Is ‘Thanks But No Thanks’ de inzending voor Lissabon?

Dit vind je misschien ook leuk...

202 reacties

 1. Sandert schreef:

  Is dit liedje niet te lang?

  • Wolf schreef:

   Ik vind dit lied een beetje teveel lijken op Bon Jovi en meer specifiek ook nog eens veel weg hebben van Bed of Roses…..dus mijn idee…..niet inzenden !

 2. wtr86 schreef:

  In tegenstelling tot hoe de meeste mensen hier over hebben gedacht, moet ik zeggen dat deze week een mooie week was! we hebben 5 mooie liedjes gehoord, en in plaats van een dag aandacht voor het lied krijg je 5 mooie liedjes te horen! Wat mij betreft doen ze het volgend jaar weer zo.

  Dan mijn keuze qua lied

  2, 4 en 5 zijn absoluut mijn favoriete nummers, en zullen ook bij mijn favoriete nummers dit jaar gaan horen! Kom alsjeblief niet aanzetten met hiermee zullen we het songfestival niet winnen, want dat weet je gewoon niet, vorig jaar was Italie grote favoriet, het jaar daarvoor Rusland en Frankrijk. Wil niet zeggen dat de favoriet het nooit wint, maar het mooie is dat er op een podium een bepaalde sfeer wordt neer gezet. Als je die sfeer kan pakken dan kun je met vooral 2 en 5 absoluut hoog komen.

  Maar goed, het is al overduidelijk welke gaat, en dat is 5. Je kan eigenwijs zijn, maar morgen met droge ogen gaan zeggen ik doe liedje 3 dat gaat zelfs waylon niet doen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik ben het met je eens dat het een goede week was. Ik heb 4 op zijn minst hele aardige liedjes gehoord. Ben het ook met je eens dat je niet met zekerheid kunt zeggen of het gaat scoren. En zeker niet op basis van de optredens in DWDD waar de regie weer om te huilen was en waar er ook grote verschillen zaten tussen de regie van de verschillende liedjes. Bijv. camerawerk, belichting en regie van lied 2 waren beter dan van de andere liedjes. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij visueel geen mooie dingen kan maken van de andere nummers. Nu zat hij bij alle nummers op een kruk, waar sommige beter uit de verf zouden zijn gekomen in een meer swingende setting.

 3. Johannes schreef:

  Liedje no 5 moet dan wel 30 sec ingekort worden

 4. Henkie schreef:

  Sorry hoor maar liedje nummer 4 maakt mijns inziens veruit de meeste kans. Veel meer een pakkend nummer.

  • Good Riddance schreef:

   Helemaal mee eens!

   • Good Riddance schreef:

    Maar dit vind ik ook niet slecht! Hopelijk heeft hij ‘That’s how she goes’ gekozen óf ‘Outlaw in em’ óf anders deze. Maar wat hij ook kiest, ik vind alle liedjes sowieso beter als het liedje van vorig jaar.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind liedje 4 ook goed, maar pakkend en uptempo scoren niet per definitie beter. Ik denk dat je dan moet kijken welke uptempo’s er al gekozen zijn en vergelijken met dit liedje 4. Springt 4 er dan nog uit of niet?

 5. Levi schreef:

  ge ziet aan zijn smuck lachje dat ie dit nummer gaat nemen, save the best for last dacht ie, in mijn ogen is dit nog steeds matig country amerikaans niemandalletje

  • Kim Sanders schreef:

   Ach wat maakt dat uit, hoeveel niemandalletjes hebben er ooit al niet gewonnen?

  • Johannes schreef:

   Ach hij kan in ieder geval zingen, kunnen we van jullie Blanche vorig jaar niet zeggen…

 6. Waaromzozuur? schreef:

  ^^^^^

  Azijn…

 7. Els schreef:

  2 vind ik echt wat bij hem past, country
  maar toch zou ik voor 4 kiezen!

  Maar dat neemt niet weg dat 5 ook een erg goed nummer is..

  Ik hoop op 4 of 5!

 8. Toine schreef:

  Nr. 5; zonder twijfel!!!
  Fan-tas-tisch!!!

 9. Eurovisieforum.nl schreef:

  Iedereen die 4 zegt.. Dat was een cover…

  https://www.youtube.com/watch?v=8SXgmjIBxU8&feature=youtu.be

  Helaas!

  • Bas schreef:

   Verkeerd geïnformeerd! Het is een liedje dat niet commercieel in uitgebracht en dit zou dus naar ESF mogen. Lees ook reactie van zijn manager + reactie Waylon in DWDD.

   Ik zou mijn geld alleen niet inzetten op lied 4 ;)

 10. Anonimus schreef:

  Ik maak me een beetje zorgen dat het wellicht toch nummer 1 wordt, aangezien dit het enige nummer is wat exact op 3:00 minuten zit..

  • Max Mark schreef:

   Zegt niks. Je kunt altijd in korten. Gitaarsolootje korter. Refrein minder.

 11. RobFinland schreef:

  Mijn adrenaline weer ok, nu afwachten tot morgenavond, maar wat mij betreft kan de Vlag morgen uit, mits hij kiest voor het werkelijk prachtige Thank But No Thanks………..klein relletje: gaat het liedje over Ilse De Lange?

 12. Arie schreef:

  Een mooi nummer, daar niet van, maar dat ik er nou stil van word, of happy? Hmmm. Het vist iets te veel in de countryvijver, en dat scoorde met Calm after the storm, maar of dat nog een keer gaat lukken…
  Ik zie That’s how she goes meer kans maken. We mogen ook wel eens onze uitbundige kant meer laten zien of het ESF en hij zong het gisteren met zichtbaar en aanstekelijk plezier, ook dat zal heel veel internationale kijkers aanspreken. Ik ben inmiddels gerustgesteld dat het volgens de regels kan en mag en dat hij het niet zelf geschreven heeft is geen punt, want hij zal de schrijver die het gemaakt heeft gewoon zijn credits geven, zoals dat ook bij andere inzendingen zo is. En…. lied vier is het enige lied dat exact 3.00 minuten is…
  Maar, zingen kan hij….Dus welke hij ook kiest, ik zal er vrede mee hebben, we hoeven ons wederom nergens voor te schamen, het is sowieso een muzikaal integere bijdrage.

  • Joep schreef:

   Dat ‘het niet nog een keer gaat lukken’ geloof ik niet in. Een nummer is goed of niet. 90% van de kijkers zal geen idee hebben wie Waylon is en heeft dus geen voorkennis over zijn vorige deelname.

 13. koekefrettter schreef:

  Liedje 1 of 5,

 14. gj schreef:

  Het is opnieuw zo’n Bon Jovi 1992 gehalte…

  Ik heb mijn hoofd niet bepaald in de wolken. Winnen hoeven we ons niet zorgen om te maken. Ik hoop op kwalificatie.

 15. Damsco schreef:

  Ik had al verwacht dat veel mensen na het nummer van vanavond zoiets hebben van: “Dit is hem!”, maar eerlijk, ik denk dat “Outlaw in Em” een veel betere keus is. Echt een nummer met ballen en met een eigen identiteit. Ook op social media (twitter e.d.) zie je nog steeds dat heel veel mensen aan dat nummer de voorkeur geven. Heb zelf het idee dat “Thanks But No Thanks” het gaat worden – en daar kan ik ook goed mee leven – maar als hij lef heeft, gaat hij voor nummer 2. Durf gewoon eens onderscheidend te zijn en anders dan de rest. De meeste artiesten die een risico namen op het songfestival werden ervoor beloond; dat zou Waylon juist als geen ander moeten weten.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat in het ESF-veld van dit jaar dit ook zeer onderscheidend is. Wie heeft nu een passioneel countrynummer? Ik vind zelf 2 ook zeer onderscheidend, maar ik val zelf ook erg op melodieuze nummers en dan vind ik 2, hoe leuk ik het ook vind, hierin het onderspit delven.

   • Damsco schreef:

    Hij zal wellicht de enige zijn met een countrynummer/ballade, maar er zijn meer ballades waarvan ik denk dat ze het goed gaan doen. Met name de ballade van Spanje kan hoge ogen gaan gooien, dat gevoel heb ik tenminste (en ja, ik weet dat dat nummer polariseert, maar dat deden de nummers van Salvador en Jamala ook). Ik heb zelf niet het idee dat “Thanks But No Thanks” het kan winnen van “Tu Cancion”.

    Het is in ieder geval goed dat die Diogo Piçarra uit Portugal zich heeft teruggetrokken (want hij zou sowieso directe concurrentie voor Waylon zijn geweest), en verder hoop ik dat de Zweden ook “braaf” kiezen voor Benjamin Ingrosso en niet voor Felix Sandman, want die heeft ook een schitterende ballade, die naar mijn mening veel kansrijker is en bredere appeal heeft dan “Thanks But No Thanks”.

    Qua rocknummers is “Outlaw in Em” juist weer veel beter dan die van Albanië, Italië en Hongarije (al is die laatste meer metal), dus daar zou ik me dan weer minder zorgen om maken.

 16. RobbieR schreef:

  Prachtig liedje en je ziet weer Waylon, dit wordt hem.
  Outlaw vind ik ook goed.

  Maar misschien komt hij morgen met single nr 6) :-)

 17. Tippy2 schreef:

  Ja dit kan een winnaar worden net als Outlaw, 2 fantastische nummers die eruit springen

 18. cindy de Haas schreef:

  Yes gevonden hoor!!!! en achter elkaar gedraaid. Hoe krijg je t voor elkaar om zoiets moois te maken. Prachtig. Wel in Nederland blijven en Niet richting Amerika vertrekken na t song festival hoor. :0)

 19. robert schreef:

  in de trend van Bon Jovi Bed of Roses.maar net zo goed.kippevel nummer,hopen dat dit em word

 20. Starkoo schreef:

  Ik zeg 2 toen steeg hij goed bij de bookies, 1,5 is ook wel goed. 2 is naar mijn mening de beste!

 21. Joke schreef:

  Prachtige song, voor mij : DE INZENDING, ietsje inkorten, ietsjes voller maken qua band, en strik erom, zie dit ook zo voor me qua visuals, is zo veel mee te doen ;)

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind liedje 5 wel het beste, maar om nou te zeggen dat het knalt, nee. Ik vind het nog steeds te braaf en te voorspelbaar. Dit is het type nummer dat ik persoonlijk meteen zou overslaan als het op mijn Spotify voorbij zou komen, ik heb er niet zoveel mee. Ik hoop natuurlijk net zo goed als iedereen op een goed resultaat, maar het zou me zeer verbazen als dit de semi doorkomt, laat staan winnen. Laten we dus hopen dat ik ernaast zit.

 23. Johan schreef:

  Ik denk dat ik één van de weinige bent na wat ik hier lees, dat er geen één liedje van bij vind zitten waarvan ik zeg; dit is hem…….ik ben van alle vijf nummers niet kapot, sorry hoor

 24. Ria NL schreef:

  Na alle prima liedjes gehoord te hebben moet ik zeggen dat ook bij mij dit liedje de meeste indruk heeft gemaakt. Ik vind het prachtig en hoop van harte dat dit het lied voor Lissabon zal worden. Hopelijk heeft Waylon dit liedje gekozen.

 25. Roel schreef:

  2 en 5 kan beide goed uitpakken…
  Intro van Outlaw in Em is krachtiger. Je zit op het puntje van je stoel…pure powersong…gevaar is chaos in beeldregie en te overdadige lichtregie.
  Thanks but No Thanks is dat romantisch walsje dat in ieders playlist past. Gevaar is dat je solo-optreden bij ESF tussen de wal en het schip raakt.
  Succes Willem!

 26. Joke schreef:

  Bandido – Georgia en Johan, ik snap jullie wel, ik ben ook fan van de Love drunk, en die Waylon, alleen zit hij in een andere muzikale fase, en dit is wat hem nu bezig houd, je hoort dit allemaal terug bij alle 5 de nummers.Ik vond er ook geen 1 uitschieten het was allemaal wel Ok maar dan hoor je deze en dan merk ik dat deze ballad klopt aan alle kanten ! Muzikaal zit hij verdomd goed in elkaar, en hij groeit hoe vaker je hem hoort, en daarbij is hij ook nog tijdloos.Deze kun je over 20 jaar terug beluisteren en dan nog staat het als een huis.Hij zal er toch wel wat aan veranderen, want hij is 27 seconden te lang, van mij mag hij ook wat voller gemixt worden of juist verder uitgekleed worden. Met dit nummer voel ik dat wat je ook verandert het nummer STAAT, en kan er alleen NOG mooier van worden.

  • Patatje schreef:

   grappig dat je probeert een eerste indruk van een liedje probeert weg te redeneren sterker nog ons te overtuigen dat het toch goed is. nee meid, gaat je niet lukken

 27. Joss schreef:

  Nog ‘n leuke binnenkomer uit De Telegraaf …… Waylon zou Waylon niet zijn als hij morgenavond een zesde liedje zingt waarmee hij naar Lissabon trekt !!!!!
  Weet hij ( R. vd Crommert ) meer dan wij ????

  • riccardo schreef:

   Hahaha, dat zou een leuke stunt zijn! Voelt dan wel ook een beetje als die Duitser van een paar jaar geleden die na het behalen van de winst in de nationale finale, met een erg sterk nummer, doodleuk aangaf er bij nader inzien toch maar liever helemaal vanaf te zien. Ik verwacht van niet hoor : – )

 28. Nordman schreef:

  Mooi lied, maar ik krijg op het eerste gehoor geen wow-gevoel, al komt het dicht in de buurt wanneer Waylon op het laatst nog ff uithaalt, lekker hoor, maar dat duurt veel te lang. Ik zou dit nummer zeker supporten als hij hier voor kiest. Het zou best hoog kunnen eindigen. Met dit lied kun je denk ik ook een mooie staging neerzetten. Toch ga ik voor lied 2: Outlaw in em. Dat nummer zit vol energie en ook daarin kan Waylon zijn vocale uitdaging in kwijt. Het laat tevens een compleet andere kant van hem zien. Ik zou gewoon graag eens wat anders willen zien/horen namens NL dan de rustigere/mid-tempo nummers. Dus kom op, kies lied 2.

  • riccardo schreef:

   Je laatste zin daar bleef ik ook een beetje in hangen. Denk dat hij deze misschien niet kiest omdat het waarschijnlijk minder de lading dekt mbt het album dan de andere nummers? Zou het wel leuk vinden.

 29. WoW schreef:

  Vallen lied 2 en 5 niet al af omdat ze te lang zijn?
  In ieder geval, als lied 4 ingezonden mag worden van de EBU, dan die graag!

  • GerardMartin schreef:

   Heb je nu nog niet door dat er al jaren allerlei liedjes veranderd en ingekort worden?? Da’s niets ongewoons hoor!

  • Joss schreef:

   Stel dat liedje nummer 4 mag van de EBU ….. Waylon zal dit liedje niet kiezen …. geschreven/gecomponeerd door een ander ….. niet genoeg aan verdiend !! Heel erg belangrijk tegenwoordig …. jammer genoeg !!!!

  • ed gentenaar schreef:

   inkorten kan altijd italie heeft altijd liedtjes die te lang zijn en korten die dan voor het songfestival in

 30. Troelala schreef:

  Thanks for songs 1234 but no thanks, it’s gonna be 5!?

 31. Bert schreef:

  Ik heb nog kippenvel na vanavond en voor het eerst sinds lang het idee dat we het dit jaar echt heeeel goed kunnen gaan doen op het songfestival. Mits Waylon uiteraard kiest voor “Thanks but no thanks”. Zelfs winnen is dan niet uitgesloten. Maar daar is meer voor nodig dan een topsong; goede camera shots, de juiste uitstraling, stem optimaal, totale staging… aan Waylon de keus morgen. Dan is de eerste stap naar een geweldig resultaat wat mij betreft gezet!

 32. Hebbuzz schreef:

  Even checken op wie de credits voor het nummer krijgt, dat is sinds artiesten zelf mogen bepalen altijd nog ‘in de familie’ gebleven. Edisilia koos tegen alle verwachting in toch het suffertje van haar man, Hind voor een eigen dingetje, Toppers voor Gordons gefrummel, OG3NE voor papa…. Follow the money en je weet welk lied de grootste kans maakt om gekozen te worden….. Ik hoop echt dat liedje 3 en 1 volledig door een ander zijn geschreven wat dat aangaat.

 33. Michael Adam schreef:

  Ik vind echt dat Waylon 5 hele goede liedjes heeft gezongen dus hij mag trots zijn. Ik zal m steunen met elk van deze nummers.

 34. Hebbuzz schreef:

  Waylon heeft nog tot midden maart om met een beter liedje op de proppen te komen toch? Niets staat nog vast, officieel. Net nu hij gisteren en vanavond duidelijk de opgaande lijn heeft gevonden stopt hij. Ik zit nog een beetje op mn honger en denk, verdikke Willem, je kunt nog beter! Heb dan schijt aan alles, kies morgen in eerste instantie liedje 5 maar kom er in de loop van de week dan op terug met een nog betere killersong, die je alsnog uit je mouw schudt. Niemand zal je dat kwalijk nemen. :-)

  • Joss schreef:

   Dit jaar is 12 maart de deadline voor inzenden liedjes ! Die dag HOD meeting in Lissabon !!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Beter dan lied 5 is onmogelijk!) Hij kan beter het liedje kiezen en dan tussen zijn tour door gaan werken aan de staging

 35. Jo schreef:

  Persoonlijk vind ik liedje 5 het mooist daarna 1

 36. RobFinland schreef:

  Spannende avond ! Benieuwd welk lied Waylon gaat kiezen. Hoop op lied nummer 5. Gaan we dit jaar voor de 5e keer het ESC winnen ?

 37. Tippy2 schreef:

  Ik hoop op 5 of 2

 38. Waylonthebest schreef:

  Nummer 5 wordt het niet, want onmogelijk om in te korten tot 3 minuten.

 39. Robert schreef:

  Hou aub op azijnzeikerd! Laat mensen blij zijn dan laten wij jou een negatieve chagrijn zijn..

  Koen:
  enige realiteitszin is volledig afwezen bij onze Bert

 40. Peter schreef:

  Ik denk dat Waylon vanavond nog met lied nummer 6 komt

 41. Vervelend menneke schreef:

  Breaking news! Koen onze Belg die vorig jaar ook al zat te ruien gaat een eigen Belgische site beginnen!!
  Wegwezen dus!

 42. Inez schreef:

  2 en 4 en 5 vindt ik voor waylon super

 43. Singasong schreef:

  Alle 5 songs kunnen mij totaal niet bekoren?.Valt echt heel erg tegen. Geen één heeft een winner song feeling. Bij lied 5 (inkakker?)krijg ik een Sylvia’s mother dejavu van Dr.Hook.(die is beter al is het niet mijn cup of tea) Dan zou ik toch voor lied 2 kiezen waar pit en vuur in zit en meer outsider is tegelijkertijd commercieel voor groter publiek.

 44. Waylonthebest schreef:

  Nummer 2 vind ik juist het enige echt slechte nummer. 4 blijft het beste.

 45. Johannes schreef:

  Nummer 5 of 2, zolang het geen “the world can wait wordt” dat is een slappe bak

 46. Jarno schreef:

  2,4,5 vind ik alledrie prima liedjes met alledrie potentie voor een top 10 klassering.
  Zolang het maar niet 1 of 3 word want dat kunnen we de finale wel op onze buik schrijven ben ik bang.

 47. Richard schreef:

  Heeft Cornald Maas al wat gezegd over de liedjes? Ik ben benieuwd wat hij ervan vindt. Meestal heeft hij toch wel redelijke kijk op wat kan scoren.

 48. Nordman schreef:

  Ik hoop ook op lied 2 of lied 5, maar ik vraag me wel af hoe hij lied 5 zou moeten inkorten? Bij lied 2 is dat makkelijker. Lied 5 zou vrees ik minder worden als hij iets weglaat. Maar goed, we wachten maar af. In een 6e lied geloof ik niet.

 49. Tippy2 schreef:

  Lied 5 is mijn inziens ook redelijk makkelijk in te korten..

 50. Joke schreef:

  Bij herbeluistering, ben ik ZO BLIJ met dit nummer, “thanks but no thanks” is ook nog eens een bijna geniale titel, ……. voor het eerst sinds jaren, kan ik helemaal achter de inzending staan, mits hij voor song no 5 gaar als Dutch entry ;)