Gustaph voor België naar Liverpool

Dit vind je misschien ook leuk...

144 reacties

 1. Marc schreef:

  Suuuuuuper geweldig feestnr super België ??

 2. Tippy2 schreef:

  Een van de slechtste opties, Heel blij dat wij geen voorronde houden! Zo jammer, Gala was veruit het beste.

 3. John schreef:

  Ja hoor lekker nummer.

 4. Liesbeth schreef:

  Verschrikkelijk lied en irritant ventje…haalt de finale never nooit niet.

 5. PaysBart schreef:

  Verschrikkelijk. Was mijn nummer 7…….

 6. Moi schreef:

  Persoonlijk was ik voor Gala gegaan.
  Heel eigentijds en opvallend.
  Gustaph is wel oke, maar zal geen potten breken in Liverpool. Hopelijk doet hij nog wel iets aan zijn outfit.
  De backings van Gustaph zijn super.
  Cherine vond is het slechts van allemaal. Te kinderachtig, misschien leuk voor het Junior Songfestival, maar niet voor Liverpool. Gustaph, succes.

 7. Jan schreef:

  Dit is dus de reden waarom wij in NL geen nsf moeten hebben, dan heb je 4 veeeeeeel betere opties en kiezen ze dit…. ??????

  • MarkESF schreef:

   De vakjury is de schuldige hier niet de televoters

   • Beer schreef:

    Gustaph heeft toch echt de televote gewonnen.

   • MarkESF schreef:

    Starlings 183 punten. Gustaph 157, door de 121 van de ‘vakjury’ winnaar.

   • Han schreef:

    Maar die kozen wel voor de beste optie van de avond, nl Gala. Televoters bij nationale voorrondes hebben in Nederland zoveel kwaad aangericht dat we ons gelukkig moeten prijzen dat die tijd nooit terugkomt.

   • Zuiderbuur schreef:

    @Beer: wat je zegt, is eigenlijk wél correct, ook al werd hij tweede in de televoting. Wetende dat The Starlings een grote fanbase heeft en die Gustaph helemaal niet, heeft het neutrale publiek inderdaad om een of andere reden voor hem gekozen. Met Oceanside had The Starlings én fanbase én neutrale kijker en wellicht ook vakjury bekoord. Heel jammer dus. Maar soit, zonder Songclub vooraf hadden we wellicht nooit van bestaan van Oceanside geweten en was die frustratie / ontgoocheling ons ook bespaard gebleven.

  • MarkESF schreef:

   Of onze 6 wijzen het zo goed voor elkaar hebben.

   • Richard schreef:

    Tot nu toe 1 overwinning, 1 tweede plaats,1x 9e, 3x 11e, 2x nog in finale waarbij het lied van Jeangu in 2021 niet via de selectiecommissie gegaan is. Dus zo slecht doen ze het nog niet toch?

  • Jimmy schreef:

   Tenenkrommend slecht en dat zeg ik als Belg.

   • Christoph schreef:

    helemaal mee eens landgenoot een regelrechte aanfluiting dit is iets voor bruiloften en partijen maar niet voor Eurovision

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat kan wel zijn, maar een interne keuze hoeft ook niet alles te zijn. Er worden met de regelmaat van de klok inzendingen gekozen die het aardig doen bij de jury’s maar veel minder bij de televoting.

 8. RobOranjeFinland schreef:

  NEXT

 9. Beer schreef:

  Heel grappig – Vlaanderen, wat is jullie probleem?

 10. Ria NL schreef:

  Ik had dit niet verwacht en heb ook niet zoveel met het liedje maar ik wil België succes toewensen

 11. René schreef:

  Ónbegrijpelijk.. ik zit hier met totale verbijstering en open mond naar de tv te staren.. wat is hier gebeurd? België had goud in handen met Gala Dragot. Dit gaat niks worden

 12. riccardo schreef:

  Erg leuk nummer met een heerlijke ninetees vibe!

 13. Dirk Marko schreef:

  Moeten wij ook weer es doen, een nationale finale.?

 14. Rick schreef:

  Verbijsterend maar gun de man zijn feestje ?
  Gala Dragot wel interessant weet niet of televote hier voor zouden gaan.
  Starlings hadden het beste nummer maar zijn genaaid door de jury.
  Vlaanderen succes in liverpool ❤

 15. RoBo schreef:

  Ik zag dit totaal niet aankomen. Slecht is het zeker niet, lekker in het gehoor en 90ies vibe. Maar er waren betere, Gala had opgevallen, Cherine viel live wat mij betreft door de mand. Beetje teveel junior songfestival act. God wat als oceanside had meegedaan. Starlings toch, waarom.
  Maar: Veel geluk voor België en Gustaph!

  En laten we aub fatsoenlijk hier blijven.

 16. Br@m schreef:

  Ofschoon The Starlings mijn favorieten waren kan ik leven met de overwinning van Gustaph. Hij heeft een prima stem en bracht zijn nummer heel overtuigend. Ben sowieso blij dat Cherine (veel te kinderlijk) en Gala Dragot (te ontoegankelijk) niet gewonnen hebben. Because of you moet de finale kunnen halen.

  • Steve Tijpels schreef:

   “Een prima stem”. In elke straat heeft er wel iemand een prima stem.
   Dit is gewoon rotslecht en we gaan hiermee nergens heen.

 17. Gerrit schreef:

  Wat een draak van een nummer, België niet in de finale vrees ik.

 18. André schreef:

  Zelfs bij de kleinkunst academie zouden ze Gala naar huis hebben gestuurd. Het kan misschien helemaal je smaak zijn, maar zulke liedjes/performances hebben nog nooit gewonnen op het Eurovisie podium. Mijn keuze viel op The Starlings, maar ik denk dat Gustaph met een bijgeschaafde act met gemak de finale halen. Toi toi toi België!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik weet wel zeker dat Gustaph de finale haalt. Goede stem, effectieve staging met prima visuals en gedurfde aanpak met live backings (ja, respect voor het vak!) brachten hem de overwinning!

   • MarkESF schreef:

    Had je de autu tune aanstaan, vals gezongen, oubollig jaren 80 nummer, overdreven gay act. Wordt niet meer gewaardeerd, hup na de halve finale naar huus wat mij betreft

   • Teleurgesteld schreef:

    Sorry robbert-rotterdam, dit gaat hem nooit worden.. Hier zit Europa niet op te wachten.

   • MarkESF schreef:

    En ook koffiedik kijken, wacht eerst de andere inzendingen maar af. Maar je krijgt alvast een stempeltje in je schrift.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Heet jij Europa, mr. Teleurgesteld. Je zult er nog van opkijken hoe makkelijk hij de finale inrolt.
    Wedden?

 19. Robinito schreef:

  Wat een verrassing. Ik denk dat weinige deze hadden opgeschreven. Ik vind het in ieder geval een leuk nummer. Wat het in Liverpool oplevert moet nog maar blijken. Zie hier veel reacties dat België nu sowieso de finale niet gaat halen, maar ik heb wel vaker nummers van België gezien waarbij veel mensen zeiden dat ze de finale niet gingen halen en het toch wel deden. Veel succes in Liverpool en ik ben allang blij dat Gala niet gewonnen heeft.

 20. GerardMartin schreef:

  Laat ik het zo zeggen; Brussel hoeft in het geheel niet bang te zijn om volgend jaar het songfestival te moeten organiseren!

 21. robbert-rotterdam schreef:

  Onbetwist mijn nummer 1. Onverwacht, want ik vond hem zingend voor het stenen muurtje in de voorstellingsprogramma’s van de week nogal onbeduidend: een goede studiozanger zonder al te veel uitstraling.
  Maar zo zie je maar weer, een presentatie kan totaal opgepimpt worden met de stimulerende sfeer in een zaal, het juiste camerawerk de juiste belichting en uitmuntende en passende visuals. Alles kwam voor Gustaph samen, terwijl bv Chérine erg teleurstelde met knoerten van vocale missers en een nogal kinderlijke staging.
  Heel blij ben ik ook met de durf om de live backings weer terug te halen. Dat kon deze muzikale Gustaph zich makkelijk veroorloven, want dit waren kwaliteitsbackings waar je op kunt bouwen. Hopelijk draagt dit bij aan de geleidelijke terugkeer van backings op het podium. Goede keus, België en een goede plaats in de finale toegewenst!

  • MarkESF schreef:

   Backings waren uitzonderlijk goed, zij verbloemde het feit dat Gustaph solo niet overeind blijft. Valse noten bij de vleet, oubollig optreden, verschrikkelijke outfit. Jarenlang worden dit soort acts afgeserveerd en nu halelujah het orakel uit Rotterdam drukt zijn mening weer door de strot. Nou je hebt je stempeltje verdiend voor je schrift.

   • dave schreef:

    Valse noten bij Gustaph? Neen hoor :) En luister anders eens naar Georgina (The Honest Vocal Coach). Topzanger! Van de outfit ben ik ook geen fan, nee.

  • Tilly-Tilburg schreef:

   Ben ik blij dat jij niets te zeggen hebt over de Nederlandse inzending, tjonge jonge…wat een fiasco. Is bij de bookies inmiddels ook flink aan het kelderen. Op naar positie 36 ?

 22. Robinito schreef:

  Wat een verrassing. Ik denk dat weinige deze hadden opgeschreven voor de winst. Ik vind het in ieder geval een leuk, catchy nummer en ik denk dat het nog wel eens verrassend de finale kan halen. Ik heb wel vaker nummers gezien van België die vooraf weinig kans toegedicht kregen, die uiteindelijk de finale wel haalden. Ik ben allang blij dat Gala niet gewonnen heeft.

 23. Eddy schreef:

  Gelukkig zat Rybak in de jury om -terechte- kritische opmerkingen te maken.
  Hij heeft durven zeggen dat ‘Rollercoaster’ (bijna) copy paste van Ed Sheeran is en dat Gala beter stopt met ‘the message’ in iedereen z’n strot te rammen. Ook al doet ze nog zo haar best om onverstaanbaar arty farty te fluisteren. Nep mens!
  Chérine was de ontgoocheling van de avond.
  Van een liedje dat een heel sexy Lolita-vibe heeft, een voor de doorsnee peuter geformateerde act maken … te triestig voor woorden.
  Gustaph is, voor mij, de meest positieve Belgische verrassing sinds jaren.
  Zo’n mooie visuals zie je niet vaak en hij heeft een geweldige stem. De achtergrondzangeressen worden -voor 1 keer- ook écht betrokken in de act (en ze doen dat geweldig).
  De Vlaamse Boy George is de terechte winnaar. Het beste moet voor hem nog komen … Sowieso een feestje in Liverpool. Ik gun het hem van harte.

 24. Robinito schreef:

  Wat een verrassing. Ik vind het in ieder geval een leuk, catchy nummer dat nog wel eens verrassend de finale zou kunnen halen. Ik heb wel vaker nummers van België gezien die vooraf weinig kansen toegedicht kregen, die uiteindelijk wel de finale haalden. Ik ben allang blij dat Gala niet gewonnen heeft.

 25. Zuiderbuur schreef:

  Om het op zijn Vlaams te zeggen: ik snap er de ballen van. Maar net als de niet-keuze voor Oceanside in de songclub, nemen ook nu gedane zaken geen keer. We kunnen alleen maar hopen op een Laura Tesoro-mirakel en dat het nummer in de halve finale er toch plots uitspringt.

 26. Gilles schreef:

  @MarkESF, naar mijn mening omwille van de gelijkenissen met dat Ed Sheeran nummer. Oceanside zou meer jurypunten gesprokkeld (en dus gewonnen) hebben.

 27. Marc schreef:

  Beste van wat er te kiezen viel. Als zijn dans moves en kleding wordt aangepast zie ik dit de finale wel halen, vrolijk 80’s soul nummer, moet wel lachen om deze “boy george”
  Die Cherine was schreeuwerig en knettervals en Gala te ingewikkeld. Dat duo had weinig uitstraling en vocaal ook niet heel goed (mijn mening). Succes Gustaph!

 28. Christoph schreef:

  draak van een nummer en die kleding en de act tenenkrommend geen finaleplaats Belgium zero points !!

 29. Sven schreef:

  Ik vraag me af hoe slecht de rest was als dit heeft gewonnen. Serieus… dit is toch echt he-le-maal niets? Tenenkrommend middelmatig, het introductie nummer van een bandjenop
  Feestjes en partijen.

 30. Nordman schreef:

  Ik had de liedjes van te voren nog niet gehoord en ben dan ook niet verrast dat Gustaph heeft gewonnen. Nummer ligt goed in het gehoor, hij zingt goed, goede interactie met zijn backings en een staging die goed bij het lied past. Dit was echt wel het beste totaalpakketje van de avond voor mij. Vond de overige acts nogal saai muv Cherine, maar dat had ook wel een wtf-gehalte. Gala was van veel fans een favoriet blijkbaar. Nou, blij dat dat niet heeft gewonnen. Lied blijft totaal niet bij en het is weer de zoveelste “zie mij eens artistiek-zijn”-act waar ik persoonlijk niks mee heb. Gustaph daarentegen is recht toe recht aan. Wat er gebeurt is duidelijk. Gewoon een sympathieke kerel die het naar zn zin heeft. Voelt oprechter aan en ik denk dat de Europese kijker dat straks ook gaat ervaren.

  • Dirk Marko schreef:

   Prima verwoord, ik heb de uitzending gisteravond niet gezien maar nu ik Gustaph op YT bekijk klopt het totaalplaatje wel. Goede staging en mooi met de backing die ook even op de voorgrond staan.
   En ja ik denk dat Europa wel aan een beetje vrolijkheid toe is.
   Toi,toi,toi België op naar de finale.

 31. Samson schreef:

  Dit was mijn nummer 7 vooraf en mijn nummer 7 na de show….wat een irritante kerel ook….Ik had er ook geen rekening mee gehouden dat hij ging winnen, maar doe effe normaal en gedraag u!

  Cherine viel tegen, Loredana ook (was vooraf ook al niet mijn favoriet) maar bij al de anderen had ik het nog wel OK gevonden als ze gingen….

  Maar blijkbaar ken ik er niks van aangezien hij ook hoog scoorde bij de televoters….en het is niet dat de jury echt het publiek beïnvloedde want zij vonden alles goed en wauw.

 32. @lbert schreef:

  Ben blij dat Gala en het roze meisje niet gaan, Starlings was ook ok geweest , de outfit van Gustaph past totaal niet bij het liedje verder ok

 33. Inky schreef:

  Vind het wel een catchy ok song. Wat het gaat doen, geen flauw idee. Met een goede staging kan dit best de finale halen. Succes België!

 34. Max Mark schreef:

  Als ik de recap zo zie, dan heeft België de juiste keuze gemaakt. Goed gezongen, lekker nummer. Niet meteen een winner, maar voor mijn gevoel zeilt dit naar de finale. Eerst maar eens de rest afwachten.

  Jammer dat Oceanside niet in de finale stond. Dat nummer vind ik geweldig. Had zeker vele potten kunnen breken. Cherine was te kinderlijk, zakte mijn inziens door het ijs (wie verzint zo’n staging!?). Gala was veel te ontoegankelijk, zeker geen televotemagneet.

  België, succes! Maar ik vind in ieder geval een leuke, goede bijdrage.

 35. Tom schreef:

  Eurosong ach ja.

 36. Chantal schreef:

  Succes Gustav. Ik was fan van de Starlings, maar na hen ben jij een toppertje ?

 37. Joeri schreef:

  Beste keuze, eindelijk een dansnummer die iedereen van zijn stoel houdt! Moet niet altijd dat stijf gedoe zijn, je ziet waar we steeds eindigen. Cross my fingers Gustaph! Mijn stem heb je alvast..

 38. Fabiola schreef:

  kansloos nummer gedateerd en wat een vreselijke outfit en kleding doorzappen en even een plaspauze !!!!

 39. Marc schreef:

  Super leuk nr eindelijk een feestje en vrolijkheid ipv steeds weer die ellende en triest.
  Europa heeft dit nodig.
  Goede keuze van België ?? ???
  En ja de Starling waren ook ok en Gala ook top maar dan kies ik toch voor de vrolijkheid van gustaph.

 40. Ikkie1988 schreef:

  Dit Is Israel van vorig jaar… drama. Laatste plek.

 41. Pietje schreef:

  Dit doet me denken aan een Lisa Stansfield (kennen we haar nog?) reject. Moest het opzoeken, maar zij had dus hits eind jaren 80/begin 90. Dus ergens rond die tijd was dit super hip. Zal ook de periode zijn geweest dat hij zijn jeugd aan het vieren was? Die hele styling van hem heeft ook wel wat hints uit die tijd.
  Maar ik had dit dus never nooit niet in mijn top 5 gezet als ik in de jury had gezeten, en al helemaal niet op gestemd als televoter. Maar wie weet is het genoeg voor een finaleplek?

 42. HJ schreef:

  Niet finalewaardig.

 43. Pia schreef:

  Wat hebben we hier nu uit geleerd:
  -Het televoting publiek kiest nog altijd als schaapjes voor de bekendste koppen met een droevige verhaaltje
  -Een foute staging helpt een potentiële knaller alsnog om zeep.
  -Een vakkundige 15 koppige jury lijkt toch wel de beste optie, want nu zit België met een inzending die niemand echt wou…
  Enige positieve punt: de VRT kan wel een mooie show op poten zetten als ze echt wil…
  Maar wat baten kaars en bril als de uil….

 44. Kenny schreef:

  Rollercoaster van The Starlings vond ik het mooiste liedje.
  De keuze voor Gustaph vind ik toch wel jammer.

 45. Olaf schreef:

  Plus-en minpunten bij deze inzending vind ik: de eind jaren 80/begin jaren 90-sound is lekker, althans voor mij als eind veertiger. Het is een beetje gedateerd, maar wellicht ook retro-cool? Cool is de zanger zelf zeker niet met zijn uitstraling: aandoenlijk en sympathiek, maar met een Mexicaanse poncho en hoed ga je het qua styling niet redden. De staging is voor de rest OK. Qua zang geeft hij veel power, maar naar het einde toe in de hoge uithalen is het zo nu en dan tamelijk vals. Zijn boodschap zou wel kunnen overkomen in dit tamelijk aanstekelijke nummer. Of het de finale haalt? Erop of eronder schat ik in, zoals het nu gebracht wordt.

 46. Jellybean schreef:

  Op de één of andere manier laat het lied me denken aan de inzending van Israël van afgelopen jaar qua vibe. Backings en visuals zijn in orde; stem Gustaph is oké maar niet echt bijzonder. Liedje gedateerd en middelmatig. En die carnavalsoutfit is niet alleen spuuglelijk maar past ook totaal niet bij het nummer.
  Persoonlijk vond ik de beide liedjes van the Starlings en met name Oceanside mooi en sfeervol.
  Jammer maar dat is het risico van een nationaal festival met meerdere songs, publieks en jurystemmen.Blij dat we dat hier niet meer hebben.

  • MarkESF schreef:

   Starlings zijn genaaid door de jury. Ik pleit wel voor een NSF. Helaas gaat dat pas weer gebeuren als Cornald met pensioen gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden dit te organiseren maar het mag ook niks kosten natuurlijk in Nederland.

   • Dirruk schreef:

    Wel of geen NSF is (gelukkig) niet afhankelijk van de arbeidsstatus van Cornald Maas.
    Blijkt maar weer dat je echt geen idee hebt en maar wat roept.

   • MarkESF schreef:

    Helaas wel, zolang hij de macht heeft blijven we dit systeem houden. Hij is heer en meester. Ooit zal hij stoppen, liever vandaag dan morgen

   • Gilles schreef:

    Starlings hebben zichzelf genaaid door voor Rollercoaster te gaan. Oceanside had hen wel naar Liverpool gebracht.

 47. Inez schreef:

  Mark esf kan tegen kritiek jullie breken het af hij kan zingen. Jullie Nederlanders hebben ook al verschrikkelijke nummers gestuurd we zullen eens denken 1982 bill van dijck jij en ik hoeveelste toen 16de en in 1968 Ronnie tober met morgen laatste toen dus hoe op met België af te kraken we zullen zien wat Nederland stuurt dan zullen wij ook eens lachen heel zielig van u

  • MarkESF schreef:

   Nou Gustaph is eveneens Way to Gay

  • MarkESF schreef:

   Ah ouwe koeien uit de sloot halen Inez? Nou dan zullen we maar niet beginnen over de Vlaamse inzendingen. Nederland tot nu toe 5 overwinningen, België 1 dankzij RTBF. Als je de uitzending van zaterdag terugkijkt en goed luistert zul je horen dat het in het geheel niet zuiver is wat hij zingt, hij wordt gered door de uitstekende backing vocals. Gezien uw reacties hier jarenlang kunt u dus niet tegen kritiek. Fijne tijd tot mei. En voor uw informatie als Nederland een nummer stuurt waar ik niet achtersta zal ik dat ook aangeven. Wat dat betreft ben ik eerliijker dan u.

   • Inez schreef:

    Dat is de waarheid we hebben veel slechtere dingen gestuurd dan dit dus laat mij niet lachen hé ik kan tegen kritiek jij niet maar jij kraakt België af

  • GerardMartin schreef:

   Nederland heeft wel 5 x gewonnen, de Vlamingen nog nimmer. België dankzij Sandra Kim gelukkig wel 1x.

 48. Ed schreef:

  Vind het een heerlijk nummer, dit gaat voor mijn gevoel met met GEMAK door naar de finale, nummer heeft spannende intro;s en wordt nooit langdradig.
  Show en choreo wat opschroeven eventueel 2 backings erbij, en dit kan wel eens het verrassingsnummer komende editie worden.

  Wat Israel vorig jaar onuitstaanbaar maakte en way to gay, is dit veel mainstreamer en sympathieker !
  Goed gedaan zuiderburen !! dikke proficiat ;)

 49. Tom schreef:

  Ik snap dat de vele Belgen op dit forum proberen recht te praten wat krom is, we zijn allemaal toch op z’n minst een beetje chauvinistisch, nietwaar? Fijn dat jullie optimistisch zijn, maar dan zal de teleurstelling in mei alleen maar groter zijn. Ik denk heel eerlijk dat België onderaan gaat bungelen in de halve finale, en dat er dus geen finale inzit. Maar…in 2024 willen de Belgen revanche dus dat wordt vast een mooi jaar voor onze zuiderburen :-)

  • Inez schreef:

   We zullen zien in mei he dus stop met ons al af te kraken tom

  • Zuiderbuur schreef:

   We zijn niet echt optimistisch. Hopen alleen maar op het beste. Met het gekozen nummer van The Starlings hadden we de finale wellicht ook niet gehaald. Dan maar liever dansend ten onder gaan. ??

  • Inez schreef:

   Stop eens met België af te kraken he

   • MarkESF schreef:

    Stop eens met je hatelijke zure reacties en doe eens inhoudelijk.

   • Zuiderbuur schreef:

    Dat heeft toch niks met afkraken te maken? Ik heb alle sympathie voor Gustaph en ik geloof 100% in zijn professionaliteit. Ben er zelfs van overtuigd dat hij met ruime voorsprong de beste zanger uit het ganse pak zal zijn. Maar als je eerlijk bent, kan je ook als Belg niet anders dan toegeven dat ‘Because of you’ een nummer van 13 in een dozijn is. We kunnen alleen maar hopen dat hij met een straffe act uitpakt en dat EBU met een feestje wil eindigen en hem in zijn semi als een van de laatsten laat optreden. Dan is finale misschien haalbaar.

   • MarkESF schreef:

    Zijn startpositie in de semi wordt door loting bepaald volgende week

   • Dirruk schreef:

    Startposities worden al jaren niet meer door loting bepaald. Loting bepaalt 1e of 2e HF en daarbinnen 1e of 2e deel van de startlijst. De rest wordt door de producenten van het programma bepaald.

   • MarkESF schreef:

    In de finale ja, de semi’s niet

   • MarkESF schreef:

    Dus als Belgie in de 1e helft komt zijn ze devopeningsact

 50. Rita schreef:

  Opmerkingen van de jury waren ronduit belachelijk en alles behalve professional. Zeer kwetsend voor de Starlings. Zoals dat wat de Noor met zijn viool over hen zei. Laura Tesauro was de enige kenner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *