Dou12e Points 2021 [24]: IJsland

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Bert schreef:

  IJsland. Vond het vorig jaar niks. Nu nog minder. Snap ook niet dat dit nu in de top 10 staat.

 2. rob schreef:

  Next

 3. Michael Adam schreef:

  Dit past heel erg in de hedendaagse muziek trends. Dit is ook echt muziek die de niet songfestival fan kan waarderen. Mijn vrienden zijn dol op Dadi.

  Ik vond dit nummer niet eens meteen echt lekker maar dat had ik vorig jaar ook niet. Maar zet dit op met goede headphones en het wordt beter en beter en beter. Ik zie het niet meer als winnaar maar het zal denk ik wel goed gaan scoren.

 4. Remco van den Berg schreef:

  Vorig jaar leuk. Hey nummer dit jaar vind ik een beetje te gezocht. Het doet mij niets en het zou mij niets verbazen als dit nummer de grote teleurstelling van dit jaar gaat worden. Overigens zit het net wel in mijn top 10.

 5. riccardo schreef:

  Vorig jaar was ik vanaf de eerste luisterbeurt verkocht. Dat had ik met deze niet, al zit het muzikaal natuurlijk ontzettend in lijn van. Het zijn de accenten op ‘het familiegevoel’ in dit nummer waar ik zelf minder mee heb. Die het voor mij wat minder cool en net iets te blij maken. Een hartstikke leuke inzending blijft het, zeker!

 6. Eddy schreef:

  De ”groene” inzending van dit jaar.
  Jesse Klaver, Sigrid Kaag en Kristof Calvo zullen wel fan zijn.
  Zolang de heren en dames van ‘Daði & Gagnamagnið’ niet met palestijnse vlaggen gaan zwaaien tijdens de puntentelling, zoals hun IJslandse voorgangers in Tel Aviv, valt het allemaal nog net te verdragen.
  Neemt niet weg dat dit meer ‘hype’ dan kwaliteit is.
  Besef dat deze groep in wezen meedoet als ‘joke’ om duidelijk te maken dat ze neerkijken op ”zoiets” als het songfestival.

  • Daan schreef:

   Mij ontgaat even wat je precies bedoelt met “groene” inzending?
   En ze kijken echt niet neer op het Eurovisie, snap niet waar je dat vandaan haalt. Dadi covered wel vaker nummers van het Eurovisie zoals Arcade.

   Think about Things vond ik trouwens lekkerder klinken .Denk zeker dat dit nummer niet 100% gegarandeerd is van een plek in de finale.

   • Eddy schreef:

    Met ‘groen’ bedoel ik hun zorgvuldig gecultiveerd 100% ecologisch imago.

    ’10 Years’ is in wezen een parodie van alles wat een lied een songfestivallied maakt.

    * Begin met een, niets ter zake doende, (pseudo) klassieke intro
    * Verander dan bruusk van stijl zodat de kijker/luisteraar denkt ‘WTF’!
    * Denk aan het ‘vestimentair’-element. Vermits ze ‘eco’ zijn doen ze niet aan glamour maar
    opteren ze voor de 100% katoenen pyjama-look
    * Hou de choreografie zodanig infantiel dat een kleuterklasje kan mee dansen
    * Vergeet vooral niet een verterend kinderkoor
    * De speciale effecten hebben ze hoogstwaarschijnlijk gekocht in de enige gadgetshop die
    Reykjavik ‘rijk’ is.
    – Vergeet vooral niet je ‘song’ op te dragen aan iemand (of iets). Ik heb begrepen dat het in dit
    geval aan zijn vrouw is.

    Gooi dat allemaal in de blender en je hebt de perfecte nabootsing van alle clichés die het songfestival rijk is.

   • ~ René ~ schreef:

    Wat “fijn” Eddy, dat je zo ‘ontzettend’ van aanhalingstekens houdt. Zowel van “dubbele”, als ook van ‘enkele’.

  • Jellybean schreef:

   Eddy, ik ben onder de indruk van je omschrijvingen van de liedjes?
   Al eens gedacht om een bundel met jolige Eurovisie anekdotes uit te brengen? Mag hopen dat het kinderkoor vooral vertederend is ipv verterend?

   • Eddy schreef:

    Dank je wel … het kinderkoor is in dit liedje zwaar te verteren (voor mij) maar je hebt vanzelfsprekend gelijk, het moest ‘vertederend’ zijn … ;-)

 7. RiaNL schreef:

  Bij mij is het net anders om. Ik had vorig jaar niet zoveel met zijn liedje terwijl ik zijn liedje van dit jaar “10 years” wel meteen heel leuk vond ( en nog steeds vind) bij de eerste luisterbeurt.

 8. Br@m schreef:

  Vorig jaar vond ik het helemaal niks maar dit jaar is het redelijk te pruimen. Denk wel dat de hype er wat van af is. Wil nog wel even vermelden dat ik Dadi’s versie van Arcade echt super vind. Vraag me af en toe echt af of ik die versie niet nog mooier vind dat het origineel van Duncan.
  En natuurlijk ook vandaag mijn top 39: 1. Malta; 3. San Marino; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 34. Tsjechië; 36. Oekraïne; 37. Australië.

 9. Peter schreef:

  Gaat hoog eindigen

 10. Tippy2 schreef:

  Vorig jaar vond ik dit niets, dit jaar vind ik het niets, next

 11. Bandido - Georgia schreef:

  Ik denk dat het vorige liedje net wat makkelijker in het gehoor lag. Al denk ik dat dat ook niet had gewonnen. Vorig jaar zou ik mijn geld op Bulgarije hebben gezet. Maar goed, wel een leuke bijdrage en ik verwacht toch wel top tien.

 12. GerardMartin schreef:

  Leuk liedje…Jeroen!!

 13. Jellybean schreef:

  Best leuk liedje; het heeft wel wat. Plek in de finale lijkt me zeker maar of dit echt hoog gaat scoren? Zou wel eens kunnen tegenvallen na de hype van vorig jaar. Ik denk dat dit buiten de top10 gaat eindigen. Misschien kunnen ze na het festival altijd nog aan de slag als pyjama modellen, succes verzekerd?

 14. Björn Grooten schreef:

  Dit kan de verrassing worden van het NIET halen van de finale. Vreselijk nummer.

 15. Max Mark schreef:

  Mmmm, vorig jaar was ik meteen verkocht. Dit keer niet. Ik vind het lied te gekunsteld. Refrein is net niet lekker en aanstekelijk genoeg. Denk dat het resultaat voor IJsland tegenvallen. Wel finale gok ik, maar geen hoogvlieger. Ik denk vooral dat de jury’s het links laten liggen.

 16. Sake schreef:

  Jaaaaa, ik hou hiervan, net als vorig jaar. Zijn stem, de hele act, top!!! Komen hoog, de IJslanders.

 17. MarkusRotterdam schreef:

  Wat erg dit. Halfzacht lied gezongen door een halfzachte…SKIP!!!

 18. Paysbart schreef:

  Vorig jaar had ik, als een van de weinige, niet veel met lied van IJsland. Ik had geen leuke winnaar gevonden. Dit jaar vind ik het lied een heel stuk beter. Mag van mij de top 10 halen. Ik vermoed dat het ergens tussen 5 en 15e plek gaat eindigen.
  Mijn lijst: 1 Roemenië 2 Litouwen 5 Rusland 6 België 9 IJsland 10 Griekenland 11 Cyprus 13 Malta 16 Tsjechië 17 Ierland 18 SanMarino 19 Kroatië 20 Australie 22 Moldavië 26 Israël 27 Polen 29 Zweden 32 Estland 33 Oostenrijk 34 Slovenië 35 Oekraïne 37 Noorwegen 38 Azerbeidzjan. 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

 19. dick schreef:

  In tegenstelling tot velen vond ik hun inzending vorig zwaaaaar overschat. Die van dit jaar is wat mij betreft iets minder infantiel maar nog steeds zwaaaaar overschat. Ik zal het wel mis hebben.