Lissabon live: Officiële opening Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Nordman schreef:

  Zin in. Er vinden soms hilarische gesprekjes plaats. En niet te vergeten de kleding van sommige kandidaten, om te huilen (van het lachen).

 2. RobbieR schreef:

  Ik zou lachen als Waylon plotseling gaat krumpen tijdens een interview.

 3. Rene schreef:

  Hoe laat begint die blauwe loper??

 4. Nordman schreef:

  Voor de mensen die Waylon willen zien. Hij arriveert rond 20:07 uur op de blauwe loper.

 5. Martijn schreef:

  Gearriveerd in Lissabon.
  Laat het feest beginnen.
  Hup Waylon.

  Mijn top 3
  (Wars van bookmakers etc)
  1. Noorwegen
  2. Georgië
  3. Frankrijk

 6. Jan de Taalregelman schreef:

  Wij noemden die rivier vroeger De Taag : https://nl.wikipedia.org/wiki/Taag

 7. Sandert schreef:

  Netta loopt erbij als een koningin in die bruidsjurk. Ze voelt zich al winnaar.

  • Mark schreef:

   Niet alleen zij… de hele delegatie van Israel gedraagt zich al alsof ze gewonnen hebben heb ik gehoord.

   • Remco Berg schreef:

    Is dat niet stemmingmakerij richting Israël? Beetje onderdeel van de competitie? Laat Netta plezier hebben.

   • Wim1970 schreef:

    Zo is ‘t Remco. Liep Linda Wagenmakers ook niet als een diva alle recepties af?

 8. Marie schreef:

  Misschien ligt het aan mij maar vond het beetje tegenvallen. Had het idee dat het het gesprekje met Waylon het kortst was van allemaal. Ook draaide de regie steeds weg. Daar zit je dan al die tijd voor te wachten;)

 9. GerardMartin schreef:

  Dit vind ik niet écht interessant dus sla ik over.

  • Wim1970 schreef:

   Verbaast me niks. Maar je gaat morgen, donderdag en zaterdag wel kijken? Of vind je het allemaal maar niks.

 10. Br@m schreef:

  Leuke openingsshow waarin alle deelnemers uitvoerig zijn voorgesteld. Degene die in het begin kwamen werd wat langer mee gepraat dan degene die tegen het eind mochten opdraven zoals Waylon maar desalniettemin was het gesprek met hem erg leuk en vermakelijk. Het meest opmerkelijke moment was met de Finse Saara Aalto. Haar werd gevraagd naar haar versie van Monsters in 34 talen en welke taal zij daarvan het moeilijkst vond en ja hoor, het Nederlands kostte haar de meeste moeite o.a. vanwege het woord slecht.

 11. wo schreef:

  https://www.ad.nl/show/waylon-blijft-bij-zijn-krump-het-is-bijna-perfect-zo~a14bce4b/

  mag ik zeggen dat ik deze verslaggever van het ad de slechste eurovisie verslaggever vindt van Europa? God wat slaat hij de plank vaak en goed mis.

  • Jarno schreef:

   Die man heeft net zoveel verstand van het songfestival als het achterwerk van een rund.

   • Ram schreef:

    Ja dit is niks. Het AD mag mij vragen om volgend jaar verslag te doen voor het AD. :-)

  • Jve schreef:

   Nu blijkt ook waarom hij zo cynisch over Waylon schrijft; hij wordt genegeerd door Waylon in Lissabon,lees het stukje van vandaag in AD “dit gebeurt er wanneer je geen excuses maakt aan Waylon”

   • Max Mark schreef:

    Jee wat een zuur stuk van die Stefan. Echt jammer dat hij zo’n stuk in het AD plaatst. Ik twijfel weleens of de geschikte mensen bij de diverse media zitten die de zogenaamde kenners zijn. Het is inderdaad zo: het AD schrijft nogal met een behoudende smaak over het songfestival en zijn vaak inderdaad bij voorbaat erg kritisch en negatief. Ik mis erg een vernieuwende, brede blik bij de diverse kranten. Nog altijd erg in de festival-kitsch-hoek.

    Ik vraag me echt af waarom het AD een dergelijk stuk plaatst als deze. Wees een profi en doe je werk. Sta achter je kandidaat en wees verdiepend en niet oordelend.

   • Peter schreef:

    Nou “God” Waylon schijnt wel meerdere kranten en journalisten te boycotten, vooral degene die kritiek hebben op zijn huidige uitvoering. Meer en meer gaat blijken dat de 2e plek in 2014 op verdienste komt te staan van Ilse de Lange en dat ‘wannabee artiest’ Waylon zich maar eens goed moet gaan bedenken hoe nu verder. Denk dat het na 12 mei wel eens zomaar gedaan kan zijn met zijn ‘carriere’.

   • riccardo schreef:

    Die onverbloemde “ het blijft natuurlijk wel een rariteiten kabinet” houding in de NL media – en figuren helpt ook niet om er in het buitenland een positief stukje over, in dit geval Waylon, in de krant te krijgen.

    Waylon zelf als artiest moet snappen dat een sarcastisch bedoelde en met een glimlach of zelfspot gegeven opmerking in interviews op papier en uit de context gewoon negatief wordt uitgelegd. Dat ga je niet meer rechtbreien. In combinatie met dansers die niemand had verwacht en die daarbij onbegrepen dingen doen, maar wel top niveau zijn, wordt het een lastig verhaal.

    De artiest dissen vind ik onterecht. Aan alles is af te lezen dat er een serieuze poging wordt gedaan. Het is cool, het is onderscheidend, het heeft veel kwaliteit. Het is een lekker nummer.
    Maar er zijn dus minpunten. Het voortraject, de aanloop, nummer keuze, clipjes, eenheid in stijl dat soort dingen gingen destijds met TCL beter.

    Voor Eurovisie net niet de gouden combinatie en daarmee makkelijk afgeserveerd, want Waylon. Zo jammer! Zie ik nu wel ineens reacties als best goed, eigenlijk, verschijnen. #blijfthoopvol.

  • Wiepie schreef:

   Waylon wil niet meer met m praten schijnt….

   • Hans schreef:

    Vind je het gek. Het is een schande dat dat zich journalist noemt. Vanaf het begin niet kritisch maar heel negatief.

 12. Wim1970 schreef:

  Wie heeft de Songfestivalkwis gezien zaterdag? Vond het een beetje een aanfluiting en die Jan Smit is ongeschikt voor dit programma. Romy maakte nog een fout door te zeggen dat Loreen in 2013 won.

  • Inez schreef:

   Viel mij ook Denemarken won in 2013 en Sweden 2012

  • Nordman schreef:

   Als ze zelfs in zon simpel quiz fouten maken + namen verkeerd spellen, hoeft het festival ook nog lang niet naar NL te komen. De Avrotros is er nog niet klaar voor. Ik hoop dat de EBU hiervan op de hoogte is. Schandalig, wat een niveau.

   • Gilles schreef:

    Er zat ook een kanjer van een fout in. De vraag was: hoeveel punten deelt elk land uit op het songfestival? Het juiste antwoord was 58, terwijl dit sinds 2016 dus 116 (58 x 2) moet zijn.

 13. RAM schreef:

  Peter:
  Nou “God” Waylon schijnt wel meerdere kranten en journalisten te boycotten, vooral degene die kritiek hebben op zijn huidige uitvoering. Meer en meer gaat blijken dat de 2e plek in 2014 op verdienste komt te staan van Ilse de Lange en dat ‘wannabee artiest’ Waylon zich maar eens goed moet gaan bedenken hoe nu verder. Denk dat het na 12 mei wel eens zomaar gedaan kan zijn met zijn ‘carriere’.

  God Peter gelukkig gaat het “geweldig” met jouw carriere haha .. Als je geen Maffay met je achternaam heet ken ik je niet en wil ik dat zo houden..Waylon hoeft daar gelukkig niet bang voor te zijn. Dat is een vakman!

  • Peter schreef:

   Als je alleen maar een Peter Maffay kent heb je een zeer beperkte kennis en moet je wel heeeeeeeeeeeeeeeeel oud zijn

 14. Marco schreef:

  Is te hopen dat jij dat in ieder geval niet wordt Peter, ik bedoel heeeeel oud ook beter voor je omgeving !

  • Peter schreef:

   Laten we hetzelfde voor jou hopen dan Marco, en je omgeving. Ook stukken beter natuurlijk.

 15. Marco schreef:

  een troost Peter ik ben inmiddels al heeeeel oud dus die wens kan je vergeten ! maar ik vind een eng figuur .