21u: Tijd voor de finale

Dit vind je misschien ook leuk...

136 reacties

 1. Mike B schreef:

  Eindelijk weer eens een keer spannend, denk wel dat er een paar verrassingen zijn in dit open jaar.

 2. Rob schreef:

  De big day! Vandaag is het zover, wie had dit vorige week kunnen bedenken. Een finale plek voor Ilse & Waylon, een grote Europese hit in handen, mogelijk zelfs een wereldhit , nu Calm after the Storm ook de Amerikaanse Itunes binnen is gekomen . Hun debuut album meteen op 1 , ook binnen Europa bezig aan een opmars, en grote favoriet bij de bookmakers. Een droom? Nee allemaal realiteit. On Nederlands lijkt het. Wat nu belangrijk is, is dat alle ogen en doelen gericht zijn op vanavond en de toekomst, dit succes moet uitgebreid worden . Maar allereerst alle lof voor Anouk en the Common linnets die het Eurovisie Songfestival weer populair hebben gemaakt. Winnen vanavond zou te gek zijn, maar een top 5 is al helemaal fantastisch !

  • sabine schreef:

   Idd, hier snap ik ook niks van?? Maar hopelijk klopt het en worden we nr 1!!

  • johannes schreef:

   Hey Rob waar kan ik dat terugvinden, die Amerikaanse top 100?

  • harm stirnberg schreef:

   Sluit me helemaal bij je aan alleen hoop ik in ieder geval een derde plek. Dat is dan de beste plaats sinds de overwinning in 1975 met Teach In.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Die hits relativeer ik nog maar even. Met de lage aantallen die je nodig hebt om in I-tunes charts terecht te komen, weet je het maar nooit. Als Universal Music in een paar landen 100 exemplaren downloadt, is die nummer 1 al binnen bereik.
   Meer onder de indruk ben ik van de staging, camerawerk, licht. Hiermee is het wonderschoon gelukt om uit het kabbelend liedje meteen die emotie naar boven te halen waar het lied het van moet hebben. En Ilse en Waylon weten precies dat te doen om op een tv-scherm indruk te maken. We hebben het al vaker gezien. Met een goede act en staging kun je heel ver komen(zie Azerb. 2011, Oekraïne met de zandkunstenares, etc.) . Ik hoop op top-5 en verwacht dat eigenlijk nu ook.

 3. Matje schreef:

  Een open veld is het vanavond met als grootste spelers Zweden , klassiek Euroliiedje dat bij jury’s goed valt en ook bij de kijkers . Daarnaast hebben we Oostenrijk dat door veel nieuwsgierig geworden mensen ineens een youtube hit aan het worden is , hoe het lied gaat vallen in Europa is moeilijk in te schatten , het kan een hype zijn vanwege wie het zingt maar kan gewoon ook goed mee doen bij jury’s en televoters. Nederland maakt zeker ook kansen , afwijkend lied en zeer goed gezongen , elementen die door jury’s gewaardeerd gaan worden en de intens lieve beelden zullen zeker mensen overhalen om op hen te stemmen. Naast deze drie grote kanshebbers zie ik ook Griekenland en VK aardig meedoen. Op voorhand vind ik de Common Linnets de grote winnaars , vanuit het niets een van de grote favorieten zonder poespas en/of afwijkend uiterlijk en meegebrachte circus attributen maar gewoon puur je liedje zo mooi mogelijk brengen.

 4. Lorre schreef:

  Hey Nederland! Zelf ben ik Belg en vanavond stem ik alvast voor Nederland.vergeet ook niet dat Ilse en Waylon zo mooi in beeld gebracht worden door de schitterende regie van een Belgische regisseur, h.pannecoucke! Verder hoop ik op veel punten voor Oostenrijk,Azerbeidzjan en Griekenland. Veel kijkplezier en een leuke ,spannende avond…

  • Marco schreef:

   Lorre, alvast bedankt voor je stem en dankzij de Belgische regisseur doet België tóch nog mee in de finale. Dubbel feest dus!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Die Belgische regisseur is echt top!

 5. twan schreef:

  Het gaat spannend worden, maar een eerste plek gaat er voor NL niet inzitten den ik. Ik hoop op top 5. Ik denk dat Zweden, Denemarken of Oostenrijk de beste kans maken. Maar een TOPprestatie op voorhand van Ilse en Waylon; dat zeker! TOI TOI TOI. En veel kijkplezier !!!

 6. johannes schreef:

  Het gaat zeker spannend worden, Ik denk echt dat Nederland een goede kans maakt om te winnen omdat het compleet anders is, out of the box, zal ik maar zeggen..
  Dit is mijn top 5: 1 Nederland, 2 Noorwegen, 3 Armenie, 4 Zweden, 5…misschien toch Denemarken?
  Oostenrijk krijgt onevenredig veel aandacht, zal zeker helpen (dank je Carlo B.) maar als totaal plaatje doet het me niet veel. Statement made, next..

 7. Kobe schreef:

  Vanavond krijgen Nederland en Oostenrijk mijn stem(men), zet hem op Noorderburen en ook Mrs. Wurst ;)

 8. Alrightguy schreef:

  Mijn top 5 voor vanavond:

  1. Nederland
  2. Oostenrijk
  3. Zweden
  4. Denemarken
  5. Armenië

  In lange tijd niet zo spannend geweest. Dank je wel Common Linnets voor jullie professionele aanpak. NL doet weer mee en zal volgend jaar de ingeslagen weg blijven volgen. Vanavond of anders binnen afzienbare tijd weer een Nederlandse overwinning!

 9. sabine schreef:

  Juist NIET gaan stemmen op mede favorieten! Ik hoop juist niet Oostenrijk.. copie van Dana een paar jaar geleden, veel aandacht gaat naar het persoon, en niet naar het liedje want dat is niet zo geweldig..
  Mijn top 5:

  Zweden
  Nederland
  Ijsland (ja vind ik leuk)
  Frankrijk(ja die ook)
  Denemarken

  • Peter schreef:

   @Sabine: lied Oostenrijk is natuurlijk van een heel ander kaliber dan dat van Dana Int. 1998.Als Adele dit had uitgebracht had het nu al weken op 1 gestaan. Oostenrijk zal helaas niet gaan winnen niet vanwege het nummer maar vanwege de act. Heel veel Oostblok- en Balkanlanden zullen hier niet echt voor gaan. Het zal tussen Nederland en Zweden gaan.

  • JordyR schreef:

   IDIOTEN ALS JULLIE die mensen aansporen om niet te stemmen of tactisch te stemmen, heeft voor gezorgd dat middle of the road liedjes winnen! Kijk maar naar Aserbaijan 2011!!!
   Vooral doorgaan dan winnen de volgende shit liedjes uitl: Zwitserland. Montenegro, Wit-Rusland, Rusland en Ukuraine!!

   LEUK HE!!!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Wat ben jij een onsportief mens om op te roepen om niet op concurrenten te stemmen. Ik zal namens jou nu zelfs extra op gevaarlijke concurrenten stemmen. Het beste lied moet winnen en daar doe ik graag aan mee.

 10. Rob schreef:

  Ik heb een bericht geplaatst op de site van die Amerikaanse showbizz blogger Perez’ Hilton om the commen linnets te steunen, wil iedereen daar ook wat neerzetten om reclame te maken voor de Nederlandse inzending?

 11. wendy schreef:

  Wanneer zijn de einduitslagen qua plaatsting van de halve finalisten bekend? en waar kan je dit zien? alvast bedankt!

  • Brandon schreef:

   Vanavond, na de grote finale worden alle uitslagen gepubliceerd.

 12. sflover schreef:

  Precies…..niet gaan stemmen op medefavorieten. De 12 punten van nederland kan beslissend zijn, jammer als de eindoverwinning door onze neus geboord wordt door onze eigen 12 punten.
  En mensen die zeggen, “ga gewoon voor het beste liedje”……tja is nederland! authentiek, visueel mooi, mooi gezongen. Geen vuurwerk, windmachine of iets dergelijks nodig.

  Oostenrijk is een hype ala Dana
  Zweden is typische ballade
  Armenie snap ik al helemaal niet….zingt 10 keer achter elkaar zelfde regel

  We moeten allemaal op San Marino gaan stemmen ;).

  • Britchtofar schreef:

   Eens, ik ga ook strategisch stemmen op San Marino oid. Van mij hoeft Oostenrijk niet te winnen Een gehypte man in jurk met baard.

   • JordyR schreef:

    IDIOTEN ALS JULLIE die mensen aansporen om niet te stemmen of tactisch te stemmen, heeft voor gezorgd dat middle of the road liedjes winnen! Kijk maar naar Aserbaijan 2011!!!
    Vooral doorgaan dan winnen de volgende shit liedjes uitl: Zwitserland. Montenegro, Wit-Rusland, Rusland en Ukuraine!!

    LEUK HE!!!

   • Britchtofar schreef:

    Nou beste Jordy, we wonen (nog steeds) in een “vrij”land dus mag ik stemmen op wie ik wil. :)

   • JordyR schreef:

    Zoals jij het aangaf “vrij”??? hahahahha, stemmen met een alibi bedoel je!

  • JordyR schreef:

   DIOTEN ALS JULLIE die mensen aansporen om niet te stemmen of tactisch te stemmen, heeft voor gezorgd dat middle of the road liedjes winnen! Kijk maar naar Azerbaijan 2011!!!
   Vooral doorgaan dan winnen de volgende shit liedjes uitl: Zwitserland. Montenegro, Wit-Rusland, Rusland en Ukraine!!

   LEUK HE!!!

 13. Daniel schreef:

  Er is dit jaar geen afgetekende favoriet. Ik denk dan ook dat het heel lang spannend blijft. Bijvoorbeeld dat als de laatste drie landen hun punten moeten doorgeven er nog vijf landen zijn die kans maken op de overwinning. Zoiets.

  Ik ga gewoon stemmen op de landen die ik het beste vind: Zweden, Noorwegen, Oekraïne. Ik doe niet aan strategisch en politiek stemmen.

 14. Marcel schreef:

  Hier is de volledige landenlijst voor de puntentelling:
  Azerbeidzjan: (Sabina Babayeva)
  Griekenland: (Andrianna Maggania)
  Polen : (Pauliana Chylewska)
  Albanië: (Andri Xhahu)
  San Marino: ( Michele Perniola)
  Denemarken: (Sofie Lassen-Kahlke)
  Montenegro: (Tijana Miskovic)
  Roemenië: (Sonia Argint Ionescu)
  Rusland: (Alsou)
  Nederland: (Tim Douwsma)
  Malta: (Valentina Rossi)
  Frankrijk: (Elodie Suigo)
  Verenigd Koninkrijk: (Scott Mills)
  Letland: (Ralfs Eilands)
  Armenië: (Anna Avanesyan)
  IJsland: (Benedikt Valsson)
  Macedonië (Marko Mark)
  Zweden: (Alcazar)
  Wit Rusland: (Alyona Lanskaya)
  Duitsland: (Helene Fischer)
  Israël: (Ofer Nachshon)
  Portugal: (Joana Teles)
  Noorwegen: (Margrethe Røed)
  Estland: (Lauri Pihlap)
  Hongarije: (Éva Novodomszky)
  Moldavië: (Olivia Furtuna)
  Ierland: (Nicky Byrne)
  Finland: (Redrama)
  Litouwen: (Ignas KrupaviÄius)
  Oostenrijk: (Kati Bellowitsch)
  Spanje: (Carolina Casado)
  België: (Angelique Vlieghe)
  Italië: (Linus)
  Oekraïne: (Zlata Ognevich)
  Zwitserland: (Kurt Aeschbacher)
  Georgië: (Nodi Tatishvili and Sophi Gelovani)
  Slovenië: (Ula Furlan)

 15. Jvision schreef:

  Mijn top 5 van vanavond:
  1.Nederland
  2.Noorwegen
  3.Hongarije
  4.Zweden
  5.Oostenrijk

  Armenie en Griekenland vind ik gewoon echt slecht gebracht en horen naar mijn mening niet eens in top 10 thuis…
  Oh en ik wil nog 1 dingetje kwijt: hoop dat de Nederlandse pers/media volgend jaar nou ’s aan andere BN’ers meningen gaat vragen over de inzending van dat jaar..want die zogenaamde songfestivalkenners Carlo B,Albert V,Geer en Goor,Jan Smit hebben er de ballen verstand van en proberen er continu hun eigen smaak/ mening doorheen te drukken!! Jan Smit ook niet meer inzetten als commentator;die ziet het als een leuk snoepreisje,was gisterenavond niet eens aanwezig bij de generale repetitie voor de vakjury-punten!!!!Kan echt niet vind ik!!Zo,dat is eruit ;) Rest mij nog om Common Linnets veel succes te wensen voor vanavond en jullie allemaal veel kijkplezier!!!

  • JordyR schreef:

   Jantje smit is waardeloos!

  • Naomie schreef:

   Die personen die jij noemt zijn ook vreselijk! Vooral Gerard Joling en Gordon. Hebben zelf op het Songfestival niks gepresteerd, en gaan dan kritiek leveren op anderen? Sorry daar kan ik ook niet zo goed tegen. Die smaak die zij hebben, vinden wij ‘gekke’ Nederlanders misschien leuk, maar het buitenland totaal niet. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Nu sturen wij een nummer die in eerste instantie niet populair hier was, maar die het buitenland blijkbaar wel mooi en goed vind. En dat is uiteindelijk toch het belangrijkste? Dus heel goed gedaan Waylon en Ilse!!

   • JordyR schreef:

    Ik vraag me af waarom die relnichten Geer en Goor ook nog podium (lees:tv) te krijgen om hun mening te ventileren. Schuld aan de Nederlandse media, zij zijn de schuldigen

 16. Rob schreef:

  Allemaal twitteren en facebooken nu over the Common Linnets

  • JordyR schreef:

   PFFF waarom!! Het lied overleeft wel zonder dit soort OOSTBLOK-praktijken waar JIJ ook aan verschuldigd!

   • bastian schreef:

    stel je niet zo aan dramaqueen. Je zit alleen maar te zeiken op deze website.

   • JordyR schreef:

    Jij noemt mij een dramaqueen. Jammer dat je niet bij mij in de buurt woont, ram ik je queer eye gelijk. Wijf dat je bent!

   • bastian schreef:

    Deze reactie zegt genoeg over hoe je bent :-) . Ook de manier waarop je hier mensen aanvalt getuigt van, hoe zal ik het es noemen..ah never mind, denk dat je het zelf ook wel weet. Bye!

   • JordyR schreef:

    Inderdaad….wie niet horen wilt en mij de woorden in mijn mond duwt krijg pakslaag!
    Jammer dat je niet mijn buurman bent….zal voor je de laatste keer zijn dat JIJ probeert je shit woorden in mijn mond te duwen??

    Hoe zo bye?? Wel durven achter je pc….wijf dat je bent!

 17. leo schreef:

  We zaten in de zaal. Ging super. Geweldige show. Zaalfavoriet was duidelijk Oostenrijk en zwefen en Denemarken. .. maar veel lof voor Nederland. . Spannend !

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Je hebt vast een leuke avond gehad daar in de zaal!
   Mijn eigen ervaring is dat je in de zaal een heel ander gevoel bij inzendingen kan hebben dan voor de buis.
   Dus ben benieuwd vanavond.

 18. Mike B schreef:

  Mijn top 5:

  1 Italië
  2 Nederland
  3 Hongarije
  4 Armenië
  5 Oostenrijk

 19. Jvision schreef:

  Persoonlijke boodschap voor Ilse en Waylon: “Undo” Sanna Nielsen van hoge punten vanavond,geef Conchita een flink gepeperde “wurst” vlak voor z’n optreden,zorg dat de MP3 van Aram overslaat en dat Basim na zijn “scoobydoo” YAIKS roept…dan komt het helemaal goed ;)

  • JordyR schreef:

   Arrogantie ten top! ZO Hollands…..wacht maar als ze de top 5 niet halen….stort jij psychisch in!

   • bastian schreef:

    Kinderachtig ventje. Volgens jou zou NL de finale niet eens halen lol

   • JordyR schreef:

    recht praten wat krom is en dan goedkoop mij afserveren om te zeggen dat NL de finale niet haalt.

    Vraag:
    Citeer hier op deze site waar ik dat expliciet neerpen???

 20. Lilly schreef:

  Vergeet UK niet….die gaat ook verrassen!

  sflover:
  Precies…..niet gaan stemmen op medefavorieten. De 12 punten van nederland kan beslissend zijn, jammer als de eindoverwinning door onze neus geboord wordt door onze eigen 12 punten.
  En mensen die zeggen, “ga gewoon voor het beste liedje”……tja is nederland! authentiek, visueel mooi, mooi gezongen. Geen vuurwerk, windmachine of iets dergelijks nodig.

  Oostenrijk is een hype ala Dana
  Zweden is typische ballade
  Armenie snap ik al helemaal niet….zingt 10 keer achter elkaar zelfde regel

  We moeten allemaal op San Marino gaan stemmen ;).

  • Marco schreef:

   Nee, niet op San Marino, stem dan op Finland. Die hebben een supermooi nummer, dat live misschien niet zo sterk wordt gebracht, maar het m.i. toch wel verdient om een paar mooie punten binnen te halen!

 21. Konstandinos ( België) schreef:

  Net een programma gekeken op een griekse commerciele zender en daar stonden centraal de favorieten van vanavond
  Nederland en OOstenrijk stonden in het middelpunt en de meeste denken dat Nederland gaat winnen gevolgd door Uk , Hongarije , Griekenland en Zweden. Ik hoop echt dat we volgend jaar richting Nederland gaan! Jullie verdienen het ! Tis een pareltje en zeer mooi gebracht

  Veel succes noorderburen vanuit België

 22. Anita schreef:

  Zojuist op de Spaanse radio 3, The Common Linnets! Commentaar “een van de beste countrysongs ooit”.
  NL gaat volgens hen winnen vanavond!

 23. Kobe schreef:

  Sorry maar ik ga stemmen op Nederland én Oostenrijk, medefavoriet of niet :D
  En die opmerkingen over die baard ben ik meer dan beu, ik vind de performance/song van Conchita gewoon onverwacht super sterk/mooi!

 24. sflover schreef:

  ik ben geen idioot, misschien idioot grote liefhebber van dit liedjesfestijn en zou het zo graag willen dat nederland weer eens wint. en het is al lang geen -song-festival alleen maar. er spelen andere krachten in mee; visuele aspect, gunfactor, politieke belangen, etc. hoop dat alles nu een keer onze kant opvalt.

  • Johannes schreef:

   @hey sf lover, helemaal met je eens, veel plezier vanavond!

 25. 020Nick schreef:

  Britchtofar:
  Eens, ik ga ook strategisch stemmen op San Marino oid. Van mij hoeft Oostenrijk niet te winnen Een gehypte man in jurk met baard.

  And the winner of the Eurovision 2014 is.. SAN MARINO!! Tactisch..:P

  • Britchtofar schreef:

   Ach Valentina gun ik het ook wel;) Het zal trouwens maar gebeuren dat we straks allemaal sportief op de concurrent gaan stemmen om daarna de winst met 2 punten verschil aan ons voorbij zien gaan. Zou toch jammer wezen : )

 26. 020Nick schreef:

  JordyR:
  DIOTEN ALS JULLIE die mensen aansporen om niet te stemmen of tactisch te stemmen, heeft voor gezorgd dat middle of the road liedjes winnen! Kijk maar naar Azerbaijan 2011!!!
  Vooral doorgaan dan winnen de volgende shit liedjes uitl: Zwitserland. Montenegro, Wit-Rusland, Rusland en Ukraine!!

  LEUK HE!!!

  Je leeft in een vrij land, dus tactisch stemmen mag, maar ga dan nooit meer klagen dat Eurovisie alleen maar een corrupte bende is en niet eerlijk blabla als we weer eens niet door zijn, want daar heb je zelf aan meegedaan..

  Mijn hoop:
  1. Nederland (Ofcourse, dromen mag)
  2. Oostenrijk
  3. VK

  Ik verwacht:
  1.Oostenrijk
  2.Zweden
  3.Nederland

  • JordyR schreef:

   JA en jij doet dezelfde praktijken zoals de Oostblokkers op buren stemmen! Wat betreft ben jij geen haar beter…en 7 jaar zeuren dat Oost-europa corrupt is!
   Je bent ook corrupt , hypocriet dat je bent! Ja een “vrij”-land IN JOUW voordeel….zo Hollands!! Vraag een Belg en Duitser wat ze van de Hollandse mentaliteit vinden….

  • JordyR schreef:

   Vraag: Citeer mijn berichten hier of ik OOIT KLAAG over die Oosteuropese bende???

   Lekker jouw woorden in mijn duwen, zal je echter niet lukken!!

 27. 020Nick schreef:

  Trouwens, Nederland geeft als TIENDE al zijn uitslag door, BETER!
  Hoe vroeger we zijn, hoe beter…

 28. sabine schreef:

  Niou, dan zorgen jullie toch lekker dat Zweden of die gek (sorry) uit Oostenrijk wint prima!! Dan daarna niet zeuren en treuren dat NL het niet gehaald heeft.. Ik stem ook op wat ik leuk vind, en ja dan vind ik Ijsland wel grappig en denemarken wel leuk, Oostenrijk vind ik verschrikkelijk persoonlijk verschrikkelijk alleen aandacht om een uiterlijk iehh. Zweden vind ik niet eens het mooiste. Dat vind ik echt Nederland!, en idd we leven in een vrij land dus stem waar ik op wil en als dan NL wint prima!

 29. johannes schreef:

  Ik hoorde net dat Denemarken enorm vals gezongen wordt, dat is weer een concurrent minder ;-)

 30. johannes schreef:

  Ik stem op wat ik na Nederland het mooiste liedje vind, Noorwegen!

 31. RobbieR schreef:

  Het gaat tussen Oostenrijk en Nederland let maar op!!!

 32. Robin schreef:

  RobbieR:
  Het gaat tussen Oostenrijk en Nederland let maar op!!!

  Klopt dit denk ik ook :) Zweden 3e. Hongarije 4e en Armenie 5e of UK… Maar ik snap niet waarom mensen Armenie zo mooi vinden :s

 33. bastian schreef:

  Wat een gezeik van sommige mensen hier. NL haalt met gemak de top 10, durf zelfs top 5 te zeggen en persoonlijk vind ik dat al waanzinnig.

 34. Naomie schreef:

  We staan gewoon weer in de finale, dat is al helemaal top! Ik denk dat we het net zo goed gaan doen als vorig jaar, en hopelijk zelfs nog beter! Succes Waylon & Ilse! We zijn sowieso trots op jullie, wat het ook wordt! Door jullie en Anouk vorig jaar staat het festival hier weer op de kaart. Zo zien we dat je met een goed nummer, de finale dus WEL kunt halen!

 35. celine schreef:

  Ik bekijk eerst de optredens vanavond en beoordeel dan op wat ik gezien heb wie voor mij het beste was en daar stem ik op…

 36. Eric schreef:

  Ik stem gewoon op Noorwegen en UK mits ze allebei goed zingen vanavond natuurlijk May the best song win!

 37. Jvision schreef:

  JordyR:
  Arrogantie ten top! ZO Hollands…..wacht maar als ze de top 5 niet halen….stort jij psychisch in!

  whahaha…neem het vooral serieus Jordy R.!!! Dat psycisch instorten is bij jou al gebeurd,als ik zo jouw reacties lees

  • JordyR schreef:

   Dus als ik je een tegengas geef zijn staan je voorbarige aannames gelijk tot MIJN psychische instorting! Hahha. Jij praat je excuses en willen in mijn mond duwen, zal je niet lukken.
   JIJ spoort niet vriend!!

   • Jvision schreef:

    Wat jij wil,Jordy..’t is jouw feestje..ga verder niet in discussie met je..zonde van deze weblog

   • JordyR schreef:

    Mijn feestje?? Ik dacht dat jij degene was die zich vandaag jarig verklaart. Kom ik met een cadeau en dan wil jij je feestje aflasten. Mooi niet. Ik geef je een tegengas en dat zal ik blijven doen! Jij denkt toch niet dat je met je shit excuses mij van repliek wilt toedienen? hahaha

 38. sabine20 schreef:

  Ik hoop echt dat Nederland de top5 of zelfs top3 haalt! Ik denk dat dat misschien ook wel mogelijk is gezien de bookmakers, polls, downloads en enthousiasme overal op het internet en uit allerlei landen.

  Ik denk ook dat Oostenrijk en Zweden het heel goed gaan doen, maar ik vraag me wel af of Oostenrijk echt kan winnen aangezien er toch een stuk of 5-6 landen zijn die er niet op gaan stemmen vanwege de baard. Zweden is misschien toch te cliche om weer te winnen… het VK lijkt me ook te cliche en teveel geschreeuw zo aan het eind om 1e te worden. Dat maakt de kans voor Nederland wel groter natuurlijk…

  • MarkusRotterdam schreef:

   Vergeet Denemarken zelf niet. Die blijven ook gevaarlijk

 39. Jack schreef:

  Wens iedereen vanavond heel veel plezier en wie er winnen mag,het is ok.Lekker een Eurovisieavondje.

 40. johannes schreef:

  Het gaat tussen Nederland en Zweden, Oostenrijk haalt net de top 10

  • Naomie schreef:

   Ik hoop niet dat Zweden vind, echt zo’n standaard Eurovisie lied. Ik hoop een keer op iets anders.

 41. maria schreef:

  opgelet allemaal! Er is een actie om Nederland op nr1 te krijgen bij de bookies. Hierdoor krijgen we nog extra geode PR! Wie doet er mee! We kunnen nog boven Zweden eindigen en Ilse en Waylon een boost geven! http://www.wedden-op-sport.com/wedden.php/13224-oproep-wed-gratis-mee-op-ilse-en-waylon-songfestival-2014

 42. Naomie schreef:

  Ik denk dat Oostenrijk gaat winnen, en ondanks dat ik zijn/haar verschijning (vooral die baard) nogal overdreven vind, is het wel gewoon een goed en mooi nummer. Goed gezongen en niet zo’n circusact als bij veel andere landen. Het is zeker 1 van mijn favorieten dus ik vind het prima! Verder natuurlijk hopen op een mooie plaats voor Nederland!

  • sabine20 schreef:

   Ja die kans is best groot, het is een sterke act. Maar denk je dat niet dat Oostenrijk tekort gaat komen als er inderdaad 5-6 landen zijn die er geen punten aan geven?

 43. Naomie schreef:

  Laten we aub niet strategisch gaan stemmen! Ik heb liever dat een concurrent, maar dus een land met een goed lied wint dan een middelmatig nummer. En door strategisch te gaan stemmen kan dat dus wel gebeuren.

 44. Sabine schreef:

  Zoals ik al eerder zei: Maakt me niet uit wie er wint, (natuurlijk hoop ik Nederland!), maar als het Oostenrijk maar NIET word, dat is geen kwaliteit maar gewoon aandacht om het persoon als hij/zij wint..

 45. Roel schreef:

  Ik heb een heel raar gevoel opeens ik denk dat we gaan WINNEN vanavond!!!!!!!!!! Eerst dacht ik dat ee 2e zouden worden maar dat denk ik nu niet meer.

  BELANGRIJK: kunnen we er met z’n alle voor zorgen dat #Netherlands en #commonlinnets vanavond worldwide trending is op Twitter? Ons land net als met WK en EK één.

 46. Sabine schreef:

  Naomie:
  Ik denk dat Oostenrijk gaat winnen, en ondanks dat ik zijn/haar verschijning (vooral die baard) nogal overdreven vind, is het wel gewoon een goed en mooi nummer. Goed gezongen en niet zo’n circusact als bij veel andere landen. Het is zeker 1 van mijn favorieten dus ik vind het prima! Verder natuurlijk hopen op een mooie plaats voor Nederland!

  Naomie:
  Ik denk dat Oostenrijk gaat winnen, en ondanks dat ik zijn/haar verschijning (vooral die baard) nogal overdreven vind, is het wel gewoon een goed en mooi nummer. Goed gezongen en niet zo’n circusact als bij veel andere landen. Het is zeker 1 van mijn favorieten dus ik vind het prima! Verder natuurlijk hopen op een mooie plaats voor Nederland!

  Nou, ik vind Oostenrijk juist een oubollig nummer zonder kwaliteit… Dezelfde hype als met Dana een aantal jaar geleden.. Ja ze zingt goed maar daar is alles mee gezegd sorry

 47. Sabine schreef:

  En alleen zij zelf is al een circusact met dat uiterlijk

  • Peter schreef:

   Het is duidelijk Sabine je hebt er niets van begrepen. Totaal verschillen van 1998 met Dana Int. Het is een goed en degelijk nummer wat bij een nieuwe James Bond niet zou misstaan. Als Adele het had gezongen waren de superlatieven niet van de lucht geweest.

 48. R schreef:

  Ik denk dat Oostenrijk absoluut geen top 5 of top 10 contestant gaat worden. Ik vind Conchita geweldig, maar ben bang dat jullie compleet het niet-stemmen van de oost blok landen aan het vergeten zijn. We moeten blij zijn met het geweldige podium dat Conchita gekregen heeft, zo trots op haar. Winnen zal echter niet gebeuren.

  Nederland daarentegen.. wauw, hoe gaaf zal het zijn?

 49. Nicky schreef:

  JJJJOOOOEEEEPPPPIIIIEEEE! Eindelijk is het vanavond zover: de grote finale van het 59ste Eurovisie Songfestival 2014 live vanuit Kopenhagen!

  Voor mij mag het scorebord er zo uitzien vanavond:

  01. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)
  02. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)
  03. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)
  04. Rusland
  05. San Marino
  06. Montenegro
  07. Verenigd Koninkrijk
  08. Spanje
  09. Roemenië
  10. Slovenië
  11. Oekraïne
  12. Nederland
  13. Malta
  14. Italië
  15. Hongarije
  16. Griekenland
  17. Denemarken
  18. Azerbeidzjan
  19. Armenië
  20. Frankrijk
  21. Duitsland
  22. Wit-Rusland
  23. Zwitserland
  24. Finland
  25. IJsland
  26. Polen

  In deze finale stem ik voor Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, San Marino, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

  Natuurlijk wens ik alle deelnemers alle succes toe, maar een overwinning voor Finland, IJsland, Polen, Wit-Rusland of Zwitserland zou mij toch diep teleurstellen eerlijk gezegd.

  Verder vind ik het nog steeds ontzettend jammer dat de liedjes van België, Estland, Georgië, Ierland, Israël, Moldavië, Portugal en VJR Macedonië niet in de finale zitten! :( Een aantal van deze landen hadden naar mijn mening meer recht om in de finale te staan dan bv. Armenië, Azerbeidzjan, Finland, Hongarije, IJsland, Polen, Wit-Rusland en Zwitserland. Maar daar kan ik jammer genoeg niets meer aan veranderen. En volgend jaar is er toch weer een nieuw jaar en dus ook nieuwe kansen.

  Ter info mijn top 37 van het Eurovisie Songfestival Kopenhagen 2014:

  37. Polen
  36. IJsland
  35. Finland
  34. Zwitserland
  33. Litouwen
  32. Wit-Rusland
  31. Duitsland
  30. Frankrijk
  29. Armenië
  28. Albanië
  27. Azerbeidzjan
  26. Georgië
  25. Denemarken
  24. Griekenland
  23. Hongarije
  22. Italië
  21. VJR Macedonië
  20. Malta
  19. Letland
  18. Israël
  17. Estland
  16. Nederland
  15. Oekraïne
  14. Moldavië
  13. Slovenië
  12. Roemenië
  11. Spanje
  10. Verenigd Koninkrijk
  09. Montenegro
  08. San Marino
  07. België
  06. Portugal
  05. Rusland
  04. Ierland
  03. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)
  02. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)
  01. Noorwegen / Oostenrijk / Zweden (kan écht niet kiezen)

  Heel veel succes gewenst aan alle deelnemers aan dit Songfestival! Doe jullie uiterste best en geniet van jullie moment op het podium! Winnen is natuurlijk altijd wel (een beetje) belangrijk, maar ook vooral jezelf bewijzen. Vergeet vooral niet dat jullie eigenlijk allemaal al een beetje winnaar zijn want jullie hebben het recht gewonnen om jullie land te verdedigen op het grootste, meest spraakmakende, populairste muziekfestival ter wereld! Dat de beste mag winnen! En uiteindelijk komt kwaliteit toch altijd bovendrijven hé, niet?!

  Aan iedereen die kijkt en/of luistert waar ook ter wereld, héél véél kijk- en luisterplezier gewenst vanavond! Geniet van de show, het spektakel, de sfeer, de magie, … !