Douze Points 2023 [36]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Zuiderbuur schreef:

  Groot applaus voor Spanje dat het kiest voor authenticiteit. Dit is Remedios Amaya anno 2023: pure flamenco met een moderne beat. Alleen vraagt dit wel luisterbereidheid en inlevingsvermogen. Van een professionele jury mag je die attitude verwachten. Maar hoeveel televotende Europeanen zullen dit willen doen? Misschien had ‘Eaea’ iets dichter moeten aanleunen bij de muziek van Rosalía. Die ligt toch wat makkelijker in het gehoor.

 2. Br@m schreef:

  Geweldige bijdrage wederom van Spanje. Van de vakjury verwacht ik veel punten voor Eaea. Hopelijk kunnen de televoters dit eveneens waarderen met veel punten. Blanca Paloma is een uitstekende zangeres en ik gun haar een top 5 eindklassering.

  • Inky schreef:

   Prachtig lied, mijn nummer 2 momenteel. Het technodeuntje onder de flamenco muziek vind ik heel bijzonder en uniek. Mag van mij ook winnen maar dat zal niet gebeuren. Totaal ander genre dan Chanel vorig jaar, zou Nederland ook eens moeten doen.

 3. Ria NL schreef:

  Deze bijdrage uit Spanje ben ik wel steeds meer gaan waarderen en dan vooral door de manier waarop Blanca Paloma het zingt. Het lied zelf vind ik heel mooi op enkele stukjes in het lied die ik minder mooi vind
  Maar ik gun Spanje een mooie klassering toe in Liverpool

 4. Kees schreef:

  Vreselijk kattegejank, niet om aan te horen.. van de jury’s zal ze wel punten krijgen, maar ik voorspel een televote flop…

 5. Michael Adam schreef:

  Hele zware inzending dit. Ik erken dat het artistiek is en Blanca is een fantastische zangeres. Maar het geheel vind ik echt wat te heftig.

 6. Rick schreef:

  Live maakt Blanca Paloma veel indruk met haar geweldige vocalen.
  Het nummer is ingewikkeld en zeker voor de gemiddelde kijker.
  Een top 5 moet ik nog zien.

 7. Kobe schreef:

  Ik luister hier echt niet naar voor mijn plezier. Het zal wel authentiek en kunstig zijn, maar ik vind het vooral vermoeiend. Zoals hierboven al gezegd zal Spanje het vast wel goed doen bij de jury’s.

 8. GerardMartin schreef:

  Eindelijk eens iets goeds uit Spanje door deze witte duif gezongen. Je kunt in ieder geval horen dat dit nummer uit Spanje komt, op Frankrijk en Italië na klinkt de rest allemaal hetzelfde en moet ik onderin het beeld vernemen welk land er aan de beurt is. Op Finland na dan die dit jaar in eigen taal zingt en van mij mag winnen met Spanje op 2, Frankrijk op 3 en Italië op 4. De rest zal mij worst wezen!

 9. JW schreef:

  Neen sorry, maar dit kan me toch echt niet bekoren.

 10. Beer schreef:

  Ik verwacht dat ze mee gaat doen voor podiumplaatsen als ze laat in het programma zit.

 11. riccardo schreef:

  Puur luisteren op het nummer doe ik deze eigenlijk niet. In combinatie met de goeie stage performance absoluut een boeiende kwaliteits bijdrage die ik zeker wel waarderen kan. Misschien toch net een tikkie ontoegankelijk als knaller voor een televote?

 12. Raf schreef:

  wat een gekrijs , tijd om even het geluid af te zetten

  • Hans schreef:

   Inderdaad niet te doen dit gemekker… en zeker als je het voor het eerst hoort… even plasje doen dan maar…

  • GerardMartin schreef:

   Dat kun je dan net zo goed bij de hele uitzending doen.

 13. Inez schreef:

  Kattengejank eerste klas de Spaanse geit is geboren wat een vreselijk nummer

 14. Olaf schreef:

  Ik schrijf dit nu ik in Spanje zit, maakt gelijk al een verschil…Dit is typisch zo’n nummer dat alleen bij het luisteren niet heel veel doet, maar in combinatie met het visuele wel Als lied nogal vermoeiend, als act fantastisch. Ik vermoed dat deze tamelijk ontoegankelijke flamenco met een technobeat bij mij in de lijst nog winst gaat boeken. En de mensen die het hebben over gekrijs en gemekker: dat is dus perfect gezongen in deze stijl.

  • GerardMartin schreef:

   Veel mensen herkennen het verschil niet tussen zingen en krijsen!

 15. Esmee schreef:

  Twee dingen: ik vind het een bijzonder nummer en goed gebracht. Het zal zeker jurypunten waard zijn, maar of de televoter er voor gaat dat vraag ik me af.

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Dit is niet mijn ding, ik weet niet wat ik hiermee moet. Leuk dat het herkenbaar Spaans is, maar dat maakt het nog geen goed nummer. De reacties op internet zijn ook heel erg wisselend, en ik heb werkelijk geen idee waar op het scorebord we dit terug gaan zien. Op die van mijzelf in ieder geval in de onderste regionen.