Eerste tien finalisten gekozen; België door

Dit vind je misschien ook leuk...

179 reacties

 1. harry schreef:

  Kan het bijna met de hele top 10 eens zijn op ………Portugal na. Ik snap echt niet hoe dat nummer zo hoog kan worden aangeschreven. Het is zo ouderwets als ik weet niet wat. Als titelsong voor een film over de jaren 30/40 had ik het nog kunnen waarderen, maar kom op het is 2017. Had dan liever Finland of Georgië door zien gaan.

  • Kenny schreef:

   Portugal heeft een mooi en rustig nummer, terwijl de rest gewoon klere herrie was. Ik had mijn TV op een laag volume. Ik vond vorig jaar de hele show 10 keer beter.

  • Paul schreef:

   Portugal heeft het beste nummer, helemaal niet ouderwets maar een rustig traag liedje die over de taalgrenzen heen gaat. Ook al versta je het niet, toch blijft het gewoon hangen in je hoofd.

   • harry schreef:

    Ieder zijn ding gelukkig, maar nee voor mij doet dit helemaal niets en blijft ook absoluut niet hangen. Draai de cd van het songfestival regelmatig, maar over het algemeen sla ik dit nummer heel snel over.

 2. Kenny schreef:

  Ik vind het echt jammer dat Finland niet door is. ;(

 3. Rrr schreef:

  Hoe kan je nu vreselijk zegen. Je begrijpt volgens mij het lied van België niet. Het is modern eigentijdse muziek hier is sprake van klasse. Haar stem ja die kan beter. Maar het lied hoe ze het breng vind ik eigenlijk gewoon het beste van de avond.Lekker gewoon doen zonder overbodige show. Net zoals Nederland het gaan doen jullie hebben super zangeresjes met zeer mooie muziek. Maar ik vind dan jullie nr zo ouderwets. Het zou zomaar kúnnen dat jullie het Finland van de 2 halve finale zijn. Ik hoop het niet ik gun het jullie ook.

 4. Matje schreef:

  Met alle liefde zie ik België in de finale maar niet met dezse vertolking! Als later blijkt dat ze ook nog eens bij de top 3 van de juries zit dan vraag ik me af of die nog nut hebben. Zij zijn diegene die de vocale prestaties beoordelen en daar waren er een paar bij die ondanks valse noten ( griekenland) toch weer door zijn. Wat Blance betreft vermoed ik veel sympathie stemmers die het te doen hadden met haar. Griekenkland gesteund door diaspora uit Georgië , Cyprus en GB.

 5. Matje schreef:

  Met alle liefde zie ik België in de finale maar niet met dezse vertolking! Als later blijkt dat ze ook nog eens bij de top 3 van de juries zit dan vraag ik me af of die nog nut hebben. Zij zijn diegene die de vocale prestaties beoordelen en daar waren er een paar bij die ondanks valse noten ( griekenland) toch weer door zijn. Wat Blance betreft vermoed ik veel sympathie stemmers die het te doen hadden met haar. Griekenkland gesteund door diaspora uit Georgië , Cyprus en GB.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik snap het nut van de vakjury ook niet als Finland niet doorgaat en België wel heel benieuwd straks als de stemming bekend gemaakt wordt..

 7. dick schreef:

  Allereerst opluchting dat het Belgie toch gelukt is zich te kwalificeren met misschien wel het meest interessante nummer van dit festival maar met de meest ongemakkelijk overkomende zangeres. Al moet ik eerlijk zeggen dat haar zang me eigenlijk nog mee viel, ik denk dat ze veel sympathie stemmen (gunfactor) heeft gehad. Polen heeft het natuurlijk gehaald door de vele polen die in heel Europa uitgezworven zijn. Hoewel Portugal zekere niet mijn ding is snap ik die plaatsing wel maar irriteer ik mij inmiddels mateloos aan de maniertjes van deze man. Moldavie maar ook Griekenland hadden van mij mogen blijven steken om Finland en Albanie of IJsland door te laten gaan. Ik vind de presentatie dit jaar verschrikkelijk, vooral die kerel in de greenroom met zijn diepte interviews in bijna onverstaanbaar engels. Wat het commentaar door met name Jan Smit betreft, dat viel eigenlijk wel mee. Ik heb mij bij Pauw kostelijk vermaakt om Joling:-).

 8. RobRotterdam schreef:

  Ik heb een rotgevoel, Nederland kan ook een Finlandje doen : dus niet naar de finale ……..

  • Anonimus schreef:

   Nah, denk het niet. Denk dat veel mensen dachten bij het nummer. Oh een Adele wannabe.. Dat wordt vaak meteen afgestraft.

   OG3NE zal er meteen uitspringen door de samenzang, dat is ongekend en uniek.

   • Matje schreef:

    De gezichtsexpressie van de zangeres kan ook negatief overkomen. Daarbij het vrij donkere melodramatische dat niet door iedereen word gewaardeerd . Persoonlijk dacht ik zelfs dat het de winnaar van deze semi zou worden , zat er dus flink naast .

 9. Guus schreef:

  wat een slechte avond zeg….en ik snap niet dat Azerbeidzjan en Armenië weer zoals ieder jaar door zijn, echt
  vreselijk kattengejank. Ik ben er blanco ingegaan ik had nog geen 1 nummer van tevoren gehoord…. dus mijn eerste reactie was echt van hoe kunnen ze dit in vredesnaam insturen. Montenegro echt tenenkrommend vals, België mooi nummer maar een dood vogeltje op t podium met 0% uitstraling, (ben wel blij dat ze door zijn) Finland, Slovenië en Tsjechië goed gezongen maar blijkbaar te weinig poespas eromheen om door te mogen gaan. Ik zie de kansen voor Og3ne alleen maar stijgen zaterdag, ja wij gaan gewoon door morgenavond. Als we in deze halve finale hadden gezeten was dat een eitje geweest zeg.

 10. gj schreef:

  Kan iemand trouwens wat screenshots van de kijkcijfers van Belgische en Engelse kanalen sturen naar Jan Smit?

  Ben er klaar mee. Hoe lang moet ik nu al omschakelen naar VRT…

 11. Joss schreef:

  Zoals onze commentator ( Peter vd V. ) gisteren zei tijdens de live uitzending ….. het beste nummer van alle 43 !!!! Terecht ! Ik geef toe niet optimaal gezongen maar het breekbare … fragile mocht er ook zijn ! Terecht door en dat zonder punten van NEDERLAND ……. wat gaat dat zaterdag geven met de 12 van NEDERLAND !!!!!! Nu ze in de finale staat kan ze zonder zenuwen haar nummer optimaal brengen !!!! TOP 5 zie ik zeker zitten !
  Ik hoop dat de dames van OGENE het morgen ook zonder punten van BELGIË gaan redden ……. maar
  een ‘ FINLANDJE ‘ zoals gisterenavond gebeurt ieder jaar weer in elke semi !!!! Ik ben en blijf eerlijk in mijn oordeel ….
  LIGHTS AND SHADOWS blijft een kantje boordje voor finale !

 12. Jan schreef:

  Nou rustig Belgen, en dan voornamelijk Joss. Ik ben blij voor jullie dat jullie door zijn hoor, maar allerbeste nummer? Qua radio uitzending waar je lekker aan kunt sleutelen zeker, maar qua live performance zeker niet. Ik begrijp dat het als Belg moeilijk is om er objectief naar te kijken maar probeer het aub wel. Net zoals wij met Nederland doen. De meesten dan. Ons nummer is niet best, maar ze geven wel een goede performance. Eigenlijk dus het tegenovergestelde van België. Het gaat dus spannend worden morgen. En vanavond, want Nederland zal het vooral van de jurypunten moeten hebben. Belangrijke avond dus!

  En België heeft dus geloot voor de tweede deel van de finale. Zeker niet ongunstig. Als ze zaterdag nu ook nog eens goed zingt, moet top 5 er wel in zitten. Nummer is gewoon goed. Maar de winst, nee sorry zuiderburen, we zullen beide weer naar een ander land moeten afreizen.

  • Max Mark schreef:

   Let maar op, Ogene krijgt ook veel publieksstemmen hoor. Europa zal gegrepen zijn door die harmonieën en de belachelijk goede zang. Dat maakt indruk. Wij als Nederlanders zijn inmiddels aan hun niveau gewend, maar als je het voor de eerste keer hoort, dan slaat dat in als een bom.

   Ik vind de vergelijking met Finland niet terecht. Finland was duister, het kabbelde en ik vond haar inzet bij de refreinen niet echt geslaagd. Ook minder bijzonder dan NL als je het muzikaal en zangtechnisch bekijkt.

   • Matje schreef:

    Je hebt helemaal gelijk wat de harmonieën van de zusjes betreft . Dit gaat imponeren bij jurie en televoters . Gaat geen Finland worden . Ondanks dat het mijn favoriet was van deze semi kan ik begrijpen waarom dit het niet gehaald heeft.

  • eric schreef:

   ja dat zingen is een probleem bij belgie hahahaha

 13. Leendert Jan schreef:

  Ik had 9 van de 10 goed voorspeld, alleen dat Finland niet door is vind ik volledig onterecht. Griekenland, Polen of Moldavië hadden van mij hun plekje mogen inleveren. Hoewel ik Moldavië wel snap; het was een opluchting om een lekker vrolijk ongecompliceerd liedje te zien. Verder eigenlijk geen verrassingen. Wel dat er veel ongelooflijk vals werd gezongen (Zweden, Australië, Griekenland). Vooral in de eerste helft; hebben ze halverwege de geluidsman gewisseld?

  Qua show… tja het is geen Zweden hè? De Zweden zetten toch wel de maat. Ik vond het verder niet heel vervelend; alles zag er wel gelikt uit. Presentatie was ok, eigenlijk is de presentatie natuurlijk nooit echt goed op het songfestival. Ik vond deze heren wel te pruimen, ze waren redelijk rustig. In 2015, 2012, 2009, 2005 en 2004 vond ik het stukken minder. En ik vond de tussenfilmpjes best gaan; dat met Verka Serduchka was zelfs wel echt grappig.

 14. Damsco schreef:

  Het nummer van Moldavië doet het *ERG* goed in de iTunescharts momenteel (yuck); dat doet me vermoeden dat het nogal eens hoog kan gaan eindigen aanstaande zaterdag.

  Verder verbaast de uitslag van gisteren mij niet, behalve de uitschakeling van Finland. Ben benieuwd naar de rol van jury’s v.w.b. Finland. Zij hadden dit nummer absoluut moeten redden. Zowel het lied als de staging was absolute klasse en had naar de finale gemoeten. Griekenland – zoals verwacht – door, maar wat een vreselijk nummer en cliché act; het nummer is ook nergens terug te vinden in de iTunescharts.

  Vind de huidige loting trouwens een drama: Italië, Portugal, Armenië en Azerbeidzjan in de eerste helft (!). Nu hoef je alleen nog maar Bulgarije en Roemenië in die eerste helft te hebben – en die kans is relatief groot – en alle favorieten zitten dan dus aan het begin. Volgend jaar maar weer terug naar die oude loting met startposities!?

  • Max Mark schreef:

   En dan lekker NL in tweede helft :-). Tegen het einde van de finale in Ogene dan een verademing!!

 15. Esf2017fann schreef:

  Als nederland al op belgie zou stemmen. 12 punten geven we bijna nooit aan belgie en wat ik overal lees zijn nederlanders niet zo weg van damblanche ?? verder is t lied niet onaardig… ma winnen nee never nooit

  Joss:
  Zoals onze commentator ( Peter vd V. ) gisteren zei tijdens de live uitzending ….. het beste nummer van alle 43 !!!! Terecht ! Ik geef toe niet optimaal gezongen maar het breekbare … fragile mocht er ook zijn ! Terecht door en dat zonder punten van NEDERLAND ……. wat gaat dat zaterdag geven met de 12 van NEDERLAND !!!!!! Nu ze in de finale staat kan ze zonder zenuwen haar nummer optimaal brengen !!!! TOP 5 zie ik zeker zitten !
  Ik hoop dat de dames van OGENE het morgen ook zonder punten van BELGIË gaan redden ……. maar
  een ‘ FINLANDJE ‘ zoals gisterenavond gebeurt ieder jaar weer in elke semi !!!! Ik ben en blijf eerlijk in mijn oordeel ….
  LIGHTS AND SHADOWS blijft een kantje boordje voor finale !

 16. Geranda schreef:

  Nederland komt, mochten ze de finale halen, in de eerste helft. Let maar op. Dat geluk van de tweede helft zullen wij wel niet hebben ;)

  • Anonim schreef:

   Kans is levensgroot dat ze 1e helft loten met, door die 7 plekken. Jammer..

   • Max Mark schreef:

    Ja, maar 30% is ook een kans. Halfleeg halfvol. We zullen zien. Misschien is alle geluk aan onze zijde dit jaar.

  • Robert schreef:

   als het een 2014 effect heeft,wat ik verwacht treden ze rond de 23e positie op

 17. Geranda schreef:

  En ook ik begrijp niet wat iedereen zo leuk aan Finland vindt. Dat nummer wordt zo overschat! Ik vind het niks bijzonders, vooral de performance gisteren niet, dus prima dat ze niet door zijn.

  • gj schreef:

   …en daarom allerlei meningen. Je hoeft het niet mooi te vinden. We zijn niet autocratisch genoeg om te zeggen dat jij het zo nodig mooi moet vinden.

 18. eric schreef:

  wel grappig de onzekere belgen gisteren ( net zo onzeker als het kindje wat het nummer zingt ) hebben een grote mond vandaag :)
  Belgie had geluk dat het niveau van gisteren, maybe wel het zwakste was vd laatste tien jaar. ( qua halve finale )
  Zweden kwam met een zweden riedeltje. Portugal stak er boven uit met iets simpels. En de rest ??? het was erg zwak en dat zal belgie een beetje gered hebben. Een nummer wat afwijkt maar wel vreselijk belabberd werd uitgevoerd ( zoals gerard joling ook al zzei in Pauw , dit kan eigenlijk niet )

  • Kenny schreef:

   Ik heb de nabeschouwing met gerard bij pauw nkg niet gekeken. Sssssst. xD

 19. Peter schreef:

  Echt schandalig dat Belgie door is. Wie helpt dit meisje uit haar lijden. Ze wil daar helemaal niet staan op dat podium. Tenenkrommend slecht.

  • Joyz schreef:

   Waw. Erg om een 17 jarig meisje te bashen. Ze groeit wel met elke performance. Jammer dat ze ervaring nog mist om er echt te staan. Wel mooie stem en nummer

 20. Richard schreef:

  Belgie nu 4e bij oddschecker.

 21. Jan schreef:

  Haha inderdaad eric. En dan de Belgen even geleden hier lopen klagen over onze arrogantie. Je moet de Belgen hier nu eens horen. Nu ze een slechte halve finale door zijn gekomen, druimpt de arrogantie er vanaf. Jammer!

  Ik ben blij dat ze door zijn hoor, dat gun ik onze buren wel. En hopelijk is dat wederzijds. Maar laten we allemaal niet overdrijven. Een overwinning zit er voor ons beide landen niet in. Laten we wel een beetje realistisch blijven.

  Maar een top 10, en misschien zelfs top 5, moet hopelijk mogelijk zijn.

  • Joyz schreef:

   Ik wil niet zeggen dat het bij België de arrogantie er vanaf druipt. Maar, onze Blanche heft wel degelijk een dijk van stem en nummer. En we vinden het zelf wel jammer dat dat niet tot uiting kwam en des te jammer dat een 17jarig meisje getrashed wordt voor haar onervarenheid;) succes aan de buren.

 22. Kim schreef:

  Richard, dat is mooi, maar zegt natuurlijk nog niet heel veel. De tweede halve finale moet nog komen, dan gaan ook zeker landen stijgen. En nee, daarmee doel ik niet perse op Nederland ;) Daarna kunnen we pas echt goed zien hoe elk land er voor staat.

 23. henk schreef:

  Wanprestatie internationale jury. Kan het niet anders zeggen. Zo`n niemendalletje als van Moldavië wordt door de vak (!) jury hoger gewaardeerd dan het prachtige Blackbird van Finland. Australië viel wat tegen door een valse noot en de Belgische Blanche zag er uit als een bang vogeltje. Misschien moet haar delegatie ff Loïc Nottet invliegen om haar meer zelfvertrouwen op het podium te geven. Portugal was prachtig. Check ook: http://www.hitzound.com/wanprestatie-internationale-jury-songfestival/

  • Max Mark schreef:

   Dat weet je niet. Misschien was Moldavie wel 11e of 12e bij de juries en 2e bij de televote.

   Ik gok dat Finland wel in top 10 jury stond, maar bij de laatste drie televote.

 24. Sannie schreef:

  Dikke proficiat aan onze zuiderburen! Beste nummer van dit festival en ja over de uitvoering valt wat te zeggen maar ik sta er niet van te kijken als Blanche deze semi heeft gewonnen. Bookmakers hebben weer volop vertrouwen in Belgie en “city Lights” staat in bijna 20 landen in de (i-tune) charts.. Nee hoor, Belgie gaat zaterdag gewoon meedoen voor de prijzen, ik zeg top 3!

  • Max Mark schreef:

   Nee, echt niet hahaha. Inderdaad een goed nummer. Maar uitvoering niet. Dat wordt wel top 10 voor België, maar zeker niet bij de beste 3. Dat zou toch niet geloofwaardig voor het festival zijn. Ik gok dat Blanche 4e of 5e is geëindigd in semi 1.

 25. Kim schreef:

  MAAR Henk, gisteren hebben de juryleden gekeken, was Finland gisteren ook zo goed? En de punten is een combinatie van jury en publieksstemmen. Dus je kunt niet op basis van de uitslag zeggen dat de juryleden gefaald hebben. Te makkelijk. Misschien vonden de kijkers thuis het gewoon niet interessant genoeg, en ja, dan kun je ook de finale missen, ongeacht de punten van de jury. We weten het niet. Na de finale weten we meer.

  • Kim schreef:

   Ik bedoel eergisteren. Maandag hebben de juryleden hun punten gegeven. Dinsdag de kijkers thuis.

 26. Laura schreef:

  België gaat winnen, let maar op! Na het optreden van gisteren, staan ze weer hoog bij de bookmakers, in veel landen staat het (hoog) in de itunes lijst. Het is veelvuldig gedownload. Dat zegt genoeg. Italië met de dansende aap, zal zaterdag echt door de mand vallen. Dat wordt geen echte concurrentie. Blanche staat steeds relaxter op het podium, dus dat gaat zaterdag helemaal goed komen. Nee ze zal niet met een big smile op het podium staan, maar hebben jullie wel enig idee waar het nummer over gaat? Het is geen vrolijk nummer, dus dan ga je er ook niet vrolijk staan. Ze zal zowel veel punten van de juryleden (bijzondere stem), als van het publiek krijgen (nummer is gewoon goed, echt van deze tijd). En daarmee behoor je gewoon top de top. Ik heb er vertrouwen in!

  • GerardMartin schreef:

   Droom lekker door hahaha, zowel Nederland als België gaan het niet redden in dit schreeuwlelijkencircus!

  • Nordman schreef:

   Als Belgie wint, dan is het songfestival dicht bij huis. Toch spreekt een Rome of Milaan me ook wel aan ;-) of Amsterdam…dromen mag, toch? ;-)

   • Max Mark schreef:

    Jazeker. Dromen mag. Ik denk dat het straks gaat tussen Portugal en Nederland. En dan Italie op plek 3. Dat fragment was gisteren echt niet goed van Italië. Dat gaat door de mand vallen.

    Maar goed, eerst maar eens morgen afwachten of NL er door komt. Bijna geen twijfel over mogelijk, maar je weet het nooit. Spannuuuuuund :-).

   • RobRotterdam schreef:

    Rotterdam heeft twee jaar geledenl al een speciale commissie samengesteld, mocht Nederland ooit het Songfestival winnen, dan is bij wijze van spreken het Bid book al klaar, Rotterdam wil heel graag het Songfestival organiseren!

 27. Hein schreef:

  Ik heb een raar gevoel
  Finland een super nummer en prachtig gezongen.
  Nederland een flutnummer en prachtig gezongen.
  Dusssss het kan maar zo!!!: Ogene niet door.
  Australie en Griekenland k.nummers.
  Belgie….wat een sneu kind…zielig hoor en …dat dit wel door is.
  We moeten donderdag nog zien hoor!

  • Max Mark schreef:

   Finland –> geen supernummer. Vond het ook niet echt overtuigend. Erg duister. Toch ook wel qua stem niet echt bijzonder. Maar ja, dat is mijn mening.

 28. Ed schreef:

  Wat een ongelooflijk slechte halve finale was dit, niks vond ik te pruimen, paar redelijke dingen …. Portugal, Finland en toch ook Belgie vond ik onderscheidend, (veruit de mooiste lichtshow trouwens) show verder behoorlijk druk en ruk, Krijsende zangereseen met vage shows, en een Moldaaf met een haarsprintouw , die openly gay naar een verkeerd lichtjaar trok, of beter gezget slingerde – ik raak er niet over uitgepraat, – presentatie meer dan ruk, wanneer houden ze eens een keer op met die geforceerde grapjes ….
  Die man in de greenroom, Are you all GGGGGGAPPIE ….. nee van jouw word ik niet GAPPIE.
  Zelingenomen mannetje was dat, vragen stellen aan de artiesten en hem dan zelf beantwoorden, Jamlalala mocht 2 keer krijsen, en zoals op twitter stond, de huiskatten vlogen weer spontaan de gordijnen in ….. en voor comic relief mocht the Ukraine Judeska met haar hoofdsterretje en grootmoeder weer even komen opdraven (waar ik dan wel ff van moest lachen)
  Wie was dat van die opening act,wat een arremoe, leuke verbindende filmpjes …. ik heb ze niet gezien!
  Het podium zelf vooral de cirkel is zo klein dat ik alles nu ook wel gezien heb, ook de auriool vorm die ervoor en erboven staan blokkeerd heel vaak en heel lelijk de achtergrond, nee dit worden lange dagen die weinig goeds voorspellen.
  Ik begrijp nu ook heel goed dat Og3ne antwoorde op de vraag “Was this zeee biegiiiest stage joe eva pruformed on”
  Ze No , not the biggiest …..” antwoordde

  Ben bijna bang aan het worden voor morgen, als je hoort dat iedereen op voorhand zei de eerste halve finale is veel sterker als de 2 de …. HAHAHA owh GHAPPIE EVERIEBODIEJ …. ?! YEEEEAH ! ME GHAPPIE

 29. Nordman schreef:

  Finland kwam denk ik toch wat te kil over. De zangeres heeft best een harde uitstraling. Ik vind het wel bij dit lied passen, maar de gemiddelde kijker wil denk ik ook iemand zien waarmee ze zich kunnen identificeren op de een of andere manier. Azerbeidzjan zag er tof uit, daar bleef je gewoon naar kijken. Dat heeft Finland ook geen goed gedaan. Portugal kwam daarna en dat was zoveel meer ‘warmte’ en rust dan Finland. Ik denk dat deze 2 landen Finland hebben doen vergeten.

  Ik had zelf bij Belgie een andere staging willen zien, net als veel fans. Wij fans volgen alles tot in detail en zijn dan teleurgesteld als het niet aan onze verwachtingen voldoet. De gemiddelde kijker krijgt op een avond 18 nummers voorgeschoteld. City Lights is gewoon sterk, punt. Haar optreden heeft blijkbaar toch veel mensen geraakt. Dit zijn mensen die de repetities niet hebben gevolgd en er met een frissere blik naar kijken. De Belgen zijn voor het fragiele gegaan en dat heeft denk ik wel wat in mensen los gemaakt. Persoonlijk doet het me nog steeds niet zoveel als ik er naar kijk, maar België maakt nog steeds kans op de winst denk ik.

  Met Og3ne komt het morgen wel goed. Onze dames zijn uniek. Ze zingen ongelooflijk goed, dat moet echt bij de kijkers opvallen. Het nummer bouwt zich op naar een geweldige climax. Ook het camerawerk / de act zou goed moeten overkomen als ik de verschillende bloggers mag geloven. Vanavond gaan ze knallen!

 30. Tural schreef:

  Ik zelf ben sinds ik het songfestival echt op de voet volg altijd al voor Azerbeidzjaan geweest. Ik volg het pas sinds 2015, ben altijd voor Azerbeidzjaan en weer zitten we in de finale. Ben echt een grote fan van dit nummer verwachten wel dat we de top 10 halen. Zelf volg ik natuurlijk ook Nederland wel ben half Azerbeidjaans half Nederlands, vind het nummer van Nederland ook wel mooi de dames zien er prachtig uit en hun stemmen zijn er goed. Vond het verder wel terecht wie door zijn alleen België snap ik niet helemaal het nummer is misschien niet zo raar, maar hoe ze het brengt net of er geen zin in heeft. De inzending van vorig van België vond ik dan wel leuker om te zien en te horen. Zweden vond ik ook sterk en Sinds Australië erbij is halen ze elke keer ook de finale met leuke nummers. Ben benieuwd hoe het afloopt

 31. Tural schreef:

  Tural:
  Ik zelf ben sinds ik het songfestival echt op de voet volg altijd al voor Azerbeidzjan geweest. Ik volg het pas sinds 2015, ben altijd voor Azerbeidzjan en weer zitten we in de finale. Ben echt een grote fan van dit nummer verwachten wel dat we de top 10 halen. Zelf volg ik natuurlijk ook Nederland wel ben half Azerbeidjaans half Nederlands, vind het nummer van Nederland ook wel mooi de dames zien er prachtig uit en hun stemmen zijn er goed. Vond het verder wel terecht wie door zijn alleen België snap ik niet helemaal het nummer is misschien niet zo raar, maar hoe ze het brengt net of ze er geen zin in heeft. De inzending van vorig jaar van België vond ik dan wel leuker om te zien en te horen. Zweden vond ik ook sterk en Sinds Australië erbij is halen ze elke keer ook de finale met leuke nummers. Ben benieuwd hoe het afloopt.

 32. Tural schreef:

  Ik zelf ben sinds ik het songfestival echt op de voet volg altijd al voor Azerbeidzjan geweest. Ik volg het pas sinds 2015, ben altijd voor Azerbeidzjan en weer zitten we in de finale. Ben echt een grote fan van dit nummer verwachten wel dat we de top 10 halen. Zelf volg ik natuurlijk ook Nederland wel ben half Azerbeidjaans half Nederlands, vind het nummer van Nederland ook wel mooi de dames zien er prachtig uit en hun stemmen zijn erg goed. Vond het verder wel terecht wie door zijn alleen België snap ik niet helemaal het nummer is misschien niet zo raar, maar hoe ze het brengt net of ze er geen zin in heeft. De inzending van vorig jaar van België vond ik dan wel leuker om te zien en te horen. Zweden vond ik ook sterk en Sinds Australië erbij is halen ze elke keer ook de finale met leuke nummers. Ben benieuwd hoe het afloopt

 33. Damsco schreef:

  Net nog even de eerste halve finale bekeken, maar ik vond de show enorm tegenvallen. Saaie postcards (die van Moldavië was bijna volledig opgenomen in Amsterdam, lol), slechte presentatoren, slechte camera-angles + belichting en als geheel kwam alles erg rommelig over.

  Op YouTube staan trouwens ook al de liveclips van Italië, het VK en Spanje. Ik vind Italië helemaal niet zo sterk overkomen, helaas. De vocalen zijn grotendeels off-key en het nummer komt hier veel minder tot zijn recht dan bij San Remo en Francesco zelf (en de gorilla) komen ook nogal chaotisch over. Ik hoop nog steeds dat Italië wint, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hier niet meer meteen een winnaarsgevoel bij krijg, terwijl ik dat wél had bij Jamala vorig jaar.

  Ik ben trouwens wel behoorlijk verbaasd dat het VK op #7 bij de bookmakers staat. Is dat alleen vanwege de staging of zo? Het nummer is echt ruk; het klinkt als een zeer slap musicalnummer dat zeer overdreven en met neppe, geforceerde “emotie” wordt gezongen.

 34. Paul D schreef:

  Nogal negatieve reacties hier over Blanche. Blijkbaar zagen ze het in de andere Europese landen anders. In de krant het Laatste Nieuws staat het volgende : Haar optreden gisteren was dan misschien niet altijd even toonvast, maar toch wist Blanche veel indruk te maken en mensen te ontroeren met haar nummer ‘City Lights’. Het legt haar geen windeieren. Deze morgen is ze, van alle Eurosongkandidaten, opgerukt naar de eerste plaats op iTunes. Al zit de Portugese artiest haar wel dicht op de hielen.
  Die ingetogen breekbaarheid die haar zo eigen is, past net heel goed bij het ijzersterke lied ‘City Lights’. Dat is ook de rest van Europa niet ontgaan. De song roept sterke emoties op, zelfs in die mate dat sommigen het niet droog hielden toen Blanche gisteren op een aandoenlijke manier haar kwetsbaarheid toonde op het podium. Getuige daarvan enkele reacties op Twitter. Zo verklaarde de Poolse tv-commentator dat hij “de tranen in haar stem hoorde”.
  De muziek, de tekst en haar unieke stem: het hele plaatje klopt. Geen wonder dat ‘City Lights’ is uitgegroeid tot het populairste Eurosongnummer op iTunes. Daarmee steekt Blanche voorlopig alle andere kandidaten de loef af. Na de show gisteren is het lied opgedoken in de charts van negentien landen. In Litouwen en in ons land is de zangeres binnengekomen op de eerste plaats. Zeven keer noteert het lied in de top-20.
  De Portugese artiest staat op een tweede plaats, gevolgd door Moldavië, Italië en Zweden.
  Bij de internationale fanclubs van het Eurovisiesongfestival uit 37 landen is Blanche duidelijk één van de topfavorieten. Zij plaatsen de Brusselse zangeres voorlopig op een tweede plaats na Italië. Ook bij de bookmakers schuift Blanche opnieuw acht plaatsen op: ze staat op een mooie vijfde plaats nadat ze eerder was weggezakt na twee minder goede repetities.
  Op het Eurovision YouTube-kanaal heeft ze de tweede meest bekeken performance na Salvador Sobral uit Portugal met ‘Amar Pelos Dois’.
  Gisteren was Blanche ook een tijdlang de meeste gezochte artiest van alle Eurosongkandidaten op Google. Zij speelde voortdurend haasje over met de Zweedse kandidaat Robin Bengtsson.
  Nu de kwalificatie voor de finale binnen is, valt de druk misschien wat van haar schouders en kan Blanche hopelijk zaterdag een knalprestatie afleveren. En dan is alles mogelijk.

  • Robert schreef:

   landen stijgen allen na optreden in halve finale,zal ook met nederland gebeuren

   • Sannie schreef:

    Blanche gaat het heel goed doen Zaterdag, Top nummer en blijkbaar was Europa toch overtuigd getuige de bookmakers en i-tunes en natuurlijk het halen van de finale. Ook erg gunstig is de loting in de 2e helft. Belgie gaat knallen.

 35. Petra schreef:

  PaulD heeft gelijk. België doet het overal goed. Net zoals toen met de The Common Linnets. Die stonden ook in heel veel landen in de itunes lijst en we weten het eindresultaat. Ik ben er niet van overuigd dat België wint. Maar top 3 zeker. Geen twijfel over mogelijk.

 36. S@ga schreef:

  Ik ben het met veel reacties hier over België niet eens.
  Inderdaad is Blanche geen sterke performer/zangeres maar ze komt wel héél authentiek over.
  De kracht ligt volgens mij in de combinatie van het erg sterke nummer en de fragiele uitstraling van Blanche.
  De tijd van de schreeuwerige perfect zingende “diva’s” lijkt mij ook over het hoogtepunt heen.
  Ik denk dat Portugal deze semi met glans heeft gewonnen en het zou me niet verbazen indien België in de top 3 is geëindigd.
  Portugal gaat het volgens mij Italië bijzonder moeilijk maken in de finale, maar Portugal heeft alvast mijn stem!

 37. S@ga schreef:

  Robert:
  landen stijgen allen na optreden in halve finale,zal ook met nederland gebeuren

  Hoe komt het dan dat Azerbeidzjan en Armenië gezakt zijn bij de bookies?

 38. Hans schreef:

  Heel Europa vind het geweldig. Als je al die reacties op youtube ook leest, en reacties op blogs over het songfestival. Allemaal positief over België. En de meesten uit Nederland vinden het niks. Ik vind het wel weer hilarisch hoor. Is het voor ons zo moeilijk om toe te geven als onze buren het goed doen? Ze grote favoriet zijn? Zeker bij de top gaan horen?

  • Richard schreef:

   Nee hoor.

  • Dame Blanche schreef:

   Hahaha, weer een Belg die net doet of hij Nederlander is, Hilarisch!
   By the way, de reacties op andere websites en youtube waren helemaal niet zo positief. op youtube weer veel Dislikes voor Blanche haar performance..

   • Max Mark schreef:

    We gunnen het Belgie enorm. Laat dat duidelijk zijn. Super dat Blanche de finale heeft gehaald. Maar de performance was niet heel goed. Ook niet heel slecht (vals was het niet, inderdaad erg breekbaar; dat kan aanspreken), maar niet imponerend. Daarbij was de staging wat saai en donker.

    Ik vind het jammer dat nu net gedaan wordt alsof alleen mensen op deze site of Nederlanders expres België wil afbranden. Dat is niet het geval. Als ik nu de reacties op you tube lees bij het optreden van Blanche zijn er veel negatieve geluiden. Ook positieve. Maar jouw bewering dat ze allemaal positief zijn: zeker niet waar.

    Ik denk dat Belgie misschien wel hoger gaat eindigen dat dat men voor de 1e semi dacht (afgaand op I Tunes en odds), maar ik zou dat toch niet helemaal terecht vinden.

 39. HansH schreef:

  Zangeres Belgie totaal geen uitstraling maar lied terecht door. Australie onterecht door en Portugal ondanks dat het lied geen hipotentie heeft top. Wat een mooie kleine uitvoering. In plaats van Australie en Azerbeidzjan had ik liever IJsland en Tsjechie in finale gehad.

 40. GerardMartin schreef:

  Dus vals zingen en als een angsthaas in de camera kijken heet tegenwoordig “fragiel”?? Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord. Je kunt zingen of je kunt het niet en daar zit niks tussen. Ik ben nog van de tijd dat je écht iets moest kunnen presteren om een z.g. “ster” te zijn. Vandaag de dag met duizenden “talentenshows” is iedereen geweldig , te gek en “gaat door”. Meestal beoordeeld door een “jury” die het al helemaal geweldig vinden als je kunt krijsen als een kraai begeleid door een computer waar wat riedels uitkomen! Echte kwaliteit gaat makkelijk een halve eeuw mee, songfestivalsterren zijn eendagsvliegen die morgen alweer verleden tijd zijn, een enkeling daargelaten. Je kunt van Nederland zeggen wat je wil maar ze hebben dijken van stemmen iets wat de Belgische helaas mist.

  • S@ga schreef:

   Inderdaad dijken van stemmen en een lied die op niks trekt…

   • Ma Lága schreef:

    Niet iedereen houdt van computerstemmetjes S@ga. Als nou iedereen dezelfde Zweedse dreunen gaat zingen dan wordt het pas leuk!? En nu we het toch over België hebben, het zijn wel de Walen die nog enige sjeu aan dit gebeuren geven, uit Vlaanderen heb ik zelden iets fatsoenlijks gehoord.

 41. Kenzo schreef:

  Liever een bescheiden Blanche, dan 3 arrogante diva’s uit Nederland. Zelfoverschatting!

 42. Johan schreef:

  Kenzo:
  Liever een bescheiden Blanche, dan 3 arrogante diva’s uit Nederland. Zelfoverschatting!

  Ben ik niet met je eens, Og3ne hebben het echt professinoneel aangepakt, het totaal plaatje klopt helemaal, ze gaan hoog eindigen let maar op

 43. Sannie schreef:

  Helaas begint hier weer een vervelend negatief sfeertje te ontstaan op dit forum, Strijd BE/NL, is toch helemaal niet nodig?, iedereen mag zijn of haar mening geven, smaken verschillen nu eenmaal, Ben blij voor Belgie dat de finale is bereikt en nu Nederland nog, kom op, steun elkaar ipv elkaar vanalles te verwijten is echt niet nodig en heeft totaal geen zin.

 44. Lilly schreef:

  Niks arrogants aan Ogene hoor, zij kunnen het ook niet helpen dat ze vocaal erg sterk zijn!

  Kenzo:
  Liever een bescheiden Blanche, dan 3 arrogante diva’s uit Nederland. Zelfoverschatting!

 45. Lilly schreef:

  Wordt tijd dat de Belgen een eigen forum hebben…maar die was opgeheven met een reden toch?

  Sannie:
  Helaas begint hier weer een vervelend negatief sfeertje te ontstaan op dit forum, Strijd BE/NL, is toch helemaal niet nodig?, iedereen mag zijn of haar mening geven, smaken verschillen nu eenmaal, Ben blij voor Belgie dat de finale is bereikt en nu Nederland nog, kom op, steun elkaar ipv elkaar vanalles te verwijten is echt niet nodig en heeft totaal geen zin.

 46. Kenzo schreef:

  @saga. Helemaal mee eens. Ja de dames kunnen zingen hoor. Maar een enorm slecht ouderwets nummer (in welk jaar leven we? OG3NE, denkt de jaren 80??) is niet beter te maken. Het blijft slecht, hoe mooi je het ook zingt. Dus nee, Nederland zal niet hoog eindigen. Het feit dat jullie dat wel denken, zegt genoeg over de zelfoverschatting waar jullie allemaal aan leiden. Misschien haalt Nederland met geluk de finale, want de 2de halve finale is van een bedroevend niveau, maar dan houdt het ook wel op. Dus stop met dromen over de winst, of zelfs een top 5 notering. De top 10 halen zal met dit nummer al een hele opgave en prestatie zijn.

  • Anonimus schreef:

   Ik weet niet naar welke programma jij hebt zitten kijken gisteren, maar als je naar de eerste halve finale had gekeken dan mag je met recht praten over een bedroevend niveau. Waar ”jullie” Blanche zelf behoorlijk aan meehielp. Ja, misschien eindigt OG3NE wel onder Belgie op zaterdag. Deze dames zullen na het songfestival er waarschijnlijk een waanzinnige carrière op nahouden, Blanche daarentegen wil je nog niet gratis laten zingen op je bruiloft..

   • Johan schreef:

    Helemaal gelijk is Anominius, Belgie heeft een goed nummer maar zo ontzettend slechte performance zou eigenlijk niet in finale mogen staan, het is toch een Songfestival of niet……

 47. Ma Lága schreef:

  Wellicht kan Blanche nog wat braderieën afwerken in België hahaha!

 48. gj schreef:

  Wat doet men toch moeilijk. Er is nog geen stem uitgebracht maar toch zal alles het goed doen.

 49. Ma Lága schreef:

  Dit is een beetje het niveau van Dame Blanche?
  https://youtu.be/qCBmuxH0XJw

 50. Eddy schreef:

  De mensen zijn alle ‘prefab’ uit Zweden (& co.) en de ‘kijk eens hoe geweldig ik wel niet ben!!!’-attitude beu. Niemand heeft behoefte aan een ‘performer’ die drie minuten lang vals zingt en met een nep-paardenstaart staat te zwieren om zich onsterfelijk belachelijk te maken. Van een dieptepunt gesproken!
  Ik ben ook niet onder de indruk van Blanche maar ze is tenminste geen performer die even voor miljoenen mensen een dansnummertje opvoert op een SONGfestival.
  De Portugese Salvador ademt authenticiteit uit en dat ‘pakt’ de mensen.
  Mijn eerste liefde (sic) was Francesco Gabbani maar ik zou er niet van wakker liggen als de zege naar Portugal gaat.
  Net zomin als ik verleden jaar verbaasd was dat Jamala won. Haar vertolking kwam zo uit het hart dat ik totaal verstild en met een krop in de keel naar tv hebben zitten kijken.
  Onderschat het publiek niet, ze zien, horen en voelen ook wel het verschil tussen een nepzanger die op een loopband staat vals te zingen en een authentieke artiest die helemaal opgaat in zijn liedje.
  Je hebt elk jaar wel zo’n ‘dark horse’ en dit jaar is dat ongetwijfeld Portugal.
  ‘Amar Pelos Dois’ zorgt voor een totale stijlbreuk met alles wat de laatste jaren vertoond is en dat kan ik alleen maar toejuichen.
  Toen ik Rona Nishliu en haar ‘Suus’ totaal overdonderend vond hebben velen mij uitgelachen .. en zie ze heeft toch maar mooi de vijfde plaats weten te bemachtigen met een alles behalve typische ESC-song.
  Denk ook aan andere a-typische songs zoals ‘Nocturne’ van Secret Garden, dat met vlag en wimpel gewonnen heeft, of ‘Sanomi’ van ‘Urban Trad’ dat in een verzonnen taal tweede geworden is en nipt de overwinning aan Turkije heeft moeten afstaan.
  Het is tijd voor een stijlbreuk en Portugal zou daar wel eens kunnen voor zorgen.
  België doet ook volop mee met de typische ESC-stijl te doorbreken, door een resoluut moderne song te brengen .. en yep, ik vind dat Blanche haar performance ook warmte mist en dat ze er angstig bijstaat … all alone in the danger zone … are you ready to take my hand? Kijk, de tekst plakt op haar manier van zingen, in de camera kijken … Ze staat all alone in the danger zone, ze straalt dat uit en de mensen ervaren dit als ‘echt’ .. en dat is het ook.