Dou12e Points 2021 [13]: Roemenië

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Tippy2 schreef:

  Goed nummer van Roemenië, top 10 zit er zeker in.

 2. Br@m schreef:

  Ofschoon Amnesia zeker niet slecht is vond ik Alcohol you van vorig jaar een beter nummer. Ik verwacht Roxen wel in de finale.

  • Br@m schreef:

   Tussenstand mijn top 39: 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 10. Ierland; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 26. Slovenië; 29. Rusland; 31. Kroatië; 37. Australië.

 3. Jang schreef:

  Geen verbetering ten opzichte van vorig jaar

 4. Michael Adam schreef:

  Ondanks dat ik niet denk dat de hele massa hiervoor valt en we naar Boekarest gaan volgend jaar, is dit een van mijn persoonlijke favorieten dit jaar. Ik vind het een heerlijk opzwepend en modern nummer en past precies in mijn straatje. Roemenie staat absoluut in mijn finale!

 5. Jarno schreef:

  Een absolute dark horse voor de overwinning.

  • Björn Grooten schreef:

   Voor de overwinning komen drie landen in aanmerking: Malta, Zwitserland & Frankrijk. Waarbij Malta de beste papieren heeft. Ik verwacht wel grote verschillen tussen de vakjury’s en televoters ter gaan zien. Bij de televoters zullen Litouwen, Duitsland en IJsland het stukken beter doen dan bij de vakjury’s. Soms kunnen podiumacts liedjes ook naar een hoger level tillen en andersom.

 6. Marcel schreef:

  Het nummer van vorig jaar van haar “Alcohol You” was een van mijn favorieten, dit nummer vond ik in de eerste instantie wel oké, maar vind het steeds beter worden. Finale zit er wel in, en dan daarna zeker wel in de top 10, of net daar buiten. Afhankelijk hoe de act gaat worden.

 7. riccardo schreef:

  Zo’n nummer waarvan ik denk dat het beter werkt binnen de context van een album dan als stand alone. Eerder goed dan slecht maar geen kas kraker.

 8. Dirk Marko schreef:

  Dit is echt zo’n nummer dat na een aantal luisterbeurten steeds beter wordt met een goede podiumpresentatie kan dit best nog eens verrassen.

 9. Jellybean schreef:

  Goed liedje hoor, voor mij toch wel één van de betere in de competitie. Met een goede staging kan dit een verdienstelijke plek halen in de finale.
  Ik wens Roemenië veel succes toe👍

 10. Paysbart schreef:

  Vorig jaar was Roxen mijn nummer 2. Dit jaar staat ze weer in mijn top 3. Nu heb ik nog Litouwen op 1 en Roemenië op 3, maar kan na het zien van de optredens nog wisselen.
  Mijn lijst: 1 Litouwen 3 Roemenië 6 België 9 Rusland 12 Cyprus 16 Kroatië 18 Australie 23 Ierland 26 Israël 32 Zweden 34 Slovenië 37 Noorwegen 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

  • Rob schreef:

   Alsjeblieft geen lijstjes, iedere dag wordt het maar langer …….België op 6 Noorwegen op 37 pfffffffffffffffft etc etc, met welk doel ? Geef je mening, prima, een top 3 ook prima , maar iedere keer rangschikkingen te zien van straks 39 liedjes …………

   • Br@m schreef:

    ouwe zeurmiep. dan scoll je er maar snel overheen als het te veel voor je tere gestelletje wordt.

   • Paysbart schreef:

    Iedere zijn ding Rob. Ik vind het juist leuk om van anderen te lezen. Scroll jij toch gewoon door. Ik zet het al achterelkaar zodat jij er sneller voorbij kan :-)

 11. RiaNL schreef:

  “Alcohol you ” was vorig jaar mijn grote favoriet. “Amnesia”, haar bijdrage voor dit jaar vind ik niet slecht maar doet me lang niet zoveel.

 12. Sake schreef:

  Super hip nummer. Gaat scoren!

 13. Björn Grooten schreef:

  Het is een eigentijds nummer, maar misschien niet voor iedereen even toegankelijk. Finale zeg ik ja, maar wat het daar gaat doen vind ik moeilijk te voorspellen. Van mij mag het in de top 10 eindigen, maar ik denk dat het tussen de 10de en 15de plaats zal gaan worden.

 14. Max Mark schreef:

  Tja. Alcohol You was mijn nummer 1 vorig jaar. Ik vind Amnesia best ok, maar wel (veel) minder dan de bijdrage van vorig jaar. Het staat nog wel in mijn top 10 van deze semi, maar ik verwacht er niet heel veel van.

  • Jellybean schreef:

   Ik kende haar bijdrage van vorig jaar niet, ik zag dat meerdere mensen hier al naar verwezen.Ik heb het net beluisterd; het is zeker een wat aparter nummer en haar bijzondere stemgeluid komt ook wat beter tot z’n recht in dit liedje vind ik. Nu weet ik tenminste waar jullie het over hebben🤗

   • Gilles schreef:

    Was jij vorig jaar nog geen fan? Ik vind beide nummers goed, maar Amnesia is meer een grower. Alcohol you vond ik vanaf de eerste keer een hoogvlieger.

   • Jellybean schreef:

    @Gilles: ik ben al heel lang fan van het songfestival maar ik heb me vorig jaar minder in de liedjes verdiept door de vroegtijdige annulering. Ik ben wel nieuw op dit blog sinds dit jaar; dat bevalt heel goed en ik vind het superleuk om met jullie allen mijn gedachten en liefde voor het festival te delen😊

 15. hebbuzz schreef:

  Denk dat dit nummer nog onderschat wordt door de bookies.

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Dit is nou typisch zo’n liedje dat volgens mij nog boven komt drijven. Misschien geen winnaar, maar toch echt wel goed. Ik verwacht uiteindelijk wel top 10 voor Roemenië.

 17. Remco van den Berg schreef:

  Misschien doet het wat aks ik het live ga zien maar tot op heden vind ik het vooral nietszeggend. Ook vorig jaar kon ik niet het enthousiasme opbrengen wat de rest van de Eurovisie fangemeenschap wel voelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *