Vijf steden leveren bidbook songfestival in

Dit vind je misschien ook leuk...

120 reacties

 1. Esmee schreef:

  Welke van de steden zouden het meest voldoen aan de ‘zwaarwegende criteria’ ? Want daar gaat het toch in de eerste plaats om.

 2. Esmee schreef:

  Internationaal vliegveld, zaal, infrastructuur, hotelbedden. Alles binnen een half uur rijden.
  Het zal mij benieuwen.

 3. Esmee schreef:

  Ik denk dat Utrecht sowieso is afgevallen, want die hadden geen financiële garantiestelling.

 4. Esmee schreef:

  Op vliegveld Maastricht kan dus wel met een groot vliegtuig geland worden, maar daar zijn gewoon geen rechtstreekse internationale vluchten op. Voor zover ik weet. Dus dan worden ze afhankelijk van verder gelegen vliegvelden.

  Afstand Arnhem – Teuge is 46 minuten met de auto. Met de trein ruim een uur.

  In dat opzicht zie ik dan Rotterdam toch de betere papieren hebben.

 5. Esmee schreef:

  Afstand Maastricht – Aken is 34 minuten rijden met de auto. Maar de eisen zijn dat de stad een eigen internationaal vliegveld moet hebben, en Aken ligt over de grens. Daar doet waarschijnlijk geen Maastrichtenaar moeilijk over, maar vind het reglement van de EBU dat goed…?

  Het wordt en blijft spannend.

  Ik denk dat het Rotterdam wordt. Hoewel ik het voor Maastricht leuk had gevonden.

  • xxx schreef:

   Maasrticht Aachen Airport is een in Zuid-Limburg gelegen luchthaven. Mensen van over de hele wereld weten zonder mopperen hetVrijthof te bereiken voor de jaarlikkse concertreeks van André Rieu en zijn orkest. Dus wasrom zou Songfestivalbezoekend publiek en delegaties dit dan niet kunnen.
   De Maastrichtse delegatie zei aan ALLE eisen te voldoen. Er zal dus waarschijnlijk geen probleem zijn.
   Zoals ik al vaker heb gezegd zal de zak geld die de kandidaatstad bij wil dragen wellicht een doorslaggevende rol gaan spelen.

 6. ed gentenaar schreef:

  ik vindt limburg ze denken dat ze niet bij nederland horen ze vinden zich zo belangrijk en het filmpje is trutte gedoe en ROTTERDAM en ARNHEM hebben als enige vaste tribunes dus koste besparen

 7. Joost schreef:

  Volgende week weten we dus welke 2 steden om de hosting gaan strijden. Utrecht en Den Bosch zullen wel afvallen. Toch vond ik de tent geen slecht idee als dat filmpje zag met hoe ze zo´n tent bouwen.

  Het zou mij raar lijken als Rotterdam er niet bij zit. Die stad heeft qua zaal, hotels etc alles wel. In het begin was ik volle overtuiging voor Rotterdam, maar sinds de bidbooks is het wat minder geworden. Misschien omdat ze waren overschaduwd door het enthousiasme van Maastricht

  Dan blijven nog Arnhem en Maastricht over. Dan gun ik het Maastricht. De stad en de regio zijn mooi, hotels en andere accommodaties genoeg en zou de EBU zo nauw kijken als de zaal 12 cm lager is dan de eis. De Limburgers gaan er met in ieder geval vol enthousiasme voor en daarom gun ik het ze steeds meer. Ik zou trouwens ook niet echt weten wat Arnhem meer te bieden heeft, naast het Gelredome. Het is niet zo´n toeriste bestemming als Maastricht. We gaan het volgende week zien.