Waylon zingt Outlaw in ‘Em in Lissabon

Dit vind je misschien ook leuk...

272 reacties

 1. Nico en Sanne. schreef:

  Wat kunnen de Nederlanders nogal bekvechten over hun ESC 2018 bijdrage.
  Altijd kritisch over hun nummer’s.

  Bah !!!

  • Peter schreef:

   Ja helaas mag kritisch hier niet. Had hoge verwachtingen bij de aankondiging dat Waylon Nederland ging vertegenwoordigen. Bij liedje 1 t/m 4 kreeg ik al bijna een angstig gevoel, bij liedje 5 werd ik uiteindelijk blij. Helaas is het een uitermate slecht rocknummer uit de jaren ’90 geworden. Europa zal dit links laten liggen.

   • Bas schreef:

    Je mag zeker kritisch zijn Peter. Je hoeft het alleen niet 45x op een avond onder een bericht te zetten. Je mening is inmiddels meer dan duidelijk.

 2. Marc schreef:

  Yes! Geweldige en gedurfde keuze! Dit gaat zeker gewaardeerd en beloond worden!
  En ik begrijp niets vd reakties hier. Wat een heerlijke week songefestivalliedjes hebben we eindelijk weer eens gehad, en hij kiest waar hij zich goed bij voelt. Prima toch?! Vorige keer was ook iedereen negatief over CATS, let op, dit gaat scoren!!!!!! ??Waylon goede keuze!

 3. Peter schreef:

  Nordman:
  Hoe kun je Conchita nou zijn vergeten als kenner :-)

  Niet bijzonder genoeg?

 4. WoW schreef:

  Ik hoopte op Outlaw of That’s How She Goes – dus ik ben blij!

 5. riccardo schreef:

  Wat een onwijs lekker nummer! Feestje! We gaan hier met z’n allen vast nog veel van vinden richting mei. Blij mee!!

 6. Peter schreef:

  En de aap komt nu al uit de mouw bij Cornald Maas: voor mij een ander lied, maar Waylon kiest. Tja we gaan dit jaar dus weer de bietenbrug op

 7. Peter schreef:

  Naar nu blijkt moet er ook nog worden nagedacht hoe het op het podium gebracht moet gaan worden. Leugentje zoveel van Waylon (= Waylon Gordon in vermomming?) Er moet nog een halve minuut geschrapt gaan worden in het nummer. PFFFFFFFFFFFFFT lekker over nagedacht Waylon

  • Bas schreef:

   O jee wat ben je een fan! De songfestivalversie van 2.56 min staat sinds einde van de middag al online. Er hoeft dus niets meer geschrapt te worden!

 8. He1n schreef:

  En hier was ik al bang voor …wat een geseik…als dit ..dan dat ..waarom niet dit omdat. …
  Kutnummer wat Waylon heeft gekozen maar tis ZIJN keus en this is me zoals hij zegt .
  Jammer…hij had een killersong in handen.

 9. Damsco schreef:

  Peter:
  En de aap komt nu al uit de mouw bij Cornald Maas: voor mij een ander lied, maar Waylon kiest. Tja we gaan dit jaar dus weer de bietenbrug op

  Cornald geloofde destijds niet eens in de kansen van Calm After the Storm en voorafgaand aan de release van Walk Along zei hij dat wij 100% zeker de finale zouden halen met dat wanstaltige nummer. Ik weet niet of hij wel zo’n goede leidraad is. Persoonlijk trek ik mij al jaren niets meer aan van wat hij (of Jan Smit) vindt. Kan iemand zich nog herinneren dat Jan Smit dacht dat Spanje ging winnen in 2011? LOL! ?

  En misschien – als Waylon het dit jaar weer goed doet – kan hij volgend jaar gewoon nog een keer gaan, maar dan met een mooie, integere ballad. Waylon lijkt me wel zo’n type dat het ook nog voor een derde keer zou proberen. Ik vind onze inzending in ieder geval de beste sinds 2014, al vond ik Slow Down ook erg leuk.

  Vooralsnog zie ik geen enkele reden om het nummer al bij voorbaat af te schrijven. Even je teleurstelling verwerken en misschien kijk je er over een paar dagen anders tegenaan. :-)

  • Peter schreef:

   @Damsco: ik kijk ook naar Europa, en ik heb in vele landen gewoond en ken velen inwoners van de landen die mogen stemmen. Helaas gaat het hem di.t niet worden

 10. Bingocharts schreef:

  Wat een heerlijk nummer! Dit gaat zeker hoge ogen gooien. De jury zal zijn muzikaliteit zeker waarderen en met een goede presentatie moet dit de top 10 makkelijk kunnen halen.

 11. Esmee schreef:

  Waylon voor de winst. Dat is een uitgemaakte zaak.

 12. GerardMartin schreef:

  Ik gun ‘m een mooie plaats in Lissabon (een overwinning zit er volgens mij niet in) en het is zeker een goeie zanger maar ik houd niet van dit soort muziek. Word nerveus van harde gitaarmuziek en weinig melodie. Doe mij maar een reprise van Portugal vorig jaar en ook dit jaar hebben ze een paar juweeltjes in hun nationale finale dus ik ga er zondagavond maar eens voor zitten en wie weet een tweede portugese overwinnining in mei.

 13. Rene schreef:

  Jammer.. ook niet mijn keus. Hoef het nummer geen 2e keer te horen. Maar ja . een lied dat iedereen ‘wel leuk’ vindt, eindigt ook maar onderaan.

 14. Frankly schreef:

  Op dit blog krijgt een zekere Peter wel erg veel zeurbeurten. De Outlawsong van Waylon vergelijkt hij met een rocksong uit de nineties. Hier verraadt hij al zijn beperkte muzikale kennis. De Waylon song grijpt veel verder terug. Snoeiharde countryblues waar Led Zep en Aerosmith niet vies van waren. Hardrock is het dus ook niet. Waylon houdt het heel traditioneel. Voet op het pedaal douce points.

 15. vento vivimus schreef:

  Frankly:
  … De Waylon song grijpt veel verder terug. Snoeiharde countryblues waar Led Zep en Aerosmith niet vies van waren…. Waylon houdt het heel traditioneel. Voet op het pedaal douce points.

  Zo ver terug hoef je niet te gaan & zo traditioneel is zijn nummer niet. Waylons ‘Outlaw’ sluit bijna naadloos aan bij artiesten als Jamey Johnson, Sturgill Simpson en Chris Stapleton, die je op dit moment in de VS vaak op de radio hoort en op tv kunt zien.

  Amerika is er al een tijdje rijp voor. Nu nog even afwachten hoe trendgevoelig het Eurovisiepubliek is.

  • Hebbuzz schreef:

   Die grijpen dan toch ook terug :-) of grepen Led Zeppelin en Aerosmith vooruit? :-P
   Ik vind het ook wel op ZZ-top lijken btw.

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Het was voor mij lood om oud ijzer. Ik denk dat het vijfde liedje kansrijker was geweest om de finale te halen, maar ik had met geen van de liedjes iets. Dit is in ieder geval iets dat past bij de zanger en dat kun je zien. Maar ja, verder doet het me niks, het is gewoon niet mijn smaak. Maar goed, dat was Calm After The Storm ook niet, en we weten allemaal hoe het daarmee is vergaan. Ik wens hem dus verder veel succes, maar ik kan me niet voorstellen dat dit nummer veel mensen naar hun mobieltje zal doen grijpen. We zullen het zien.

 17. Stefan schreef:

  Wel jammer dat NL altijd artiesten en nummers stuurt die het meestal alleen goed doen bij de juries. Om te winnen moet je ook het publiek overtuigen. Met goede staging haalt dit de top 10 denk ik wel. Winnen gaan we helaas alweer niet.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk juist dat dit de doorbraak is, een lied dat het goed doet bij jury’s én televoters. Dit gaat het ook in Oost-Europa goed doen, m.n. in Polen, Hongarije, Baltische staten, Rusland, Oekraïne, Azerbeidzjan.
   Dit nummer is ook uitgesproken en dus eerder televotingmateriaal dan bv OG3NE en vele anderen.

 18. vento vivimus schreef:

  Hebbuzz:
  Die grijpen dan toch ook terug :-) of grepen Led Zeppelin en Aerosmith vooruit? :-P
  Ik vind het ook wel op ZZ-top lijken btw.

  James, Simpson & Sturgill grijpen eerst en vooral terug op de ‘outlaw’ country uit de 70’s – https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Outlaw_(country) -, maar dat was vooral een cross over tussen de pop / rock van dat moment & de traditionele Nashville country, waar ze zich tegen afzetten.

  • vento vivimus schreef:

   De titel van Waylons nummer ‘Outlaw in ‘em’ spreekt daarbij voor zich. Dus meer country dan rock.

 19. Michael schreef:

  Op nummer 29 bij iTunes in Israël, dat is alvast iets ????

 20. Wim1970 schreef:

  ronnie:
  ben je sieneke de toppers de 3jjs treble en joan franka en trijntje oosterhuis vergeten……

  En Hind natuurlijk

  • rmarga schreef:

   en niet te vergeten Mrs Einstein,Bil van Dijk,Ben Cramer,Willeke Alberti,Linda Wagemakers,Linda Williams ,meer bagger dan kwaliteit gestuurd.

 21. Richard schreef:

  Waar kan je die itunes lijsten terug vinden Michael? Randomine is weg..

  • Matje schreef:

   kworb,net.com heeft een lijst met alle landen .

   • Matje schreef:

    Bedoel l Kworb.net . Fijne site waar je de top 250 internationaal vind en daarnaast de noteringen van het lied in alle landen waar iTunes gebruikt word.

 22. Wim1970 schreef:

  Het nummer doet me sterk denken aan Shadow on the wall van Mike Oldfield, vooral het intro.

  • dick schreef:

   Dat wilde ik net ook al posten hier!!!! Op zijn minst geinspireerd erdoor zo lijkt, maar niks mis mee want dat is een van mijn favoriete nummers van Oldfield:-).

   • Wim1970 schreef:

    Van mij ook, maar ja, ik ben dan ook die-hard Mike Oldfield-fan. En Shadow on the wall vind ik één van de beste nummers ooit gemaakt. Dus ik ben erg blij met de keuze van Waylon.

 23. RobFinland schreef:

  Ik ben supertrots op deze keuze van Waylon, dit gaat echt Europa om ver blazen in mei! Rotterdam mag zich gaan opmaken op twee mooie weken in mei 2019

  • Will Geerts schreef:

   Weet je al welk weer het zal worden tegen dan ? Hopelijk is het ook lekker weertje in het land waar het Songfestival zal doorgaan dan.

 24. Tippy2 schreef:

  Ja verstandige out of the box en opvallende keuze van Waylon, hij weet als geen ander wat t goed gaat doen, als de staging klopt zeg ik op naar Amsterdam 2019, denk ik echt…

 25. Anonimus schreef:

  Toch zijn de meeste op wiwibloggs negatief, wat meestal geen goed teken is

  • Tippy2 schreef:

   De meesten? Ik lees toch t merendeel positieve reacties..

   • Peter schreef:

    Ik ook…heb ze net nagelezen….vooral positief???

   • Anonimus schreef:

    Jawel jongens, kijk eens goed! Ook heel weinig comments ten op zichte van bijv. het nummer van cyprus wat gereleased is.

  • Max Mark schreef:

   Huh? Juist niet. Ik lees veel positieve reacties! Natuurlijk ook kritische noten, maar daar is niks mis mee.

   Bij CATS was het veel erger. Was bijna niemand positief. En ook Salvador krijgt vorig jaar op wiwi net aan een 5.

   Zegt allemaal niks.

 26. Joep schreef:

  Ik ben overigens wel een beetje bang dat Waylon de openingsact gaat worden…

 27. Tippy2 schreef:

  Dacht ik ook al, maar dat hoeft geen nadeel te zijn, overleeft ie makkelijk!

 28. Alviarin schreef:

  Het lied mag er best wezen. Baanbrekend is het niet, maar het valt wel op tussen de rest van de gekozen nummers (ballades en typisch Eurovisie liedjes die hetzelfde stramien volgen, traditionele songs, 3voordeprijsvan1liedjes, of pogingen om modern te klinken met bliepjes). Van wat ik Youtube heb gezien, zijn er momenteel maar twee liedjes waarvoor ik de moeite zou doen om te stemmen: dat van Duitsland en Nederland. Met een goede staging kan dit best hoog eindigen.

 29. Marie schreef:

  Nummer 5 was mijn favoriet maar kan met dit nummer ook goed leven. Beetje Aerosmith meets Guns and Roses. Ik denk niet dat het een makkelijk nummer is om te zingen. Jury zal dit wel waarderen. Het wordt op youtube ook goed ontvangen dus misschien geldt dat ook voor de televoters. https://www.youtube.com/watch?v=8TowcElmyek
  Op naar de finale :)

 30. Damsco schreef:

  Ik denk dat er best veel landen in onze halve finale zitten die potentieel punten over hebben voor Waylon’s nummer: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, San Marino, Slovenië, Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Roemenië, Hongarije en misschien ook nog wel iets van Servië, Rusland en Oekraïne? (Landen als Montenegro, Malta, Georgië en Moldavië stemmen nooit op/voor ons, dus die laat ik buiten beschouwing.)

  Het nummer en Waylon zelf zijn geweldig. Werd vanochtend wakker met het refrein van Outlaw in ‘Em in m’n hoofd en kreeg meteen zin om het nummer weer op repeat te zetten. We hebben alleen nog een fantastisch concept voor de staging nodig.

  Dat ze bij w*w*bloggs negatief zijn over Waylon’s nummer boeit me geen k*t. Even ter herinnering: ze gaven een 4.44/10 aan Calm After the Storm, terwijl ze bijv. een 8.96/10 geven aan “Monsters” van Finland dat vanavond misschien gekozen wordt. Sorry hoor, maar die gasten kan ik echt niet serieus nemen en daarnaast vind ik de personen die voor de site werken ook bijna allemaal bloedirritant.

  • Jarno schreef:

   Ja haalt me de woorden uit de mond want inderdaad die mensen van Wiwibloggs halen je soms het bloed onder de nagels vandaan.

  • Stoffel belgium schreef:

   Groot gelijk. Je moet nooit afgaan op wat de eurovisie fans zeggen. Het gaat om het gevoel dat een nummer meebrengt. Ik neem wiwibloggs helemaal niet serieus, maar eerder als unhealthy snack :)
   Tussen nu en de finale worden de liedjes nog elfendertig keer beoordeeld: “eurovision in concert”, in “London”, in “Spain”, in “Israel”, … eerste rehearsal, eerste dress rehearsal, … speciale guest optredens, … unplugged versies…
   Fans maken er gewoon (en don’t get me wrong, I am fan too) den sport van om elk mini detail over te analyseren. Laat ons genieten van een nieuw songfestival jaar. En nu wachten op onze Sennek

   • Sannie schreef:

    Helemaal mee eens Stoffel, Ben zeer benieuwd naar jullie bijdrage dit jaar, hoop weer op kwaliteit zoals de afgelopen jaren, Belgie is goed op weg!

 31. werner schreef:

  Ik heb het liedje nu een paar keer beluisterd en net ook alle gekozen liedjes tot nu toe .
  Ik vind dan oprecht tot nu toe Waylon veruit de beste en ben het dan ook eens met zijn keuze. in eerste instantie stond dit lid bij mij op d e derde plaats maar ik moet nu toch mijn mening veranderen,mooi lied en hoop dat het scoort
  Ik kan dit jaar niet naar het ESF kijken maar ga het in de gaten houden en duim voor Waylon

 32. Jve schreef:

  Het is dus “Outlaw in ‘em” geworden,was mijn minst favoriete van de 5 nummers,het is gewoon niet mijn soort muziek..Dit gezegd hebbende; Waylon zingt erg goed en hij toont ballen door met dit nummer te gaan!! Dit wordt volgens mij een “alles of niets”-inzending,of het krijgt amper punten OF het gaat heel hoog eindigen! Ben erg benieuwd,succes team Waylon!

 33. harm stirnberg schreef:

  Bij de bookmakers is Waylon gestegen van de 12e plek naar de 9e.

 34. Michael Adam schreef:

  Wow wat een hoeveelheid aan reacties hier. Ik ben SUPER blij met Waylon z’n keuze, ik hoopte van harte dat hij voor Outlaw In Em zou gaan:)!

 35. Joke schreef:

  Ik hoop dat ze de eind kreun er nog even in mixen zoals de live versie in DWDD, als de muziek op het eind stil valt en Waylon nog ff wat vocale acrobatiek laat horen ….

  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/382647

 36. Johann schreef:

  Topnummer!!!! heerlijkkkk Willem…Stond bij mij afgelopen Maandag al vast.
  Grtz Johann-(muziekcafe-A’doorn)

 37. RobFinland schreef:

  Allemaal bij ITunes downloaden, op naar nummer 1

 38. Marcus schreef:

  Ik vind Outlaws de beste keuze. Het is niet voor iedereen, maar dat geldt bij vrijwel elk liedje. Zeker op het Songfestival. Wat mij ook opviel is dat Eurovisiefans die het nummer niks aan vinden, toch zeggen dat dit een goede inzending is. Je hoeft er persoonlijk niet van te houden om te horen en zien dat dit kwaliteit is.

  Of het wel of niet gaat scoren moeten we afwachten. Je zou zeggen van wel, maar het Songfestival kan onvoorspelbaar zijn, en het komt soms voor dat een favoriet onverwacht flopt.

  Waylon weet hoe het werkt, en hij weet wat hij wil. Tijdens de eerste uitvoering van dit nr in DWDD zie je hem soms al in de camera kijken. Dat deed ‘ie bij de andere liedjes niet zo. Er was duidelijk wat meer aandacht besteed aan de regie (binnen de beperktere mogelijkheden die ze hebben in DWDD).

  Op vrijdag 23 feb zei Waylon dat hij al gerepeteerd heeft in een lege studio, met op de vloer de ruimte van het podium uitgetekend. Ik denk dat we dus kunnen uitsluiten dat hij straks in Lissabon op een kruk zal zitten, of op één plaats achter een microfoonstandaard zal blijven staan.

  Met het liedje, de vocalen, zijn charisma, en de regie zit het wel goed. Een mogelijk risico is dat Waylon iets stoms zegt tijdens één van de vele persmomenten. Als ‘ie een keer moe is, of geen zin heeft om steeds dezelfde vragen te beantwoorden. Hij zegt wel vaker iets waar discussie op volgt.

  In 2014 zei Waylon in een interview wat negatieve dingen over het Songfestival, dat het een circus was en eigenlijk om het album ging, en onder meer dat de Belgische zanger een tweedehands Paul Potts was. Dat heeft hij later goedgemaakt, en is niet blijven hangen.

  Maar er zijn deelnemers aan het Songfestival geweest die zich met negatieve uitspraken wel in de nesten hebben gewerkt. In het ergste geval resulteert dat in boegeroep voor en na het optreden, juryleden die het meewegen, en commentatoren die het melden. Dat moeten we natuurlijk niet hebben.

  Anouk heeft zich tijdens de twee weken van het festival positief uitgelaten, en steeds vriendelijk antwoord gegeven op vragen als welke Eurovisieliedjes haar favoriet zijn, enz. Pas toen ze terug in Nederland bij Pauw & Witteman zat, heeft ze verteld dat de Deense zangeres (die dat jaar won) zich achter de schermen vreemd gedroeg, de Roemeense zanger arrogant was, enz.

  Maar ach, het is maar het Songfestival. Mocht Waylon andere deelnemers, landen of fans, beledigen dan worden we wellicht laatste, maar hebben we toch ook een spraakmakende inzending die we niet gauw zullen vergeten ;)

  • Esmee schreef:

   Op 2.55 hoor je die mooie uithaal en dan moet hij bijna huilen….zo schattig!

   Deze man van ESCunited is trouwens een belangrijke recensent. Later bij de repetities zal hij waarschijnlijk te zien zijn met live-reviews.

 39. Stoffel belgium schreef:

  zalig nummer. Het komt binnen in mijn Top 5 (op nummer 5). Ik vind het de beste keuze die hij kon maken van de 5 beschikbare songs.

 40. keith urban schreef:

  “Iedereen heeft wel iets stouts in zich”
  https://youtu.be/MrO7YoSsTEs?t=35s
  succes met mijn song je mag m gebruiken onder CC licensie
  bye Keith

  • Matje schreef:

   Gaan we weer !!!
   Dat een lied in dezelfde steil word gebracht betekent niet meteen dat het plagiaat is. Daarbij is Keith een van de helden van Waylon dus duidelijk dat hij invloed heeft op zijn muziek.
   Opbouw van het lied is misschien vergelijkbaar maar de rest totaal niet.

  • Wtr86 schreef:

   Mag ik zeggen dat ik outlaw in em veeel beter vind

 41. Matje schreef:

  Een andere reavtie op Waylon ;
  https://www.youtube.com/watch?v=eeZRqgFEMSA

 42. Daan schreef:

  Mijn god. Hahaha, Jongens, dit is gewoon het nummer waarmee we winnen, of igg top 5 komen. Wiwibloggs en andere fans moet je ZEKER niet als leidraad gebruiken; “Verona is going to win!” “Same Heart will definatly give Israel its highest score” “Sweden this Sweden that”

  Ik heb het idee dat de meeste fans vooral iets willen wat je vooral in een gay bar hoort na een paar biertjes. Wat mensen echter vergeten is dat de vocale fans, een heel klein deel uitmaken van de kijkers van het ESC. Nederland stijgt in de bookies. Nederland word geprezen voor de unieke sound en Waylon is vocaal TOP. Hij is loep zuiver en zijn stem is rauw wat erbij past. Het nummer is door hem geschreven ipv G:son of de andere Zweedse songwriters die half Europa in hun macht hebben. Hij heeft passie voor zijn muziek. En hij zal een geweldige show neerzetten.
  Trek je niks aan van commentaar; Het is immers Nederlandse cultuur om te zeiken over alles. Dit is Waylon zijn lied, zijn act, zijn bijdrage, heb vertrouwen in hem.

  En wat betreft Cornald en Jantje. Welp, Common Linnets geen vertrouwen in en Walk Along zou zich makkelijk kwalificeren. Ha, Of in het geval van Jan; 3j’s konden winnen.

  Misschien tijd om die twee met pensioen te zetten en echte experts in de commisie te zetten zoals Anouk, Douwe, of Ilse. Muziek is Passie, gevoel, emoties. Dat hoor je in Outlaw in Em, iets waar Zweden wel wat van kan leren.
  2017 won een lied met passie, gevoel, emoties. Salvador won op de zelfde manier als Anouk.

  Waylon brengt ons een geweldig resultaat mee terug.

  • Marco schreef:

   Helemaal mee eens, Daan!

   • Matje schreef:

    Daarbij zijn ze bij wiwi ook best positief . Tuurlijk blijken er altijd niet liefhebbers te zijn maar deze hebben daar niet de boventoon.

 43. XXX schreef:

  Tja. Het genre is niet echt my cup of tea. Hoop er maar het beste van.
  België had met Sergio ook ooit zo’n stevig nummer. Daarceerd toen ook meer van verwacht. Europa heeft op het ESF niks met dit soort muziek.

  • Wtr86 schreef:

   Onzin! Rock/Country scoort vaak niet omdat de uitvoering zeer slecht is. Dat komt omdat alle rocksong er toch een rare Eurovisie vibe in hebben.

   • Matje schreef:

    Turkije heeft maar liefst twee keer een hele mooie score behaald met rocksongs.

 44. Norman schreef:

  Fantastische keuze! Hier kan Nederland mee winnen.

 45. Michael schreef:

  Matje:
  Bedoel l Kworb.net .Fijne site waar je de top 250 internationaal vind en daarnaast de noteringen van het lied in alle landen waar iTunes gebruikt word.

  ??

 46. Inez schreef:

  Topnummer laat ze hier maar zagen en hun kritieke mening geven veel succes waylon vindt het een powersong met pit en rockballen erbij ik hou van de ruige waylon

 47. Kenny schreef:

  Waylon gaat iedereen verrassen, want hoe negatiefer iedereen is hoe beter de Nederlandse inzending het doet. :) Jammer dat niet iedereen dat inziet. En als het nummer jouw smaak niet is wil het nog niet zeggen dat het slecht is!

 48. Marc schreef:

  PROFICIAT Nederland ik vind dit nr het beste en ik weet zeker weer een FINALE plaats voor jullie. Super nr. Ben zo benieuwd voor BELGIË Dinsdag. Groetjes Marc uit België.