Waylon zingt Outlaw in ‘Em in Lissabon

Dit vind je misschien ook leuk...

272 reacties

 1. Damsco schreef:

  LOL @ alle zure reacties hier. Moet er gewoon om lachen. Dit is nou precies waarom wij nooit meer een nationale finale mogen hebben: mensen willen altijd het meest veilige nummer kiezen, zeer zeker Nederlanders. Ik heb liever dat hij eventueel op zijn bek gaat met deze enigszins “gedurfde” inzending, dan dat hij het op veilig speelde met één van de andere nummers. Ik ben die middle of the road-nummers echt spuugzat. Respect Waylon, ik ben blij met je keuze! En nu een knallende staging voorbereiden voor Lissabon!

  Ik heb er zin! :-)

  • Peter schreef:

   Alle winnende liedjes op het ESF van de laatste jaren zijn gekozen tijdens een Nationale Finale in het land zelf. Dit zegt genoeg. Begrijp niet waarom hier altijd wordt gedaan of dit in Nederland niet meer zou kunnen? Het kan wel, als al die omhoog gevallen artiesten in dit land het lef hebben om er aan mee te doen. “Sieneke” was ook gedurfd, en het nummer van Waylon valt in dezelfde categorie. Ik ben de zogenaamde kenners hier zo spuugzat, denken al jaren de wijsheid in pacht te hebben en oh oh oh wat zitten ze er toch altijd naast. Als je aan het ESF meedoet ga je voor de winst, helaas geen Amsterdam 2019

   • TicTac schreef:

    Iemand heeft hier een beroerde avond vlg mij ;)

    ik geniet iig nog even flink na van het goede nieuws.. en mochten we onverhoopt laag eindigen, ik lig er niet wakker van, wamt er zijn ergere dingen :))

   • Nordman schreef:

    Maar dan ben je jezelf dus ook zat ;-) en Waylon gaat voor de winst, dus waarom zou je daar niet op vertrouwen? Het kan je liedkeuze niet zijn, maar dat wil niet zeggen dat je meteen in een depressie moet schieten. Dus, doe de komende tijd rustig aan is mijn advies.

  • RobbieR schreef:

   Mee eens, het is een toffe, vette rock/country liedje.
   Hij gaat deze zeker in Mei goed uitvoeren.

  • riccardo schreef:

   Zo is dat!

 2. Roel schreef:

  YESSS! Ben benieuwd hoe de 3 minuten studioversie is gemixt…

 3. José schreef:

  Het was mijn favoriet!

 4. Henk schreef:

  Een mix van Guns and Roses en Bon Jovi. Niks origineels dus.
  Nee hoor, dit gaat em weer niet worden!
  Wat heeft dit lied nog van doen met Europa of Nederland?
  Niet mijn smaak. Muzikaal oke maar niet voor het Eurovisie!

 5. Timo schreef:

  Het is voor het eerst dat Nederland zo’n rocknummer naar het ESF stuurt! Deze inzending van Waylon is wat dat betreft uniek.

 6. Esmee schreef:

  Jaaaaaaaaa!!!! Dat was mijn favoriet.!

 7. Peter schreef:

  Volgend jaar weer een Nationale Finale met 25% vakjury, 25% buitenlandse jury en 50% televoting. Alle winnende liedjes van de laatste jaren zijn allemaal op deze manier gekozen. Dus dat moet in Nederland ook kunnen, oh nee volgens een aantal bloggers hier bezit het Nederlandse volk een geestelijke beperking. Stoppen met het kiezen van het lied door de artiest zelf, heeft nog geen winnaar voort gebracht

  • Hans schreef:

   Ik heb onder de inzendingen van dit jaar nog weinig gehoord dat beter was dan dit juweeltje, Peter, dus laat je verrassen: wie weet welk wonder er gebeurd in Lissabon!

   • Peter schreef:

    @Hans, Tjechië zal dit jaar een gevaarlijke outsider zijn, mits live goed gebracht.

   • Peter schreef:

    Tjechië zal dan voor het eerst een uitzondering zijn.

  • Hebbuzz schreef:

   Ajb niet!

   Volgend jaar een andere selectiecommissie , een artiest met een visie en die risico durft te nemen. Een keer ierts dansbaars bijvoorbeeld. Elk jaar een trendbreuk t.o.v. voorgaande maar altijd kwaliteit hoog in het vaandel. Ik ben fel tegenstander van publiek dat kiest. Dat kiest vaak voor de beste onder de middelmatigen ipv voor risicovol ondernemen. Een enkele uitzondering daargelaten (Sobral). Kijk maar naar Zweden, waar de liedjes elk jaar gemiddelder en mainstreamer worden die uiteindelijk in de finale komen en vervolgens allerlei visuele foefjes uitgehaald moeten worden i.c.m. ripoffs van grote hits om alsnog te winnen (Mans Zelmerlow (vs Avicii ) & Robin Bengtsson (vs Justin Timberlake)). international jury’s doorprikken de locale favorieten, maar zijn doorgaans ook bevolkt met een nogal eenkennig songfestivalfanaten publiek , of vriendjes van de producer (Zweden, San Marino).

   • Peter schreef:

    Maar het wint meestal wel en daar moeten we eens voor gaan i.p.v. elke keer het wiel te willen uitvinden.

  • Nordman schreef:

   Eh dan ben je Conchita dus al vergeten Peter. Conchita werd namelijk INTERN gekozen. Maarja je zal er wel weer een excuus voor hebben, ja maar…bla bla. Dus jezelf een kenner noemen, dat kan direct de prullenbak in.

  • dick schreef:

   Katrina and the Waves van de UK waren destijds ook een interne keuze inclusief het nummer en dat won…. dus als je bedoelt dat internationaal gezien een interne keuze nooit gewonnen heeft dan klopt dat niet…. neemt niet weg dat het aantal interne keuzes dat uiteindelijk het ESF won wel heel erg weinig is dus je maakt wel een terecht punt…. Goh ben ik het toch nog eens eens met je…. gauw een pilletje innemen:-).

 8. Frankly schreef:

  @Damsco .Helemaal mee eens. Lefgozer die Waylon .Dit nummer past hem als een jas. Passievolle harde countryblues.. Dit gaat scoren..

 9. harm stirnberg schreef:

  Onder het geplaatste filmpje op You Tube staan zo goed als alleen maar goede reacties.Zijn lef wordt erg gewaardeerd.

 10. Tippy2 schreef:

  Goede keuze, inderdaad geen 13 in een dozijn maar een nummer dat zeker opvalt en erboven uitsteekt. Heerlijke brok energie! Ik zeg zeker finale, met een goede presentatie zelfs potentie om te winnen.

 11. Hans schreef:

  Geweldige keuze! Ik vond het laatste liedje ook mooi, maar dit is helemaal perfect. Vooral blij dat Waylon zelf heeft kunnen kiezen en niet een liedje opgedrongen krijgt van de ‘experts’ thuis. Hij is een professional en ik heb er alle vertrouwen in dat hij er helemaal voor gaat in Lissabon.

  • Peter schreef:

   @Hans: de ‘experts thuis’ hebben anders al sinds het bestaan van de halve finales en finale het bij het rechte eind, namelijk het winnende liedje kiezen. Tot nu toe is nog geen enkel intern gekozen lied of keuze van artiest zelf het gelukt om met de winst naar huis te gaan. Dit zegt eigenlijk meer dan genoeg dat intern kiezen of de keuze aan de artiest zelf laten, geheel niet de juiste keuze is.

   • Peter schreef:

    Ik ben eens even in de historie gedoken, en zover ik terug kan kijken en gevonden heb, heeft sowiesie de laatste 30 jaar nog nooit een liedje gewonnen dat intern gekozen is door een omroep, dan wel een nummer dat door de artiest gekozen is. Dat blijkt wel, want sinds Nederland deze formule toepast is de 2e plaats de hoogste plek, verder alleen maar een 9e en 2x een 11e plek en zelfs 1 x geen finale. Hoog tijd dat er eens goed nagedacht gaat worden hoe we de overwinning binnen kunnen halen.

 12. Hebbuzz schreef:

  Positief:
  Gas d’r op en gewaagd. Afwijkend van mainstream en dus al snel beste in zijn soort. Minder veilig dan Thanks but no thanks, maar daardoor misschien wel juist kansrijker. Winst? Nee. Finale? Ja, gelet op de rest van het deelnemersveld tot nu toe, moet dat lukken. Nederland moet nu echt op zn Azerbeidzjaans/Armeens/Albanees flink in de pyrotechniek gaan investeren. Dit vraagt om een flink dosis testosterone in het optreden. Waylon moet dus niet zitten maar bewegen, het publiek opruien en tegen elkaar opfokken, stampij maken en zo voor reuring zorgen. Als hij dit kiest moet hij het concept doortrekken in alles wat hij doet, dus ook in zijn PR en tweeweeks verblijf in Lissabon. Ofwel Pannecoucke mag aan de bak om er een vurig spektakel van te maken. Positief vind ik dus de trendbreuk met de jaren van zoetsappigheid, en dat Waylon kiest voor de dood of de gladiolen. Ook positief is dat het in ieder geval niet die dweil van een ’the world can wait’ is geworden. Dat was middelmatigheid en liflafjes ten top. Zoveel heeft Waylon dus wel door. En we Hoeven ons niet te schamen, we sturen in ieder geval niet een G;son, Siegel of Kirkorov liflafje

  Negatief:
  Wéér een countryachtig liedje, maar dat wisten we al toen voor Waylon gekozen werd dat dat er dik in zat. Zelf had ik liever meer soul en funk icm mrock gezien dan country omdat ik denk dat Wyalons vocalen dan beter uit de verf komen.
  Als dan toch gas d’r op doet waarom dan niet nog een dot? Ik mis nog net dat ene extra, een vreselijke maar imponerende uithaal of in Waylon;s geval perfect gecontroleerde krijs. Persoonlijk vind ik “Thanks but no thanks” veel mooier omdat het een snaar raakte bij mij. Dit is gewoon macho gitaar muziek en een dikke middelvinger naar Ilse de Lange en iedereen. Vraag is of er voldoende liefhebbers van deze muziek ook naar de show kijken en stemmen, of dat die vanwege het imago sowieso al niet keken. Jammer ook dat Zweden en Finland in de andere semi zitten, die kunnen dit soort muziek doorgaans wel waarderen. Enfin als je wilt winnen maken een paar landen wel of niet in je semi niet echt uit, dan moet je sowieso als top3 doorstoten naar de finale en daarvoor heb je brede punten steun uit alle landen nodig.

  Anyway. Thumps up for Waylon en hopen dat de Portugese regisseur van Outlaw in ‘em gecharmeerd is en dus een goede startpositie toebedeelt.

  • Joss schreef:

   Heb ik toch nog een beetje goed nieuws….. ZWEDEN zit in semi 2 dus samen met Nederland !!

 13. H.J. schreef:

  Yessss!!! Beste liedje van de 5! Heerlijke song. Keiharde countryrock en fantastisch gebracht door Waylon! Eerste goede nummer dit jaar. Wat een kwaliteit! Steekt er met kop en schouders VER bovenuit!

 14. Reza schreef:

  Dit wordt een gevalletje Douwe Bob

  • Peter schreef:

   Denk eerder een gevalletje Trijntje. Maar gelukkig hebben we de jurk nog.

   • Reza schreef:

    :P Het nummer is wel origineel genoeg voor de finale, maar veel te country om te winnen. Maar ja dat vind ik :)

  • Hebbuzz schreef:

   Zo rond de tiende plek vind ik een mooi resultaat op 43 deelnemers. :-P

   • Peter schreef:

    Neem geen genoegen meer met een 10e plek of wat dan ook. De winst, daar moeten we voor gaan, zo niet, niet meedoen lijkt mij en een jaar overslaan om eens goed na te denken wat te doen.

 15. Peter schreef:

  Heb net wiwibloggs gelezen….en de reacties zijn heeeel positief…??

 16. Paul R. schreef:

  Schitterend nummer. Klasse! Hou eens op met dat gezever over Bon Jovi of Guns ‘N’ Roses. Zou men dan nooit een nummer in die stijl kunnen of mogen mogen maken? Dit is gewoon een tijdloos nummer.
  Let maar op, Waylon zweept de hele zaal op. Ik heb daar alle vertrouwen in.

 17. Michael schreef:

  Kwaliteit hoor ?.
  Lights & Shadows was alles behalve kwaliteit, de meiden zijn zo getalenteerd dat er toch wat van wisten te maken. Dit nummer is yeah eindelijk weer eens lef!

 18. eagle schreef:

  Door goede gitaarwerk krijgt dit nummer veel aandacht. het blijft hangen Je beweegt mee. Al vindt je het lelijk het goede gitaarwerk blijf je benoemen. Goed stoer krachtig overtuigend gebracht. Klasse
  Besef ook dat wij in Nederland relatief goed digitaal ontvangst hebben Besef zeker dat 5de dan mooi zal klinken echter daardoor ook minder spannend en eerder saai. Besef ook dat de helft van Europa amper goede tv`s met geluid hebben dan is het wel knallen met dit nummer en zij zullen eerder voor dit nummer gaan. Strategisch gezien is het beste nummer gekozen.

  kansen voor Waylon zijn erg hoog. Denemarken wordt eerste

 19. ray schreef:

  Was in eerste instantie wat teleurgesteld wilde ook thanks but no th.
  Maar Outlaw em vind ik eigenlijk ook wel geweldig wat een stem!!
  Het nummer blijft in je kop hangen

 20. Geurtje schreef:

  In de afdeling rock gaan de Hongaartjes toch over m heen hoor, ook qua lef en originaliteit, en vooral qua lawaai.

 21. Johannes schreef:

  Ik ben normaliter helemaal niet van dit genre, maar dinsdag werd ik weggeblazen, gaaf!! Denk dat dit vele televoters overkomt, je herkent het vakmanschap, de klasse, de energie die het uitstraalt, super!!!

 22. Droste schreef:

  Gemiste kans. Prachtige stem, zekerheid, zeer goede performance, en dan dit nummer. Als je gaat om te winnen, dan houd je rekening met de jurering op dit moment. Halen finale niet. Zonde.

 23. Pia schreef:

  Komt helemaal goed lieve Noorderburen! Alhoewel country niet dadelijk mijn ding is, is dit toegankelijk en slim opgebouwd! Heb het één maal gehoord en blijft in mijn hoofd hangen! Waylon zal Nederland niet beschamen…kwaliteitsvolle inzending. Veel succes!

 24. Geurtje schreef:

  De Belgen zouden ook eens een overwinning gaan pakken met gewaagde rock. Dat was in 1991. Premier in de zaal en alles… Waar komt toch dat woord “gewaagd” vandaan?

 25. Gerard schreef:

  Niks aan, Waylon niet, lied niet

 26. Singasong schreef:

  De juiste song gekozen Waylon? zoals ik eerder poste.. een pittige outsider met dikke ballen en volle kloten.

 27. Eddy schreef:

  Als dit knap in beeld gebracht wordt … nou … dan zou het zomaar kunnen dat volgend jaar Amsterdam de ESC-hoofdstad is!
  Dit blaast heel Europa van z’n sokken.
  Geweldige keuze, zeker in vergelijking met al dat soft generisch gedoe uit Duitsland, Frankrijk en zelfs Italië.
  Nederland, proficiat :-)

 28. Aad1 schreef:

  Waylon gaat scoren. Het is de juiste keuze. Hij weet.

 29. Richard schreef:

  Niet mijn stijl muziek, maar dat heeft sinds 2007 niet meer gewonnen.

  In ieder geval weer iemand voor ons land die live zingen kan.

  Succes Waylon.

 30. Arie schreef:

  Peter:
  Alle winnende liedjes op het ESF van de laatste jaren zijn gekozen tijdens een Nationale Finale in het land zelf. Dit zegt genoeg. Begrijp niet waarom hier altijd wordt gedaan of dit in Nederland niet meer zou kunnen? Het kan wel, als al die omhoog gevallen artiesten in dit land het lef hebben om er aan mee te doen. “Sieneke” was ook gedurfd, en het nummer van Waylon valt in dezelfde categorie. Ik ben de zogenaamde kenners hier zo spuugzat, denken al jaren de wijsheid in pacht te hebben en oh oh oh wat zitten ze er toch altijd naast. Als je aan het ESF meedoet ga je voor de winst, helaas geen Amsterdam 2019

  Eh…. Sieneke gedurfd?
  Als je bedoelt dat het de meest onmuzikale inzending ooit was, heb je gelijk.
  En daarmee gaat ook alle vergelijking met het lef van Waylon meteen mis.

  • Peter schreef:

   Ook Sieneke was lef natuurlijk. Eindelijk weer in de Nederlandse taal, een orgel. Wat is er lef aan Waylon? Een oubollig jaren 90 rocknummer wat bij televoters niet gaat aan slaan. Moet het dus van de vakjury hebben, maar of dat genoeg zal zijn moet gaan blijken.

   • Heb je hem weer schreef:

    Peter, probeer ons niet steeds te overtuigen dat het niks is, ga even lekker slapen, je hebt rust nodig, en een leven

  • eagle schreef:

   als de inzending van Sieneke je referentie is vwb durven begrijp ik je nu beter
   Dus je kiest voor het aller slechtste wat Nederland ooit naar songfestival heeft gestuurd. Dus dat is je smaak. Dan snap ik dat de rest erg fout is.

   • Peter schreef:

    Helaas is het gemiddelde denkvermogen hier met de jaren ook niet omhoog gegaan. Men kan sarcasme niet onderscheiden van werkelijkheid, humor heeft men ook niet op de blog. Ik begon niet over durf of lef, ik reageer daar op. Als je zo gaat reageren dan is elke Nederlandse inzending durf, echter met uitermate slechte resultaten. Verder is Sieneke niet het allerslechtste wat Nederland ingezonden heeft, daar kan ik nog een hele lijst aan toevoegen, ook van de laatste jaren. Denk Trijntje en je weet wat ik bedoel. Waar ik me aan erger op deze blog is dat heel veel mensen hoog van de toren blazen en denken de wijsheid in pacht te hebben en straks bij een teleurstelling gaan roepen, “ik had het toch gezegd”. Op deze blog durft niemand echt voor zijn mening uit te komen. Dit nummer van Waylon is flut en zal ook met een goede staging niet scoren. Pannecoucke is ook niet heilig, heeft ook al heel wat missers op zijn naam staan. 10 mei rond 23.00 uur weten we meer

 31. Hebbuzz schreef:

  Peter:
  Maar het wint meestal wel en daar moeten we eens voor gaan i.p.v. elke keer het wiel te willen uitvinden.

  Ben je dan blij als je wint met iets gekunstelds? of ben je blij als je wint met iets puurs? Ik met het laatste.

  • Peter schreef:

   Daar zeg je wat Hebbuz, iets puurs en dat is dit nummer dus niet. Het nummer van Portugal 2017 dat was puur, het nummer Waylon leunt op oude rocknummers en doet mij totaal niets, dit zal in vele Europese kamers ook het geval zijn. Nederland denkt elk jaar de wijsheid in pacht te hebben en met bijzondere artiesten, goede stemmen, etc te komen, helaas werkt dit dus niet.

 32. Hebbuzz schreef:

  Peter:
  Neem geen genoegen meer met een 10e plek of wat dan ook. De winst, daar moeten we voor gaan, zo niet, niet meedoen lijkt mij en een jaar overslaan om eens goed na te denken wat te doen.

  ik zeg gaan voor de winst uiteraard, maar dan als 10e eindigen, is prima als je gokt. Zie Sven Kramer en vele andere sporters. Eurovisie zou de olympische spelen van de europese muziek moeten zijn. Je stuurt het allerbest dat je in huis hebt, maar in het huidige deelnemersveld zou slechts eens in de plusminus 43 jaar kunnen winnen.

 33. Peter schreef:

  Hebbuzz:
  Positief:
  Gas d’r op en gewaagd. Afwijkend van mainstream en dus al snel beste in zijn soort. Minder veilig dan Thanks but no thanks, maar daardoor misschien wel juist kansrijker. Winst? Nee. Finale? Ja, gelet op de rest van het deelnemersveld tot nu toe, moet dat lukken. Nederland moet nu echt op zn Azerbeidzjaans/Armeens/Albanees flink in de pyrotechniek gaan investeren. Dit vraagt om een flink dosis testosterone in het optreden. Waylon moet dus niet zitten maar bewegen, het publiek opruien en tegen elkaar opfokken, stampij maken en zo voor reuring zorgen. Als hij dit kiest moet hij het concept doortrekken in alles wat hij doet, dus ook in zijn PR en tweeweeks verblijf in Lissabon. Ofwel Pannecoucke mag aan de bak om er een vurig spektakel van te maken. Positief vind ik dus de trendbreuk met de jaren van zoetsappigheid, en dat Waylon kiest voor de dood of de gladiolen. Ook positief is dat het in ieder geval niet die dweil van een ‘the world can wait’ is geworden. Dat was middelmatigheid en liflafjes ten top. Zoveel heeft Waylon dus wel door. En we Hoeven ons niet te schamen, we sturen in ieder geval niet een G;son, Siegel of Kirkorov liflafje

  Negatief:
  Wéér een countryachtig liedje, maar dat wisten we al toen voor Waylon gekozen werd dat dat er dik in zat. Zelf had ik liever meer soul en funk icm mrock gezien dan country omdat ik denk dat Wyalons vocalen dan beter uit de verf komen.
  Als dan toch gas d’r op doet waarom dan niet nog een dot? Ik mis nog net dat ene extra, een vreselijke maar imponerende uithaal of in Waylon;s geval perfect gecontroleerde krijs. Persoonlijk vind ik “Thanks but no thanks” veel mooier omdat het een snaar raakte bij mij. Dit is gewoon macho gitaar muziek en een dikke middelvinger naar Ilse de Lange en iedereen. Vraag is of er voldoende liefhebbers van deze muziek ook naar de show kijken en stemmen, of dat die vanwege het imago sowieso al niet keken. Jammer ook dat Zweden en Finland in de andere semi zitten, die kunnen dit soort muziek doorgaans wel waarderen. Enfin als je wilt winnen maken een paar landen wel of niet in je semi niet echt uit, dan moet je sowieso als top3 doorstoten naar de finale en daarvoor heb je brede punten steun uit alle landen nodig.

  Anyway. Thumps up for Waylon en hopen dat de Portugese regisseur van Outlaw in ‘em gecharmeerd is en dus een goede startpositie toebedeelt.

  Nou Christer Bjorkman is weer hiervoor aangesteld…dus geen Portugees

 34. Hebbuzz schreef:

  Peter: Nou Christer Bjorkman is weer hiervoor aangesteld…dus geen Portugees

  Wrong, de locale omroep beslist, EBU mag er dan nog een plas over doen. Alleen in Oekraine nam die walgeijke Bjorkman het over omdat de locale er een rotzooi van maakten. Nou kan dat ook altijd nog voor de portugezen gaan gelden maar vooralsnog is het RTP die bepaalt en EBU die goedkeuring geeft.

 35. Heb je hem weer schreef:

  Klopt, Peter verziekt de boel graag voor anderen, 1 of 2 keer je mening geven ok, maar dat gezeik gat maar door en gaat maar door, dat zal je thuis hebben zitten…. pfff

  #nekschot:
  Welke peter het ook is, van alle reacties is de helft van hem. Allemaal negatief en almaar anderen proberen te overtuigen dat alles maar weer kut is

 36. Peter schreef:

  Nog steeds lovende woorden op buitenlandse sites…voornamelijk wiwibloggs…thnxx???

  • Peter schreef:

   Ben nog geen lovend woord tegen gekomen, behalve op de blog

   • Peter schreef:

    Die nogal negatieve Peter heeft dus geen tijd om de postieve reacties te lezen op buitenlandse sites…of durft hij de confrontatie niet aan te gaan…afz de postieve Peter☺☺

 37. vento vivimus schreef:

  !!! WAYLON IS OUR NEW SHINKY / MEET THE DUTCH CONCHITA !!!

  Eerlijk gezegd was ik behoorlijk sceptisch over de keuze voor Waylon als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, ‘my hidden secret fot years’.

  Maar met dit nummer bewijst hij een echte zoon te zijn van Chris Stapleton, Sturgill Simpson & Jamey Johnson. Zeker geen onbekende namen in de Americana. Met ‘Outlaw in ‘em’ wint ie dat festival dit voorjaar met twee vingers in zijn neus.

  Deze ‘Outlaw’ misstaat dan ook zeker niet in de talk shows van Stephen Colbert, Jimmy Fallon of Jimmy Kimmel, een miljoenenpubliek voor deze ‘dutch cowboy on wooden shoes’.

  Pure klasse!!! Dit niveau had ik niet verwacht! Ook de Spotify-versie van iets minder dan 3 minuten – waarop de zang naar voren is gehaald en de gitaren meer naar de achtergrond – klinkt uitstekend. Goed voor een miljoenenpubliek!

  En … de KARAOKE-versie vind je hier … https://youtu.be/0w9eQ5uV0MQ

  Naast deze uitstekende song waardeer ik ook zijn onafhankelijkheid als popmuzikant. Waylon weet precies wat ie wil,

  “CAUSE THIS GUY HAS GOT GUTS”

  !!!WAYLON IS OUR NEW SHINKY!!! MEET THE DUTCH CONCHITA !!!

 38. gj schreef:

  Ik ben bang dat deze kans, al ben ik blij dat ‘ie genomen wordt, fout uit gaat pakken.

  Ik hoop alsnog op kwalificatie en ik hoop ook dat ik een sok in m’n mond mag stoppen in mei.

 39. Peter schreef:

  Heb je hem weer:
  Peter, probeer ons niet steeds te overtuigen dat het niks is, ga even lekker slapen, je hebt rust nodig, en een leven

  Toon lef net als Waylon en kom met je eigen naam i.p.v. elke keer met een ander naam te reageren.

 40. robbert-rotterdam schreef:

  Dit was niet mijn eerste keus, omdat dit niet erg mijn smaak is. Ik hou meer van melodieus zoals in ‘Thanks but no thanks’. Toch vind ik het binnen zijn genre wel een goed nummer en Waylon heeft heel veel charisma.
  En er zijn in Oost-Europa heel veel rockliefhebbers. Juist uit Oost-Europa zie ik heel veel positieve reacties op You Tube. Ik denk dat dit zowel bij jury’s als bij televoters over heel Europa goed kan gaan scoren en ik denk dat met dit nummer ook een einde komt aan de disbalans tussen waardering van jury’s en televoters voor Nederlandse inzendingen.
  Dat blijkbaar Nederlandse fans deze bijdrage niet zien zitten, vind ik niet alarmerend.Het is al vaker gebleken dat het fanvolk er erg naast zit en vooral redeneert vanuit eerdere Eurovisiesuccessen die in hun Euroclubstraatje passen. We gaan het allemaal zien in mei. Misschien kunnen we weer een vooroordeel afschrijven: dat rock niet kan scoren…

  • Bas schreef:

   Helemaal eens Robbert! Het was niet mijn keuze, maar laten we eerst eens afwachten. De reacties op Facebook van deze site en ook internationaal zijn over het algemeen goed. Je moet ook de positieve reacties wel willen lezen natuurlijk. Benieuwd ook naar de reactie van het publiek bij eurovision in concert! Nu eerst shownieuws kijken voor de reactie aldaar

  • Peter schreef:

   Ach ja op de 2e plaats van TCL na hebben we het zo geweldig gedaan en zit iedereen behalve enkele types hier er altijd naast. Op Anouk na heb ik tot nu toe altijd gelijk gehad, en dat zegt meer over mijn kennis van zaken dan die van jullie. Ook de uiteindelijke winnaars goed gehad op de Oekraïne laatst na, maar die zag ook niemand aankomen.-

 41. Tippy2 schreef:

  Nederlandse fans zien het wel zitten Robbert-Rotterdam! Alleen op deze site lijkt dat niet zo dankzij de ontelbare negatieve reacties van Peter…

 42. Peter schreef:

  Ach straks maar eens kijken wat onze Nationale Songfestivalkenner Carlo Boszhard te melden heeft bij RTL Late Night, ook zo´n type die denkt de wijsheid in pacht te hebben. @Tippy2, is Tippy1 overleden?

 43. Damsco schreef:

  Peter:
  Ik ben eens even in de historie gedoken, en zover ik terug kan kijken en gevonden heb, heeft sowiesie de laatste 30 jaar nog nooit een liedje gewonnen dat intern gekozen is door een omroep, dan wel een nummer dat door de artiest gekozen is.

  Peter, lul toch niet zo. ? ? ? Conchita Wurst werd INTERN geselecteerd. Andere interne selecties: Sergey Lazerev (televote winnaar), Dami Im, The Common Linnets, Kristian Kostov, Polina Gagarina… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Interne selecties doen het erg goed recentelijk en wie weet wint er dit jaar weer een interne selectie (er zijn mensen die de Bulgaarse inzending al hebben gehoord en die schijnt ook weer erg goed te zijn, dus 3x scheepsrecht misschien sinds hun comeback).

  Waar wij wel behoefte aan hebben dat is een vernieuwing bij de selectiecommissie. Ik wil graag dat we ook eens een keer iets moderns sturen dat afkomstig is van het Top Notch-label. Lang zeiden mensen dat eurodance en country nooit zouden scoren, totdat Loreen en The Common Linnets verschenen. Er zullen ook veel mensen zijn die zeggen dat rap/hiphop niet zal scoren, maar als het goed is in zijn soort zie ik het écht wel aanslaan. Iets in de stijl van Drake lijkt me wel wat voor NL voor volgend jaar.

  PS: ik vind het jammer dat je teleurgesteld bent in onze inzending, maar misschien kan Waylon’s performance in Lissabon je alsnog overtuigen.

  • Peter schreef:

   @Damsco: ok Conchita de enige dan, maar die won door een gimmick helaas. Voor de rest geen enkele winnaar door interne selectie, of ze het nu goed doen of niet, het gaat enkel en alleen om de winst. Als Waylon met een spetterende perfomance komt wie weet, maar ben bang dat televotend Europa niet voor deze teringherrie gaat. Gemiste kans door niet nummer 5 te kiezen, ook een nummer wat dicht bij Waylon ligt, misschien wel heel erg dicht.

 44. Joke schreef:

  Vind het een heerlijk nummer, maar tegen het eind wordt het voor mij gewoon TE veel, de snerpende gitaren vallen over elkaar heen, geloof ook bijna zeker dat dit te veel word ervaren.Blijf erbij dat “Thanks but no thanks” alle leeftijden had aangesproken, deze keus snap ik, maar ik blijf erbij dat het nummer tegen het eind echt uit de bocht giert, en dat mag van mij echt stukken minder, als Waylon er dan nog een vocaal schepje met rasp erbij gooit, word ik shaky as an “Outlaw in A’- peldoorn”
  Weet dat Waylon niks meer zal veranderen, maar ietsje minder tegen het eind zou voor mij het nummer sterker maken

 45. Henkie schreef:

  Hebbuzz:
  Positief:
  Gas d’r op en gewaagd. Afwijkend van mainstream en dus al snel beste in zijn soort. Minder veilig dan Thanks but no thanks, maar daardoor misschien wel juist kansrijker. Winst? Nee. Finale? Ja, gelet op de rest van het deelnemersveld tot nu toe, moet dat lukken. Nederland moet nu echt op zn Azerbeidzjaans/Armeens/Albanees flink in de pyrotechniek gaan investeren. Dit vraagt om een flink dosis testosterone in het optreden. Waylon moet dus niet zitten maar bewegen, het publiek opruien en tegen elkaar opfokken, stampij maken en zo voor reuring zorgen. Als hij dit kiest moet hij het concept doortrekken in alles wat hij doet, dus ook in zijn PR en tweeweeks verblijf in Lissabon. Ofwel Pannecoucke mag aan de bak om er een vurig spektakel van te maken. Positief vind ik dus de trendbreuk met de jaren van zoetsappigheid, en dat Waylon kiest voor de dood of de gladiolen. Ook positief is dat het in ieder geval niet die dweil van een ‘the world can wait’ is geworden. Dat was middelmatigheid en liflafjes ten top. Zoveel heeft Waylon dus wel door. En we Hoeven ons niet te schamen, we sturen in ieder geval niet een G;son, Siegel of Kirkorov liflafje

  Negatief:
  Wéér een countryachtig liedje, maar dat wisten we al toen voor Waylon gekozen werd dat dat er dik in zat. Zelf had ik liever meer soul en funk icm mrock gezien dan country omdat ik denk dat Wyalons vocalen dan beter uit de verf komen.
  Als dan toch gas d’r op doet waarom dan niet nog een dot? Ik mis nog net dat ene extra, een vreselijke maar imponerende uithaal of in Waylon;s geval perfect gecontroleerde krijs. Persoonlijk vind ik “Thanks but no thanks” veel mooier omdat het een snaar raakte bij mij. Dit is gewoon macho gitaar muziek en een dikke middelvinger naar Ilse de Lange en iedereen. Vraag is of er voldoende liefhebbers van deze muziek ook naar de show kijken en stemmen, of dat die vanwege het imago sowieso al niet keken. Jammer ook dat Zweden en Finland in de andere semi zitten, die kunnen dit soort muziek doorgaans wel waarderen. Enfin als je wilt winnen maken een paar landen wel of niet in je semi niet echt uit, dan moet je sowieso als top3 doorstoten naar de finale en daarvoor heb je brede punten steun uit alle landen nodig.

  Anyway. Thumps up for Waylon en hopen dat de Portugese regisseur van Outlaw in ‘em gecharmeerd is en dus een goede startpositie toebedeelt.

 46. Art schreef:

  Wat heb ik genoten in deze afgelopen dagen. Ben zo blij met Waylon!
  5 Te gekke liedjes. Het maakte mij niet uit welke het zou worden merkte ik gedurende de week.
  Het is denk ik vooral belangrijk dat Waylon in Lissabon het liedje zingt waar hijzélf zich het lekkerst bij voelt. ‘Outlaw in EM’ is gruwelijk geweldig vind ik !! :))

 47. Nordman schreef:

  Eindelijk het gekozen lied kunnen horen. WAT EEN GEWELDIGE INZENDING HEBBEN WE. Sorry, ik moet schreeuwen, ja. Ik ben ontzettend blij. Wat was ik bang toen hij op die kruk ging zitten, waar was zijn gitaar?!?!? Daar gaan we hoor, gaat ie alsnog voor het Bibi-lied. Maar f*ck wat een verrassing was het dan toch weer. Lied 5 had ik ook zoooo mooi gevonden voor Lissabon, maar dit is eindelijk een keer iets totaal anders namens mijn land. Ik ben trots, wat het resultaat ook wordt. Uiteraard geloof ik in een hoge notering voor deze man en wie weet, als Pannecoucke en Waylon magie weten te creëren, dan zit er een top 3 in :)

  • Dirk Marko schreef:

   Ik ben wat ingetogener Nordman, maar heb wel net als jij alle vertrouwen dat Waylon iedereen van het podium blaast.

 48. Betty Beyond schreef:

  Dit word de olifant in een porseleinkast. And I’m loving it!!! Het is totaal niet mijn muziekstijl maar kan het zeker waarderen.

  We gaan het zien mensen.
  Of hij gaat het heel goed doen of hij gaat plat op z’n plaat. That’s the name of the game.

  • Nordman schreef:

   Dat vind ik ook tof om te lezen. Mensen die eerlijk zeggen: niet mijn ding, maar je hoort wel dat het goed is.

 49. Starkoo schreef:

  Top keuze we waren gezakt bij de bookmakers nu maken we kans op de overwinning dit word zeker finale en top 10!

 50. Br@m schreef:

  Voor mij was “Thanks but no thanks” de grote favoriet maar met de keuze op “Outlaw in ‘em” kan ik prima leven. De overige 4 nummers beluister ik wel op het CDalbum wat ik zeker ga kopen. Van mij mag het gauw mei worden. Ik heb alle vertrouwen in een goeie afloop.

  • Dirk Marko schreef:

   Ik heb dezelfde mening, had ook thanks, but no thanks als favoriet.
   Maarrrrr, daarbij weet ik dat mijn smaak niet altijd een winner is.
   Dus ik geef dit zeker een kans.