Kopenhagen live: Geslaagde 1e repetitie Common Linnets

Dit vind je misschien ook leuk...

73 reacties

 1. vreka schreef:

  Prikkeldraad?? Dat heeft bij mij toch andere associaties dan het ESF….

 2. Lilly schreef:

  Owwww volgens mij is het echt goed…als ik dit allemaal lees:
  https://mobile.twitter.com/ESCKAZ/tweets

 3. rene schreef:

  oh neeeeee… ook nog n band erachter. Als er al sprake van intimiteit zou kunnen zijn is die nu als sneeuw voor het prikkeldraad verdwenen…… ;-(

 4. vreka schreef:

  Misschien kan Waylon z’n hoed aan het prikkeldraad hangen :-)

 5. Max schreef:

  Jongens, niet gelijk zeiken over ‘prikkeldraad’. Je hebt het nog helemaal niet gezien. Dus laten we niet meteen gaan blaten (en domme dingen roepen). Ik hoor goede berichten! Fijn dat er over na is gedacht.

 6. Patrick schreef:

  Klinkt goed, ziet er goed uit. Maar op beeld uiteraard nog niks gezien. Ben wel blij dat er eindelijk is een act zal staan.. Geen 3JS praktijken, of Joan Franka met een band die pas na 2:30 min samen komt.

 7. Paysbart schreef:

  Ziet er prachtig uit. Spannend begin met de wegmarkering die voorbij snelt tussen Ilse en Waylon in en wat pakken ze allebei de camera’s goed. Na de zwakke liedjes van San marino en Portugal moet deze kwaliteit toch opvallen…..

 8. Ad schreef:

  Moest dit Nederland niet zijn geweest dan hadden jullie dit gewoon helemaal afgezeken tot en met.

 9. Kees schreef:

  Inderdaad Max, altijd gelijk dat negatieve geneuzel, wacht eerst eens af hoe het straks allemaal op beeld overkomt, ben er van overtuigd dat het mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht. En aan de zangkwaliteiten van Ilse en Waylon zal het niet liggen , wat een mooie stemmen!

 10. Robin schreef:

  Ik vind de achtergrond juist mooi. Mooie boom met die 2 verliefde mensen erin verwerkt.. Waaiende gras…. Volgens mij komt dat wel mooi over…! :)

  Mijn puntjes zullen zijn : Waylon doe aub die afschuwelijke hoed weg. Ilse was je haar aub. Het ziet er gewoon te vlassig en onverzorgt uit.

  De rest komt volgens mij wel goed :) tenzij de gehele outfits in het zwart gaan doen.. maar laten we daar niet vanuit gaan….

 11. Robin schreef:

  Robin:
  Ik vind de achtergrond juist mooi. Mooie boom met die 2 verliefde mensen erin verwerkt.. Waaiende gras…. Volgens mij komt dat wel mooi over…! :)

  Mijn puntjes zullen zijn : Waylon doe aub die afschuwelijke hoed weg. Ilse was je haar aub. Het ziet er gewoon te vlassig en onverzorgt uit.

  De rest komt volgens mij wel goed :) tenzij de gehele outfits in het zwart gaan doen.. maar laten we daar niet vanuit gaan….

  Met het haar bedoel ik dan wat ze had op Eurovision in Concert. Hier valt het nog mee :)

 12. Mike B schreef:

  Camera op het podium dus geen vlaggen in beeld en geen sweeping shots, goed gedaan.

 13. J1. schreef:

  Zoals ik het lees,is er gelukkig goed nagedacht over het totaalplaatje…erg benieuwd naar meer beelden!!! ;)

 14. Max schreef:

  Het wordt overal erg goed beoordeeld. Ik vind het ook wel wat: goed bedacht met die weg en de backdrop schint goed te werken met die ‘vuurvliegjes’. Daarnaast pakken ze heel goed de camera en… hé, wat denk je zelf: op de avond zelf zien zowel Ilse als Waylon er prachtig uit (je gaat het hier toch niet over ongewassen haar hebben!). Dit is een repetitie, dus: testen techniek, regie bepalen, camerawerk, kijken in de camera, geluid etc. Er wordt heus niet gekeken naar een mogelijk glimhoofd of een make-upje hier en daar. Dat is de finishing touch op de avond zelf!

 15. Matje schreef:

  Hier is over nagedacht , pfffff ! Ilse en Waylon houden het erg intiem en pakken de camera waar het nodig is. Bloggeers zijn erg onder de indruk van het tweetal. Enige minpunt blijkt dat het publiek constant tegen camera’s aan moeten kijken . Maar ja , de punten komen van de televisiekijkers en juries. Alles is een beetje ‘moody ‘maar dat vind ik persoonlijk wel bij dit lied passen. Backdrop had voor mij iets mooier gemogen maar het donkere ervan spreekt me wel aan. Voor mij is dit geslaagd.

 16. Harold schreef:

  “Het blijft echter de vraag of de kijkers na 16 liedjes de Nederlandse inzending nog hebben onthouden.” Het gaat om de juries, voor het merendeel van die kijkers is dit lied toch te weinig spannend. En ik denk dat ze het goed aangepakt hebben met die microfoons om het zo intiem mogelijk op beeld te brengen.

 17. Peter schreef:

  De azijnzeikers staan al weer paraat. We schieten naar boven in de polls. Gerenomeerde kranten en stations willen en vinden dat dit een top 10 notering moet worden. Wat nou slecht? Beste inzending sinds jaren, vele malen beter als van die omhooggevallen popdiva van vorig jaar. Ben effe haar naam kwijt.

 18. Arno schreef:

  Fijn dat er goed over de act nagedacht is. Dat is wel eens anders geweest. Waar ik ook erg blij van word is dat ze zich voornamelijk op de camera’s focussen in plaats van het publiek. Ik denk dat de focus erg belangrijk is bij zo’n intiem liedje en als je steeds zou wisselen van publiek in de zaal naar publiek voor de tv kom je minder krachtig over. En als er verveelde mensen in de zaal staan, omdat ze zich niet bij de act betrokken voelen: jammer dan… het grootste stemmende publiek zit voor de tv en die mensen moet je bereiken. De dubbele microfoon is ook best origineel en ook die hoed zorgt ervoor dat de act blijft hangen. De hoed past goed bij zo’n country-liedje. Ik denk dat veel mensen over het algemeen anti-hoed zijn, omdat we de indianentooi nog niet goed verwerkt hebben. En die tooi paste totaal niet bij het liedje… Of we de finale nu halen of niet: llse en Waylon hebben er echt het beste van proberen te maken met dit nummer. Ik vrees dat we het moeten afleggen tegen landen als Rusland, Moldavië en Azerbeidzjan, maar hopelijk kunnen we nog net aan de goede kant van de streep uitkomen. Duimen!

 19. Rob schreef:

  Complimenten, op naar de Finale !

 20. harm stirnberg schreef:

  Goede eerste repetitie en goed nagedacht over hoe het er uit moet zien. Van België hoeven we niet veel te verwachten want in het commentaar wordt Nederland erg onderuit gehaald en noemen ze het een plaspauze. Maar hopen voor hun dat de mensen niet moeten plassen tijden het optreden van Axel. De uitspraken van Waylon hakken er flink in bij de belgen en dat merk je dan ook aan de reactie op het optreden.

  • Bart schreef:

   En dat is nou net ons probleem: in de plaats van elkaar een potje af te zeiken zouden we elkaar beter wat steunen zoals vele buurlanden dat al jaren doen….Nee we moeten ‘ het eerlijk’ gaan spelen en gaan passen stemmen als we het goed vinden….Waylon’s uitspraken helpen dan natuurlijk ook niet vooruit…de sympatie stemmen die er anders zouden zijn, worden natuurlijk nu effe niet gestuurd….jammer

 21. vreka schreef:

  Leuk Peter….not.

  Die omhoog gevallen diva, zoals jij je meent uit te drukken, heeft er wel voor gezorgd dat het ESF weer vol op het netvlies staat!!
  Overigens heb ik Anouk, even de naam om je geheugen op te frissen, afgelopen jaar alleen maar positieve dingen horen zeggen. Wat dat betreft is Waylon een stuk arroganter over deze wedstrijd…

  • riccardo schreef:

   Goh, eerlijk is tegenwoordig arrogant? En heb je het hem zelf zo op die manier horen zeggen?

 22. Max schreef:

  Mensen, vorig jaar was Eurosong.be ook de enige website die negatief was over de repetities van Anouk (en toen had ze nog niet eens wat over de Belgische inzending gezegd).

 23. Peter schreef:

  Vergeet niet dat we het al jaren niet meer moetn hebbn van de Belgen. En Waylon heeft gelijk, het is en slechte imitatie van Paul Potts. En als de puntnstemming bij de jury ook zo gaat dan zegt het genoeg over de jury. En Vrek: Anouk wie? Een arrognte tuthola uit Den Haag, dat is waar men hier mee loopt te leuren. Nog steeds een van de slechtste inzendingen ooit. Veranderd de 9e plaats niets aan.

  • Kobe schreef:

   Wie is die Waylon eigenlijk om zo’n uitspraken te doen? Voor zover ik weet is hij ook alleen maar in Nederland een “superster” ;)

   • Celine schreef:

    niet om t 1 of ander maar op eurosong.be noemen ze de portugese zangeres ook een blonde bimbo en dat kan dan allemaal wel?? ze moeten niet zo zeiken die Belgen

 24. harm stirnberg schreef:

  Zie net bij de reacties op de Belgische site dat de mensen het niet eens zijn over hun beoordeling. Er wordt verwezen naar andere sites dat daar de reacties juist lovend zijn voor Nederland.

 25. Kobe schreef:

  Ik heb niks met dit nummer, mooie backdrop of niet! Anouk vond ik vorig jaar wel echt top…”Birds” verdiende een nog veel hogere plaats

 26. Kevin schreef:

  Een heel vreemd begin bij de recensie op eurosong.be over het Nederlandse optreden. Geeft meteen aan dat je weinig objectiviteit hoeft te verwachten. En zoals iemand anders al zei; op eurosong.be kunnen ze ook behoorlijk denigrerend uit de hoek komen, dus het is een beetje hypocriet.

  Ik lees vrijwel alleen maar positieve reacties op het optreden dus ik ben zeer tevreden. Als je er niet bij bent is het amper te beoordelen op het moment. Ik vind het slim dat ze zich vooral op de kijkers richten en niet op het publiek in de zaal.

 27. fredflange schreef:

  Waylon had moeten begrijpen dat je als Nederlander nooit iets over Belgen mag zeggen. Dan ben je gelijk een Ollander, een Kees of een Dikke Nek. Andersom mogen de bescheiden Vlamingen natuurlijk wel op alles en iedereen kritiek hebben.

 28. Max schreef:

  Zullen we het laten rusten? En gewoon weer over het ESC hebben? Het is niet zo belangrijk dat Eurosong.be een slechte review schrijft. En het is ook niet belangrijk wie nu wel iemand mag beledigen en wie niet. Gewoon ophouden, voordat het echt ‘een dingetje’ wordt. Zo zonde om hieraan je tijd te verdoen.

 29. Gerardmartin schreef:

  Voor mij de besten die iets presteren tussen die kraaknochsmaakhap daar in Kopenhagen!

 30. Ad schreef:

  Celine:
  niet om t 1 of ander maar op eurosong.be noemen ze de portugese zangeres ook een blonde bimbo en dat kan dan allemaal wel?? ze moeten niet zo zeiken die Belgen

  en gij moet ook niet zeiken carolinetje van m’n voeten, ge zijt net al zo’n blonde bimbo alsdie portuguese del

 31. Esmee schreef:

  Op het eerste gehoor klinkt het geluid goed. Dat ze tegenover elkaar staan is nieuw en wellicht goed bedacht.

 32. Peter31 schreef:

  Mooi hoor, goed over nagedacht. Ik ben trots op Ilse en Waylon. Ze bewijzen dat ze het songfestival serieus nemen. Ik ben ook niet zo’n fan van country, maar het is toch een goed liedje algemeen beschouwd. de eerste zin sleept je meteen mee in de sfeer van het liedje.
  Laten we als buurlanden elkaar aub 12punten geven. Waarom niet. Als België of Nederland ooit het songfestival willen winnen, moeten we daar toch mee beginnen. Vorig jaar was ik wel enthousiaster over beide, maar dat komt door mijn eigen smaak. Dat vergeten een hoop mensen. Iets kan je smaak niet zijn, maar dat betekent niet dat je een inzending niet kan waarderen. Het is zo goedkoop om iets af te zeiken.
  Als Ilse en Waylon niet door gaan, zou ik het toch een belediging vinden. vorig jaar bij de tiende enveloppe had ik dat ook. Ik dacht, ze moet er in zitten!!!! Zeker nadat WitRusland door was bv.. Ik ben ervan overtuigd dat kwalitatief gezien Calm after The Storm bij de beste 10 hoort van de eerste finale. Of het in de finale overeind blijft, weet ik niet. Daarvoor zien we te weinig van de try-out. En Anouk had zo’n charisma, ik kan alleen maar hopen dat Ilse en Waylon dat ook uitstralen.

 33. Aad1 schreef:

  Aad1:
  Sorry moet hier staan.Lol…

  Laat maar. Het is weer zo dat de berichten verkeerd worden geplaatst.

 34. Aad1 schreef:

  Terug naar de preview. Het ziet er goed uit.

 35. Roel schreef:

  Wat een typisch Belgische eigenschap die er manifesteert: eurosong.be publiceerde direct een negatief artikel over Waylon nadat hij zijn eerlijke – en persoonlijke – mening gaf over Axel. Volgens de Belgen kon dit dus écht niet. Vervolgens gaan zij zelf publiceren dat er een blonde bimbo voor Portugal uitkomt en dat het ‘pay-back time’ is met Nederland: een plaspauze nemen tijdens Nederland zou niet misplaatst zijn, aldus eurosong.be

  En inderdaad, vorig jaar waren zij ook al zéér negatief over Anouk. Het lijkt wel alsof de Belgen ons precies niets willen gunnen op het songfestival…

 36. Richard schreef:

  Ik moet toegeven dat ik alleen de Nederlandse en Belgische inzending gehoord heb tot nu. En beide liedjes zijn in hun genre niet slecht. Alleen ik zou ze zelf na het songfestival niet meer afspelen. We zien wel dinsdag wat er gebeurt.

 37. Jonas schreef:

  Heel simpel: Uitstekend voor een eerste repetitie.

  Hier komt ook de ervaring van gevestigde artiesten om de hoek kijken. Waylon en Ilse -vooral Ilse- hebben de “staging tips” zeer goed doorgenomen en hebben, zoals vermeld op http://12points.tv ( 12points.tv/all-news/item/2593-netherlands-take-staging-seriously‎ ) al in een vroeg stadium contact gehad met Per Zachariassen van DR-tv. Je ziet waar dat toe leidt.

  Hier is eigenlijk, nét als Anouk vorig jaar, weinig meer op aan te merken. Wat ik hoorde van mensen in de pers-ruimte, is dat vooral de camera-regie zeer goed uitgedoktert is. Van alle “ballads” in deze semi maakt Nederland het meeste gebruik van intieme close-up shots. Zelfs nog wat meer dan bij Zweden. Armenië en Azerbeidzjan. Het publiek in de zaal heeft hier natuurlijk geen barst aan, maar dat zal mij wat. Kijkers thuis en in de jury-studio’s moeten overtuigd worden, niet de vlaggenzwaaiende fans. Nog wat meer dan Anouk vorig jaar, zoeken Ilse en Waylon steevast de camera’s op. Perfect.

  De vocalen van Ilse en Waylon samen zijn kippenvel-opwekkend. Ook dat heb je dus al mooi in de pocket in deze eerste halve finale.

  Iets over de verlichting nog. Ja, nou, ook hier hoef ik weinig meer aan toe te voegen. Mooi donker, met zachtgele en witte spotlights en passende LED-visuals van de “countryside” waar de roots liggen van The Common Linnets.

  In choreografisch opzicht wordt de intimiteit ook nog wat extra benadrukt, doordat Ilse en Waylon gebruik maken van dezelfde microfoon. Tsja, is dit slim of is dit slim. Ik zeg beide :-).

  Op basis van deze repetitie en hetgeen Montenegro doet met de KNSB (wat is dat jammer zeg….zo’n mooi liedje en dan met een schaatser gaan werken. Werkt afleidend), zit Nederland wel in de finale. Ik verwacht, net als vorig jaar weer, een zelfde pot puntjes uit Noordwest-Europa en Scandinavië. Rond de 55 punten zijn dan al wel in de pocket. Het is een mooi kloppend totaalplaatje waarin charme zit.

  Ik snap overigens de voorzichtigheid in eigen land en op deze site. Dat moet ook. Het is nog maar de eerste repetitie. Maar heel belangrijk in het oordelen van deze repetitie is: denk als regisseur en reageer niet als een paniekerige fan.

  Go Ilse & Waylon.

 38. Jonas schreef:

  Wat betreft de Belgen?? Ach komaan zeg lieve Nederlanders. Dit is een competitie. Soms proef je dan tussen neus en lippen door ook wat gezonde competitie. Hoort zo en moet zelfs ook. Onze Belgjes weten namelijk ook donders goed dat ze de finale halen en hoog staan bij de bookmakers. Ik snap de Belgische reactie op eurosong.be daarom wel. Objectief is het niet echt, maar a-la. Gewoon vrolijk blijven :-).

 39. Roel schreef:

  Staging prima voor elkaar. Rothoed…:-)

 40. Johannes schreef:

  Roel:
  Staging prima voor elkaar. Rothoed…:-)

  Nee super cool die hoed!

 41. rene schreef:

  Zou hij dr doen??

 42. RobbieR schreef:

  Ik laat mij alleen maar positief uit, wat goed gedaan en complimenten hoe zij over de achtergrond hebben nagedacht en wij hebben best wel veel positieve reacties uit het buitenland!

 43. Nordman schreef:

  Ben nog steeds zeker van een finaleplek voor NL en ben blij te lezen dat er veel gebruik wordt gemaakt van close ups. Ben alleen nog niet zo weg van dat achtergrondje, maar hopelijk komt dat op beeld mooier over. Van mij had het wel veel donkerder gemogen. Beide op een kruk, met wat mist en zonder band. Heb geen idee hoe het allemaal, met band, overkomt op tv, maar ik zie er nu nog geen extra toevoeging in.
  Dat ze het publiek niet aankijken kan me niet zo boeien. Ik denk dat het op tv indrukwekkend overkomt.

  Eens met Arno en Jonas.

 44. Daniel schreef:

  Erg goed dat Nederland nu ook eens echt werk maakt van het beeld en dat daar over is nagedacht. Als je het mooi kunt overbrengen kan dat het lied zeker ondersteunen. Het geeft me vertrouwen dat de finale er in zit. Leuk zij ook de positieve reacties uit de andere landen, op België na dan.

 45. Ria NL schreef:

  Blij verrast over deze repetitie en achtergrond !! Mijn welgemeende complimenten, het lied klinkt prachtig en het geheel komt zeer mooi over.

 46. Andoni schreef:

  Ik vind Nederland heel mooi dit jaar!

 47. Roel schreef:

  Het is misschien voor vele een rare voorspelling maar ik denk dat Nederland verrassend hoog gaat eindigen. Ik gok 2e plaats in de finale!

  • Esmee schreef:

   Hier dus. Wow!
   (ik zie dat meer mensen moeite hebben met het plaatsen van posts op de juiste plaats :-)

 48. Peter31 schreef:

  Dat zou toch mooi zijn en wie komt bij jou dan op nr1?
  Ik hoop ook dat Nederland gewaardeerd wordt.
  Ik heb heel graag Hongarije Duitsland Slovenië Israël en ons koude kikkerlandje ook in de top 10

  Roel:
  Het is misschien voor vele een rare voorspelling maar ik denk dat Nederland verrassend hoog gaat eindigen. Ik gok 2e plaats in de finale!

 49. richard schreef:

  Ik zeg “hoed” weg . Laat Waylon zijn mooie kop maar inzetten. Samen met Ilse is het dan een mooi plaatje. Waylon probeer een beetje minder arrogant te zijn.
  En ik zeg band weg. zo 80’s. Waarom niet samen gewoon zitten op twee krukken. Dat prikkeldraad prima. Misschien toch een beetje vuurwerk na het pauze moment in het nummer.

 50. He1n schreef:

  Blijf lekker dromen allemaal
  Tis een saai klotenummer…je ziet alleen dat hoofd van Ilse bij de rehearsel(zie Tros) en Waylon zie je niet in beeld.
  Ook niet nodig trouwens. Niemand let op hoe de act hiervan in elkaar steekt…die boom met 2 mensen op de achtergrond… de railway….. Het gaat om het nummer en dat is oersaai en slaapverwekkend. Pisnummer dus.

  • johannes schreef:

   He1n:
   Blijf lekker dromen allemaal
   Tis een saai klotenummer…je ziet alleen dat hoofd van Ilse bij de rehearsel(zie Tros) en Waylon zie je niet in beeld.
   Ook niet nodig trouwens. Niemand let op hoe de act hiervan in elkaar steekt…die boom met 2 mensen op de achtergrond… de railway….. Het gaat om het nummer en dat is oersaai en slaapverwekkend. Pisnummer dus.

   He1n:
   Blijf lekker dromen allemaal
   Tis een saai klotenummer…je ziet alleen dat hoofd van Ilse bij de rehearsel(zie Tros) en Waylon zie je niet in beeld.
   Ook niet nodig trouwens. Niemand let op hoe de act hiervan in elkaar steekt…die boom met 2 mensen op de achtergrond… de railway….. Het gaat om het nummer en dat is oersaai en slaapverwekkend. Pisnummer dus.

   Aldus pisnicht He1n

  • Nordman schreef:

   @He1n,…blijf jij vooral dromen, want jouw droom (NL niet naar de finale) komt niet uit. Durf de realiteit eens onder ogen te zien. NL doet het gewoon goed, punt.