Denemarken wint songfestival; Anouk negende

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Emre schreef:

  Zoals verwacht wint Denemarken, terecht ook..

  Trots op Anouk!! Goede performance en een plek in de top 10!!!

  Belgie was wel een verassing, vooral in t begin dacht ik even van: wtf??

 2. Sanne schreef:

  Jammer dat de winnaar 2 maanden van te voren al bekend is. Er waren betere nummers vanavond.

 3. Brandon schreef:

  Herning 2014? :-)

 4. Mile schreef:

  Resultaten v eerste h finale:
  Danska – 167
  Rusija – 156
  Ukrajina – 140
  Moldavija – 95
  Belgija – 75
  Holandija – 75
  Belorusija – 64
  Irska – 54
  Litvanija – 53
  Estonija – 52
  Srbija – 46
  Crna Gora – 41
  Hrvatska – 38
  Austrija – 27
  Kipar – 11
  Slovenija – 8

 5. Sake schreef:

  Goed hoor, de 9de plek. Kunnen we trots op zijn.

 6. Wim1970 schreef:

  Ik had de hele top 3 goed :-) Spanje had ik als laatste. Van de Big 5 heeft alleen Italië het redelijk gedaan.

 7. Rob! schreef:

  Geen grote verrassing uiteraard, maar het is ze zeker gegund. Een sterk nummer ook al doet het mijzelf niet zoveel.
  Anouk heeft het goed gedaan. Met die negende plek kunnen we niet meer dan tevreden zijn.

  Geen punten voor Armenië van Nederland!!!

 8. Joost schreef:

  Ja Denemarken was te verwachte.

  Maar pff wat een vriendjespolitiek zeg. Ik kon bijna heel het oostblok de top 3 verspellen. Maar ja we doen er zelf dus ook aan.

  Maar Anouk, je hebt het super gedaan en je mag echt trots zijn op jezelf. Ik denk dat de arena wel helemaal voor haar was. Elke keer juichen als we punten kregen

  • Wim1970 schreef:

   Dus een Oost-Europees land mag niet op een ander Oost-Europees land stemmen? Wat wil je dan?! Dan mag het westen ook niet op elkaar stemmen. Niet zeiken, Joost!

 9. elina schreef:

  Trots op Nederland en Griekenland!!! Alcohol is free!! ;)

 10. Lilian schreef:

  Jammer dat het allemaal weer is afgelopen. De winnaar was geen verassing. Ik had toch wel gehoopt dat het wat spannender was geweest om de bovenste plaatsen. Belachelijk dat Griekenland 6e is geworden. De 8e plaats van Malta is ook te hoog. Bonnie Tyler toch nog meer punten dan haar nog oudere voorganger met 12 punten.
  Mooi resultaat voor Nederland.

 11. Toni (Belgium) schreef:

  Iedereen is euforisch! Onterecht dat Nederland 9de is geworden! Tegen het geweld van Skandinavie en Ex sovjetlanden en de baltische staten kunnen we ni tegen !!!

  In begin had ik iets van wtf ??? Greece gaat hier winnen (mijn favoriet) en belgie deed ook goed mee! Maar daarna kon ik alle hoge punten 8-10-12 voorspellen vooraleer ze het vermelden van alle landen van ex sovjetunie en kaukasus en baltische staten! triesttttttt

  Ben blij voor landen als Griekenland (6de) ook enige land met Italy (7) en Hongarije (10)in top tien met hun eigen taal!
  Ik had liever Noorwegen en of Ukraine zien winne!
  Azerbaijan en Denemarken waren te gemaakt! Rusland ook te hoog geeindigt

 12. Levy schreef:

  Allereerst Anouk proficiat met 9e plek, mijn inziens had er een 6e plek in moeten kunnen zitten. Denemarken is niet mijn ding, met de nummers 2, 3, 4, 5 kan ik leven. Oekraine had voor mij mogen winnen of Azerbeidzjan geweldige nummers. Ben nu al benieuwd wie zich voor volgend jaar gaat aandienen voor Nederland.

 13. Jose schreef:

  Ik had problemen bij het stemmen, bellen was onmogelijk bij de finale en sms hadden vertragingen. Al in de halve finale waren tijdelijk problemen. Bij meerdere providers.

 14. RogEsc schreef:

  Ontzettend blij met onze 9e plaats maar 0 punten van italie, duitsland, spanje en frankrijk… be-la-che-lijk. We zullen nog eens al ons geld in jullie landen spenderen tijdens vakanties.

 15. Richard schreef:

  Ik hoop echt ESHA voor nederland volgend jaar met een knal netje http://www.youtube.com/watch?v=UBUbbIfAyws

 16. Richard schreef:

  nummertje

 17. Wouter schreef:

  Hebben jullie ook zo moeten lachen om die plumeau met de duitse vlag? Die vond ik erg storend =P Maar Anouk heeft het fantastisch gedaan van de helft van de landen punten gekregen en heel Scandinavie met 7 of meer punten =) Blij dat wij Hongarije ook waardeerden =)

 18. Jeffrey schreef:

  Van harte gefeliciteerd Anouk! Schitterende prestatie.
  Ik kon mij min of meer wel vinden in de top 10 hoewel Anouk voor mij wel hoger had mogen eindigen. En hoewel ikzelf Birds prachtig vind en blij ben dat kwaliteit gewaardeerd word, kan ik begrijpen dat niet elke stemmer weg is van dit niet-typisch ESF lied.
  Als ik mij niet vergis komen van de afgelopen 15 jaren 12 uit landen met grote stemblokken: 6 uit Scandinavie, 5 uit ex-Sovjet Unie en 1 uit ex-Joegoslavie. Alleen Turkije (maar die heeft een diaspora aanhang), Griekenland en Duitsland hebben die hegemonie kunnen doorbreken. Kortom, hoewel een zware opgave IS het mogelijk voor NL om te winnen met een lied dat origineel en een breed publiek aanspreekt…
  En vooral voorrondes schrappen!
  Al met al heb ik genoten van de uitzending. Groetjes uit Vancouver, Canada.

 19. bjorn schreef:

  Als alleen de landen die in de finale stonden zouden mogen stemmen, zoals het vroeger was, dat hadden we toch een paar flinke verschuivingen gezien.

  Hier de uitslag op basis van alleen de deelnemende landen in de finale.

  1.Denemarken 193
  2.Oekraïne 154
  3.Azerbaijzan 145
  4.Noorwegen 129
  5.Rusland 108
  6.Malta 99
  7.NEDERLAND 87
  8.Griekenland 76
  9.België 56
  10.Roemenië 55
  11.Hongarije 48
  12.Moldavië 47
  13.Zweden 46
  14.Italië 46
  15.Georgië 43
  16.IJsland 38
  17.Wit-Rusland 37
  18.Armenië 32
  19.Uk 20
  20.Litouwen 17
  21.Estland 9
  22.Finland 6
  23.Frankrijk 4
  24.Ierland 3
  25.Duitsland 3
  26.Spanje 2

 20. Nordman schreef:

  Sterke finale. Alleen Armenie en Litouwen vond ik er niet tussen passen. Maar goed, de opening was heel mooi gedaan, echt klasse. Hoe Anouk ook opkwam haha, ze schudde haar kont en had er zin in! That’s the spirit!

  De interval-act met Petra Mede was fantastisch en hilarisch!

  De uitslag, tsja duh is er serieus iemand die niet had verwacht dat Denemarken zou winnen? Al maanden favoriet, totaalplaatje klopt van hier tot aan Tokyo. Terecht! Natuurlijk, als ik eerlijk ben, had een ander land zoals Noorwegen of toch ook Italië mogen winnen. Hoe spannend was dat geweest.

  Kijkend naar de resultaten:
  * Ierland als laatste! Die zag ik niet aankomen. Ik had een top 10 notering verwacht. Zo slecht was het tocht niet?
  * Spanje, ai ai zo jammer maar het werd zo zwak gebracht.
  * Frankrijk: ook dit snap ik wel. Ik vond haar hysterisch overkomen. Het werkte niet op beeld.
  * Duitsland; oke ik ben doof? blind? Toen ik Duitsland zag dacht ik wow, dit is goed. Ik had gezien haar populariteit ook een beter resultaat verwacht. Misschien toch teveel Euphoria?
  *VK: ik had een top 10 voorspeld op basis van vanavond. Maarja heb altijd geweten dat het nummer niet veel voorstelde. Ik dacht alleen dat haar naam wel veel punten zou opleveren.
  *IJsland had ik ook laag staan. Niet omdat het niet goed is, maar het werkte ineens niet meer voor mij in de finale. Zeker niet tussen de 2 andere nummers in.
  *Wit-Rusland had in de onderste 5 moeten eindigen. Gedateerd nummer waarin alles voorbij komt van de laatste 10 jaar.
  *Georgië: TERECHT! Nahja, eigenlijk nog te hoog. Ik noem dat geen zingen, maar schreeuwen.Het was té en té is nooit goed, fake. Ze dachten zeker met een G:son nummer te kunnen winnen…wat ben ik blij dat dit onder Birds is geeindigd.
  *België viel op en staat terecht op een 12e plek.
  *Hongarije vond ik vanavond erg fris en rustgevend, terecht in de top 10. Hopelijk zien andere landen zoals Azerbeidzjan bijvoorbeeld ook in dat je niet veel nodig hebt om ver te kunnen komen.
  *Malta, vind ik iets te hoog. Ik vnd zijn glimlach zo overdreven, het lag er voor mij te dik boven op. Maar voor het festival is het goed dat ook zulke eenvoudige nummers hoog eindigen.
  *Italië ben ik na vanavond meer gaan waarderen.
  *Griekenland staat terecht in de top 10, dit was gewoon gezellig en pure fun!
  *Super dat Noorwegen in de top 5 is geeindigd, heerlijk nummer en was een nog betere winnaar geweest vind ik.
  *Oekraine heb ik onderschat. Ik vind het een erg leuk nummer en Zlata is een goede zangeres, wow, maar ik had de hele tijd het idee dat dit nummer niet veel mensen zou aanspreken en dus buiten de top 10 zou eindigen.
  *Azerbeidzjan vind ik persoonlijk te hoog, maar een gemiddelde kijker zal hier ongetwijfeld van onder de indruk zijn geweest. Ik zou willen zeggen: beste Azerbeidzjan kijk eens naar Hongarije, Malta, Nederland of Italië.

  En tenslotte Nederland: Die commercialbreak vond ik toch wel behoorlijk ongelukkig, maar goed dat is het enige kritiekpuntje waar we ook niks aan konden doen.
  Anouk stond te schitteren en heeft er dit keer veel meer van genoten volgens mij. Ze zag er rustiger uit en zong veel beter dit keer! We staan dan ook terecht in de top 10! Natuurlijk had ik haar nog hoger willen zien eindigen. Persoonlijk vind ik dat ze top 5 heeft verdiend, maar na 14 jaar heeft zij het beste resultaat voor ons land behaald! ANOUK BEDANKT! Ik weet zeker dat we de komende jaren meer van haar zullen horen. Ze heeft NL weer op de kaart gezet.
  Dit is voor mij als NLse fan een erg mooi songfestival geweest. Heb nog nooit zo enorm genoten. Het moment dat NL als laatste uit de envelop kwam afgelopen dinsdag zal ik niet gauw vergeten.

  Ik hoop dat NL het songfestival binnen nu en 5 jaar naar NL haalt. Knallen maar!

 21. Gerardmartin schreef:

  Met het Deense lied heb ik niet veel maar kan er wel mee leven dat ze gewonnen heeft. Van mij had Hongarije dat gemogen of Nederland of IJsland. Het is me nu na al die jaren wel heel duidelijk dat hoe verder je oostwaarts gesitueerd bent in Europa hoe meer punten je kunt vergaren. De voormalige USSR staten blijven vrolijk op elkaar stemmen zoals ook de Balkan (dit jaar dus niet) als de Scandinavische landen. Logisch dat nu ook Nederland en België een blok vormen. Jammer toch! De big 5 or 6 hebben hun beste tijd gehad en bakken er nagenoeg niets meer van de laatste jaren op Italië na. Wellicht moeten ze maar eens conclusies gaan trekken.

 22. Robbert-Rotterdam schreef:

  Mooi resultaat voor Anouk, hoewel ze wat mij betreft wel een hogere notering had verdiend. Anouk heeft lef getoond en haar eigengereidheid heeft zijn vruchten afgeworpen.
  Wat mij betreft is de eerste stap voor het volgend jaar de nationale voorrondes en finale schrappen en in contact treden met karaktervolle, eigenzinnige artiesten die in al hun originaliteit opvallen.

 23. mike B schreef:

  Rond de 7 verwacht en meer van verwacht, simpel liedje van Hongarije (mijn fav) ook best hoog gekomen, ik ben blij, wat ben ik? BLIJ

 24. freddie schreef:

  Alle punten van finale kan je hier ook nog s terugvinden http://www.wedden-op-sport.com/wedden.php/uitslag-eurovisie-songfestival-2013.html

 25. Wim1970 schreef:

  Nou, het is nu wachten welke landen afhaken voor de volgende editie. Bulgarije? Letland, Cyprus? Spanje? UK? Frankrijk?

 26. Wim1970 schreef:

  De laatste keer dat Denemarken won, was óók in Zweden :-)

 27. Rob schreef:

  Het is weer voorbij! Jammer! Maar op naar 2014. Anouk heeft het perfect gedaan. Hulde ook voor de Tros dat zij dit hebben aangedurfd , hopelijk gaan ze op deze weg verder samen met de Avro. Tot slot hoop ik dat Birds eenn grote hit wordt in Europa, en dat haar CD het succes krijgt die zij verdient.

 28. Rob schreef:

  Wauw, wat een topkijkcijfers in Nederland!

 29. johannes schreef:

  Anouk heeft het super gedaan! Prachtige uitvoering. Malta en Griekenland snap ik niet, vooral Griekenland, wat is daar nu “fun” aan? De tekst? Lekker gratis zuipen met z’n allen?
  Wel leuk dat Hongarije 10e is geworden. IJsland had ook hoger mogen eindigen.

  • johannes schreef:

   ik zie nu dat Malta van NL 8 punten heeft gekregen, dan vraag ik me weer af of we een voorronde moeten organiseren…

   • Wolf schreef:


    johannes:

    ik zie nu dat Malta van NL 8 punten heeft gekregen, dan vraag ik me weer af of we een voorronde moeten organiseren…

    En Malta was een leuk meezingertje.

    Ik weet niet hoe Jij Eurovision kijkt. Misschien alleen op de bank met een zak chips. Maar dan raad ik je echt aan om met meerdere te kijken.

    Griekenland en Malta waren zoiezo sfeermakers. En die hoge plekken verdiende ze ook .

  • Wolf schreef:


   johannes:

   Anouk heeft het super gedaan! Prachtige uitvoering. Malta en Griekenland snap ik niet, vooral Griekenland, wat is daar nu “fun” aan? De tekst? Lekker gratis zuipen met z’n allen?
   Wel leuk dat Hongarije 10e is geworden. IJsland had ook hoger mogen eindigen.

   Wees nou toch eens niet zo naief. Zoek de vertaling van Alcohol is free op en misschien snap je dan nog een beetje waar het lied over gaat.

   Bovendien was het een van de favoriete in het DeLAMAr en iedereen zong mee. Het is Ska muziek en ik snap niet dat lui dat niet kunnen waarderen.

   • johannes schreef:

    Wolf, wie is er nu naief? Behoorlijk stom om nummers alleen te beoordelen op het feit of het een gezellig feestnummertje of “meezingertje”is.. Ik wil zo’n nummer ook later nog wel eens thuis of in de auto horen, maar dan beleef ik aan zowel het Griekse als het Maltese nummer weinig fun.
    En nee, ik hou niet van Ska muziek en dat is niet zo moeilijk te snappen, er zijn ook mensen die wonderbaarlijk genoeg niet van Jazz houden, maar ik snap dat.

   • Wolf schreef:


    johannes:

    Wolf, wie is er nu naief? Behoorlijk stom om nummers alleen te beoordelen op het feit of het een gezellig feestnummertje of “meezingertje”is.. Ik wil zo’n nummer ook later nog wel eens thuis of in de auto horen, maar dan beleef ik aan zowel het Griekse als het Maltese nummer weinig fun.
    En nee, ik hou niet van Ska muziek en dat is niet zo moeilijk te snappen, er zijn ook mensen die wonderbaarlijk genoeg niet van Jazz houden, maar ik snap dat.

    De enige naieveling hier ben jij hoor. Je snapt duidelijk de boodschap die Alcohol is Free met zich meebrengt niet, nogal logisch, want tenzij je grieks bent of de vertaling opzoekt schat ik die kans laag in. Maar alsnog is het dan dom om dan te gaan zeuren over de tekst.

    Net zo dom als over Birds klagen met als reden dat het over vogels gaat, omdat het birds heet en dat misschien het enige word is dat je snapt. Want wat is er nou zo “fun” aan vogels?

    Ook nog even leuk uit de context gehaald, ska is een genre. Jazz is een genre. Men klaagde omdat het een “circus” optreden zou zijn, wat nergens op slaat.

    Oh, En leuk voor je, dat wil vrijwel iedereen. Alleen is er een duidelijk verschil in smaak. jij gaat misschien nog leuk met birds mee zingen in de auto terwijl ik dat nummer waarschijnlijk nooit meer ga afdraaien. Ik ga gezellig mee zingen met Alcohol is Free of Kedvesem.

    Overgens consider ik meezingers liedjes die blijven haken en die je inderdaad kan mee deunen. Of dat nou Belgie is, Estland of Ierland.

   • Tom schreef:

    Liedjes die blijven haken? Mens, ga breien..

   • Wolf schreef:

    Uiteraard luistert Tom alleen maar naar muziek die hij binnen 5 minuten alweer vergeten is. Dan denk ik eigenlijk dat jij rijp bent voor het breihokje hoor. :’)

    Een lied hoort te blijven haken, zodat je het vaker wilt luisteren. Ach, misschien in jou geval niet. Litouwen en Armenie zijn toch ook doorgekomen..

   • Hans schreef:

    Kwestie van smaak allemaal. Ik vond Griekenland ook erg leuk en niet vanwege de tekst (want behalve de titel) begreep ik daar weinig van). Malta was niet één van mijn favorieten, maar het optreden was erg goed. Al met al een uitslag waarmee ik heel goed kan leven.

 30. Dick schreef:

  Heerlijk naar BBC gekeken, commentaar Graham Norton was een verademing! Al met al een matig jaar waarin ik mij in de uitslag wel kan vinden behalve Griekenland. Had afgestraft moeten worden. Behalve Italië bakte the big five er weer eens niks van, met Duitsland (ripoff euphoria) en Spanje ( vals en nikszeggend) als dieptepunten. Bonnie Tyler had dit niet moeten doen… Voor volgend jaar: voorrondes voor NL kan best als er maar kwaliteit in zit. De Denen werken volgende hetzelfde principe als de Zweden en die doen het zo slecht nog niet de laatste jaren.

 31. Leon schreef:

  Vreemd… ik hoor niemand zeiken over “oostblokfeestje” of het feit dat Scandinavië elkaar enorm geholpen heeft. De 12 van Cyprus naar Griekenland… of de wederzijdse 12 van België en Nederland….

  Of is dat alleen maar als Nederland een kut-inzending had en we inzien dat het eigenlijk onze eigen schuld is als we “weer niet in de finale zitten”????

  Gewoon kwaliteit inzenden… en je ziet wat er gebeurd…

 32. Joop schreef:

  Niet zeuren over het stemmen, Nederland geeft België 12 punten en andersom hoe zou dat nu komen?

 33. Marco schreef:

  Dankzij Anouk was dit voor mij toch wel een van de mooiste festivals sinds jaren. Haar 9e plek is fantastisch al had ik toch een nog betere plek verwacht. Maar ja, geen punten van Italië, Frankrijk of Duitsland… Heb lange tijd in de heerlijke illusie geleefd dat we gingen winnen en het optreden van gisteravond bevestigde voor mij die illusie. Wat een klasse!

  De winnares is totaal niet mijn smaak. Het is een liedje dat zo’n beetje alle songfestivalclichés in zichzelf verenigt. Aangezien veel landen de winnende deelnemer van het vorige jaar proberen te kopiëren, zullen we volgend jaar weer veel soortgelijke circusacts gaan zien.

  Maar goed, nog slechter was de nummer 2, Azerbeidjan. Het liedje was zooooo nep, maar waarschijnlijk hebben alle Europese Turken (die geen eigen land hadden om op te stemmen) het lied toch naar de 2e plek gestemd. Heb hier wel eens een commentaar van een Turkse gelezen, die al aangaf dat haar ouders zelfs nog op Azerbeidjan zouden stemmen als die het Azerbeidjaanse equivalent van zanger Rinus zouden sturen.

  Hoe trouwens Ierland op de laatste plaats kon komen, is me een raadsel. Op die plek had ik toch Spanje verwacht, want die zangeres zong toch duidelijk de meeste valse noten van de avond.

  • Hans schreef:

   Over clichés gesproken, Marco: wordt het niet eens tijd om te stoppen met dat verhaal over circusacts die altijd winnen? Denemarken was ook niet mijn favoriet, maar je kunt niet ontkennen dat het gewoon goed in elkaar zat en goed gebracht werd. Voor het liedje van Azerbeidzjan geldt eigenlijk hetzelfde en als Marco Borsato het had gezongen zouden we er in Nederland ook lyrisch over zijn.
   En echt, een circusact als de astronauten in de tweede halve finale of het toneelstukje van Finland: het blijkt gewoon niet te werken als je niet een goed liedje hebt.

 34. Wim1970 schreef:

  Ik heb op België verder gekeken na de 2e storing bij de Tros. Was een verademing.

 35. Wim1970 schreef:

  Turken stemmen nog op Azerbeidzjan als er een terrorist of pedofiel op ‘t podium staat.

 36. dave schreef:

  Anouk heeft het fantastisch gedaan en voor mij heeft ze een top 5 verdiend. Ik heb zeker 5 keer voor haar gestemd ;) Zij was samen met Marco een van de klasseartiesten met een kwaliteitsnummer.
  Wat mij wel opvalt, is dat Anouk enorme appeal heeft in de Scandinavische landen en quasi niet in de Balkan… strange

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Misschien is de Lana del Rey trend nog niet tot de Balkan doorgedrongen…..? Of misschien is er in de Scandinavische landen (immers ook regio van de componisten/producers) van Anouk ingezet op goede promo vooraf? Succes is immers niet alleen het gevolg van goede liedjes zelf, maar ook van marketing vooraf.

   • Esmee schreef:

    Laten we niet vergeten dat ‘birds’ een Zweeds-Nederlandse productie is. En wel in die volgorde. :-)

 37. tim schreef:

  Wel erg raar van de Zweedse regie om Denemarken al te onthalen in de green room als de winnaar terwijl er nog landen punten moeten geven. Okay ze konden al niet meer ingehaald worden maar laat niet de laatste drie landen hun feestje ontnemen door zoiets. Die spokespersons willen ook in beeld normaal hun punten geven…dit verliep nu erg chaotisch…

 38. @lbert schreef:

  Prima winnar en een prachtige 9e plaats voor Anouk, en nu voor 2014 op zoek naar goed e artiest en lied, met of zonder voorronde, dat hoeft niet weer een ballad te zijn Armin van Buuren en Sharon Doorsen of zo, en a.u.b. Andere presentatoren vreselijk, maar maube gebeurd dat wel als de AVRO zich er mee gaat gebeuren, zit Cornald Maas niet bij de AVRO ? :-)

 39. ~ René ~ schreef:

  Hoe is het met Peter?

  • Hans schreef:

   ..en hoe is het met Gordon? Beetje depressief geworden van het succes van Anouk, denk ik.

 40. johanve schreef:

  Mooi resultaat, ik had iets hoger verwacht maar Anouk heeft Nederland weer op de kaart gezet!!!!We kunnen trots zijn !!!

 41. Niels6 schreef:

  Leuk voor ons dat we eindelijk weer eens in de top 10 geeindigd zijn. En misschien ben ik de enige, maar wat ben ik blij dat Azerbeidzjan niet gewonnen heeft.

  • Wolf schreef:

   Geen Bakoe gelukkig. Inwoners van Bakoe kunnen weer met een gerust hart adem halen en nog zeker een jaar in hun huizen wonen voordat ze er weer uitgesleurd worden. :’)

 42. Mien Scheurwater schreef:

  Peter zwijgt in alle talen, laf hoor!

 43. dave schreef:

  In your face, Gordon!!!!!!!!!!!! lol

 44. Robbert-Rotterdam schreef:


  Dick:

  Voor volgend jaar: voorrondes voor NL kan best als er maar kwaliteit in zit

  Ik acht de kans op kwaliteit in nationale voorrondes nog niet hoog. Kwaliteitsartiesten zullen niet de strijd met elkaar aangaan in Nederland. Daar zijn nog jaren van opeenvolgend succes voor nodig. Als ik het voor het zeggen had, en dat heb ik niet, zou ik eerst inventariseren welke Nederlandse artiesten, met eigenzinnige blik en met een portemonnee, zich geïnspireerd voelen door het succes van Anouk en een kans willen wagen. Die nationale voorrondes zijn natuurlijk puur entertainment voor de fanmeute, maar je kunt beter inschatten wat het zou kunnen opleveren. Ik denk dat 2014 nog te vroeg is voor nationale voorrondes.

  • Esmee schreef:

   Ik denk eveneens dat er een portemonnee nodig is, want Joan had niet veel te spenderen en dat kwam in het entourage-groepje tot uitdrukking…
   Verder denk ik ook dat Nederland nog een aantal jaren van opeenvolgend succes nodig heeft voordat kwaliteitsartiesten de strijd met elkaar willen aangaan in voorrondes.

 45. Ed schreef:


  ~ René ~:

  Hoe is het met Peter?

  Peter???
  Was die niet zo overtuigd dat Belgie en Ierland (laatste!!) boven Nederland zou eindigen?
  En ook een dikke middelvinger naar Geer en Goor die het zogenaamd zo goed wisten!

 46. Stella le Grand schreef:

  Viel me ook op dat we geen punten hebben gekregen uit Israel. Israel is ons meestal wel goed gezind.

 47. RiaNL schreef:

  Dat Denemarken zou gaan winnen was niet echt een verrassing en werd al maanden voorspeld. Zij hebben de favorietenrol kunnen waarmaken. Ik vind het leuk voor hen want hun liedje sprak mij aan door de manier waarop het gebracht werd. Verder ben ik heel trots op Anouk !! Ze heeft het allemaal prima gedaan en haar liedje vind ik zo mooi !!! Ik had haar graag een paar hogere plaatsen gegund maar ik ben dik tevreden met een mooie 9e plaats. Toch een bewijs dat je met een mooi lied, dat niet bol staat van de cliché’s toch veel indruk kan maken en een goede plaats kan behalen. Voor 2014 hoop ik dat er op een serieuze manier naar een kandidaat wordt gezocht en dat kwaliteit weer een rol gaat spelen. Misschien heeft Anouk nog een killersong in de aanbieding, voor haarzelf of voor iemand anders die haar lied op waarde weet te schatten. Op naar Denemarken !!

 48. Peter schreef:

  Waardeloze winnaar. Zo´n cliché nummer, 13 in een dozijn. Jammer er waren betere.
  En nu nooit meer zeuren over buurlanden die elkaar maar punten geven, Nederland en België deden hier gisterenavond lekker aan mee. Foei. En dan de Nederlandse vakjury, tja wat moet je daar nu over zeggen. Carlo Boszhard, iemand die alleen zichzelf en Irene Moors leuk en goed vindt, wat heeft die in godsnaam in de jury te zoeken? En dan als laatste: Jan Smit in het IJsselmeer verzuipen, tenenkrommend gisteren. De man kan eigenlijk helemaal niets, niet zingen, niet presenteren, geen commentaar geven en als laatste acteren kan hij al helemaal niet.

  • Nordman schreef:

   Hoezo foei? Anouk is een grote naam in Belgie, dat was te verwachten. Ben wel verrast dat wij de Belgien 12p hebben gegeven, maar who cares? Blijkbaar komen wij er nu pas achter dat we het spelletje gewoon moeten meespelen, zo gaat dat nu eenmaal en veel stelt het niet voor, we hebben niks aan de andere buren. En ook zonder buren kun je hoog eindigen, dat bewijzen beide landen! Belgie en NL mogen trots wezen!

  • Matje schreef:

   Uh…. een ding kan Jan goed , geld binnen halen ;-)

 49. Peter schreef:

  @Scheurwater, ik heb wel andere dingen te doen dan hier ‘s nachts op de weblog te zitten, jij bent zeker eenzaam. En wat is er nu zo goed aan een 9e plek? Niet in de top zoals velen van jullie toch gedacht hadden, van veel landen geen punten, dus op naar volgend jaar, naar een echte killer song.

  • Nordman schreef:

   Weer zo’n lachwekkende reactie van je. Velen van ‘ons’ hoopten op een top 10, natuurlijk was nog hoger mooier geweest maar dit is voor een land als NL een goede prestatie. Van veel landen geen punten en dan toch in de top 10, ha! Jij kan niet 1 x iets positiefs zeggen over de NLse bijdrage (oke, waarschijnlijk je smaak niet) of het resultaat. Want wat is er niet goed aan de 9e plek? Ach, zo’n grote fan zal je dan ook wel niet zijn. Ga je lekker op andere landen concentreren, je favo-land Spanje bijvoorbeeld.

  • eric schreef:

   ja spanje hahah dat eindigende onderaan muziekkenner die peter. Eerst zou Nederland niet in de finale komen. Toen was het onderaan . Nu een mooie 9e plaats en dan zegt ie dat de 9e plek niks voorstelt .
   Wat moet jij slechte weken hebben gehad en erger nog een slechte zomer tegemoet want je moet nu weer wachteen tot het nieuwe nederlandse nummer uitkomt. Wij hebben mooie zomer en zingen LUID BIIIIIRRRRRRRDSSSSSS fly away from peter xxx

 50. Wolf schreef:

  Eh. 9de plek is toch echt wel goed hoor. voor ons doen dan.

  Natuurlijk zitten ze in Griekenland ,Azerbadzjan, Rusland, Oekraine en Roemenie op hun hoofd te krabben en denken “waarom zijn die nou zo blij dat ze in de finale zitten”. Ook voor Ierland en andere landen is het altijd maar een “given”. Dus dat wij als 9de geeindigt zijn vind ik dan zoiezo wel goed.

  Nu lees ik wel weer op fora dat “Oweecomplottheorietjes” de Tros geld heeft besteed om een betere semi final plek en misschien wat jury hartjes. Maar je weet niet of dat een roddel is van een jaloers persoon. En al was het zo. Laat het dan maar zo blijven, maakt ESC finale een stuk leuker voor iedereen en goed voor kijkcijfers, en de Azeri zijn er ook niet vies van.

  Maar om nou een streak vol te houden van finale plaatsen, let’s hope.