Prominente rol voor Duncan Laurence in live-shows

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Harm schreef:

  Ik heb zo’n zin in deze editie van het Songfestival. Heel benieuwd hoe ze Nederland op de kaart gaan zetten.

 2. RiaNL schreef:

  Ik kijk er ook naar uit om Duncan te zien schitteren tijdens de 3 shows !! Zeer terecht om hem eens goed in de schijnwerpers te zetten, Hij verdient het !! Ik kan niet wachten !!!

 3. Tippy2 schreef:

  Ik verheug me zeer op Duncan, dat wordt genieten!
  Onze inzending voor dit jaar staat inmiddels 32e bij de bookmakers, weinig lol aan te beleven, zo jammer.Volgend jaar toch maar weer eerst voor het nummer gaan en dan de kandidaat, ik hoopte dat we van het verleden geleerd hadden :-(

  • Wim1970 schreef:

   Is toch niet erg, Nederland hoeft wat mij betreft niet nog een keer te winnen. 32e? Zo hoog nog?

  • Kees schreef:

   32e bij de bookmakers? terwijl hij eigenlijk niet lager kan eindigen dan 26e in de finale.. haha, tja het blijft een boutnummer, verwacht ook eigenlijk wel dat hij bij de laatste 3 gaat eindigen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dit verdient wel enige uitleg. De lijst van de bookmakers vertegenwoordigt niet de rangorde en de uiteindelijke klassering, maar de kans dat iemand 1e wordt. Bv Albanië kan onderaan staan om 1ste te worden, omdat bv niemand denkt dat een nummer in het Albanees gaat winnen, maar kan best 13e worden.

  • Jellybean schreef:

   Volgend jaar gaan ze gewoon weer voor het nummer; dat heeft tenslotte bewezen het beste te werken.Ik voorspel dat Nederland de komende jaren nog vele kwalitatief goede bijdragen zal gaan leveren op die manier. We zullen vaker kans gaan maken op de overwinning en/of hoge posities. Ook op diverse buitenlandse blogs, eurovisie channels e.d. wordt de kwaliteit van onze inzendingen steeds meer erkend en benoemd.
   En die 32e plek van Jeangu bij de bookmakers vind ik volledig onterecht. Natuurlijk is het een kwestie van smaak en is het niet ieders ding, het lied is van een degelijke kwaliteit en onderscheidend t.o.v. alle andere inzendingen.

   • Tijn schreef:

    Ik verwacht dat ie na de repetities nog gaat stijgen. Het voordeel is dat Jeangu kan zingen… dat kan van bijvoorbeeld Australië niet gezegd worden

   • Dirk Marko schreef:

    +1)

   • Max Mark schreef:

    Helemaal mee eens, Jellybean. Wat een fijne reactie.

    Ik snap wel dat Jeangu nu zo laag staat bij de bookies; het is bij uitstek een inzending waarvan je niet weet wat het gaat doen. Bijna dat je niet weet wat je er mee aan moet. Het kan scoren. Of helemaal niet. Het is zó uitgesproken, het zit in een bepaalde muzikale hoek die je enorm pakt óf helemaal niet.

    Het staat of valt met het optreden. Ik weet zeker dat muzikaliteit en kwaliteit van het nummer beloond wordt en dat we zeker in die top 15 komen. Bij de repetities zal de stijging ingezet worden. En terecht! Ik ben erg te spreken over onze inzending.

 4. Rob schreef:

  Trots op Duncan. Trots op Jeangu.

 5. Peter schreef:

  Vreemd dat iedereen nu zo enthousiast is , in alle 3 de shows aanwezig. Kan me herinneren tien Conchita in Oostenrijk dat deed het commentaar niet van de lucht was. Oh ja dat noemt men chauvinisme.

  • Tijn schreef:

   Of misschien is Duncan gewoon leuker (van mij mag die misschien weggelaten worden (-: )

  • Wim1970 schreef:

   Het gaat een Duncan Laurence-show worden en er mogen liedjes gezongen worden door andere landen, net als in Wenen.

 6. riccardo schreef:

  Benieuwd naar dit nieuwe nummer. Arcade is speciaal en ondertussen zo’n beetje iconisch. Lijkt me lastig daar met een nieuwe overheen te komen alhoewel ik z’n singels tot zover ook goed vind te pruimen.

 7. ed gentenaar schreef:

  Nederland staat nu op 27 bij de bookmakers dus er zit stijging in

  • sandra schreef:

   alweer gezakt naar 29 en heeft maar 1 week in de top 40 gestaan een regelrechte flop zowel in eigen land als in Europa gaat de analen als nerderlandse eurovisieflop !!!

   • rob schreef:

    Goh, calm after the storm van Ilse en Waylon : dat zou toch geen eens de finale halen ……..dat moest wel floppen in Europa……….de rest is geschiedenis……..Ik heb vertrouwen in Team Jeangu.

   • @lbert schreef:

    Twee weken Top 40

 8. Albert schreef:

  Calm after the storm was de grootste eurovisiehit dat jaar het nummer van Cocintha Wurst flopte genadeloos in de europese hitlijsten. Ik zie dat door Jeangu niet gebeuren,omdat het lied niet erg populair is,smaken verschillen maar wens hem veel succes !!

  • rob schreef:

   Calm after The Storm was ook niet populair voordat Ilse en Waylon vertrokken naar Kopenhagen, pas na de eerste rehearsel werd men wakker en dolenthousiast.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, maar het thema van CATS is erg herkenbaar, dus helpt het nog als je het goed in beeld brengt.. Het eerste optreden was gewoon niet goed bij DWDD.
    Ik denk zelf niet dat ‘Birth of a new beginning’ potten kan breken. Het is eigenzinnig, dat wel, maar tegelijkertijd weinig herkenbaar, terwijl ik denk dat het wel een van de vereisten is. Het is zo eigenzinnig dat niemand er zich meer in herkent of zich mee kan vereenzelvigen. Bovendien is het nauwelijks toegankelijk. Geen mooie melodie en super-drammerig en repetitief. k voorspel dat het niets wordt, bij de laatste drie eindigt, maar hoop natuurlijk op een betere uitkomst.

 9. Matje schreef:

  Calm After The Storm was al voor het ESF opgemerkt bij de preview shows in IJsland , Noorwegen en Finland . Daar behaalde het lied al topnoteringen .De sublieme live uitvoering in Kopenhagen deed het leid nog meer eer aan en uiteindelijk werd het een van de grootste songfestival hits van de laatste 10 jaren
  Nederland is goed op koers en ook de meest succesvolle landen laten wel eens een steekje vallen . Voor mij doet het lied van Jeangu niet erg veel maar zie het zeker niet bij de laatsten eindigen.