Dou12e Points 2021 [8]: Cyprus

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Jang schreef:

  beter goed gejat dan slecht bedacht

 2. Dirk Marko schreef:

  Dit jatwerk moet genadeloos worden afgestraft.

  • albert schreef:

   helemaal mee eens plagiaat en regelrechte lady Gagakloon krijgt van mij zero points exit !!!!

 3. riccardo schreef:

  Ze heeft in Rotterdam zowel vocaal als visueel wel iets te bewijzen want als het niet heel goed is valt het voor mij alsnog keihard door de mand. Zo hard en overduidelijk leunen op dingen die geweest zijn dat legt de lat extra hoog. Gekopieerd, geknipt en geplakt totdat ze een ons woog maar voor nu wel een erg lekker nummertje afgeleverd waarvan ik op dit moment nog denk dat het met gemak de meeste concurrentie achter zich laat.

 4. Br@m schreef:

  Heerlijk catchy nummer. Ik hoop wel dat ze dit live ook goed weet te vertolken. Dan moet de top 10 in de finale zeker mogelijk zijn.

 5. Sake schreef:

  Jaaaaa, TOP!!!! Finale, en vervolgens een hoge eindklassering!

 6. Michael Adam schreef:

  Lekker nummer dat niet vernieuwend is natuurlijk. Maar een flinke pop banger kan ik altijd waarderen.

 7. Jellybean schreef:

  Dit popnummer is goed, catchy en lekker, dat staat buiten kijf. Als ik dan hierboven de staat van dienst van de componisten lees kan ik niet anders concluderen dat ze ook in staat van creatieve armoede zijn geweest. Natuurlijk is het zo dat er altijd liedjes zijn die ergens op lijken, dat is bijna niet te vermijden. Maar deze is en blijft een regelrechte kopie van Lady Gaga en de clip is een kopie van Zara Larsson. Probeer in ieder geval met iets vernieuwends te komen. De finale gaat Cyprus ongetwijfeld halen maar of er echt een hoge notering in zit? We zullen het zien!

 8. RiaNL schreef:

  Ik heb helemaal niets met deze goedkope prul en de zoveelste copy van ” Fuego “. Ook van mij mag dit genadeloos worden afgestraft.

 9. Marcel schreef:

  De audio versie klinkt goed. Ik ben benieuwd naar de live versie op het podium. Zal wel finale halen, geen idee nu wat het zou ga doen in de finale. Maar de kans bestaat ook dat ze afgestraft word in de semi.

 10. Inez schreef:

  Helemaal mijn ding hou ervan.

 11. rob schreef:

  Heerlijk nummer, wel benieuwd of ze het gaat redden, want San Marino en Azerbeidzjan zijn stevige concurrenten

  • Jellybean schreef:

   Klopt Rob, het lijkt me ook sterk dat ze alledrie de finale gaan halen; ze tappen immers uit hetzelfde vaatje. Volgens de bookies echter alledrie finale op dit moment, ten koste van België en Ierland. Maar goed, het is nog wat vroeg om daar conclusies aan te verbinden, er kan nog van alles gebeuren en daar hoop ik dan ook maar op.

 12. Max Mark schreef:

  Goed nummer, ook is het niet zo origineel en is het meeste ‘goed gejat’. Ik vrees echter dat deze zangeres het live niet waarmaakt en dat Cyprus weleens verrassend de finale niet gaat halen. Er is in semi 1 veel concurrentie en daarbij geeft de jury doorgaans niet veel voor ‘gejatte kopieën’ en dingen die reeds (in een betere versie) zijn geweest.

 13. sandra schreef:

  flut plagiaat nummer maar ze krijgt in ieder geval 12 punten van Griekenland ook al staat er een pot pindakaas op het podium douze points gegarandeerd.

  • Frank schreef:

   Nee hoor, ze is geen pot!

   • sandra schreef:

    ha ha dat bedoel ik niet dat ze een pot is gewoon een pot pindakaas of een fruitschaal op het podium dan krijgt Cyprus ook nog douze points van Griekenland

   • Wim1970 schreef:

    Zelfs als ze Peter op het podium zetten, geven ze elkaar nog 12 punten.

 14. MarkusRotterdam schreef:

  Ik geef toe, ik heb meer met het “oude ” songfestival want ik vind de huidige edities meer een tot op de puntjes geregisseerde MTV show waarbij zang en instrumenten zwaar naar de achtergrond worden geschoven. Ook deze stoeipoes moet zich live nog maar eens gaan bewijzen. Voor een popnummer lekker catchy, voor originaliteit en authenticiteit zwaar beneden peil.

 15. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind hier helemaal niets aan. Totaal geen originaliteit. Dit heb ik al zo vaak gehoord dat het voor mij de finale niet hoeft te halen. Ik val binnen de eerste minuut al in slaap van verveling, want als je iets al door en door kent, wat is dan de noodzaak om nog alert te zijn. Zzzzz…..

 16. Remco van den Berg schreef:

  Dit boeit of raakt mij niet. Klinkt wel lekker maar niets bijzonders. Zoveelste Fuego
  Zou afgestraft moeten worden.

  • Wim1970 schreef:

   Dan straf jij het toch lekker af, ik vind het een lekker nummer of het nu de zoveelste Fuego is of niet.

 17. Tumtum schreef:

  Alles, maar dan ook echt alles aan dit nummer is gejat. Volgende graag….

  • ronnie schreef:

   krijgt lady gaga ook royalties voor dit plagiaatnummer

  • Wim1970 schreef:

   Weleens naar het intro geluisterd van Calm after the Storm? The Police zijn nog bezig om geld te vangen voor plagiaat.

 18. Björn Grooten schreef:

  Wat een zure reacties, dan zullen ze voor het Franse nummer ook wel zo zuur zijn. Als ze live overeind blijft kan ze in de top 10 eindigen. Ik hou wel van dit soort muziek. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

 19. Wim1970 schreef:

  Samen met San Marino mijn favoriet. Ik zie dit zomaar winnen omdat het lekker in het gehoor ligt en men in Nederland en Europa daar wel aan toe is aan iets vrolijks. Ik heb vannacht gedroomd dat Malta met de trofee naar huis ging, dus wie weet ;-)

 20. Paysbart schreef:

  Dat het steeds moeilijker wordt nog iets echt origineels te schrijven begrijp ik, maar dit is wel heel erg copy-paste van GaGa. Het ligt wel lekker in het gehoor en mits goed gebracht zie ik het zeker naar de finale gaan (in mijn ogen is het een stuk leuker dan San Marino en zeker dan het broddelwerk van Azerbeidzjan).
  Mijn lijst: 1 Litouwen 9 Rusland 12 Cyprus 18 Australie 23 Ierland 32 Zweden 34 Slovenië 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

  • Wim1970 schreef:

   Ik hoor ook Lady GaGa, maar ik vind het super. Kan alle kanten op, hangt er helemaal vanaf hoe het live gebracht wordt. Krijg ineens een deja vu naar Hongarije ’11, ook live naar de sodemieter geholpen.

 21. hebbuzz schreef:

  Rommeltje van diverse liedjes die nog op de plank lagen, in de blender gegooid en voor de voeten van een zangeres met nogal schelle livestem gegooid, niet mijn favoriet