Commissie songfestival praat met meerdere kandidaten

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Esmee schreef:

  Ha, dat had ik net willen melden hier. Maar de redactie heeft er al een mooi artikel over gemaakt.
  Jaja, het gaat al wat spannender worden nu. De gesprekken gaan binnenkort beginnen, of zijn zelfs al bezig. Ben zo benieuwd met wie allemaal. En wie het gaat worden.

 2. Roald schreef:

  Dat verhaal van “meerdere kandidaten” geloof ik niet zo; lijkt mee eerder een afleidingsmanoeuvre. Aan de reacties van Alain Clark lijkt me duidelijk: hij wordt het, hij wil alleen wachten tot alles officieel is. Ook het gesprek met een “speciale commissie” wijst daar op. Wellicht denkt hij aan een samenwerking met zijn vader, of wederom een duo met een andere zanger(es). Alles wijst erop dat Alain Clark serieus en met plezier aan het ESF wil deelnemen, dus men kan voorzichtig aannemen dat hij de kandidaat is:)
  Vorig jaar werden Ilse DeLange en Waylon op 25 november gepresenteerd; dus zal niet zo lang meer duren, naar alle waarschijnlijkheid.

  • xxx schreef:

   Volgens mij werd Anouk in half oktober 2012 aangekondigd als NL deelneemster aan het ESF 2013.

 3. Roald schreef:

  Anouk heeft het zelf bekendgemaakt via Facebook:) Weet niet of dat volgens afspraak met de AvroTros was… Maar idd, periode october-november lijkt belangrijk i.v.m. met keuze kandidaat bij AvroTros.

 4. Dick schreef:

  Dotan lijkt me nog geen goede keuze. Alain Clark lijkt me prima keuze. Goede live artiest en ziet er nog goed uit ook…. het oog wil ook wat. Denk ook dat die gesprekken met meerdere artiesten met korreltje zout genomen moeten worden of er moet echt een heel grote naam tussen zitten als within temptation of caro emerald maar dat zie ik echt niet snel gebeuren……

 5. Robbert-Rotterdam schreef:

  Alain Clark is echt een muzikaal dier. Ik keur ‘m goed.
  Alleen nog zaak een nummer te schrijven dat net zoals dat van Anouk en de Common Linnets kan contrasteren met de rest van een deelnemersveld. En als afmaker een uitmuntend camera- en regieplan waarbij over elk shot wordt nagedacht.
  Ik geloof ook niet in de versie dat men met meerdere kandidaten in gesprek is. Waarschijnlijk gewoon een afleidingsmanoeuvre om de pers nog even op afstand te houden.
  Vader Clark is een prima artiest en het duet met zijn zoon was leuk, maar als Alain alleen het podium bestijgt met een klein spotje en een prachtig nummer heeft dat mijn voorkeur. Tegen de tijd dat heel Europa denkt dat alleen klein en fijn scoort, kunnen wij uit tactische overwegingen weer overstappen op dynamisch en snel:)

 6. Esmee schreef:

  Mmmm, Ik geloof het wel een klein beetje, dat de avrotros met meerdere kandidaten praat.
  Herinneren jullie nog dat Anouk een nummer aan het schrijven was voor het songfestival?
  Ik ben daar zeker benieuwd naar.

 7. Esmee schreef:

  Ik heb de commissie van de avrotros geattendeerd op Mirusia Louwerse.
  Ze is van Australische/Nederlandse komaf, ze is 29 jaar, klassiek geschoold, maar ze zingt zowel klassiek als modern.
  Ze is internationaal heel bekend, en alom geprezen.

  Kijkt en oordeelt u zelf.

  http://www.mirusia.net/

  • ~ René ~ schreef:

   Om eerlijk te zijn hoop ik dat de commissie jouw advies naast zich neerlegt. Ik heb helemaal niets met dit soort muziek. Dat ze goed en knap zingt geloof ik graag, maar mij brengt het totaal niet in vervoering. Ik mis elke intentie en puurheid in zowel de muziek als haar stem en voorkomen.

 8. Roald schreef:

  Leuk dat je meedenkt, Esmee:) Maar eerlijk gezegd denk ik dat de AvroTros best vaak dit soort ideeen krijgt toegestuurd, en er verder weinig mee doet. De AvroTros is al bezig met het uitzoeken van een artiest, ze willen in elk geval gaan voor een “grote naam” binnen de nationale muziekindustrie – dus dat zou heel goed toch Alain Clark kunnen zijn. Zodra alles rond is qua gesprekken en contracten zal er duidelijkheid komen, waarschijnlijk zal het niet zo lang meer duren:)

 9. bloemetjesjurk schreef:

  Dat hij nu het theater in gaat, betekent dat hij bewust zijn agenda een beetje vrij houdt. Hij zal het zeker worden. het leek er zaterdag bijna op dat hij zou aankondigen dat hij ons land vertegenwoordigt het komende jaar. Maar daar moeten we dus nog even op wachten.

 10. Esmee schreef:

  Is er bij RTL al een lek bekend of zo?

 11. Esmee schreef:

  Ik heb een primeur. Ik heb met Mirusia Louwerse gemailed en ik heb haar gevraagd of ze ooit eens Nederland zou willen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

  Haar antwoord is: Ja. Ze zou het inderdaad heel leuk vinden om ooit eens mee te doen aan het ESF. :-)

  Ok. 1. Ik heb de AvroTros geschreven. 2. Mirusia zegt dat ze het heel leuk zou vinden. 3. En zojuist heb ik het aan de Telegraaf gemeld. Ben benieuwd of ze het in hun krant plaatsen.

  • Peter schreef:

   Heel leuk initiatief Esmee, maar wie in godsnaam is Mirusia Louwerse????????????? Nooit van gehoord!! Dus wat mij betreft geen optie, geen herhaling van onbekende dreutels zoals Joan Franka, Sieneke etc. etc.

 12. Roald schreef:

  Ik kan je enthousiasme wel waarderen, Esmee:) Echter, het gaat erom dat het ESF in Nederland weer enigszins gaat leven, en dat kan alleen als bekende nationale artiesten meedoen – zie Anouk, Ilse DeLange & Waylon. Daarom zal de AvroTros denkelijk die positieve lijn willen voortzetten.

  Alhoewel ik Mirusia wel ken (zong ze niet met André Rieu?), denk ik niet dat haar repertoire op zich geschikt zou zijn voor Eurovisie-succes; of het zou uitzonderlijk, apart moeten zijn. Maar meestal scoort opera/klassiek niet zo.
  Daarnaast is zij, hoe bekend zij ook mag zijn in het wereldje van de klassieke muziek, te onbekend bij het grote publiek. Dus wat dat betreft ben ik het wel met Peter eens:)

 13. Esmee schreef:

  @Roald, Ja, waar zouden we zijn zonder enthousiasme :-). Persoonlijk hoop ik dan wel op een uitzonderlijk, apart nummer. En juist liever geen opera of zo. We zullen zien.

  • Esmee schreef:

   ….. Ergens in de richting van Andrea Bocelli, Andrew Lloyd Webber, maar ook een nummer van Guus Meeuwis was mooi. Ik denk dat zo’n categorie op het esf goed zou kunnen.

 14. Roel schreef:

  Wie komt er dit jaar uit de hoge hoed. We hebben blijkbaar weinig keus.
  Het nummer moet vooral zeer bijzonder zijn. Er echt uit springen en risicovol zijn. En dat steken we dan in een ongelofelijk mooi jasje.

  • Esmee schreef:

   Én de kandidaat moet blijkbaar wereldberoemd in Nederland zijn. :-)

   Ik ben ook heel benieuwd!

 15. RobbieR schreef:

  Lieve Esmee, allemaal oudbollig en was 15 tot 20 jaar leuk.
  Nee meegaan met deze tijd, lijn vast houden waar 2 jaar geleden mee was begonnen.

  Niet meer eurovisie denken ( alhoewel ik soms de Eurokitch nog kan waarderen)..

  • Esmee schreef:

   Hoi RobbieR, ach ja zucht…Ik begrijp wat je bedoelt. Toch kan ik me voorstellen dat op een goede dag een dergelijk nummer, óf zo’n echte Franse chanson, ons weer doet opkijken, en dat we er voor vallen. Wie weet, in de toekomst dan!

   • Esmee schreef:

    Maar aan de andere kant RobbieR, Raise like a phoenix van Conchita Wurst
    was beslist een James Bond-film lied, in een Shirley Bassey-achtige uitvoering.
    En dat heeft gewonnen. En ook terecht vind ik. Terwijl zo’n liedje en die stijl toch uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw is.

    Dus ik blijf toch nog even bij mijn enthousiasme.:-)

   • riccardo schreef:

    Je hebt gelijk. Maar Rise like a phoenix is ook tijdloos en tegelijkertijd door de persoonlijkheid, uitstraling en invulling van Conchita weer erg anno nu. Vooral het laatste zie en hoor ik er nav je link naar Mirusia niet aan af. Dat er interessante dingen te doen en combinaties te maken zijn in die richting geef je zelf ook al aan. Dan zal ze daar wel eerst zelf mee moeten komen. (moet voor inspiratie bv denken aan Freddy Mercury + opera zangeres met het nummer Barcelona)
    Vooralsnog niet “my cup of tea” en, belangrijker, in deze traditioneel klassieke stijl voor ESF op dit moment en op deze manier, volgens mij, kansloos.

   • Esmee schreef:

    Ik denk ook wel dat het nummer bijzonder moet zijn, op de één of andere manier. Ik denk dat ze het kan, maar ook dat dat eerst nog moet blijken.

   • Esmee schreef:

    Mening enigszins bijgesteld.

 16. RobbieR schreef:

  Conchita bracht het overtuigd en ja was ook een bepaalde verschijning.
  Veel liedjes zijn ook niet origineel meer.

  Ik hou ook wel van Eurokitch op zijn tijd en een chanson vind ik echt bij Frankrijk passen envind ik prachtig.

  Maar om bij Nederland te blijven, Nederland bleef niet voor niets 9 jaar in de halve finale steken.
  Er werd te Eurovisie gedacht wat niet werkte, Nederland heeft een nieuwe formule ingeslagen wat wel succesvol is. Afwijkende liedjes sturen wat in eerste instantie niet wordt opgevallen.

  Daarvoor stuurden wij beschamende liedjes en de ok liedjes.
  En ok liedjes vallen tegenwoordig niet meer op.

  • Esmee schreef:

   O haha, RobbieR, kijk nou wat ik vond bij een Q@A sessie met Mirusia:
   …..
   Would you ever consider singing a heavy metal song in the style of Nightwish, Within Temptation, Epica etc.?

   Mirusia: yes.
   1 · 17 juli om 12:49

 17. werner schreef:

  ben benieuwd wanneer wij het nu eens horen ,wat mij betreft zeker niet die dame die zo hoog zingt vreselijk

 18. RobbieR schreef:

  Ik heb net de nieuwste van Mr Probz gehoord, prachtig.
  Zal ook een geweldige kandidaat zijn..

 19. Rob schreef:

  Off topic : eerlijk is eerlijk …..Joan Franka levert vandaag een prima single af……..een mooie “revanche ” na haar mislukte songfestival optreden! ” Nigel” is een goed liedje, past veel beter bij haar als zangeres.

 20. johannes schreef:

  Ik hoop dat Anouk een vette vinger in de pap krijgt..Birds vind ik nog steeds de beste Nederlandse inzending aller tijden! Als het nummer puur was neergezet (niet tussen met plumeaus zwaaiende Duitsers) was het ook een top drietje geworden…

  • Peter schreef:

   Nooit geen Anouk meer. Allerbeste inzending ooit? Laat me niet lachen. Vreselijk nummer was dat met dito zangeres. Is geweest. Nu weer verder kijken.

 21. Michael schreef:

  Ben het op zich wel met Peter eens, als we weer Anouk gaan sturen vind ik dat weer een stap achter uit.
  Voorbeeld, Edsilia had in 98 gescoord, dus zou het een tweede keer wel weer eventjes lukken om ons in de finale te laten komen. Het was een wanhoop poging, nu zou het bij Anouk voor veel mensen hetzelfde over komen. Dit min of meer, omdat ze nu niet de enthousiasme over brengt en de wil heeft.. Laat de artiesten gaan die er alles aan willen doen om naar het ESF te gaan… Artiesten die willen winnen…. Niet zoeken naar wat is geweest. En btw zonder Duitsers top 3? Daar geloof ik niet in, Het nummer haalde top 10 en zeer terecht. Meer zat er niet in en we waren/zijn tevreden… Maar kom op, artiesten genoeg die makkelijk top 10 kunnen scoren, Nederlandse artiesten doen het erg goed in de buitenlandse charts op het moment, dus tsjah waarom dan Anouk weer?

 22. Dick schreef:

  Anouk was apart, kwalitatief een prima inzending maar geen winner. Ik zeg het nog maar eens: als je het ESC wil winnen moet je alles op alles willen zetten en met een bijzondere afwijkende opvallende bijdrage komen. Prima hoor een top 10 notering maar het doel moet zijn winnen. De 2e plaats van The Comon Linnets was een onverwachte toevalstreffer maar Oostenrijk had het net iets slimmer aangepakt:-).

 23. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik vond en vind het nummer van Anouk geweldig.
  Alleen wist ze niet voldoende hoe het nummer op het scherm te brengen. Ze had kritischer moeten zijn en een optreden zonder vlaggezwaaiers moeten afdwingen. Dat wil dus zeggen een optreden op dat andere podium, niet omringd door fans. Ilse had beter besef van wat nodig was.
  Ik denk dat Anouk ook zonder vlaggezwaaiers niet had gewonnen, maar dat het dan zeker op een hogere positie was beland. Zo belangrijk zijn camera’s en regie. Hoe dan ook, toch een topprestatie door lef!

 24. RobbieR schreef:

  Anouk heeft diversiteit in haar muziek. Haar laatste nummer is weer prachtig.
  Ik ben benieuwd naar haar nieuwe cd..

  Birds blijft nog prachtig, 1 van de beste Nederlandse inzendingen ooit..

 25. riccardo schreef:

  Met een visueel spannender presentatie zou Anouk hoger zijn geëindigd.
  De diverse clipjes bij het album Sad singalong songs zijn achteraf beter bekeken dan ervoor?
  Om te winnen te weinig sympathy votes. Na jaren van niet serieus te nemen inzendingen voor NL nu weer positief in de schijnwerpers en scoort veel goodwill met a typisch geluid.
  Wat mij betreft een echte winnaar!

 26. Ruslan schreef:

  AUB geen Alan Clarke met vader… Zwarte piet op het podium werkt niet in groot deel van Europa!

  Liever sturen ze KOVACS!!!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ach, de zgn. Zwarte Piet van Hongarije wist dit jaar toch een mooie 5e plaats te bereiken. Blijkbaar wordt dit ‘grote deel van Europa’ langzaam kleiner. Ik zou huidskleur dus niet tot een criterium maken, maar de artiest met zijn muziek.

 27. RobbieR schreef:

  Wat is dit voor een afschuwelijk racistische opmerking.
  Ruslan doe even normaal..

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ja, je zou bijna zeggen: ‘rot maar op naar je eigen land’.
   Het is toch erg hoe minderheden andere minderheden kunnen discrimineren?