelt tóch een beetje als paniekvoetbal van de selectiecommissie. Tuurlijk, we moeten het liedje nog horen. Maar ik denk dat er iets téveel is gefocust op televoters. In de grote finale blijft het adagium: je moet goed scoren bij zowel televoters als juryleden. En dat laatste lijkt vergeten te zijn. Käärija en zelfs Maneskin hadden al problemen bij de jury’s. Maar bij Joost Klein, kijkend naar zijn discografie, is het net iets teveel gimmick, Trackshittaz (Oostenrijk 2012), dan kwaliteit.

  Los van de teksten, waar sowieso niemand een moer om geeft bij het songfestival, moet je nog steeds een nummer hebben dat mee te neuriën is. Bij Maneskin en Käärija had ik dat. Zelfs ook bij Hatari. Maar Klein’s oeuvre beklijft bij mij niet. Net wat te weinig melodie en leitmotif.

  Ook de vergelijkingen die ik maak zijn veelal een teken voor wat er komen gaat. Er zullen dit jaar meer ’toffe podium acts’ zijn, waardoor de uniekheid die Käärija had, nu misschien minder snel zichtbaar is. En inderdaad, Nederland volgt dus een trend nu, gewild of ongewild.

  Ik hoop ten zeerste dat er niet téveel omhoog gepitchte vocals op band staan. En dat Joost Klein iets unieks heeft qua song, en niet 1-op-1 te vergelijken is met zijn huidige werk. Want anders denk ik dat kwalificatie wel snor zit, maar niet meer dan dat. Leuk voor uons, maar nog leuker is als je constant jurypunten krijgt tijdens het grootste segment van de puntentelling. En dat laatste zie ik niet gebeuren. Geen winnaar dus…….vooralsnog.

  • Marc schreef:

   Het schijnt enorme hitpotentie te hebben, en het nr heeft een heerlijke ‘hook’, zegt de selectiecommissie daar ga ik dan maar van uit! Het kan natuurlijk altijd tegenvallen maar het kan ook zomaar overal met kop en schouders bovenuit steken. Tot de bekendmaking van het nummer met (hopelijk) een ge-wèldige clip erbij, blijf ik heel positief! Ik heb wel zin in een feestje !

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou, EINDELIJK is er een keer gefocust op televoters. Na jarenlang dreutelnummers die maar niet op gang wilden komen, nu een nummer dat, zeker weten, al binnen 1 minuut beklijft. En dat is nodig bij een halve finale met 100% televoting. Ik ben ook blij dat nu hitpotentie eens een belangrijk criterium is geworden. We zullen het allemaal zien. Een televotingliedje sluit niet noodzakelijkerwijs de waardering van jury’s uit. Käärijä haalde een prima top 5 notering bij de jury’s en Maneskin deed het ook prima bij de experts. Sla je songfestivalencyclopedie er nog maar eens op na, Gert! Zelf speel ik Joost niet of nauwelijks af, maar ik kan me best voorstellen dat het gaat scoren. Heerlijk die creativiteit en zijn doldwaze enthousiasme. In elk geval maakt hij me wel erg nieuwsgierig.

 17. Hein schreef:

  Waar is die tijd van glennis grace. ….thats my cup of tea. Hou niet zo van dit genre muziek maarrrrr vind het …lijkt mij een super toffe gozer…uitstraling …leueueuk.

  • Jellybean schreef:

   Die tijd van Glennis Grace is sowieso voorbij:)

  • GerardMartin schreef:

   Die schreeuwbek is veel beter op z’n plaats bij oubollige dinershows, laat haar daar maar lekker blèren terwijl iedereen zit te ouwehoeren.

   • Marcus schreef:

    Nou ja, ik zou Glennis geen “schreeuwbek” noemen. Zij is volks, soms brutaal, maar ook gewoon menselijk, en een goede zangeres.

  • ricardo schreef:

   Glennis Grace ha ha wat een giller,dat was echt een impossible dream,haar lied had al een profetische titel lol

 18. Wim1970 schreef:

  Joost ligt nu al onder vuur door een ode aan Rusland. Lijkt me niet verstandig dat ie gaat.

  • Jeffrey schreef:

   Inderdaad, dat gaat punten kosten

  • Marc schreef:

   Pffff stel je niet zo aan!
   Jíj wilt niet dat hij ons vertegenwoordigt, maar hij gaat heus wel! Een klein relletje vooraf is altíjd goed voor wat aandacht! En uiteindelijk heeft het niets om het lijf!
   #hetgaatuiteindelijkomhetliedje

   • Wim1970 schreef:

    Heeft niks met aanstellen te maken, maar iedereen die positief is over Rusland op het songfestival, wordt afgestraft. Dit valt niet meer onder een klein relletje, dit is funest voor Nederland. Zelf zou ik er nooit op stemmen. Ik vond Rusland in 2016 geweldig, maar geen haar op mijn hoofd dat ik ooit op Rusland zal stemmen. Dat heeft Rusland trouwens de overwinning gekost in 2016 en misschien ook wel in 2015.

 19. Werner Rooth schreef:

  Succes

 20. riccardo schreef:

  Natuurlijk moet je voor de winst willen gaan. Wat het ook wordt met Joost, we hebben volgens mij in ieder geval al een berg aan charisma te pakken. Positief verrast dat AVROTROS met deze performer op basis van zijn en haar huidige playlist in mijn beleving best buiten de eigen lijntjes kleurt. We weten niks echt zeker totdat het nummer er is. Hoe commercieel of juist niet dat gaat zijn. Voor nu ben ik zeer zeker enthousiast.

 21. Johan van e schreef:

  Bijzondere en gewaagde keuze
  Niet mijn smaak muziek
  Maar ik wacht wel met welk nummer hij komt
  Is totaal anders dan wat men van Nederland verwacht