Dou12e Points 2021 [39]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

77 reacties

 1. Rhein schreef:

  Ik heb iemand uit mijn omgeving gevraagd wat zij van de Nederlandse inzending vond: ‘Prachtig, gaat hoog eindigen’. Zij mag dan geen Eurovisie fan zijn, maar ze kan dark horses goed spotten (TCL was ook meteen raak).

  Misschien had ze zich vergist en daarom heb ik haar deze week weer haar mening gevraagd met het laatst bekende live optreden: https://m.youtube.com/watch?v=DotUR7r-feE
  Weer dezelfde reactie. Al zingt ze nu ook ‘You are my brokkoli’ omdat ze zo slecht op de grap hebben gereageerd.

  Nu lees ik ook veel reacties over de stand-in rehearsal. ‘Geweldig’ en ‘gonna slay’ van mensen die aanwezig mogen zijn. Daarom heb ik Nederland even op de ‘handrem’ gezet. Afwachten.

  Haar favoriet is België. Mijn favoriet is Roemenië, gevolgd door België, Kroatië en Ierland.

 2. Maarten schreef:

  Net als velen verwacht ik hier niet veel van. Denk niet dat hij laatste zal worden. Zingen kan hij wel. Het gaat ook om het nummer. Met een top 15 zal hij echt blij moeten zijn.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Ik sta volledig achter Team Jeangu. Het is een goed lied met een actuele boodschap. Laatste minuut van het nummer Birth of A New Age is erg goed en pakkend. Winnen ? Waarom niet ? De samenwerking met een Animatie Bedrijf ( volgens mij uit Eindhoven) belooft een waanzinnige act.
  Ik denk dat Jeangu na zijn eerste Rehearsel enorm stijgt bij de Bookmakers.
  Nogmaals Trots op Team Jeangu.

 4. Siem schreef:

  Ik probeer bij de beoordeling van deze inzending te denken: had het de halve finales overleefd? De eerste halve finale denk ik sowieso niet, de tweede misschien op de valreep. Daarom denk ik niet dat Nederland dit jaar mee gaat doen voor de prijzen. Het voelt een beetje als een verloren jaar wat onze inzending betreft.

 5. Rick schreef:

  Het gaat veel hoger eindigen dan dat er voorspeld is door fans,wedkantoren.
  Jeangu gaat indruk maken het is prachtig.

 6. jos schreef:

  wat en hoe dan ook het voor een betekenis heeft…en is gewoon geen goed lied. daarom heeft niemand er wat mee en gaan we echt niks meer horen over deze inzending laat staan deze zanger. geen hit notering ergens behalve 1 week onderaan de top 40. nooit op de radio en alleen maar geklaag dat nederlanders het nummer niet begrijpen…als het een top song was dan zong iedereen het mee en weten waar we het over hebben. echt zonde van al dat geld en gedoe met deze zanger.

  • Rhein schreef:

   Ik was nog iets vergeten te zeggen. Bij het eerste horen vond ik dit lied een hoog Jamala gehalte hebben (afschuwelijk lied, maar heeft wel gewonnen). Daarom vind ik BOANA ook verschrikkelijk, maar dat zegt dus niet alles.

   Even in de archieven gedoken en je krijgt gelijkaardige reacties op haar nummer. https://www.songfestivalweblog.nl/2016/02/jamala-voor-oekraine-naar-stockholm/

   En wie heeft dat lied ooit op de radio gehoord?

   • ronnie schreef:

    nooit het heeft de hitlijsten nooit gehaald een vreselijk nummer

   • Wim1970 schreef:

    Heb jij Denemarken ’13, Zweden ’15, Portugal ’17, Israël ’18 ooit op de radio gehoord? Jamala heeft toen trouwens gewonnen door sympathiestemmen.

  • @lbert schreef:

   Hoezo heeft niemand er iets mee Jos, jij misschien niet maar dat betekend niet niemand, ik vind het een prettig en goed lied, of het goed gaat scoren Who knows ?

 7. Bert schreef:

  Had gister een review gezien op Tuneful TV. Deze is helaas geblocked voor nu. Jammer. Deze jonge dame zat tot vol met tranen het nummer te beluisteren. Van ontroering. Zou dit weer een dark horse kunnen zijn? Zou zomaar eens kunnen, met de juiste act erbij.
  Heb tot nu toe niet echt een grote kanshebber gehoord. Alles gaat afhangen hoe het er live uit gaat zien. Spannend!

 8. Beer schreef:

  Ik ben bang dat dit voor veel mensen een valse start heeft gemaakt. De première had de fantastische videoclip moeten zijn. De live presentatie deed het enorm lijken op een Lucia Marthas expositie uit 1999.

  Jeangu heeft met de boodschap van zijn nummer en de representatie van Suriname als onderdeel van ons heden en geschiedenis al gewonnen. Van mij mag hij het linkerrijtje in. Opvallen zal het in ieder geval zeker.

 9. Remco van den Berg schreef:

  Fijn dat er hier mensen die in dit liedje geloven, maar ik deel het enthousiasme niet. Ik vind het een vervelend, zeurderig liedje (maar dat vind ik eigenlijk van de hele uitstraling en stem van de zanger). Zijn liedje vorig jaar kon ik nog wel waarderen, maar dit doet het helemaal niet. Ik hoop voor hem dat hij hoog zal eindigen maar ik zal niet voor dit lied juichen.

 10. Hitzound schreef:

  Nederland gaat veel hoger eindigen dan de bookmakers inschatten, verwacht ik. Op NPO Radio 2 is een top 10 voorspelling verwacht in de ochtendshow van Bart Arens. Dat denk ik ook.

 11. RiaNL schreef:

  ik vind het lied van Jeangu ook erg goed en met een mooie boodschap. Ook vind ik de Surinaamse invloed in het lied erg mooi.En dan heb ik het nog niet eens over zijn prachtige stem gehad. Ik sta volledig achter team NL en hoop dat Jeanguj iedereen verplettert met zijn lied !!

 12. @lbert schreef:

  Ik kan het lied zeker waarderen, ne volgens mij kan met de juiste staging het in de linker rij belanden !

 13. Max Mark schreef:

  Staat laag bij de bookies, veel songfestivalfans kraken het af, toch denk ik dat dit gaat verrassen. Ik vind het een hele mooie bijdrage. Staat in mijn persoonlijke top 10. Mooie melodie, prima opbouw, kippenvel bij de koorzang, indrukwekkende tekst en boodschap. Wie weet valt het allemaal op z’n plek en scoort Birth of a New Age – in tegenstelling tot wat velen denken – wél. Ik gun het Jeangu van harte. Ik ben erg blij met onze inzending; ‘music first’ en kunst vanuit het hart.

  • Jellybean schreef:

   Had het niet beter kunnen verwoorden :)

   • Max Mark schreef:

    Ha thanks! Ben benieuwd hoe jij ‘onze’ kansen inschat!

  • Jellybean schreef:

   Jeangu staat op 10 in mijn persoonlijke top 10? Liedje is mooi en uniek in zijn soort met die gospel vibe waar ik een liefhebber van ben. Door een fraaie staging moet het mogelijk zijn om op een respectabele plek te eindigen. ( top 12) Mocht het nu onverhoopt niet goed uitpakken voor ons dan kunnen we met opgeheven hoofd en trots op deze bijdrage terugkijken. Ik wens hem alle succes?

   Off topic: betreffende kunst uit het hart; Noorwegen heeft een paar dagen terug z’n officiële video gepresenteerd. Prachtig, emotioneel, erg indrukwekkend. Nu zag ik voor het eerst in beelden wat ik al die tijd al voelde bij dit lied; dit is een hartekreet met een ziel.? Ik kan het iedereen aanraden om te bekijken; mooiste videoclip van dit jaar?

   • Max Mark schreef:

    Mooi verhaal, Jellybean! Ik ga met aandacht de clip bekijken. Leuk hè, dat het vandaag echt begint? Heel veel zin in het hele festijn. Ben al erg benieuwd naar de repetities!

    Ik wens je veel plezier de komende weken. Veel succes voor Nederland en Noorwegen!

   • Jellybean schreef:

    Jij ook veel plezier maar dat gaat ongetwijfeld lukken? En niet te vergeten ?voor Denemarken! Ben wel nog erg benieuwd naar je reactie van de clip van?

 14. Inez schreef:

  Nee Nederland niet mijn favoriet twee jaar geleden was het geweldig nu niet

 15. albert schreef:

  the birth of a new age wordt op 22 mei the end of a new age en zal in de laatste regionen belanden en snel in de vergetelheid raken . Vind het een slecht nummer

 16. Peter schreef:

  Vanaf de eerste noten pakt dit nummer mij al niet. Ook met de stem van Jeangu heb ik niets. Vindt hem een middelmatige zanger. Voor mij nu rechterkant scorebord, tussen plaats 21-26. Misschien verrast hij met de repetitie, we gaan het zien.

 17. Richard schreef:

  Zelf vond ik Grow meer aansprekend dan BOANA. Verder hoop ik gewoon dat Jeangu een mooie performance geeft. Het lied zelf komt wat mij betreft niet echt op gang. De orchestratie had wat voller gemogen. Het klinkt erg blikkerig.
  Het is een love-or-hate-lied denk ik. En je hoeft maar 10% te overtuigen
  Naast de verwijderde reactie van tuneful tv komt jeangu er bij Esc Tom en zelfs ook bij de Wiwiblogs jury er niet eens zo slecht vanaf. Met een 6,86 gemiddeld. Ter vergelijking België krijgt daar ‘slechts’ 6,16. Daarentegen kreeg Arcade een 9,15.

 18. Thijn schreef:

  Oke je kunt t nummer niet mooi of geschikt vinden… maar om Jeangu nu als een slechte zanger neer te zetten… hij zingt fantastisch… ook een vriendelijke en prettige verschijning.
  Ik denk niet dat t wint… top 10 gun ik hem … en gezien het deelnemersveld niet geheel onmogelijk

 19. Hans schreef:

  Jeangu heeft weer gezorgd voor een inzending waar Nederlanders trots op mogen zijn. Of het bij het Europese publiek populair genoeg is om een goede klassering te behalen dat is net als altijd afwachten. Maar ik hoop dat Avrotros zal blijven vasthouden aan de keuze voor originele en eigenzinnige inzendingen, en natuurlijk het liefst gezongen door geweldige zangers zoals Jeangu. Ik kijk uit naar een geweldig optreden in Rotterdam!

 20. riccardo schreef:

  Voor mij viel het kwartje, de halve cent, niet in één luisterbeurt. Misschien lag het aan dat bewuste wat kale live optreden of toch aan het feit dat zodra ik Eurovisie in de aankondiging hoor mijn oren als automatisch staan afgesteld op, niet negatief bedoeld, de meer stereotype genres.
  Jeangu, nondeju, wat een troubadour. Birth of a new age, het hele pakket, vind ik met wat ik er nu van weet een magistrale inzending. Het Yu no man broko mi refrein en de Your rhythm is rebellion strijdkreet zijn niet meer uit m’n kop te krijgen.

 21. Br@m schreef:

  Meestal ben ik heel blij met en trots op de Nederlandse inzending maar dit jaar dus niet. Het raakt me eerlijk gezegd totaal niet. Ik heb er dan ook niks mee maar ik hoop voor Jeangu dat hij Europa gaat verrassen met een goeie performance. Wellicht valt het eindresultaat dan ook mee.
  En bij deze mijn persoonlijke eindstand: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 4. Zwitserland; 5. Frankrijk; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 11. Bulgarije;12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 15. Verenigd Koninkrijk; 16. Spanje; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 27. Denemarken; 28. Nederland; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 32. Duitsland; 33. Letland; 34. Tsjechië; 35. Finland; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië; 39. Italië.

 22. ronnie schreef:

  volstrekt kansloos waar Duncan ons in 2019 de victorie bracht zal dit de geschiedenis als een kansloze flop we doen nog voor spek en bonen mee laatste 5 op het scorebord

  • Bandido - Georgia schreef:

   Ik heb hier helemaal niks mee, ik vind het gedateerd overkomen, voorspelbaar en vol clichés. De zanger heeft nou ook niet bepaald een dijk van een stem, en regelmatig zit hij op het randje. Voor mij had Jeangu sowieso thuis mogen blijven, en zijn matige liedje van vorig jaar voorspelde voor dit jaar al weinig goeds. Ik denk gewoon niet dat Europa hier op zit te wachten. Het zal her en der denk ik misschien wel wat vakjury puntjes pakken, maar ik denk toch tussen de 18e en 24e plek voor NL. Jammer, maar volgend jaar beter.

 23. Jang schreef:

  het is allemaal wat droog, had wel wat meer pittige saus over gemogen, maar wie weet is de act helemaal wauw! nog even afwachten.

 24. Tippy2 schreef:

  Grow vorig jaar vond ik niet geweldig, het kwam maar niet opgang. Birth of a new age kan mij meer bekoren, al komt zijn stem wat mij betreft niet optimaal tot zijn recht in dit nummer. De primeur van het nummer was afschuwelijk (zeker de styling) en beloofde niet veel goeds. De clip heeft mij meer weten te overtuigen, prachtig en sfeervol gemaakt. Het gaat er helemaal om spannen hoe de act en het nummer worden neergezet. Aangezien ik dit jaar geen enkele favoriet heb , maakt ook Jeangu kans op een top 10 notering, daar zou ik niet eens vreemd van opkijken. In ieder geval veel succes team Jeangu!

 25. sandra schreef:

  gemiste kans het nummer is totaal niet populair bij de europese songfestivalfans en Rusland en alle oostblok en balkanlanden zullen het nummer links laten liggen . Het nummer stond maar 2 weken in de top 40 en krijgt nauwelijks nog airplay .

 26. Roel schreef:

  Amerikaanse Youtube review van de clip vol lof!! Eigenheid, boodschap, mooie visuele opbouw van de clip, goeie kop mooie stem “voice like butter”. Alleen dat met de broccoli… ze hadden werkelijk geen idee…
  Dus ga dat stukje voor ons allen dus maar even ondertitelen in het Engels tijdens de show…

 27. Hein schreef:

  Heb het nog geen 1 keer op de radio gehoord.
  Issie in koffietijd…zingt hij het niet.
  Was al lang blij want ik vind het een bagger nummer ondanks de boodschap

  • anneke schreef:

   Alleen op radio 2 bij de Avro Tros draaien ze het nog,maar het lied is al een flop en in geen enkele hitlijst meer te vinden,dus als het in Nederland al geflopt is zal het ook in Europa floppen !!!!

   • Bas schreef:

    Nee ook op Radio 5 hoor je het regelmatig en ook bij de regionalen en bij programma’s op Radio 2 die niet van AVROTROS zijn. Airplay en hitparadenotering zegt niets. Sieneke en 3js kwamen op 1 en deden niets. Marcha en Humphrey Campbell hoorde je nergens en dat werden ook geen hits, maar zij kwamen wel in de top 10 op ESF

   • ronnie schreef:

    ook veel winnaaars van ESF zoals Netta en Conchita Wurst en Lordi haalden geen top 40 dus een hitnotering zegt niets

   • Wim1970 schreef:

    Ronnie, helemaal met je eens. De afgelopen 20 jaar hebben slechts 3 winnaars in de top 40 gestaan; Turkije ’03, Duitsland ’10 en Zweden ’12.

 28. Max Mark schreef:

  Ik hoor het nummer geregeld voorbij komen. Bijvoorbeeld ook bij Sublime.

  Vergeet niet dat Calm after the storm ook niks deed. Werd pas een hit nadat het zo goed scoorde in Kopenhagen. Daarvoor werd het amper gedraaid, top 40 na drie weken eruit (hoogste plek 35).

  Kortom, het zegt allemaal niks. Een flop is het pas als het als laatste eindigt en zo ver zijn we nog lang niet.
  Dus afwachten…. en wellicht wordt jullie flop toch ineens top.

  Zou toch top zijn.
  Of flopperdetop, nog leuker!

  • sandra schreef:

   Calm after the storm behaalde uiteindelijk een derde plaats in de top 40 voor het songfestival stond het inderdaad 3 weken in de top 40 maar na Kopenhagen kwam het opnieuw de top 40 binnen

   • Max Mark schreef:

    Dat zeg ik! Pas ná het songfestival in Kopenhagen werd het een hit. Voor het festival helemaal niet. Sloeg totaal niet aan. Je hoorde ook nooit op de radio.

    Nu is het een evergreen. Zo leuk kan het lopen.

 29. Joss schreef:

  Zal de rechterhelft van het scorebord worden ! Hopelijk nog ’n beetje bovenaan maar ik vrees beneden !
  Toch succes Nederland !

  • Johan schreef:

   Ik vrees dat Belgie helemaal niet op het scorebord zal staan Joss!

   • Joss schreef:

    Dat zou jij nog wel willen zeker !
    Hooverphonic gaat naar finale en eindigt in de top 10 beste Johan !

  • Kees schreef:

   Niet zo zelfingenomen he Joss..Je weet helemaal niet of NL in het rechterrijtje onderaan beland..en ook niet Of Hooverphonic de finale haalt, laat staan Top 10 word…Ik kan me nog goed herinneren dat je hier 2 jaar geleden verkondigde dat Zweden het Eurovisie songfestival zou gaan winnen (John Lundvink) Maar viel dat even tegen…

   • Joss schreef:

    John Lundvik stond eerste na de vakjury’s en eindigde vijfde na de televoting ! Kan toch helemaal niet tegenvallen !
    Reageer je op iedereen die zegt dat dat Jeangu in de rechterhelft vh scorebord eindigt …. want dat zijn er nogal wat !!!

 30. robbert-rotterdam schreef:

  Helaas, doet mij totaal niets.
  Op zich ben ik erg positief dat de selectiecommissie gaat voor eigenzinnig en onderscheidend, maar je kunt daarin ook te ver gaan, zodanig dat geen hond zich meer erin kan herkennen. Dat is, vind ik, ook de valkuil van deze commissie. Weinig benul van wat bij een televoter kan binnenkomen. Probeer kwaliteit eens wat meer te combineren met commercieel gevoel.
  In 2019 lukte dat uitstekend, en kregen we dus ook televotingsteun, maar dat was dankzij Ilse.. Hopelijk neemt men volgend jaar weer het lied als uitgangspunt en niet een artiest die zelf mag kiezen.

 31. Nordman schreef:

  Ik heb niks met onze eigen inzending. Vind het vlak geproduceerd. Het doet me niks en heb ook geen enkele behoefte om er naar te luisteren. Jeangu zelf vind ik wel sympathiek overkomen. Denk ook niet dat we laatste worden overigens, maar voor nu voorspel ik een plek tussen 17 en 23. Ik wens hem uiteraard wel veel succes toe.

 32. Dirk Marko schreef:

  Het lied van Jeangu is gewoon goed alleen smaak gevoelig.
  In tegenstelling tot voorgaande jaren denk ik dat de staging er dit jaar geweldig gaat uitzien, wat het lied een extra boost gaat geven.
  Hierdoor gaat hij zeker stijgen in de ranking. Zou zomaar eens weer de 11e plaats kunnen worden.

 33. Rob schreef:

  https://youtu.be/L7agnQIGbso

  De link die gisteren niet te zien was, mooie emotionele Amerikaanse recensie van Birth of A New Age

 34. GerardMartin schreef:

  Ik was in het begin niet heel erg gecharmeerd van de Nederlandse inzending maar ik moet bekennen dat hij met nog een handjevol andere nummers met kop en schouders boven de rest uitsteekt.
  Het is in ieder geval origineel en melodieus en van een beter niveau dan die brij van hetzelfde waar de rest mee aan komt zetten.

 35. Sake schreef:

  Komt goed!!

 36. Albert schreef:

  vers van de pers net binnen de uitslag OGAE poll 2021 the Netherlands zero points !!!!!

  • anneke schreef:

   dat klinkt niet best !!!!

  • Bas schreef:

   Zag de lijst ook op Facebook van deze site en ik hecht er niet zo veel waarde aan.

   @Albert: Zeg er dan ook bij dat er nog 9 landen geen punten hebben gekregen. Het is in het verleden gebleken dat het niet zo veelzeggend is omdat OGAE dit jaar weer voor huppeldeuntjes gaat zoals Azerbeidzjan, Cyprus en San Marino etc. Net als de bookmakers is het een indicatie, niet meer en niet minder. Op 18/20 en 22 mei wordt het echte spel pas gespeeld..

   • Maarten schreef:

    De poll zegt denk ik alleen wie de kans hebbers zijn om te winnen. Met 0 punten in deze poll kan nog altijd dat nummer in de top 10 komt. Dat moet eigenlijk het doel van inzending zijn. Weer winnen dat wisten we toch al dat dat niet gaat gebeuren.

   • robbert-rotterdam schreef:

    De poll zegt niet alleen wie er kans heeft om te winnen. Dat is meer bij de bookmakers zo. Dan leg je in op wie er wint.
    De ogae leden hebben elk een cijfer van 1-10 gegeven aan elk liedje. Per land kwam er dan een top10 uit. De conclusie die we kunnen trekken is dat Nederland nergens in de top 10 zat van de 39 liedjes. Al staat hij in elk land op de 17e plaats, punten krijg je daar niet voor.

 37. robbert-rotterdam schreef:

  Bij EUROJURY (jury van oud deelnemers aan het festival) Nederland op de 26e plaats van de 39.
  Dat houdt toch ook niet erg over..

  • sandra schreef:

   dat zegt genoeg ik denk een plaats bij de laatste 5

  • Alex schreef:

   nee inderdaad en met nummer 30 bij de bookmakers nog steeds en met de 0 punten samen met 9 andere landen bij de OGAE poll kunnen we nu echt concluderen ticket voor de laatste regionen . Persoonlijk vind ik dit 1 van de slechtste inzendingen van Nederland !!!

 38. Esmee schreef:

  Visueel vind ik het wel mooi. Maar daar gaat het songfestival natuurlijk niet over.
  Het liedje doet me niet zoveel. Voor dit nummer had ik een krachtigere stem gewild,
  met meer expressie er in.

 39. Wim1970 schreef:

  De jury zal hier nog wat puntjes voor over hebben, de televoters laten het links liggen. Ik verwacht een plek bij de laatste 5.

 40. Michael Adam schreef:

  Een prachtig lied met zooooooveel cultuur waar we trots op mogen zijn!!

  • Placide schreef:

   Ik ben het helemaal eens met Michael Adam en snap niet dat zoveel mensen dit mooie lied niet waarderen. Schijnbaar gaan mensen toch meer voor die vreselijke, herkenbare huppeldeuntjes, wat we al zo vaak hebben gehoord de afgelopen jaren en waar tot vervelends toe op voortborduurd wordt. Het lijkt me dat kwaliteit toch altijd nog voor kwantiteit gaat.

 41. Richard schreef:

  Dit gaat laatste worden voor één van de allerslechtste inzendingen ooit van Nederland.

 42. dick schreef:

  Persoonlijk niet mijn ding MAAR in tegenstelling tot wat velen denken gaan veel televoters uit bepaalde hoek (ik schreef het eerder ik ben niet rechts of zo), dit omarmen en er op stemmen en verder denk ik dat ook vanuit de juriehoek de nodige punten gehaald gaan worden. Is het een winnaar: nee maar het gaat het beter doen dan menigeen denkt. De laatste minuut van de song is ook het beste en zal blijven hangen.

 43. Ferry schreef:

  Eén van de allerslechtste Nederlandse inzendingen ever! Net nu Nederland het Songfestival mag presenteren. Heel heel
  jammer!