AVROTROS bezig met meerdere kandidaten

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. riccardo schreef:

  Ha, ha, ha, blijft het toch nog spannend! Geef ons namen…… of is dit een bepaalde strategie?

 2. Wim1970 schreef:

  Alain Clark hoorde ik vanmorgen op het nieuws.

 3. Robbert-Wien schreef:

  Mocht het Alain Clark worden, dan gaat TROSAVRO in elk geval verder op de weg van kwaliteitsartiesten, want het credo ‘we gaan voor kwaliteitsmuziek’ moet hoe dan ook voortgezet worden.
  Mijn eerste keus is echter nog steeds de Eindhovense Kovacs, omdat zij muzikaliteit combineert met theater en je aan haar clip van ‘My love’ al ziet dat ze belang hecht aan een goed plaatje. Voor mij zou zij een leuke, frisse en onverwachte keuze zijn.
  Fijn ook dat er door de goede keuzes van de afgelopen 2 jaar nu ook weer vooraanstaande artiesten klaar staan om iets binnen Eurovisie te betekenen. Het image van het ESF is in Nederland ten goede veranderd en dat is belangrijk.
  Hoe spannend een nationale finale ook mag zijn en hoe groot ook het aantal acts, ik ben nog steeds voor een interne keuze. Afgelopen jaar heeft bewezen dat het plaatje, de regie heel belangrijk zijn. Alleen vooraanstaande artiesten hebben de middelen, het budget om de niet gratis ontwerpen hiervoor uit te dokteren en te bekostigen. Het risico dat tijdens een nationale finale een onbekend en onbemiddeld zangeresje (à la Joan Franka) met de eer gaat strijken, vind ik te groot. We weten dat AVROTROS zich niet bemoeit met de podiumpresentatie, niet qua inhoud, maar ook niet financieel.

 4. Robert schreef:

  Leuk dat er weer wat speelt! Ik vind Alain Clark een ‘veilige” keus.. Te veilig.. Wat mij betreft ook Kovacs.. Afwijkend..kwaliteit..uitstraling..

 5. Peter schreef:

  Ook ik hoop op Kovacs. Vernieuwend, fris en een totaalplaatje. Daarentegen mocht het Clark worden, ook een goede keuze.

 6. Hebbuzz schreef:

  Muzikale kwaliteit, akkoord. Alain Clark is wel wat onopvallend en te soul. Alhoewel we dat van country ook zeiden afgelopen jaar. Ik zou Kensington ook niet verkeerd vinden. Keertje iets ruigers dan een lief liedje.

 7. Robbert-Wien schreef:

  En áls het Clark wordt, heeft hij in elk geval al enige Europese bekendheid. In Polen is hij een ster en werd hij ook uitgenodigd om met één van de kandidaten een liedje te zingen(alleen voorbehouden aan bekendheden)
  https://www.youtube.com/watch?v=ljQLvuS1B48

 8. Roald schreef:

  Haha, ik zei het toch!?:)

 9. Roald schreef:

  Maar: Cornald Maas ONTKENT nu: verhaal klopt niet, er is nog niets zeker of beslist; Alain Clark weet van niets, heeft wel interesse..

 10. Roald schreef:

  Maar waar rook is, is vaak vuur… Was vorig jaar met Ilse DeLange ook het geval

 11. sannie schreef:

  Ik ben ook erg benieuwd wie die andere kandidaten zijn…mij lijkt Sharon Doorson wel wat!
  Een mooie meid die ook nog eens goed kan zingen.
  Volgens mij niet verkeerd om nu eens met een up tempo nummer te komen…daar is zij wel erg geschikt voor.

  • @lbert schreef:

   Precies van mij mag het ook wel een x wat pittiger, Sharon is een prima zangeres maar of het dance repertoire nou zo goed gaat scoren, geheel ook afhankelijk van het nummer !!

 12. riccardo schreef:

  Als hij weet dat dit verhaal niet klopt kan hij ook vast meer of andere details geven. Kom maar op Cornald!
  Gelukkig zijn ze (iemand bij AvroTros?)er blijkbaar wel al met eventuele kandidaten bezig. Alain zou geen verkeerde voor ESC zijn. Bericht valt samen met aankondiging van zijn theater toer. Toeval?

 13. Joost schreef:

  Ik zou Alain Clark niet verkeerd vinden. Hoop dan op een mooi soul pf jazz nummer.Ben het ook wel eens Hebbuz. We kunnen niet elk jaar rustige nummers sturen. Al ben ik wel fan van rustige nummers.

  Kovacs lijkt me ook super, maar is zij niet een beetje ‘new to the scene’?Ben al blij de AVROTROS meerdere aanmeldingen heeft. Mooi dat er weer interesse in het songfestival is.

  Stiekem hoop ik op Caro Emerald, maar die heeft geen interesse.

 14. Esmee schreef:

  Er is in elk geval al een aantal maanden geleden door de AvroTros met Alain Clark gesproken of hij er eventueel voor open staat. Er is nog niets vast besloten, maar het is wel duidelijk dat de AvroTros er al een paar maandjes ‘mee bezig’ is.

 15. Brian schreef:

  Ik zeg Lisa Lois, geweldige stem.

  • Peter schreef:

   Daar zeg je wat Brian, een geweldige stem en daar blijft het dan ook bij. Op het podium de uitstraling van een borrelnoot.

 16. Aimee schreef:

  Nou nou is er niks beter te vinden?

 17. RobbieR schreef:

  Wat betreft stem en podiumervaring zit het goed.
  Ik ben niet echt fan van zijn muziek, maar dat was ik verleden jaar van Ilse en Waylon ook niet.

  Totdat zij mij afgelopen jaar positief, verrasten..

 18. Joss schreef:

  Ik blijf stiekem hopen op TRIJNTJE !!!!

  • Peter schreef:

   Trijntje he jakkes nee. Vreselijk, leuk vooreen heel klein groepje, maar dan ook een heel klein groepje.

 19. Roald schreef:

  Alain Clark lijkt me een goede keuze: zet de lijn van Anouk, Ilse DeLange/Waylon voort, best bekend in Nederland (goed voor nationale kijkcijfers), eigenzinnig, podium-ervaring, goede uitstraling, enz…

 20. Robbert-Wien schreef:

  <

  Kovacs lijkt me ook super, maar is zij niet een beetje ‘new to the scene’?Ben al blij de AVROTROS meerdere aanmeldingen heeft. Mooi dat er weer interesse in het songfestival is.

  Valt wel mee hoor. Ze viert al successen op verschillende Europese podia. En weet je, als iemand werkelijk goed is en een echt podiumbeest is, hoeft dat niet uit te maken. Mijn enige zorg is of ze met dat toeren door Europa en met haar vele nationale optredens genoeg geld heeft verzameld voor een goede eigen regisseur. Want die MOET er weer komen in 2015.

 21. RobbieR schreef:

  Ach laten wij eerlijk zijn,het wordt Alain..
  Gaan zij weer een beetje leuk doen bij de TROS/Avro en Cornald doet braaf mee.

  Hij wilde al eerder en hij is benaderd. Formule van de TROS/Avro is goed, nu de kandidaat benaderen en aanwijzen, hij of zij is al bezig met een wereldnummer (gaan wij van uit toch?).

  In Oktober horen wij het bevestigend antwoord, Alain gaat. Hij heeft inmiddels al 200 liedjes die hij geschikt vind voor Wenen.

  Hij gaat er aan werken aan dat ene nummer en weet precies hoe het eruit gaat zien (wisten, Anouk en The common Linnits ook al) dus Ja het wordt Alain.
  Prima keuze, ik ga voor het positieve..

 22. Esmee schreef:

  Alain Clark. Ik zou er geen probleem mee hebben. Wil eventueel wel eerst het liedje horen.

 23. Roald schreef:

  Cornald Maas neemt al Twitterend nog ff de dag door, o.a. over Alain Clark, en vat het zo samen: “#allemaalniet”. Dus geen Alain Clark? Of weer een vals spoor als dat “holadijee”? Hoop niet dat de reactie van Leonie Meijer op Cornalds Tweet een aanwijzing is, want dan zeg ik “#lieverniet”…

  • Peter schreef:

   Hoorde vanmorgen het verontrustende nieuws dat Miss Montreal ook iets had getwitterd in de trant van ‘we gaan iets heel leuks doen’ , iets heeeeel leuks’ . Ik hoop niet dat het een dreiging is en dat zij gaat, dat zo wel heel erg verschrikkelijk zijn. We mogen haar dan nu al in het rijtje Sieneke, Joan Franka en Toppers zetten.

   • Roald schreef:

    Ik vermoed het niet; ze heeft al aangeven zich er te onzeker voor te voelen. Lijkt me dat de AVROTROS iemand van het kaliber Clark toch graag in Wenen wil zien…:)

 24. dick schreef:

  En het hele circus is weer begonnen, scenario lijkt verdacht veel op 2 jaar terug’: Anouk wel Anouk niet, geen zin wel zin…. nee er is nog niks bekend terwijl dat wel zo was…. Snap niet zo dat we er ieder jaar weer in trappen. Komt op mij beetje over als stemmingmakerij. Ben heel benieuwd waar men bij de AVROTROS uiteindelijk mee komt. Zou me wel kunnen vinden in Alain Clark maar alles staat of valt met het uiteindelijke nummer. Dat men met meerdere artiesten bezig zou zijn komt op mij ongeloofwaardig over, je wordt al gauw als 2e keus gekwalificeerd…

 25. Gerardmartin schreef:

  Ik ken Clark niet zo maar ik zou Caro Emerald een geweldige keus vinden!

 26. Jeffrey schreef:

  ”En mochten bekende of onbekende zangers of zangeressen zich nog willen aanmelden dan kan dat nog steeds.”

  Lekkere communicatie is dat. Dat ze 1.Gewoon een officieel kanaal aanmaken voor aanmeldingen en dit gewoon de media in gooien. of 2.Niet zoiets zeggen als het niet gemeend is. Komt weinig geloofwaardig over als ze al met bekende artiesten in gesprek zijn dat een onbekende daadwerkelijk een kans zou hebben.

  • Robbert-Berlijn schreef:

   Idd, dat lijkt op die methode van die ‘bus op het plein’ een paar jaar geleden. Uiteindelijk werden er gewoon 5 kandidaten uitgezocht die niets met die bus van doen hadden. Dat is helemaal niet erg, maar dan hadden ze die bus niet moeten plaatsen. Ook dit jaar is het belangrijk dat men duidelijk is.

   • Jeffrey schreef:

    Exact, ook zo’n voorbeeld! Ik zeg niet dat er een nationale finale MOET komen maar als die er komt moeten de kansen wel eerlijk zijn. Heb het gevoel dat er een hele ‘Nu dat we met Anouk en The Common Linnets succes hadden blijkt dat we een bekende naam ALTIJD scoort’ attitude heerst, terwijl namen als Emma en Cascada niet veel punten konden scoren.

 27. RobbieR schreef:

  Ach het wordt Alain…

  En ik hoop met Peter mee dat het geen, Miss Montreal wordt.

  even een positief iets over Miss montreal..
  Ik hoorde een nummer vanochtend en ik dacht wat leuk, totdat ik UTopia hoorde. Oh nee dat toch niet hahahaha

  Alain gaat het worden mensen.

  Hopelijk met een prachtig gevoelig nummer, want Alain kan dat..

  • Dick schreef:

   Ik vind de tune van Utopia juist wel een perfecte inzending voor het ESC, zou zo maar heel ver kunnen komen. Nu even iets minder serieus: en we vallen op met een zangeres die stottert…..:-).

 28. RobbieR schreef:

  Gelukkig is mijn glas de laatste tijd halfvol ipv half leeg. Ik vind Alain super.
  Natuurlijk gaat hij over zijn nummer nadenken in Wenen en hoe het er uit gaat zien.
  ik heb er vertrouwen in…

 29. RobbieR schreef:

  Het is een goede zanger, hij heeft charisma, zekerheid, mooie stem en hij is lief.
  Ik zeg ja!!

 30. Hans schreef:

  Alain Clark, Miss Montreal, Kensington, Blaudzun, Kane, Kovacs, Douwe Bob, allemaal goede artiesten die hun eigen liedjes kunnen schrijven, keuze genoeg. Maar aub geen rare fratsen met Sharon Doorson of Kips, of Jan Smit……dat zou zo zonde zijn.

 31. Wim1970 schreef:

  Is VanVelzen misschien een goed idee? Dwergen hebben nog nooit meegedaan.

 32. Gijs schreef:

  Kovacs Kovacs Kovacs!!!!! Please please please!!!!

 33. Julia schreef:

  Ik geef een tip:

  Als je het songfestival in 2015 WIL winnen dan moet je Caro Emerald inzenden en geen zanger die nooit zijn hoedje af wil doen en zingt als een baby met hormoonpillen.

 34. Esmee schreef:

  Oeps, had ik bij verkeerde topic gezet.

  Off topic: er is een derde kandidaat van het AvroTros-lijstje bekend. Ene Teuz, ex-lid van boyband The United, heeft zich aangemeld. Zijn aanmelding is bevestigd.

 35. Esmee schreef:

  Deze jongen ken ik verder niet, maar hij is in elk geval lekker open over zijn contact met avrotros. Dat kunnen we van de andere artiesten helaas niet zeggen.

 36. riccardo schreef:

  Tsja, Teuz mij ook totaal onbekend. Zijn openheid is alvast een +. Verder wil ik geen voorbarige conclusies trekken.

 37. riccardo schreef:

  : “Heeft contact met een Zweedse studio waar producers een heel gaaf nummer voor hem hebben geschreven”.

  • Roald schreef:

   Ja, sorry hoor, maar WIE?? Deze jongen gun ik een fantastische solo-carriere, maar is veel te onbekend. Bovendien is het mij uit z’n berichten onduidelijk of hij zich nu aangemeld heeft, of dat hij gewoon wílt dat de AvroTros hem uitkiest?? Sommige berichten zijn ook verwarrend, en (excuus) in slecht Engels geschreven.
   En een Zweedse hit, tja… dat kan vanalles zijn; zorg er eerst voor dat er een nationale hit ís, dan kan bekeken worden of iemand eventueel geschikt is voor het ESF.