Langere demo Birds beschikbaar uit 2011, diskwalificatie onwaarschijnlijk

Dit vind je misschien ook leuk...

171 reacties

 1. Nick schreef:

  Er is een clip opgenomen inderdaad

  • RobbieR schreef:

   Ok dank je wist ik niet, dus Nederland stuurt eindelijk weer eens een clip in. Nog een pluspunt van Anouk.

 2. MarkusRotterdam schreef:

  Ik heb het nu pas gehoord eigenlijk.
  Tja…..
  Ik ben geen Anouk fan en dus ook geen kenner, maar is dit niet een heel erg melodramatisch trutnummer?
  Niks voor zo’n “stoere rockchick” eigenlijk.
  Met groot arrangement (en live orkest) is het misschien wel overweldigend, maar ik zie Anouk niet in een ballroomjurk en al zeker geen live orkest erbij.
  Maar toch te vroeg om een echt eindordeel te geven, ik wacht de echte versie af. Daarnaast ben ik -als anti fan- nog steeds bang dat ze d’r kont tegen de krib gooit en uiteindelijk zegt “Fok it ik ga niet”.
  (Alvast voor de Anouk fans: kom maar op met je commentaar, ik reageer in ieder geval niet terug, ik doe niet mee met kinderachtig geruzie)

  • RobbieR schreef:

   Ik denk juist nu niet dat zij het doet Markus, zij zal wel gek zijn nu zij eindelijk haar cd af heeft en het onder de aandacht wil brengen. Want dat is wat zij het er ook om doet: aandacht en weer in de spotlights komen te staan.

   En dat doet zij al goed en gaat dat ook in Malmo ook goed doen, want ondanks haar wispelturigheid (want dat kan zij idd zijn) is zij een perfectioniste wat betreft haar vak.

   En je geeft gewoon normaal je eigen mening hoor..

 3. RobbieR schreef:

  ..

 4. Robert schreef:

  Iets meer info over presentatie Birds op 11 maart: http://www.nu.nl/muziek/3355429/anouk-presenteert-birds.html

 5. Dwight schreef:

  Heeft iemand enig idee hoe het komt dat Nederland bij de bookmakers zo hoog staat? We schommelen steeds rond de 10e/11e plaats terwijl het liedje nog niet eens bekend is…
  Op zich denk ik dat het nummer qua zang wel goed zal zijn en op een bepaalde manier wel zal opvallen. Maar het blijft een ballade die heel veel mensen saai zullen vinden. En we hebben flinke concurrentie in de halve finale in dit genre. Rusland stuurt een ballade, Oostenrijk en de Oekraïne sturen een wat meer uptempo ballade en Slovenië stuurt een ballade-achtig nummer met dance invloeden. Het zijn allemaal vrouwen die het zingen en ik denk echt dat Nederland hierin niet gaat opvallen. De jury kan de retro stijl van het nummer van Nederland misschien wel waarderen, en we zullen zeker enige steun krijgen van België en misschien Zweden. Maar ik denk dat we dit jaar weer gaan stranden, hoe graag ik Nederland ook in een finale zou zien.

  • Esmee schreef:

   @Dwight. Joost mag het weten. Misschien doordat Anouk al een aantal jaren een bepaalde internationale bekendheid geniet, en het in elk geval al bekend is dat ze een live-optreden goed aankan. Wellicht dat ze er daardoor van uitgaan dat Anouk van fans in het buitenland op een aantal stemmen kan rekenen. Voorts kan ze ook wel mooi en op toon zingen als ze wil. Dat zal de jury niet onaangenaam zijn. Verder zou ik het niet kunnen verzinnen.

  • lilly schreef:

   Wat ook interesant is….waarom is anouk niet gezakt in de lijst nadat de snippet van Birds bekend geworden is?

   Dit gaat in ieder geval geen typische ballade worden, maar afwijken van de rest, hetzij door de muziek, de lyrics…de sfeer, daarom denk ik dat Anouks nummer wel degelijk gaat opvallen tussen al die andere typisch ballades, die wij allemaal al wel kennen.

   Of mensen het mooi vinden, tja over smaak valt niet te twisten natuurlijk!
   het viel me wel op dat wat sommige nederlanders niet mooi vinden, de buitenlanders juist wel weer kunnen waarderen. neem Stardust van Anouk, engelstalige sites waren zeer positief hierover…vooral anouks zangstem in dat nummer en de tekst vonden ze prachtig mystiek klinken, terwijl sommige nederlanders aan het roepen waren: Dit is toch geen Anouk? wij willen Rock horen van Anouk.

   • Esmee schreef:

    @Lilly. quote: Wat ook interesant is….waarom is anouk niet gezakt in de lijst nadat de snippet van Birds bekend geworden is? unquote.

    Ja. Dat kan ook verschillende redenen hebben. Enerzijds kan het zijn dat de bookmakers nog geen betere inzending voor de nr 10 of 11 hebben gehoord/gezien.
    Anderzijds kan het dat ze er door de snippet vertrouwen in hebben dat ze haar voorlopig op de juiste plaats hebben staan.
    Waarschijnlijk is het een combinatie van beide mogelijkheiden.

   • Lilly schreef:

    maar veel interesanter om te weten wat ze gaat doen vanaf 11 maart in die lijst:)) Moeten we nog 10 dagen geduld hebben Esmee…

   • Esmee schreef:

    @Lilly. Morgen nog maar 9…:)

    Ach,ik zou het leuk vinden als we eens gewoon wonnen.
    Met een bijdrage waar vriend en vijand het erover eens is dat het gewonnen heeft.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik zou me maar niet zo druk maken. Op zich klopt je denkwijze dat je moet uitblinken in je genre, maar ik denk dat je hier van ‘genre’ een te breed begrip maakt door Nederland, Rusland, Oostenrijk , Oekraïne en Slovenië in één en hetzelfde hokje te willen stoppen.
   Dat heel veel mensen een ballade saai zullen vinden, is bovendien een aanname die niet gestaafd wordt door de feiten. Vorig jaar zaten er maar liefst 6 ballades in de top-10, terwijl er slechts voor 4 uptempootjes een plaatsje was.
   Ik denk dus dat Anouk het wel goed zou kunnen doen,. Nederland heeft jarenlang vastgezeten in een dwangmatig soort van vakjesdenken. Het ideale songfestivalliedje was in onze ogen uptempo, vrolijk en vooral niet te moeilijk. Nummers die niet aan dit profiel voldeden werden in nationale finales meteen als ‘ongeschikt’ terzijde geschoven.(“mooi’ , maar niet voor het songfestival). Anouk heeft een dergelijk doemscenario weten te voorkomen door het heft in eigen handen te nemen. Door het instellen van jury’s is het accent wat gaan verschuiven en maken ook originelere, niet meteen herkenbare liedjes tegenwoordig een kans op een goede notering. Verder zou ik je toch aanraden even af te wachten. De instrumentatie is nog onbekend en juist deze kan een lied enorm kleuren.

 6. Peter schreef:

  @Lilly: lijst??? die van de bookmakers? Daar geloof je toch zelf niet in, hahhha, dat is allemaal doorgestoken kaart. Totdat Azerbeijdjan won stonden ze elk, zelfs voordat er ook maar een noot bekend was op nr. 1. Dus die hangen van omkoop en oneerlijkheid aan elkaar. Maar vogels kunnen zomaar uit de lucht vallen of door het ijs zakken, je weet het maar nooit.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Weet je eigenlijk wel hoe de bookmakers werken en hoe de noteringen tot stand komen?
   Het is zuiver een kwestie van hoe meer geld er op een nummer wordt ingezet, hoe hoger ze staan en hoe minder er wordt uitgekeerd in geval van winst voor zo’n nummer.
   Blijkbaar denken dus al veel gokkers dat het nummer van Anouk een kans maakt en hebben zij er geld voor een gokje voor over gehad. Dat heeft niets met omkopen te maken, want een bookmaker heeft er niets aan om bv. een populair nummer onderaan de lijst te zetten, want dat zou betekenen dat er extra uitgekeerd zou moeten worden en bookmakers zijn goed maar niet gek.

 7. Peter schreef:

  We weten het al aankomende dinsdag 5 maart wat ze nog verder in die lijsten gaat doen. De songpresentatie is vervroegd en de Vara heeft de primeur, niet de Tros.
  Stem dus allemaal 5 maart af op ‘Vroege Vogels’.

 8. Dwight schreef:

  Het klopt dat je de nummers eigenlijk niet in een hokje kunt plaatsen en dat ik Oostenrijk en Rusland etc. niet in een hokje zou kunnen stoppen. Maar ik neem aan dat jullie wel snappen dat bepaalde nummers minder opvallen als er veel soortgelijke liedjes in hetzelfde deel van de halve finale zitten. Ik ben benieuwd wat de verrassingen gaan worden dit jaar.

  Op zich ben ik nogeens gaan nadenken…. op die sites wordt vaak door britten en Ieren gewed en ik denk ook nog veel andere westerse landen. Ik krijg van het verenigd koninkrijk en ierland altijd een vertekend beeld bij de bookmakers. Misschien dat Nederland daardoor ook een boost heeft gekregen omdat mensen nu meer vertrouwen hebben in onze inzending omdat Anouk in verschillende landen met nummers in de top 10 hebben gestaan. Ik denk dat dit veel invloed heeft. En ze heeft een goede stem en kan zo’n nummer wel goed brengen. Ik hoop dat de jury hier nu eindelijk eens punten voor over heeft want door de jury scoren we steeds lager. Sieneke werd 11e bij de televote en Joan 10e.

 9. Peter schreef:

  @RobbieR: om dat de titel ‘Birds’, vindt Anouk het passender om het nummer tijdens de uitzending van “Vroege Vogels” ten gehore te brengen, waarschijnlijk als achtergrondmuziek bij een rapportage.

 10. Peter schreef:

  @Robbert-Rotterdam: jij denkt echt dat er mensen zijn, die zo ver van tevoren al geld gaan inzetten op iets wat niet bekend is? Keep on dreaming. Deze lijst wordt door de bookmakers gemaakt nav berichtgevingen in de media en reacties daarop, in de hoop dat mensen gaan gokken.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Klopt totaal niet. Mensen kunnen nu al inzetten. Ik heb zelfs weddenschappen gezien bij de bookies, waarin de centrale vraag is: “Wanneer gaat Zweden weer winnen”
   -2013
   -2014
   etc.
   Als dat pas in 2018 is en er is goed gegokt, wordt pas dan uitbetaald. Dus ‘ver vantevoren’ is nogal een rekbaar begrip

 11. Peter schreef:

  Dinsdag 5 maart bij de Vara op tv in het programma “Vroege Vogels” de presentatie van “Birds”

 12. Peter schreef:

  Dinsdag 5 maart bij de Vara op tv in het programma “Vroege Vogels” de presentatie van “Birds”

 13. Hebbuzz schreef:

  Aangenaam verrast door de melodielijn. Zonder Opschmuck heeft het de potentie van een ruwe songfestivaldiamant ! Dit wordt mogelijk een van de favorieten onder de expertjuries en ook echte muziekliefhebbers onder de televoters.

  Het mag rustig zijn maar ik heb er wel vertrouwen in dat Anouk hier in het middelmatige deelnemersveld heel veel televoters ook voor zich zal weten te winnen door haar live-uitvoering en stembeheersing. Nu maar hopen dat de Zweedse producers haar tot tweemaal toe een vliegwielpositie geven en ze niet door de startvolgorde in het nadeel zal zijn. Dus a.u.b. vóór een commercial en na wat meer uptempo geluid.

 14. Rob schreef:

  Een ruwe songfestivaldiamant , wauw!

 15. Hebbuzz schreef:

  Nu alle deel 1 van semi 1 liedjes bekend zijn:

  Wat lijkt jullie de beste volgorde als je zelf producer van de show en onpartijdig was?

  1e deel startposities 1-8: Denemarken, Kroatië, Oekraïne, Nederland, Oostenrijk, Slovenië, Estland, Rusland

  Even op papier: ik zou beginnen met de bombastiek en pathos van Oekraïne als opening, gevolgd door de lieve bijdrage uit Estland en daarna de wat rauwere inzending uit Oostenrijk. Slovenie vervolgens als ongecompliceerde tempoversneller en daarachteraan dan Rusland of Nederland next, dan weer iets vlotter met Denemarken en dan als overgang naar de vlottere liedjes uit deel 2, Nederland of Rusland. Qua dramatiek zou ik ook Nederland en Denemarken nog wel uit elkaar willen trekken en dus de Deense bijdrage alsnog omwisselen met Oostenrijk, maar dan heb je Anouk en Shine weer na elkaar. Ben ik spontaan Kroatië nog vergeten. Die past op de plek voor of na Slovenië of toch nog weer tussen Nederland en Oostenrijk om ook die twee én de Balkan weer uit elkaar te trekken.

  Kom ik op de volgende gewenste volgorde die voor iedereen het meest gunstig of minimaal minst negatief zou moeten zijn (natte vingerwerk natuurlijk, en niet gecheckt aan de hand van aan elkaar geschakelde Youtubefilmpjes)

  1. Oekraïne
  2. Estland
  3. Denemarken
  4. Slovenië
  5. Nederland
  6. Kroatië
  7. Oostenrijk
  8. Rusland.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Nee, ik zou met Denemarken beginnen. Een vlotte binnenkomer, die het festivl meteen al wat energie geeft.
   1. Denemarken
   2. Estland
   3. Slovenië
   4. Kroatië
   5. Nederland
   6. Oostenrijk
   7. Oekraïne
   8. Rusland

   Overigens zou ik niet alleen het lied zelf als uitgangspunt nemen, maar ook het plaatje, dus kleuren, wel of niet choreografie. Ook die zou ik met elkaar laten contrasteren. Maar die kennen we nog niet, dus vandaar even mijn lijstje gebaseerd op lied.

 16. Robert schreef:

  Weet de redactie van dit forum hoe laat en waar de persconferentie over het liedje van Anouk wordt gepresenteerd komende maandag? Is dit online? Of ergens in een programma?