Dou12e Points 2021 [15]: Oekraïne

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Het liedje op zich vind ik niet zo slecht maar ik heb wel moeite met het stemgeluid van de zangeres. Het klinkt mij erg onaangenaam in de oren.

 2. Tippy2 schreef:

  Ik vind het een bijzonder lied en hoop dat ze het live net zo goed kan brengen maar dat betwijfel ik. Als dat lukt is het voor mij een top 10 notering!

 3. Wim1970 schreef:

  Mijn favoriete land op het songfestival slaat nu volledig de plank mis. Het zal waarschijnlijk de finale wel halen door sympathie-stemmen om Rusland te treiteren, maar zal daar geen potten breken.

  • Michael Adam schreef:

   Dat het je smaak niet is begrijp ik écht heel goed @Wim1970. Maar doen alsof dit lied alleen kan doorgaan vanwege het Rusland treiteren gaat er bij mij niet in. Ten eerste is de gemiddelde burger niet bezig actief Rusland te treiteren. Mensen zullen dat al helemaal niet doen door op een lied uit Oekraïne te stemmen (want oeehhh dan ben je badass). En het belangrijkste van allemaal: je onderschat in mijn nederige opinie bij dit nummer compleet de muzikale voorkeur van mensen die na 1990 geboren zijn.

 4. Michael Adam schreef:

  Oekraïne, JA JA JA! Het meest eigentijdse en gedurfde nummer dat er tussen zit. De boodschap erachter, van winter naar lente, is een ijzersterke. Ik snap echt dat dit niet ieders ding is. Het stemgeluid is iets dat je kunt waarderen of niet, het is natuurlijk behoorlijk underground en techno en de authentieke instrumenten moet je maar net leuk vinden. Maar wat mij betreft is dit het meest opzwepende nummer in vele jaren en tijdens die hele diepe gitaar riffs kun je mij wegdragen middenin het nummer.

  Mijn persoonlijke winnaar dit jaar en ik kan garanderen dat het lied goed zal scoren buiten de SF community.

 5. riccardo schreef:

  Ik kan me hier als totaalplaatje straks in Rotterdam wel van alles bij voorstellen. Even niet van dat voorzichtige. Het geeft me een club en festival sfeer maar of het ook werkt voor Eurovisie? Van mij mag het.

 6. Beer schreef:

  Een origineel nummer dat van mij beloond mag worden. Een van een aantal nummers die op Eurosonic goed uit de verf zou komen.

 7. Eddy schreef:

  Oekraïne komt met de meest excentrieke inzending dit jaar.
  Een mix van elektropop met etnische klanken gezongen op een typisch slavische manier in de eigen taal.
  Als je ‘Shum’ met koptelefoon op een vijftal keer na mekaar beluisterd raak je vanzelf in een soort trance.
  Lijkt mij erg geschikt voor een raveparty.
  De Oekraïners pakken ook altijd uit met een geweldige staging.
  Ik ben benieuwd hoe ze het dit jaar gaan aanpakken. Misschien recreëren ze de Mad Max-sfeer van de clip op het podium? Zou ook weer heel bijzonder zijn.
  Mensen die de avond van de rechtstreekse uitzendingen alles voor het eerst zien en horen onthouden meestal meer wat ze gezien hebben dan wat ze gehoord hebben.
  Enfin, Oekraïne is terug na het tenenkrullend schandaal uit 2019 toen Maruv, volkomen onterecht, het slachtoffer is geworden van onverdraagzaamheid. Haar, louter muzikale en artistieke, banden met Rusland werden niet in dank afgenomen.
  Vooral ex-winnares Jamala heeft zich toen belachelijk gemaakt door in krom Engels aan Maruv ‘a very uncomfortable question’ te stellen over de ‘Crimea’.

 8. Inez schreef:

  Vreselijk slecht ja geroep tot en met

 9. Wim1970 schreef:

  Rusland loopt weer te donderjagen bij de grens van Oekraïne, dit gaat Rusland heel veel stemmen kosten. De jury gaat het sowieso afstraffen.

  • Beer schreef:

   Rusland boycotten met deze bijdrage is een beetje averechts, als je het aan mij vraagt.

   • Wim1970 schreef:

    Is in 2016 ook gebeurd. Denk je nu echt dat Oekraïne in 2016 gewonnen heeft omdat het zo’n geweldig nummer was? Nee hoor, was een sneer naar Rusland. Om diezelfde reden greep Rusland in 2015 ook naast de overwinning.

   • Peter schreef:

    Daar hebben we het jaarlijkse Rusland fobie weer. Het draagt niets bij aan de discussie of dit nummer goed/slecht is. Waarschijnlijk ooit een mislukte date met een Rus gehad.

 10. ~ René ~ schreef:

  Vond de eerdere (compleet andere) versie erg goed, beter dan deze, ondanks ik deze ook zeer waardeer.
  Hoop dat het straks live de studioversie weet te evenaren. Dat vond ik met Solovey, hun lied van vorig jaar, namelijk niet het geval, zowel niet qua zang, equalizing als presentatie. Daardoor kelderde dat lied behoorlijk op mijn lijstje.
  Het kenmerkende scherpe stemgebruik, zoals we vaker horen van zangeressen uit landen als Oekraïne, Rusland, Polen, Bulgarije, Macedonië, etc. vind ik erg goed passen in zulk een lied.

 11. hebbuzz schreef:

  Ik ben fan van afwijkende inzendingen, maar knap gigantisch af op de lelijke stem van de zangeres

 12. Henk schreef:

  Eigenzinnig en fris. Van mij mag het worden beloond. De eerste versie vond ik wel veel beter.

 13. MarkusRotterdam schreef:

  Ik moet toegeven dat dit lied me wel iets doet – in positieve zin. Heel apart en zal daarom opvallen. Heeft een soort “F… you ik doe wat ik zelf wil ” gehalte maar ik denk ook een love -or- hate bijdrage.

 14. Rob schreef:

  Ik heb er helemaal niets mee………linea recta terug naar huis na de halve finale.

 15. Jellybean schreef:

  Ik waardeer de durf van Oekraïne voor de keuze van deze afwijkende bijdrage. Ze kleuren lekker buiten de lijntjes en het gaat ongetwijfeld opvallen. Zelf heb ik er echter helemaal niets mee en is het een complete aanslag op mijn trommelvliezen en zenuwgestel. Persoonlijke bottom top 5.

 16. Björn Grooten schreef:

  Ik vind dit nummer geweldig. Ik zet gelijk het geluid een stuk harder. Dit haalt de finale, maar wat het daar gaat doen? Geen idee.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Ik weet dat deze manier van zingen hoort bij dit deel van Europa, vooral in Oekraïne, Polen en Wit-Rusland. Maar ik hou er gewoon echt niet van. Ik kan verder iets origineels normaliter best waarderen, maar dit is niet mijn ding. Ik denk wel dat het er mooi uit gaan zien qua optreden, maar ik moet het nog zien of dit in de finale terechtkomt.

 18. Remco van den Berg schreef:

  Bijzondere bijdrage. Ik vind het nummer eigenlijk wel erg goed. De tweede versie is wel een stukje minder maar de eerste versie luister ik graag. Ik hou van de combinatie van traditionele muziek en zang en electronische muziek.
  De zangeres, groep en bijhorende clipje (ook vorig jaar) vind ik ook een beetje eng. Enorm onderbuik gevoel en niet rationeel en dat weerhoudt mij er van om helemaal voor dit nummer te gaan (ze hebben niet toevallig sterke nationalistische sympathieën?). Maar qua lied vind ik het fantastisch.

 19. Br@m schreef:

  Dit is niet het soort muziek waar ik graag naar luister al moet ik wel toegeven dat de nieuwe versie een stuk beter klinkt dan de oorspronkelijke.

 20. Jang schreef:

  Heerlijke inzending, en zingen kan ze ook!

 21. Paysbart schreef:

  Normaliter houd ik wel van de wat meer afwijkende liedjes of ethische invloeden. Maar de stem van deze zangeres kan ik niet lang aanhoren. Jammer want Oekraïne heb ik vaak hoog in mijn ranking (en ja ook in 2016. Himalya was imho een terechte winnares)
  Mijn lijst: 1 Litouwen 3 Roemenië 6 België 9 Rusland 12 Cyprus 16 Kroatië 18 Australie 23 Ierland 26 Israël 32 Zweden 34 Slovenië 35 Oekraïne 37 Noorwegen 38 Azerbeidzjan. 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

  • Paysbart schreef:

   Himalaya = Jamala. En die stak wel als de hoogste berg in 2016 boven de rest uit :-)

 22. Bert schreef:

  Ligt niet echt lekker in ‘mijn’ gehoor. Ik vind het krijsen. Next!

 23. Leo schreef:

  Voor mij de allerslechtste inzending van dit jaar. Kan t niet uitluisteren, moet uit na een halve minuut.

 24. Placide schreef:

  Een nogal afwijkende inzending van Oekraïne dit jaar. Erg druk en gehaast nummer, maar zeker heel apart.