Waylon Nederlandse trots in Kopenhagen? [upd2]

Dit vind je misschien ook leuk...

257 reacties

 1. Marc schreef:

  Ik denk dat Waylon en Ilse een Nederlandstalig lied brengen dit jaar, gecomponeerd door Daniël!

 2. Marc schreef:

  Ilse werkt toch ook aan een Nederlandstalige theaterproduktie nu? En Waylon heeft ook al meerdere Nederlandstalige liedjes gezongen bij bv Jeroen vd Boom tv show!, (was trouwens erg verdienstelijk!)

 3. Roald schreef:

  I believe you, Patrick:) Voor het overige lijken Ilse en Waylon mij nu wel twee van het drietal; en niet Nederlandstalig, omdat Cornald M. al vertelde dat het “internationale allure” had, en bovendien Nederlandstalige acts als Blof en Acda & De Munnik ongeschikt vond voor het ESF. Het zou DJ 5K kunnen zijn, of iemand anders. Daniel Lohues lijkt mij onwaarschijnlijk.

  • Patrick schreef:

   Ik laat het nu maar voor wat het is Roald :) Snap wel dat mensen het vervelend vinden.

   Maar je zit wel heel dichtbij!

 4. Roald schreef:

  Thanks Patrick;) Ach, ik vind het wel leuk, al die hints; we zijn toch allemaal aan het speculeren? Ik denk dat het wachten mensen nu gaat frustreren – we zijn allemaal fan van het ESF, en willen het gewoon weten!:) Maar geduld is een schone zaak…

 5. Hebbuzz schreef:


  Robbert-Rotterdam:

  Ik vind het helemaal niet leuk dat je hints geeft. Of je geeft alle informatie of je houdt je aan de voorschriften dat je niets mag zeggen en zegt dan ook daadwerkelijk niets. Volgens mij is nu steeds je voornaamste boodschap: ‘ha ha, ik weet lekker meer dan jullie, maar zeg het niet’.
  Wat daar leuk aan is, ontgaat me.

  +1

 6. Hebbuzz schreef:


  Roald:

  Thanks Patrick;) Ach, ik vind het wel leuk, al die hints; we zijn toch allemaal aan het speculeren? Ik denk dat het wachten mensen nu gaat frustreren – we zijn allemaal fan van het ESF, en willen het gewoon weten!:) Maar geduld is een schone zaak…

  Speculeren met voorkennis is geen speculeren en ook geen schone zaak. (mijn mening).

  Ik hoef ‘het’ nog helemaal niet zeker te weten, juist het nog niet weten is leuk, want dan kun je nog vrij fantaseren en bediscussiëren wat dé perfecte NL-inzending zou kunnen zijn. Dat kan voor volgende jaren nog goede ideeën en inspiratie opleveren.

  Zodra er namen bekend zijn begint meestal het moddergooien naar de artiest en is bijna alle creatieve brainstorm voorbij omdat de focus al meteen op details komt te liggen. Dat vind ik juist jammer, want de (publieke) omroepen zouden juist een breedgedragen visie moeten ontwikkelen. Daar heb ik ze tot op heden nog nooit op betrapt (ze hebben i.i.g. nog geen moeite gedaan hun visie te delen met het publiek).

 7. Roald schreef:

  “Holadijee” = Holkenborg DJ (Junkie XL); of misschien DJ Hardwell… kijk, dat is het leuke aan hints en speculeren. De AVROTROS weet wel de spanning op te voeren:)

 8. Patrick schreef:

  Mijn idee was om leuk met anderen te kletsen erover, en de een (zoals Roald) vindt dat leuk en de ander weer niet. Het leek me alleen maar leuk om jullie een beetje te helpen met de speculaties. Maar ik word hier helemaal afgekraakt omdat ik de namen niet mag noemen. Leuk hoor.

 9. Hebbuzz schreef:

  Junkie XL + Waylon lijkt mij een hele ‘geile’ combinatie, dan mag Ilse thuisblijven en de basis melodie hebben geschreven.

  • Paysbart schreef:

   ilse & Junkie XL lijkt mij een ‘geilere’ combinatie, dan mag Waylon het schrijven en thuis blijven……

   • Esmee schreef:

    Mensen, er kijken kinderen mee op deze site. Laten we een beetje op ons taalgebruik letten…

 10. Roald schreef:

  Patrick, trek het je niet te veel aan:) Als je gewoonweg de namen verklapt had, was het ook weer niet goed geweest. Er zullen genoeg mensen zijn (bijv. medewerkers TROS, AVRO) die weten hoe het zit, dus ik vermoed dat er de komende dagen nog “gelekt” zal worden naar buiten toe. Ondertussen speculeer ik vrolijk verder:)

  @Hebbuzz, haha!;) Zou een mooie combi zijn idd.

 11. Bridget schreef:

  Ik wil het wel graag weten, al killed curiosity the cat;)

 12. sflover schreef:

  oh patrick, trek het je niet zo aan. iedereen speculeert nu.

  alleen maar fijn dat jij het al weet, en ik begrijp dat je “het” niet helemaal mag zeggen, maar wat ik uit je berichtjes haal is dat ilse en waylon gaan, met een nummer gecomponeerd door daniel lohues.

  ik verheug me op de komende week en de wellicht vele geruchten die nog gaan volgen.

 13. Esmee schreef:

  Ik wil het wel weten. ‘t Heeft al veel te lang geduurd voor mij. :-)

 14. Esmee schreef:

  Off topic: ik zag dat Celine Dion d’r nieuwe album in Europa aan het promoten is. Die zal toch niet in Nederland een esc platformpje gezocht hebben? (Tja ik zeg het maar even…:-)

 15. Roald schreef:

  @Esmee, we kunnen er nu wel van uitgaan dat Ilse DeLange en Waylon erbij betrokken zijn; de derde persoon is in elk geval zo goed als zeker een man. Verder is de inzending “een statement”, heeft “urgentie” en “internationale allure”.

 16. Roald schreef:

  @Esmee, dat kan:) Maar als er iets waar is van die geruchten (en de aanwijzingen worden steeds sterker), dan wordt het genoemde formatie. But you never know, misschien heeft de AVROTROS nog een verrassing in petto.

 17. Lilly schreef:

  Nog maar 7 daagjes te gaan…:))

 18. Esmee schreef:

  Ik heb nog een oud bericht van 17 mei 2013 gevonden.
  Toch nog maar even vermelden hier. …. ” Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Mathilde Santing in 2014 voor Nederland uitkomt”.

 19. Hebbuzz schreef:


  Esmee:

  Mensen, er kijken kinderen mee op deze site. Laten we een beetje op ons taalgebruik letten…

  Ik had ‘gelikte’ willen typen uiteraard :-P

 20. Roald schreef:

  @Esmee, dat bericht over Mathilde Santing ken ik:) Waarschijnlijk door een fan van haar geschreven. Maar wie weet…;)

 21. Robbert-Rotterdam schreef:

  Dat filmpje van Waylon met Rachel mag van mij weg, hoor.
  Het geeft een verkeerde indruk van de artiest.
  Ik denk dat Waylon en Rachel destijds gewoon als freelance zangers benaderd zijn door de componisten. Het liedje heeft weinig te maken met zijn huidige repertoire, activiteiten en keuzes. Waarom bijv. niet dit: http://www.youtube.com/watch?v=fA43tb7tuDE

  Dit maakt duidelijker hoe internationaal Waylon klinkt.

 22. RobbieR schreef:

  Ik ga steeds meer geloven in de combinatie Waylon en Ilse.
  Beiden zijn goed qua zang en hebben een prima uitstraling.
  Zij kennen elkaar volgens mij best goed, dus een goede match op het podium.

  Maar ja wie is de derde?

  • Esmee schreef:

   Zou het een nummer kunnen zijn dat al op de buitenlandse hitlijsten voorkomt, en wat gecoverd gaat worden?

   Immers: elk nummer dat na 1 september pas is uitgekomen komt in principe in aanmerking voor deelname aan het esc.

 23. Starkoo schreef:

  Even ander nieuwtje onze 2 ling bij het juniorsongfestival staan tweede bij de bookmakers! hopelijk gaan ze winnen!

 24. Esmee schreef:

  Ik ben heel benieuwd of artiest en nummer tegelijkertijd gekozen zijn door de avrotros. Want daarover hebben we ons nog niet gebogen, geloof ik.

  Kijk, Anouk mocht gaan, maar pas nadat de tros haar lied had gehoord en het goed had bevonden.

 25. Peter schreef:

  @Patrick, je kunt je natuurlijk ook interessanter voor doen dan je bent. Waarom überhaupt aangeven dat je het weet? Je had ook gewoon niets kunnen zeggen. Aankomende maandag zul je wel gaan roepen dat het precies die drie namen zijn die je al wist. Zou ik ook zeggen. Nou ik ben ook een insider, weet de namen ook en mag ze niet noemen, maar maandag heb ik gelijk.

 26. Mr.ananymous schreef:

  @Peter; mee eens!

  Als Patrick het al weet, zou hij de hint moeten geven wie de laatste persoon van het trio is naast Waylon en Ilse. Bijvoorbeeld door aan te geven of het een internationale DJ is of een nederlands-talige artiest met een accent… door dit als hint aan te geven, zal maandag inderdaad blijken of Patrick het juist had. Zodra we niets meer horen, weten wij ook genoeg!

  Dus Patrick…

 27. Roald schreef:

  Esmee, als het zo eenvoudig was…;) Een nummer moet natuurlijk gewoon origineel zijn, je kan niet zomaar een cover van een bestaand nummer insturen, lijkt me.
  En die derde naam in het trio? Geen DJ, maar wellicht topgitarist en producer JB Meijers?:) Who knows…

 28. Esmee schreef:

  @Roald, Volgens mij is elk nummer dat na 1 september 2013 is uitgekomen is in Songfestivaltermen origineel.
  Volgens mij is het zo eenvoudig wel, alleen heeft niemand er erg in. (Volgens mij, hihi).
  Goed, ‘neem’ dan die artiest er maar bij. En als die niet wil, dan vraag je of iemand anders het mag zingen.

  Het is wel een beetje gek, maar volgens mij wel toegestaan.

  • Esmee schreef:

   @Roald. Wacht even, ik begrijp het probleem.
   Ik bedoel natuurlijk wel dat het originele nummer pas na 1 september voor het eerst uitgekomen of live gespeeld mag zijn. (Dus geen cover van ‘My way” van wijlen Frank Sinatra of zo, hihi)

 29. MK schreef:

  Jongens, maakt t nou uit. Laat iedereen lekker speculeren. Lekker belangrijk dat iemand zegt dat hij het weet. Dat doet toch niks af aan de spanning?
  Ben inmiddels zó benieuwd. Kom maar op met die vermoedens…(nog steeds stille hoop op een DJ). Iemand nog inside nieuwtjes?

 30. MK schreef:

  Vind t overigens helemaal geweldig deze site. Er zijn gelukkig nog meer eurovision-‘gekken’! Eindelijk bondgenoten gevonden haha

 31. Martha schreef:

  Hallo allemaal,
  ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het nog niet zeker is wie er gaat, deze week word de knoop doorgehakt. Ze zijn nog met 3 artiesten in gesprek, Ilse, Waylon en de andere weet ik niet. Het is niet dat ze alle drie gaan. Een van hen gaat, met wie ze er het beste uit komen. Ilse en Waylon hebben aangegeven dat ze alleen op hun eigen condities gaan of anders niet. Het is niet zo dat Ilse een liedje voor Waylon gaat schrijven of andersom. Maar het gaat dus niet om een trio. Deze week moet alles rond zijn met degene die gaat. Maandag weten we meer!

  • Esmee schreef:

   @Martha, Als het waar is wat jij zegt, dan heeft Cornald Maas ons enorm gefopt. Want die zei tegen Humberto Tan dat hij wist wie het geworden was.

  • Lilly schreef:

   Met minder dan 1 week voor de boeg lijkt het mij erg stug dat ze er nu nog niet uit zijn!
   Wie het gaat worden….staat voor mij nog open…er zou idd goed maar 1 artiest kunnen gaan…gelukkig is het bijna maandag!

   • Martha schreef:

    cornald weet wie het is, dus een van de drie.. hij zei ook, het is anders dan je verwacht.. het trio verhaal is onzin en combinatie waylon – ilse ook. Dus 1 vd drie..

 32. Roald schreef:

  Nu nog in gesprek en nog geen knoop doorgehakt?? Cornald Maas vertelde toch echt dat de kandidaat/kandidaten al bekend zijn. Lijkt me ook sterk dat de AVROTROS zo lang mensen laten wachten op een antwoord, dan snel een beslissing nemen en even snel een persmoment in elkaar zetten. Kom nou. Ik vind Patrick toch heel wat geloofwaardiger:)

 33. Esmee schreef:

  Wat me wel opvalt, is dat zowel Patrick als Martha allebei zeggen uit betrouwbare bron vernomen te hebben,….etc.
  Ze noemen daarbij allebei Ilse en Waylon, maar niemand weet wie de 3e persoon is…….
  Grote kans dat die betrouwebare bronnen dus helemaal niet zo dicht bij het vuur zitten als ze Patrick en Martha willen laten geloven. :-)

 34. Gijs schreef:

  Shirma Birgit Lewis Leona Philippo zijn er ook 3……

 35. Gijs schreef:

  Shirma Birgit Lewis en Leona Phillippo zijn er ook 3…..

 36. Esmee schreef:

  Er is nog iets wat mij eigenlijk niet bevalt :-)

  Weten jullie nog dat Cornald Maas een balletje op heeft gegooid bij Armin van Buuren?
  Nou was die wel erg overdonderd door die vraag, maar wilde toen niet op voorhand helemaal ‘nee’ zeggen.
  Daarna heeft Maas bij de Avro voorgesteld om Armin de muzikale leiding te geven voor 2014. Guess what? Avrotros hebben nooit contact gezocht met Armin om het idee ueberhaupt maar te bespreken…..
  Dat vind ik behoorlijk hoogmoedig van de AvroTros. En ook onbegrijpelijk.

 37. Roald schreef:

  De TROS lijkt in elk geval hun songfestivalwebsite aan het voor te bereiden zijn op het grote nieuws: alle foto’s van en items over Anouk zijn verwijderd:) Lijkt me dan ook dat de nieuwe kandidaat al bekend is…

 38. Esmee schreef:

  Hun fb was een paar weken geleden al voorbereid met een nieuwe, nog lege, omslagfoto.

  By the way: net nog even nogmaals het interview met Cornald Maas teruggekeken.

  Ik geloof dat hij het wel al weet.
  Verder lijkt hij zich te verspreken: iemand waarvan iedereen vind dat zij een internationale uitstraling heeft…
  Iemand waarvan je kunt zeggen: ‘Wow’,
  en het is in ieder geval weer een statement.

 39. Esmee schreef:

  Cornald Maas gebruikte het woord ‘holadiejee’ eerder in het interview als aanduiding van een type liedje.

  Hij had het over toendertijd Hind, die prachtige fado’s kon zingen, maar in plaats daarvan met een middelmatig holadiejee- liedje aan kwam zetten.

 40. Roald schreef:

  Ergens vermoed ik ook dat het “holadijee” van Cornald Maas geen bewuste hint was, maar meer een (on)bewuste sarcastische opmerking, om ons fans een beetje te stangen:) Daarbij zou Ilse DeLange wel eens gewoon de kandidaat kunnen zijn, al dan niet in duet met Waylon. Het is echter opvallend stil vanuit de omgeving van Waylon. Of idd: Daniel Lohues is betrokken bij nummer en productie, want hij heeft al eerder contact gehad met Ilse DeLange; verrassing is dan dat hij gaat voor het Engels, omdat hij vooral bekend staat om zijn dialectmuziek (hoewel hij zeker een goede muzikant en composer is).

 41. Roald schreef:

  Haha, Patrick;)) Ik zit in de buurt, niet? Heb Daniel Lohues eens wat nader bekeken; blues, experimentele (volks)muziek e.d. liggen ook binnen zijn repertoire, dus in combi met Ilse en Waylon zie ik wel iets interessants en “anders”ontstaan – blues/soul met een vleugje country en alternatieve popmuziek. Hij heeft ook al eerder Engelstalig geschreven, volgens mij.

 42. Jip schreef:

  @esmee; waar haal jij de wijsheid vandaan dat er niet door AVROTROS met Armin van Buuren gesproken is? Niet zo maar iets roepen wat je niet weet..

  • Esmee schreef:

   Vanuit een interview met Armin van Buuren op 3fm, enige tijd geleden. Het kan ook in een tekst op internet staan. Kun je opzoeken.

 43. Ilse de Korte schreef:

  Jij hebt altijd en elk jaar gelijk Peter, alleen jij!

 44. Jip schreef:

  @esmee: ik weet uit betrouwbare bron dat er wel met van Buuren gesproken eind van afgelopen zomer. Lied Esf wordt nieuw origineel lied dus geen vertaling. Maandag meer

 45. Esmee schreef:


  Peter:

  ……. Nou ik ben ook een insider, weet de namen ook en mag ze niet noemen, maar maandag heb ik gelijk.

  Dit vind ik wel een hele leuke :-)

 46. Roald schreef:

  Waylon is de uitvoerende artiest, Ilse DeLange levert de tekst en Daniel Lohues componeert/produceert:)

 47. Esmee schreef:

  Off topic: heeft iedereen gemerkt dat de berichten niet meer door elkaar gehusseld worden? Applaus!

 48. RobbieR schreef:

  Dus wordt het country?

  Dan hoop ik wel iets qua Texas lighting of Rollo and King..

  In Waylon geloof ik wel..Nog 4 dagen..

 49. Roald schreef:

  Toch heb ik twijfels of het wel Waylon is: hij treedt vanaf morgen tot komende dinsdag op bij de Night Of The Proms te Rotterdam; zou er dan nog tijd zijn om maandagmiddag een persconferentie in de Wisseloord Studios bij te wonen, repetities e.d. in aanmerking genomen??