Dou12e Points 2021 [34]: Duitsland

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. René schreef:

  Ik vind dit toch echt het dieptepunt van dit jaar. Vreselijk overdreven, niet oprecht. Gok de laatste plaats

 2. Jang schreef:

  Verschrikkelijk, die opgewektheid van Jendrik, niet te doen. 0 punten

 3. riccardo schreef:

  Al die opgelegde vrolijkheid werkt voor mij juist een beetje averechts. Denk dat deze het ook weer niet gaat worden voor Duitsland maar nul in de televote verwacht ik dit keer niet.

 4. Bert schreef:

  Duitsland wat vooral in de jaren 70 en 80 vaak in de top 5 belanden, wil het vooral de laatste jaren niet echt meer lukken op 2018 na dan. Zo ook met deze inzending. Gok op plaats 23 of lager….

 5. Br@m schreef:

  Vreselijk hyperactief ventje met een dom en irritant nummer. Ik vind dit 10x niks. Mag van mij heel laag eindigen.
  Tussenstand top 39: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 4. Zwitserland; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 11. Bulgarije;12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 27. Denemarken; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 32. Duitsland; 33. Letland; 34. Tsjechië; 35. Finland; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië.

 6. Michael Adam schreef:

  De boodschap is mooi en belangrijk. Online haat is zo toxic, zo makkelijk en zo laf!!!!!!

  Dat gezegd hebbende is het lied niet echt mijn ding. Vrolijk is het wel, maar mijn persoonlijke smaak is het niet.

  • Roel schreef:

   Had zeker een grappige optie geweest voor het Junior Festival.

 7. Inez schreef:

  En ik word er juist vrolijk van en nee ik denk ook niet dat Duitsland hier gaat mee scoren

 8. Jellybean schreef:

  Ach ja, dit soort liedjes hoort er ook gewoon bij; niet serieus te noemen natuurlijk maar ik moet er wel om lachen. Zoals hierboven al vermeld waren de hoogtijdagen voornamelijk eind jaren 70/ jaren 80. Prachtige liedjes zoals; Blue Johnny blue, ein bisschen Frieden, Theater, Lass die Sonne in dein Herz etc. Michael Schulte een paar jaar geleden vond ik ook heel mooi. And last nut not least een eerbiedwaardige vermelding van mijn ultieme Duitse ‘guilty’ pleasure :Dzjengis Khan??

 9. Max Mark schreef:

  Wat echt zorgelijk is dat zo’n nummer verkozen wordt door een panel met muziekexperts. Er is gegaan voor de gedachte: we kiezen intern en dan gaan we voor het nummer, niet de artiest, en dan kom er zoiets uit! Of: de andere nummers waren nog slechter. Of: deze commissie heeft er werkelijk geen kaas van gegeten.

  De vrolijkheid is nog wel aardig, het deuntje op sommige stukken ook wel, maar wat mij betreft geen hoogvlieger. Ik vrees voor een plek in de laagste regionen.

 10. Eddy schreef:

  Vergeet Italië, Cyprus en Rusland, het is Duitsland dat dit jaar de meest polariserende en controversiële inzending stuurt.

  Over de hallucinante videoclip, een soort waanzinnig uit de hand gelopen tiktokfilmpje, is al veel geschreven.
  Alles oogt goedkoop, agressief, onbenullig en vooral vulgair.
  Een tsunami van irritante, over-the-top, woke-symboliek waarin subtiliteit met geen microscoop te bespeuren is.
  Iemand zou Jendrik moeten duidelijk maken dat less, meestal, more is.

  Wat mij meer stoort is zijn boodschap, hij voelt geen haat maar (betuttelend) medelijden met mensen die anders denken.
  Met een opgestoken middenvinger als metafoor voor de ”haat” die conservatief denkende mensen verspreiden.
  ‘Cause I don’t feel hate
  I just feel sorry
  You feel so very clever whenever you find another way to wear me down’
  Ofwel, Jendrik wentelt zich in de slachtofferrol, maar voelt zich lekker superieur.
  Who’s wearing who down als je, zoals Jendrik, het songfestival gebruikt om je boodschap te verkopen?
  Misplaatst, minachtend, medelijden tonen met andersdenkenden (en dus een zeer groot deel van de kijkers) is ook een vorm van haat.
  Als je dan ook nog eens terugdenkt aan zijn videoclip, boordevol geweld en vunzigheid, dan kan je spreken van een gevalletje borderline-schizofrenie.
  Ik heb er geen behoefte aan om tijdens een avondje ESC geconfronteerd te worden met een tapdansende en ukelele-spelende evangelist van de woke-gedachte.

  Ik vraag me ook af hoe de Duitsers zijn bedoelingen gaan ”verhuizen” naar het podium.
  Zijn boodschap helpt Jendrik zelf naar de vaantjes door zijn abominabele articulatie van het Engels (en dat is dan nog maar de bijgewerkte studioversie).
  In de clip gebruikt hij, ocharme, tekstbordjes om alles duidelijk te maken.
  Gaat hij zijn optreden laten ondertitelen?

  Bovendien heeft het verleden geleerd dat humoristisch verpakte sociale/politieke boodschappen niet werken op het songfestival.
  Denk aan Portugal 2001 (Homens de La Lutta), Montenegro 2012 (Rambo Amadeus) of, absoluut dieptepunt, Ierland 2007 (Dustin the Turkey).

  Gaan de Duitsers een plonsbadje op het podium zetten met daarin een in burkini geklede moslima tegenover drie witte cocktails drinkende lellebellen?
  Gaat er een opgestoken middenvinger over het podium huppelen?

  Kortom, als de Duitsers hiermee (voor de zoveelste keer) onderaan het scorebord belanden zal een groot deel van Europa zeggen ‘I don’t feel hate, I just feel sorry’.
  Schadenfreude!

  • Jellybean schreef:

   Eddy, kan ik hieruit opmaken dat je er gewoon niks an vindt?? ?
   Ik lig elke keer in een deuk om je scherpe analyses, vergezocht maar wel leuk!

   • Max Mark schreef:

    Ik vind je epistels ook leuk om te lezen, Eddy. Deze is weer schitterend ??.

  • Wim1970 schreef:

   Dustin the turkey was in 2008.

   • Wim1970 schreef:

    En Homens de la Lutta was in 2011. Wel beter je huiswerk doen!!

 11. Henk schreef:

  Mijn eerste reactie: vreselijk! Mijn reactie nu: zucht, nog steeds vreselijk.

 12. Remco van den Berg schreef:

  Ik vind het echt niets maar zo vreselijk als sommigen hier het vinden gaat mij wat ver.

 13. Björn Grooten schreef:

  Dit zou wel eens de grote verrassing kunnen gaan worden bij de televoters. Zoiets als Oostenrijk in 2003 was. Dat stond toen onderaan bij de bookmakers en werd zesde. En toen werd er schande van gesproken door de “fans”. Bij de vakjury zal dit laatste worden, maar bij de televoters kan dit weleens goed gaan scoren.

 14. Albert schreef:

  Duitsland heeft als lid van de big 5 nu weer een ticket voor de laatste 5 irritant en veel te druk nummer

 15. Liesbeth schreef:

  Ben er vrijwel zeker van dat dit veel hoger gaat scoren dan als er op deze site wordt voorspeld. Vrolijke inzending van Duitsland en daar zijn er dit jaar maar weinig van!

 16. Tippy2 schreef:

  Zo heel erg erg vind ik dit nummer niet. Ok, het is geen hoogvlieger maar hoogvliegers zijn er dit jaar sowieso niet bij. Ik ben niet verbaast als dit nummer het toch redelijk goed gaat doen, maar top 10 lijkt me onhaalbaar.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind er veel ergere nummers bij zitten, zoals de afgekloven nummers van Cyprus en Azerbeidzjan bijvoorbeeld. Dit komt dan tenminste nog uit een creatieve geest en is geen calculerend formuleliedje. Dat is dan weer mooi meegenomen. Niet in mijn top-10, zelfs niet in mijn top-15, maar ik kan er wel om lachen en Jendrik is een echt podiumbeest dat plezier heeft in wat hij doet. Dat straalt hij uit en is aanstekelijk.

 18. MarkusRotterdam schreef:

  beetje infantiel lied. Gemaakte vrolijkheid daarom gaat het niet scoren.

 19. Remy schreef:

  Prima nummer voor de laatste plaats.

 20. RiaNL schreef:

  Ik word erg vrolijk van Jendrik en zijn liedje. Ik vind het een leuke inzending van Duitsland. Ik hoop dat hij een mooie klassering zal behalen. Ik gun het hem van harte.

 21. GerardMartin schreef:

  Was misschien leuk geweest voor de junior uitgave, maar dit nummer gaat voor een van de laatste plaatsen vrees ik, te erg.

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Duitsers en humor, het blijft altijd een dingetje. Dit jaar ook weer, maar het is ook weer heel erg Sesamstraat. Een heel vervelend moralistisch bedoeld liedje, maar ook infantiel. Zal her en der heus wel wat punten pakken, maar wat mij betreft mag dit ver in de onderste regionen eindigen. Hoe stupide wil je het hebben?

 23. Wim1970 schreef:

  Nummer doet me denken aan IJsland ’11.

 24. Sake schreef:

  Huh?? Ben ik nou echt van de weinigen die dit gewoon leuk vind? Ik ga voor een mooie eindklassering voor Jendrik.

 25. dick schreef:

  Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Ergens vind ik het best een aardig nummer maar dat gevoel raak ik gaandeweg de 3 minuten kwijt en word ik geirriteerd van het op mij overkomende geforceerde vrolijk doen. Vrees opnieuw dat duitsland ergens onderaan gaat bungelen.

 26. Leo schreef:

  Ik vind het juist super leuk, zeker in mijn top 3

 27. Placide schreef:

  Een aanstekelijk deuntje dat zeker, maar die overdreven, geforceerde vrolijkheid zal Duitsland niet veel punten opleveren vrees ik.

 28. Me schreef:

  Knap gedaan…. Bizar wat de Nederlandse commentator zei na afloop van het lied! Dat kon ECHT NIET!